Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

مجمع عمومی عادی سالیانه بانک اقتصاد نوین با حضور ۶۷.۲۶ درصد سهامداران امروز برگزار شد.

مجمع بانک اقتصاد نوین ۲۴۰ ریال سود تقسیم کرد

بورس24 : مجمع عمومی عادی سالیانه بانک اقتصاد نوین با حضور ۶۷.۲۶ درصد سهامداران امروز برگزار شد.

این مجمع ۲۴۰ ریال سود تقسیم کرد.

مهم ترین موارد مطرح شده در این مجمع به شرح زیر است:

*در میان موفقیت‌های سال ۱۴۰۳، بانک اقتصاد نوین با تلاش هدفمند تمامی ارکان خود موفق شد بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات غیرجاری مشکوک‌الوصول را وصول کند. نتیجه این اقدامات، رشد بیش از ۵۲ درصدی سود خالص بانک نسبت به سال قبل بود که جهشی کم‌نظیر به شمار می‌رود. همچنین، ارائه و انتشار صورت‌های مالی تلفیقی بانک در پایان فروردین ۱۴۰۴ از طریق سامانه کدال، بانک اقتصاد نوین را برای دومین سال متوالی به نخستین بانک ارائه‌دهنده این گزارش‌ها با رویکردی شفاف و پاسخگو به بازار سرمایه تبدیل کرده است.

*براساس آخرین آمار منتشر شده توسط کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی در اسفندماه ۱۴۰۳، بانک اقتصاد نوین ۷.۵ درصد از کل سپرده‌های بانک‌های خصوصی و ۹.۲ درصد از کل تسهیلات اعطایی این بانک‌ها را در اختیار دارد.

*در زمینه شاخص‌های کلیدی بانکداری، کفایت سرمایه و سرمایه نظارتی به عنوان مهم‌ترین معیارهای ارزیابی توانمندی بانک در مسیر رشد، مورد توجه قرار گرفته‌اند. تا پایان سال ۱۴۰۳، نسبت کفایت سرمایه بانک به ۹ درصد رسیده و سرمایه نظارتی نیز به ۳۵۱ هزار میلیارد ریال بالغ شده است؛ این درحالی است که حداقل نسبت کفایت سرمایه مورد تأیید بانک مرکزی ۸ درصد اعلام شده است.

*سال ۱۴۰۴ فصل آغاز جهش نوین بانک اقتصاد نوین بود. در بهار این سال، تپش سودآوری بانک با توان مضاعف ادامه یافت و ثبت سود خالص حدود ۳۸ هزار میلیارد ریال صرفاً از محل عملیات واسطه‌گری، مؤید این روند است. همچنین، تهیه و انتشار گزارش توجیهی افزایش سرمایه بانک به مبلغ ۲۴۹ هزار میلیارد تومان و ثبت رشد ۳۰ درصدی در عملیات واسطه‌گری، به ‌همراه عبور مانده منابع بانک از مرز ۳۰۰۰ هزار میلیارد ریال در خردادماه، از جمله دستاوردهای شاخص بانک در این دوره به شمار می‌رود.

*نگاهی به چشم‌انداز آینده، حکایت از ادامه موفقیت‌های بانک اقتصاد نوین در سال ۱۴۰۴ دارد؛ موفقیتی که با تمرکز بر توسعه دامنه مشتریان حقیقی، ارائه محصولات نوآورانه مانند “طرح آساوام”، گسترش خدمات ارزی و هم‌افزایی با سایر بخش‌های گروه مالی دنبال می‌شود و مسیر حرکت بانک را به سوی آینده‌ای روشن، پایدار و سودآور هدایت می‌کند.

*افزایش سهم بازار، رشد منابع پایدار، کاهش مطالبات غیرتجاری، ارتقای بهره‌وری عملیاتی، افزایش رضایت مشتریان و کارکنان و ارتقای کیفیت سرمایه، اجزای کلیدی راهبرد هدفمند بانک اقتصاد نوین هستند؛ راهبردی که دستیابی به بالاترین جایگاه در نظام بانکی کشور را هدف‌گذاری کرده است. تحقق مسیر پیش رو نیز تنها با اتکا بر سرمایه‌های واقعی بانک میسر خواهد بود.

*بانک اقتصاد نوین با داشتن حدود ۲۳۰ تا ۲۴۰ شعبه، ظرفیت بالقوه‌ای برای توسعه و جذب بازارهای جدید دارد. تا پیش از این، عمده فعالیت شعبه‌ها بر پرداخت‌ها متمرکز بود، اما اکنون تلاش داریم این ظرفیت را به مزیتی بزرگ تبدیل کنیم تا بانک رشد و سودآوری بیشتری را تجربه کند و ارتباط گسترده‌تری با مشتریان داشته باشد.

*توسعه بانکداری خرد، تمرکز بر Retail Banking و توجه به نیازهای جوانان و نسل Z از اهداف اصلی ماست. محصولات متناسب با این گروه‌ها در حال طراحی است و به‌زودی در یکی دو ماه آینده ارائه خواهند شد. همچنین، به بخش فناوری اطلاعات (IT) توجه ویژه‌ای معطوف شده است تا بانک بتواند محصولات متنوعی برای اقشار مختلف و اصناف عرضه کند.

*در کنار این اقدامات، رویکرد ویژه‌ای به بخش بین‌الملل و خدمات ارزی داریم؛ چراکه ارائه خدمات متنوع ارزی و بین‌المللی می‌تواند درآمد و کارمزد بیشتری برای بانک به ارمغان بیاورد.

*رشد منابع بانک اقتصاد نوین در سال گذشته به حدود ۲۶۶ هزار میلیارد تومان رسید و امسال نیز متناسب با رشد منابع، تسهیلات اعطایی بانک افزایش یافته و اخیراً به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است؛ قطعاً این روند باید ادامه یابد، چرا که هرچه منابع بانک به شکل مطلوب‌تری مورد استفاده قرار گیرد، درآمد بیشتری نیز نصیب بانک خواهد شد.

*نکته حائز اهمیت این است که بانک اقتصاد نوین در دو تا سه سال گذشته جزو معدود بانک‌هایی بوده که هیچ‌گونه اضافه‌برداشت نداشته است. حتی در برخی موارد، بانک اقتصاد نوین در تامین نقدینگی شبانه به سایر بانک‌ها همکاری می‌کند و برخی شب‌ها بیش از ده بانک از منابع بانک اقتصاد نوین استفاده می‌کنند که این امر زمینه‌ساز کسب درآمد بیشتر برای بانک از محل ارائه منابع به بانک‌های دیگر شده است.

*شاخص کفایت سرمایه بانک نیز روندی مثبت و رو به رشد داشته و از سال ۱۳۹۷ تا به امروز افزایش یافته است، به‌طوری که اکنون به ۹ درصد رسیده، که بالاتر از استاندارد اعلامی بانک مرکزی (۸ درصد) است. بانک اقتصاد نوین اکنون در بین معدود بانک‌هایی قرار دارد که نسبت کفایت سرمایه بالاتر از رقم استاندارد دارند.

*در خصوص سرمایه بانک نیز، در اواخر سال گذشته با حمایت سهامداران بویژه سهامداران عمده، افزایش سرمایه قابل توجهی معادل ۷۰ درصد محقق شد و سرمایه بانک به ۱۰۳ هزار میلیارد تومان رسید. در حال حاضر افزایش سرمایه جدید تا سقف ۱۴۶ هزار میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد و برنامه داریم سرمایه بانک را به حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان برسانیم. این رقم مطابق الزامات بانک مرکزی (۲۰ هزار میلیارد تومان برای سه سال)، طراحی شده است و انتظار می‌رود تا نهایتاً یک ماه آینده این هدف محقق شود. همچنین تا پایان سال نیز با حمایت و همراهی مجدد سهامداران ، برنامه‌ریزی برای رشد سرمایه تا سقف ۳۰ هزار میلیارد تومان در دست اقدام است.

*راه‌اندازی صرافی ارز دیجیتال

بانک اقتصاد نوین به عنوان اولین بانک کشور، صرافی ارز دیجیتال را راه‌اندازی خواهد کرد. این اقدام، مزیت رقابتی و ارزش افزوده قابل توجهی برای بانک ایجاد می‌کند و پیش‌بینی می‌شود درآمد قابل توجهی از این محل نصیب بانک شود. با حمایت سهامداران و مشتریان، این طرح به یکی از پروژه‌های منحصر به فرد بانک در سال جاری بدل خواهد شد.

* توسعه دستیار هوشمند خدمات بانکی و باشگاه مشتریان با بهره‌گیری از هوش مصنوعی

بانک اقتصاد نوین در راستای ارتقای خدمات و ارزش‌آفرینی بیشتر، از هوش مصنوعی برای تحلیل رفتار مشتریان استفاده کرده و سرویس‌های شخصی‌سازی شده و هدفمند ارائه خواهد داد؛ این اقدام به ویژه در توسعه باشگاه مشتریان و افزایش درآمد بانک مؤثر خواهد بود.

* راه‌اندازی بانک طلا

طرح راه‌اندازی بانک طلا نیز در دست اقدام است که بر اساس برنامه‌ریزی‌ها تا پایان شهریور (یا حتی زودتر) اجرایی می‌شود. این خدمت در برخی شعب به صورت فروش سکه‌های گرمی مشابه دستگاه‌های خودپرداز عرضه خواهد شد و علاوه بر افزایش جامعه مشتریان، بانک را وارد بازارهای جدید خواهد کرد.

*برندسازی و جذب مشتریان جدید به ویژه نسل جوان

نتایج نظرسنجی‌ها بیانگر آن است که بانک اقتصاد نوین، علی‌رغم سابقه و خوشنامی، برای طیفی از نسل جوان ناشناس مانده است. بانک با تدوین و اجرای برنامه جامع برندسازی، توسعه تبلیغات و معرفی محصولات جدید، به ویژه برای گروه سنی نوجوان و جوان، در تلاش برای افزایش شناخت عمومی و بسط جامعه مشتریان خود است. هدف این است که مشتریان جوان امروز، تبدیل به مشتریان وفادار و موثر بانک در آینده شوند.

*زمین متعلق به شرکت در منطقه کیانپارس اهواز ارزش بالایی دارد و هنوز وضعیت نهایی آن مشخص نشده است. این ملک چند معارض دارد و تاکنون جلسات مختلفی در این زمینه برگزار شده و اقدامات قانونی لازم صورت گرفته است. در حال حاضر پرونده در مراجع قضایی مطرح است و پس از قطعی شدن مالکیت، امکان بررسی و تصمیم‌گیری در مورد نحوه بهره‌برداری وجود خواهد داشت. مذاکراتی نیز با شهرداری برای اجرای پروژه مشترک انجام شده و در صورت توافق، اجرای پروژه آغاز خواهد شد که می‌تواند ارزش افزوده قابل توجهی ایجاد کند. تلاش بر این است که تا پایان سال درباره نحوه استفاده یا توسعه این ملک، جمع‌بندی و تصمیم‌گیری انجام شود.

*در خصوص وضعیت منابع و سهم بازار بانک، اشاره شد که سهم بازار طی سال‌های اخیر در مقاطعی افزایش یافته اما دوباره کاهش یافته و اکنون حدود دو درصد است.

*در خصوص تمهیدات بانک برای مقابله با حملات سایبری، براساس وظایف هیئت مدیره و هیئت عامل و با تشکیل کمیته‌های مرتبط، اختیارات لازم به معاونت محترم فناوری اطلاعات (آی‌تی) اعطا شده است تا اقدامات لازم را از حیث سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و منابع انسانی متخصص به عمل آورد. در این حوزه تمامی الزامات فنی و امنیتی رعایت می‌شود، با وجود این اصل توکل و رعایت اصول عقلایی، به عنوان راهبرد همیشگی مدنظر قرار گرفت.

*در خصوص هزینه و درآمد حق‌الوکاله، اشاره شد که 2,410 میلیارد تومان شناسایی کرده‌اید، که می‌توانست تا 3,000 میلیارد تومان افزایش یابد. به دلیل عدم افزایش این عدد، 150 میلیارد تومان مازاد به سپرده‌گذاران پرداخت‌شده که می‌شد با مدیریت بهتر، این رقم کاهش یابد تا منافع بیشتری برای سهام‌داران ایجاد شود. سپرده‌گذار نیز مشتری ما محسوب می‌شود و بایستی نرخ مصوب و معقول به او تعلق گیرد تا در بلندمدت، سرمایه خود را نزد ما نگاه دارد و این موضوع در راستای انتفاع سهام‌داران است.

*در مورد تقسیم سود، روند منطقی نسبت به سال گذشته وجود داشته و توزیع سود نیز نسبت به گذشته رشد کرده است. هدف، ایجاد انگیزه برای جذب بیشتر سپرده‌گذاران است. باید توجه داشت که کاهش نرخ علی‌الحساب سپرده‌ها منجر به کاهش بهای تمام‌شده پول می‌شود و حاشیه سود بانک را افزایش می‌دهد؛ در حالی‌که برخی بانک‌ها با دریافت نرخ بالای سپرده و هزینه‌های بالا، نهایتاً سودآوری قابل‌توجهی برای سهام‌داران ندارند.

*نکته مهم دیگر، تفاوت در مبنای محاسبه سود عملیاتی است. برخی بانک‌ها کل درآمد عملیاتی را مبنا قرار می‌دهند، اما در بانک ما، سود عملیاتی مدنظر است که باعث تفاوت در برخی شاخص‌ها با سایر بانک‌ها مانند بانک سینا، خاورمیانه، ملت و تجارت شده است.

*در حوزه کفایت سرمایه نیز، تجدید ارزیابی دارایی‌ها به مبلغ 7.7 همت شناسایی شده و سرمایه نهایی به 10.4 همت رسیده است، اما بخش عمده سرمایه مشمول دستورالعمل‌های خاص بانک مرکزی و سامانه “مهتاب” است که در آن بخشی از سرمایه از محل تجدید ارزیابی قابل احتساب نیست. مطابق دستورالعمل، تنها سرمایه نقدی و جذب‌شده ملاک قرار می‌گیرد و همین موضوع اختلاف در آمار سرمایه ثبت‌شده (103 همت) با مقدار گزارش‌شده (82 همت) را توضیح می‌دهد.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24