Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی بوعلی سینا امروز با حضور حداکثری سهامداران تشکیل شد. این مجمع ۸۳۶۰ ریال سود به ازای هر سهم تقسیم کرد.

تقسیم سود ۸۳۶۰ ریالی در مجمع «بوعلی»

بورس24 : مجمع عمومی عادی سالیانه پتروشیمی بوعلی سینا امروز با حضور حداکثری سهامداران تشکیل شد. این مجمع ۸۳۶۰ ریال سود به ازای هر سهم تقسیم کرد.

مجمع اعلام کرد سرمایه پتروشیمی بوعلی سینا به ۲ همت خواهد رسید.

مهم ترین موارد مطرح شده در این مجمع به شرح زیر است:

*شرکت پتروشیمی بوعلی سینا به عنوان سومین تولیدکننده آروماتیک کشور و یکی از شرکت‌های شاخص پتروپالایشی، در سال ۱۳۸۰ در زمینی به مساحت ۳۶ هکتار در شمال غربی خلیج فارس، واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر احداث شد و از سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت با تکیه بر توانمندی سرمایه انسانی و بهره‌مندی از منابع پایدار، موفق به تولید محصولات آروماتیک با کیفیت جهانی برای عرضه به بازارهای داخلی و خارجی شده است.

*برخورداری از دسترسی به آب‌های آزاد و امکانات صادراتی، وجود مخازن ساحلی و تأمین پایدار خوراک از ویژگی‌های ممتاز این شرکت در منطقه ویژه ماهشهر است. خوراک اصلی مجتمع، نفتا و میعانات گازی است که از پالایشگاه‌های عسلویه و مناطق نفت‌خیز جنوب تأمین می‌شود و بنزین پیرولیز نیز از مجتمع‌های مجاز دریافت می‌گردد. بر اساس طراحی، دریافت ۵۲۰۰ تن خوراک روزانه پیش‌بینی شده بود که این مقدار اکنون به بیش از ۵۹۰۰ تن در روز رسیده و برنامه‌ریزی برای افزایش تا ۶۰۰۰ تن در روز در دست اجراست.

*محصولات اصلی شرکت شامل برش سنگین نفت، آروماتیک سنگین، گاز مایع، برش سبک و رافینیت است. طی چند سال گذشته، راهبردهای ارزش‌آفرین منجر به دستاوردهای مهمی در صنعت پتروشیمی شده است. در سال ۱۴۰۳، میزان فروش شرکت به دو میلیون و ۳ هزار تن رسید که نسبت به سال قبل (یک میلیون و ۹۴۲ هزار تن)، حدود ۴ درصد افزایش داشت. کاهش اندک فروش صادراتی در سال ۱۴۰۳ بابت تأمین نیاز داخل و تحویل محصول به شرکت پالایش و پخش رخ داده که با افزایش فروش داخلی جبران شده است.

*افزایش تولید در سال ۱۴۰۳ حاصل تلاش در رفع گلوگاه‌های تولید، تأمین مستمر خوراک و فروش به موقع محصولات است. تولید کل شرکت در این سال به دو میلیون و ۸۰ هزار تن رسید که رشد ۱۰ درصدی را نسبت به سال قبل نشان می‌دهد. همچنین، به رغم توقف ۱۲ روزه واحد هیدروژن، تولید بدون وقفه ادامه یافت و حتی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشت.

*برای سال ۱۴۰۴، با توجه به قراردادهای بلندمدت برای تأمین خوراک، پیش‌بینی تداوم تولید پایدار وجود دارد. همچنین، شرکت بخشی از خوراک پتروشیمی تندگویان را تأمین می‌کند و تولید پارازایلین و ریفرمیت با توجه به حاشیه سود مناسب، در دستور کار قرار دارد. در سه‌ماهه ابتدایی ۱۴۰۴، میزان تولید ریفرمیت مشابه سه‌ماهه آخر ۱۴۰۳ بوده و این روند با هدف حفظ و ارتقای سودآوری تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

*استقلال مدیریتی و رویکرد علمی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در بازار و اقتصاد، همراه با بهره‌گیری از فرصت‌های موجود در منطقه و فروش محصولات در کانال‌ها و بازارهای متعدد، باعث افزایش درآمد شرکت نسبت به سال‌های گذشته شده است. درآمد شرکت در سال ۱۴۰۳ بیش از ۷۱ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به درآمد ۵۰۳ هزار میلیارد تومانی سال ۱۴۰۲، رشد بیش از ۳۸ درصدی را نشان می‌دهد.

*یکی از سوالات احتمالی سهامداران این است که چرا هزینه‌های لجستیکی شرکت در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش داشته است؛ در حالی که میزان صادرات در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ کاهش یافته است. این افزایش عمدتاً ناشی از شرایط تحریم‌ها و فشارهای خارجی تحمیل‌شده به کشور است که هزینه‌ها را به‌طور قابل توجهی بالا برده است. با این حال، تلاش ما همواره بر کاهش این هزینه‌ها متمرکز بوده و هزینه‌های ارزی لجستیک شرکت در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۱۴ درصد کاهش یافته است.

*با وجود این کاهش، عواملی همچون تورم سالانه (حدود ۳۵ درصد در سال ۱۴۰۳) و رشد نرخ ارز (حدود ۷۰ درصد در همان سال) موجب شده‌اند که هزینه‌های ریالی تجمعی افزایش یابد و نسبت به سال ۱۴۰۲ رقم بالاتری را نشان دهد.

*همچنین باید توجه داشت که هزینه‌های لجستیک شرکت صرفاً مربوط به صادرات نیست. بخشی از محصولات داخلی که از طریق خط لوله به شرکت‌های همجوار یا به شرکت ملی پالایش و پخش تحویل داده می‌شود نیز مشمول هزینه‌های لجستیک (ازجمله حمل با کشتی) می‌گردد. این هزینه‌ها در فرمول قیمتی قراردادهای شرکت با شرکت ملی نفت و شرکت ملی پالایش و پخش لحاظ شده است؛ اما همچنان بخش قابل توجهی از مجموع هزینه‌های لجستیک شرکت را تشکیل می‌دهند.

*در سال ۱۴۰۳، شرکت پتروشیمی بوعلی سینا به واسطه افزایش تولید فراتر از ظرفیت اسمی و اتخاذ سیاست‌های مناسب بازار، عملکرد قابل توجهی نسبت به سال‌های گذشته داشته است. سود هر سهم شرکت در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل حدود ۲۳ درصد رشد داشته است. با این حال، حاشیه سود شرکت نسبت به سال گذشته با کاهشی جزئی (حدود یک تا دو درصد) مواجه شده است که دلایل اصلی آن شامل کاهش تولید نسبت به سال ۱۴۰۲ و همچنین افت قیمت برخی محصولات آروماتیکی در بازارهای جهانی طی سال ۱۴۰۳ است. این عوامل سبب شد با وجود افزایش درآمد فروش، رشد سود عملیاتی شرکت محدود باقی بماند.

*در خصوص افزایش سرمایه نیز تاکنون مصوبه‌ای از سوی هیئت‌مدیره یا مجمع عمومی شرکت برای سال جاری وجود ندارد و در صورت تصویب، مراتب طبق روال از طریق سامانه کدال اطلاع‌رسانی خواهد شد.

*در بحث حمایت از سهم نیز باید اشاره کرد بازارگردان، یعنی هلدینگ خلیج فارس، همانند گذشته و طبق ضوابط، در صورت نیاز و کاهش قیمت سهم، وارد عمل خواهد شد و از سهم حمایت خواهد کرد.

*همچنین موضوع مربوط به نرخ‌های یوتیلیتی شرکت پتروشیمی فجر در ماهشهر، که طی چند سال گذشته مطرح بوده، با ابلاغ آخرین مصوبات حاکمیتی تعیین تکلیف شده و نرخ‌ها در صورت‌های مالی سال ۱۴۰۳ منظور شده است.  هزینه‌های یوتیلیتی سهم بالایی در ساختار هزینه‌های شرکت ندارد و عمده هزینه شرکت مربوط به بهای تمام شده محصولات و نرخ خوراک مصرفی است.

*استراتژی مناسب برای بقا و سودآوری در این صنایع، مدیریت هزینه‌ها است؛ به عبارت دیگر، باید بر افزایش قیمت فروش، افزایش مقدار فروش، و کاهش هزینه‌ها تمرکز کنیم تا در نهایت سودآوری شرکت بهبود یابد.

*در بحث افزایش درآمد، موضوع شامل چند محور اصلی است. ابتدا باید فروش داشته باشیم تا بتوانیم درآمد را افزایش دهیم؛ یعنی آنچه تولید می‌کنیم، باید به فروش برسد. در این راستا، لازم است هم تولید افزایش یابد، هم مقدار و قیمت فروش بالا برود و هم حضور در بازارهایی که محصولات ما قیمت بالاتری دارند، تقویت شود. همچنین باید تولید محصولاتی را که ارزش افزوده بیشتری دارند، در برنامه قرار دهیم؛ برای نمونه، محصول ریفورمیت با قیمت حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ دلار عرضه می‌شود، در حالی که میانگین سایر محصولات حدود ۷۰۰ دلار است؛ در نتیجه باید تلاش کنیم تولید ریفورمیت را افزایش دهیم.

* خوشبختانه توانسته‌ایم خوراک مورد نیاز را تأمین کنیم. در حال حاضر، تنها ۴۰ درصد خوراک ما از طریق خط لوله و مناطق نفت‌خیز تأمین می‌شود و ۶۰ درصد بقیه، معادل حدود یک میلیون و دویست تا یک میلیون و پانصد هزار تن در سال، از منابع دیگر تأمین می‌گردد. همچنین خوراک در مناطقی مانند دمام، بحرین، قطر و دبی شناسایی شده است و در صورت فراهم شدن شرایط، می‌توانیم از این منابع نیز استفاده کنیم. در عراق نیز خوراک وجود دارد و حتی اکنون شرکت‌هایی از اربیل خوراک را به ماهشهر انتقال داده و در مخازن اجاره‌ای ذخیره می‌کنند تا شرکت‌های ایرانی از آن استفاده کنند.

*در مجموع، از نظر تأمین خوراک مایع، به نظر می‌رسد شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با داشتن اختیار لازم در حوزه هزینه‌کرد و تأمین خوراک، حتی در شرایط بحرانی نیز با مشکل جدی روبرو نخواهد شد. منابع داخلی نظیر پالایشگاه‌های آبادان، ستاره خلیج فارس و لاوان نیز می‌توانند خوراک مورد نیاز شرکت را تأمین کنند.

*با ایجاد امکانات مناسب برای تخلیه خوراک به صورت زمینی، یکی از مزیت‌های اصلی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا ایجاد شده است؛ این امکان موجب افزایش هزینه‌های لجستیکی و مخزن‌داری شده، اما به ما اجازه می‌دهد کل محصولات را به صورت زمینی به فروش برسانیم. بدین ترتیب، حتی اگر صادرات دریایی محدود یا متوقف شود، می‌توانیم روزانه چهار تا پنج هزار تن محصول را به صورت زمینی حمل و عرضه کنیم، مشروط بر آنکه صرفه اقتصادی داشته باشد.

* شاخص‌های مالی شرکت، عمدتاً به دلیل کاهش قیمت سبد محصولات کاهش یافته است؛ دلیل اصلی این امر، افت تولید ریفورمیت بوده و حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد نیز ناشی از کاهش قیمت آروماتیک‌هاست.

*در خصوص قیمت‌های جهانی، روند قیمتی طی سه ماه اخیر نزولی بوده است. قیمت فروش محصولات شرکت نیز عمدتاً نزدیک به قیمت‌های اعلامی نشریات تخصصی بوده است. کاهش تولید ریفورمیت تأثیر قابل‌توجهی بر شاخص‌های شرکت گذاشته و تولید امسال تا کنون به حدود ۱۵۰ هزار تن رسیده است.

*در صورتی که شرایط فعلی ادامه یابد و بتوانیم تولید را حفظ کنیم، پیش‌بینی می‌شود مجموع تولید سالانه ریفورمیت در محدوده ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تن باشد که رقم قابل قبولی به نظر می‌رسد.

*در حال حاضر، درصدد هستیم ظرفیت واحد پی‌وای (PY) را به حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن افزایش دهیم. با جداسازی ، حدود ۴۰ هزار تن محصول خواهیم داشت که تقریباً ۶۰ درصد آن به بازار منتقل می‌شود. این مقدار امکان تبدیل به بنزین یا عرضه در قالب آروماتیک وجود دارد؛ مشابه فرآیندی که در واحد ۵۰۰ اجرا می‌شود.

*ما در تلاشیم رضایت شرکت‌های ذی‌نفع را جلب و همچنین موافقت شرکت NPC را اخذ کنیم تا مسیر انجام این پروژه هموار شود. گرچه خوراک این واحدها عمدتاً از سوی ما تأمین نمی‌شود، اما بازار بنزن موجود و جذاب است و می‌توانیم با تأمین‌کنندگان دیگر همکاری کنیم.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24