مجمع عمومی عادی سالیانه بانک شهر با حضور ۷۰.۱۹ درصد سهامداران امروز تشکیل شد.

بورس24 : مجمع عمومی عادی سالیانه بانک شهر با حضور ۷۰.۱۹ درصد سهامداران امروز تشکیل شد. این مجمع سود تقسیم نکرد.
مهم ترین موارد مطرح شده در مجمع به شرح زیر است:
*سالهای اخیر، بانک شهر با حمایت جدی شهرداریها، اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل ، گامهای مهمی در حوزه بانکداری شهری برداشته است. این بانک، با مدیریت فعال و استفاده از نیروهای جوان و متخصص، به جایگاه قابل قبولی در نظام بانکی کشور دست یافته و عملکرد آن، به ویژه در پروژههای بزرگ شهری کلانشهرها از جمله مشهد و قم، نقش مهمی در توسعه خدمات مالی و تسهیلات ایفا کرده است.
*در سه سال گذشته، با تلاش مدیرعامل ، اعضای هیئت مدیره و همکاران سختکوش بانک شهر، موفقیتهای چشمگیری حاصل شده است. از جمله دستاوردهای مهم، جبران زیان انباشته و دستیابی به سوددهی است؛ امری که برای نخستین بار در تاریخ بانک رقم خورد و موجب جلب اعتماد دوطرفه میان بانک و سهامداران شد.
*اقدام مهم دیگر، اجرای بزرگترین افزایش سرمایه بانکی کشور در سال ۱۴۰۴ با مشارکت سهامداران عمده (شهرداریهای کلانشهرها) بود که زمینه تقویت بنیه مالی بانک و افزایش اطمینان به تأمین منابع مورد نیاز شهری را فراهم ساخت. این دستاوردها بهویژه با عبور موفق بانک از شرایط دشوار مشمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت در سال ۱۴۰۰ حاکی از مدیریت هوشمندانه و عزم جدی مدیران و سهامداران در پیشبرد اهداف بانک است.
عملکرد مالی و دستاوردهای بانک شهر در پایان سال ۱۴۰۳
*در پایان سال ۱۴۰۳ و در مقایسه با سال گذشته، بانک شهر موفق شد مجموعهای از دستاوردهای مهم مالی و عملیاتی را محقق سازد. با تلاش هیئت مدیره، حمایت سهامداران و همکاران بانک، پس از چندین سال زیان انباشته، بانک توانست ضمن تامین اندوخته قانونی و پوشش سود و زیان انباشته به مبلغی بالغ بر ۲.۸ همت، برای نخستین بار از زیان انباشته خارج شود.
*این دستاورد موجب رفع یکی از مهمترین دغدغههای بانک در مذاکرات با نهادهای داخلی و بینالمللی شد؛ بهویژه با توجه به الزام ماده ۱۴۱ قانون تجارت برای حفظ تداوم فعالیت بانک.
*یکی دیگر از چالشهای جدی بانک شهر ناترازی کفایت سرمایه بود. در ابتدای فعالیت هیئت مدیره فعلی (سال ۱۴۰۲)، نسبت کفایت سرمایه بانک منفی ۱۵.۷ درصد بود. با اقدامات اصلاحی و تحقق سود عملیاتی، این نسبت در پایان سال ۱۴۰۳ به مثبت ۱.۱۹ درصد رسید و بانک برای سومین سال متوالی موفق به شناسایی سود شد. همچنین، وابستگی بانک به استقراض از بانک مرکزی به میزان چشمگیری کاهش یافته و بانک شهر طی سال گذشته در ۳۲۲ روز دارای تراز مثبت، و فقط در ۴۳ روز تراز منفی بود؛ ضمن اینکه بانک هیچ اضافهبرداشتی از بانک مرکزی نداشته و موفق به دریافت ۴۰۰ میلیارد تومان جایزه بابت رعایت سپرده قانونی شده است.
*بانک شهر با رشد حدود ۸۰ درصدی درآمدها و افزایش سرمایه ۶.۵ برابری طی دوره مورد بررسی، ارزش بازار بانک را به بیش از ۹۲ همت رسانده و رشد ۱۰۰ درصدی قیمت سهام در سال ۱۴۰۳ محقق شده است.
*همچنین پوشش کامل هزینههای اداری از محل درآمدهای کارمزدی تامین و سهم بانک از کل نقدینگی کشور به ۳.۱ درصد رسیده است.
*برای سومین سال متوالی، زیان انباشته بانک شهر به طور کامل جبران و به سود انباشته ۲۸ هزار میلیارد ریالی تبدیل شد. این موفقیت منجر به خروج قطعی بانک شهر از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت پس از هشت سال شد.
*با رعایت ضوابط بانک مرکزی، نسبت کفایت سرمایه بانک از منفی ۹ درصد در سال ۱۴۰۱ به مثبت ۳ درصد در سال ۱۴۰۳ ارتقا یافت. همچنین، سرمایه بانک از مبلغ ۱,۵۰۰ میلیارد ریال در ابتدای تأسیس به ۱,۵۷۲ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۳ و سپس با افزایش سرمایه ۲,۴۰۸ درصدی، به ۳۹,۱۶۱۶ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۴ افزایش یافت.
*منابع بانک شهر با رشد چشمگیر به بیش از ۳۷۱ همت رسید و حاکی از ارتقای اعتماد مشتریان به بانک است. همچنین، حفظ تراز مثبت نقدینگی در ۳۲۲ روز سال ۱۴۰۳ و عدم استقراض از بانک مرکزی و دریافت جایزه خوشحسابی از جمله دستاوردهای مهم بانک بشمار میرود.
*با اصلاح ترکیب منابع و کاهش هزینه عملیاتی، هزینه تمامشده منابع کاهش یافت. تمامی هزینههای عمومی و اداری بانک در سال ۱۴۰۳ از محل درآمد کارمزدی پوشش داده شد.
*سهام بانک شهر در سال ۱۴۰۳ بازدهی بیش از ۱۰۰ درصدی برای سهامداران به همراه داشت و ارزش بازار سهام بانک تا زمان برگزاری مجمع به حدود ۹۲ همت رسید. بانک شهر موفق به کسب رتبه سوم ارزش بازار در میان بانکهای بورسی شد.
تعیین تکلیف املاک واگذار شده از شهرداری تهران به بانک شهر
*یکی از عوامل ناترازی بانک شهر، مربوط به دو مورد واگذاری املاک از سوی شهرداری تهران به بانک در سالهای ۱۳۸۶ و ۱۳۹۱ بابت بخشی از مطالبات بانک بود.
* با وجود گذشت بیش از یک دهه از این واگذاریها، انتقال رسمی اسناد املاک به بانک شهر صورت نگرفته و به همین دلیل، همواره این موضوع از جمله موارد مورد اعتراض سهامداران، بهویژه سهامداران خرد در جلسات مجمع عمومی بانک بوده است.
*سال گذشته، نماینده شهرداری تهران در جلسه مجمع قول پیگیری و تعیین تکلیف این موضوع را دادند و با اقدامات صورت گرفته، مطابق با رأی اجرایی دیوان عالی کشور و با استفاده از شاخص سالانه بانک مرکزی ، بانک شهر اقدام به اقاله این املاک کرد. علیرغم این اقدامات و تلاش برای ثبت املاک در سرفصل بدهکاران، با توجه به عدم انتقال سند رسمی و مخالفت شهرداری تهران و همچنین عدم تأیید بانک مرکزی در خصوص تغییر سرفصل به تسهیلات، سود شناسایی شده تحت این سرفصل (به میزان ۱.۳ همت) به حساب برگشتی منتقل گردید.
*بر اساس توافقنامه جدید با شهرداری تهران مقرر شد حداکثر ظرف دو ماه (و پس از تأیید بانک مرکزی طی سه ماه) مالکیت املاک با ارزش ۲۴ همت به بانک شهر منتقل گردد. امیدواریم با پیگیری موضوع، در گزارش حسابرسی سال آینده این موضوع تعیین تکلیف شده و حذف شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.