Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 281
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

دنیای اقتصاد / بازار زمستانی معاملات مسكن در كل كشور با یك تفاوت شاخص نسبت به فصل مشابه در سال92 و حتی سال قبل از آن، هفته‌های پایانی را پشت‌سر می‌گذارد؛ طوری كه روند موجود، خود علامت دیگری از در پیش‌بودن آرامش نسبی طی ماه‌های ابتدایی سال94 می‌تواند باشد.
گزارش «دنیای‌اقتصاد» از تغییرات دست‌كم 23 ماهه در حجم بازار مسكن حاكی است طی دو ماه اخیر، در كل كشور میزان هر دو نوع معاملات آپارتمان– هم خرید و هم اجاره- تقریبا از ثبات برخوردار بوده و برخلاف زمستان دو سال گذشته، بازار كنونی ملك عاری از هیجانات شب‌عید شده است. نیمه زمستان پارسال، كل معاملات مسكن در كشور تحت تاثیر رشد 25 درصدی معاملات اجاره و 35 درصدی معاملات خرید تا 30 درصد نسبت به پاییز افزایش پیدا كرد. در بهمن سال91 نیز كل معاملات ملك با رشد 34 درصدی نسبت به پاییز 91 همراه شد؛ اما هم‌اكنون طبق آمارهایی كه اتحادیه مشاوران املاك تهران منتشر كرده، حجم بازار مسكن به لحاظ میزان كل معاملات، فقط 3درصد نسبت به پاییز 93 بزرگ‌تر شده است؛ به این معنا كه در شب عید امسال، چون انتظاری از سمت تقاضا بابت «افزایش قیمت یا اجاره‌بهای مسكن در ابتدای سال آینده» وجود ندارد، هجومی برای خرید نیز اتفاق نیفتاده است. پیش‌تر كارشناسان اقتصاد مسكن چشم‌انداز سال آینده بازار ملك را «تداوم ركود البته با شدت خفیف‌تر از امسال» برآورد كردند. در این باره دیروز حسام عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاك تهران به «دنیای‌اقتصاد» اعلام كرد: در سال 94 حجم بازار خرید و فروش آپارتمان در شهرهای بزرگ با نرخ كم نسبت به مدت مشابه امسال افزایش پیدا می‌كند و انتظار می‌رود در نیمه سال آینده دوره شروع رونق آغاز شود. عقبایی درباره وضعیت قیمت مسكن نیز تصریح كرد: قیمت‌ها در سال 94 مشروط بر رشد قابل ملاحظه معاملات خرید و سربه‌‌سر شدن فایل‌های فروش و حجم تقاضا در بنگاه‌ها، احتمال دارد افزایش یابد؛ اما میزان رشد قیمت قطعا كمتر از نرخ تورم خواهد بود. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، حجم خرید و فروش واحد مسكونی در كل كشور طی 9 ماه امسال به جز در فصل تابستان، در سایر ماه‌ها با میزان معاملات انجام شده در زمان مشابه پارسال یكسان بود. در تابستان امسال خرید آپارتمان در كل كشور 4/24 درصد نسبت به تابستان92 افزایش یافت؛ اما در سایر ماه‌ها، حجم معاملات 93 تقریبا با حجم معاملات 94 همسطح بوده است. در بهمن امسال 103 هزار واحدمسكونی در شهرهای كشور خرید و فروش شده كه در مقایسه با اردیبهشت93 به عنوان پرمعامله‌ترین ماه سال، حجم كنونی معاملات 26درصد افت كرده است. در بازار اجاره دامنه نوسان معاملات هم در طول سال جاری و هم در مقایسه با سال قبل، به مراتب كمتر از بازار خرید بوده است.در حال حاضر ماهانه بین 4 تا 5 هزار فقره نقل و انتقال در بازار اجاره كشوری انجام می‌شود.

پیش‌بینی رئیس اتحادیه
روز گذشته رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران برای بازار مسکن سال 94، رونق معاملات خرید و فروش همراه با افزایش قیمت پیش‌بینی کرد.
حسام عقبایی، گفت: با توجه به اینکه قیمت مسکن در سال 91 دچار جهش شده بود، در سال 93 با ثبات قیمت همراه با رکود در بازار معاملات خرید و فروش مواجه بودیم. این در حالی است که همزمان با خروج از این رکود در سال 94، سال ِآینده در برخی شهرها که از تعادل کافی میان عرضه و تقاضای مسکن برخوردار نیستیم، پیش‌بینی افزایش قیمت خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه در شرایطی که رونق معاملات مسکن به صورت سراسری برای کل شهرها پیش‌بینی می‌شود، خاطرنشان کرد: افزایش قیمت مسکن در سال 94، البته به معنای پیش‌بینی جهش و سونامی قیمت نیست، بلکه این افزایش در نهایت کمتر از حد تورم عمومی جامعه خواهد بود و ممکن است چندان هم محسوس نباشد. عقبایی با بیان اینکه سال 94 به خصوص از پایان تابستان و شروع نیمه دوم سال، سال رونق معاملات مسکن خواهد بود و بازار مسکن به طور قطع از رکود فعلی خارج می‌شود، افزود: در سال 92 رکود سنگینی بر بازار معاملات مسکن حاکم شد و این رکود تا سال 93 هم ادامه داشت منتها همان‌طور که از نیمه اول سال 93 پیش‌بینی می‌شد، در نیمه دوم امسال، شاهد افزایش حجم معاملات مسکن بودیم و سیر صعودی معاملات هم در کل کشور و هم در شهر تهران ملموس بوده و آمارهای رسمی نیز این موضوع را تایید می‌کند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاك تهران به «دنیای‌اقتصاد» تصریح كرد: یك راه میان‌بر برای خروج سریع از ركود مسكن می‌تواند عزم بانك‌ها در واگذاری دارایی‌های ملكی و پروژه‌های ساختمانی‌ خود به بازار با هدف نرخ‌شكنی بیشتر و شروع معاملات مصرفی باشد. عقبایی در این باره افزود: شركت‌های ساختمانی وابسته به بانك‌ها باید برای كمك به تجهیز منابع مالی بازار مسكن، دارایی‌های خود را به نقدینگی تبدیل كرده و در اختیار بانك‌ها برای پرداخت وام‌های خرید و ساخت، قرار دهند.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 276
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24