بورس24 :با صدور بیانیه مطبوعاتی لوزان و مشخص شدن چهارچوبهای تفاهم ایران با گروه ۱+۵ در مذاکرات هستهای در روز ۱۳ فروردینماه، بهیکباره امروز فضای بازار سرمایه بهشدت متحول شد. گرچه در خصوص بیانیه مزبور انتقاداتی از سوی جناح محافظهکار کشور نیز مطرح شد ولی با توجه به حمایت نسبی امامجمعه تهران و مشهد از دستاوردها به نظر میرسد آنچه حاصل تلاش خستگیناپذیر وزیر امور خارجه کشورمان و تیم همراه وی بوده، مورد تائید مقامات بالای نظام قرار دارد. ارزش صفهای خرید تشکیلشده در ابتدای وقت به رقم بیسابقه ۱۳۰۰ میلیارد تومان رسید و برای نمادهای بانکی صفهای طویلی تشکیل شد که در این میان صف خرید بانک صادرات به بیش از ۱ میلیارد سهم رسید.
صف خرید تشکیلشده برای دو نماد بانک صادرات و ملت آنچنان سنگین بود که نهاد ناظر بهمنظور پیشگیری از بروز مشکلات فنی، بازگشایی آنها را با حدود ۱۵ دقیقه تأخیر انجام داد. برای نمادهای خودرویی نیز صفهای خرید شکلگرفته قابلتوجه بود. نمادهای پالایشگاهی نیز همچنان صفهای خرید خود را حفظ کردهاند. امروز عرضههای صورت گرفته بر روی نمادهای با صف خرید سنگین چندان پرحجم نبود بر این اساس فردا نیز این صفها مجدداً شکل خواهد گرفت با این روند در صورت افزایش حجم عرضهها میتوان به تعادل نسبی بعضی نمادها در روز سهشنبه امیدوار بود.
نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رشدی معادل ۲۰۹۹ واحد روبرو شد که در طول عمر ۴۸ ساله بازار سرمایه ایران بیسابقه است. به اعتقاد عدهای از تحلیلگران تکنیکال شاخص کل توانایی رشد تا ۷۱۵۰۰ واحد را دارد. اخبار متفاوتی نیز در خصوص تلاشهای سازمان بورس و اوراق بهادار و نیز شرکتهای بورس و فرابورس بهمنظور تسریع در عرضههای اولیه و نیز راهاندازی صندوقهایی بهمنظور جذب نقدینگی گسیلشده به بازار سرمایه و افزایش عرضه سهام به گوش میرسد. پس از انتشار بیانیه لوزان نفت برنت در حدود ۴ درصد افت نشان داد لیکن در معاملات روز بعد تا حدودی قیمت احیا شد. بعضی تحلیلگران اعتقاد دارند پس از رفع تحریمها ایران توانایی افزایش صادرات نفت خود به میزان یکمیلیون بشکه در روز را خواهد داشت حتی گروهی به حجم حدود ۳۰ میلیون بشکه نفت ذخیرهشده ایران در مخازن نفتکش ها بر روی آبها اشاره دارند که قابلیت عرضه به بازارها جهانی را خواهد داشت درحالیکه گروهی معتقد به عدم امکان افزایش صادرات نفت از سوی ایران به دلیل فرسوده بودن تجهیزات و نیز پیر بودن چاههای نفتی هستند. بهای دلار در بازار آزاد نیز در بعضی کاهشی تا سطح ۳۱۶۰ تومان را پیدا کرد لیکن مجدداً در پایان وقت در حدود ۳۲۷۰ تومان بسته شد. امروز رییسکل بانک مرکزی اشارهای به عدم کنترل بانک مرکزی در پیشگیری از کاهش نرخ دلار در بازار آزاد داشت لیکن گروهی نظر دیگری دارند و معتقدند که بانک مرکزی با انجام بعضی اقدامات اصطلاحاً زیرپوستی مانع از افول بیشازحد قیمت دلار میشود.
مجموع معاملات بورس و فرابورس با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک (عمده) در روز جاری به ۲۸۳.۶ میلیارد تومان رسید که از این میان سهم اوراق بدهی ۲۷.۷ میلیارد تومان و سهم معاملات عمده (شامل بازار بلوک) ۹۷.۹ میلیارد تومان بود. ارزش اوراق بهادار مبادله شده در بورس به رقم ۱۸۶.۱ میلیارد تومان و در فرابورس به ۹۷.۵ میلیارد تومان رسید که معامله بلوک فولاد مبارکه با ۳۵ میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و معامله بلوک اوراق صکوک اجاره گروه مپنا با ۳۱.۲ میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند. گروه فلزات اساسی با ۲۴.۹ میلیارد تومان و گروه بانکها با ۱۷.۲ میلیارد تومان بیشترین سهم را در معاملات امروز بورس اوراق بهادار تهران نسبت به سایر صنایع از آن خود کردند. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۲۰۹۹ واحد، شاخص قیمت ۹۰۶ واحد و شاخص فرابورس ۴۵ واحد افزایش یافتند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رشد امروز خود به عدد ۶۷۸۲۷ واحد و شاخص قیمت به ۲۹۲۶۳ واحد رسید. هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیجفارس با ۲۳۲ واحد بیشترین اثر مثبت و سیمان اصفهان نیز با ۲ واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.
وضعیت نمادهای صنعت سیمان و اخبار و اطلاعات منتشره در ارتباط با این صنعت:
متأثر از بهبود اساسی شرایط بازار امروز صنعت سیمان هم در بسیاری از نمادها بهیکباره شاهد تشکیل صفهای سنگین خرید بود. تعداد اندکی از نمادهای سیمانی (همچون سیمان دورود و قاین)همچنان با صف فروش درگیر بودند اندک نمادهایی هم در دامنه منفی قیمت معامله شدند. لیکن تعداد نمادهای مورد معامله با افزایش قابلملاحظه نسبت بهروزهای پیشین به ۳۵ نماد (شامل ۲ نماد حق تقدم) رسید و تنها ۱ نماد سیمان مازندران از میان نمادهای باز مورد معامله واقع نشد. از میان نمادهای معاملهشده ۷ نماد منفی و مابقی نمادها مثبت (اغلب در سقف قیمت مجاز خود) بودند. حجم معاملات بیشتر از روز چهارشنبه گذشته و به ۹۷۷۷ هزار سهم و ارزش معاملات به ۴۶۳۰۱ میلیون ریال بالغ شد. از مجموع معاملات صورت گرفته سیمان قاین با ۳۴۲ هزار سهم و مبلغ ۱۲۱۲۶ میلیون ریال حدود ۲۶% مجموع معاملات سهام نمادهای سیمانی را به خود اختصاص داد. پسازآن رتبه دوم حجم معاملات نمادهای سیمانی به سیمان بهبهان با معامله تعداد ۱۹۸ هزار سهم به ارزش ۶۷۰۶ میلیون ریال (معادل ۱۴% حجم معاملات نمادهای صنعت سیمان) اختصاص داشت. در سامانه کدال تنها اطلاعیه پیشبینی سود حسابرسی شده سال ۱۳۹۴ سیمان شاهرود انتشاریافته است.
شرایط نمادهای لیدر صنعت سیمان:
از ابتدای وقت برای نماد سیمان فارس و خوزستان صف خریدی در حدود ۱۸ میلیون سهم شکل گرفت که تا پایان وقت و به مدد سهامداران حقوقی در حد حجممبنا مورد عرضه واقع شد. حجم معاملات بیشتر از روز چهارشنبه گذشته و به ۱۸۸۲ هزار سهم و ارزش آن به ۳۸۱۹ میلیون ریال بالغ شد. با توجه به تشکیل و پایداری صف خرید برای سهم، تمامی معاملات با سقف قیمت مجاز یعنی ۲۰۲۹ ریال صورت گرفت. قیمت پایانی نیز معادل ۲۰۲۹ ریال تعیین شد که نسبت به قیمت روز چهارشنبه گذشته ۷۸ ریال افزایش داشت. بر این اساس نسبت قیمت به درآمد معادل ۴.۶ و مجموع ارزش بازار این شرکت ۹۱۳۱ میلیارد ریال است. خریداران متشکل از ۷ فرد حقیقی و ۵ نفر حقوقی و فروشندگان متشکل از ۱۱ نفر حقیقی و ۳ نفر حقوقی بودند که درنتیجه سهم اشخاص حقیقی در خرید معادل ۴۳٪ و درفروش معادل ۴٪ بود. شرایط دیگر نماد مطرح این صنعت یعنی شرکت سیمان تهران نیز شرایط مشابهی داشت. حجم صف خرید بیش از ۴ میلیون سهم و حجم معاملات بسیار کمتر از روز چهارشنبه گذشته و به ۲۳۱ هزار سهم و به ارزش ۶۸۰ میلیون ریال رسید. قیمت پایانی معادل ۲۸۶۸ ریال تعیین شد که نسبت به قیمت روز چهارشنبه گذشته ۳۷ ریال افزایش نشان میداد. تمامی معاملات با سقف مجاز قیمت یعنی ۲۹۴۴ ریال صورت گرفت. بر این اساس نسبت قیمت به درآمد معادل ۳.۹۳ و مجموع ارزش بازار این شرکت ۵۰۱۹ میلیارد ریال است. خریداران متشکل از ۴ فرد حقیقی و فروشندگان نیز متشکل از ۶ نفر حقیقی بودند که درنتیجه سهم اشخاص حقیقی چه در خرید و چه در فروش معادل ۱۰۰٪ بود. برای نماد سیدکو نیز اتفاقات مشابهی رخ داد برای نماد حدود ۴ میلیون سهم صف خرید شکل گرفت. حجم معاملات این نماد تنها به ۳۱۰ هزار سهم و ارزش آن به ۴۸۲ میلیون ریال رسید. تمامی معاملات با سقف قیمت مجاز یعنی ۱۵۵۶ ریال انجام پذیرفت. خریداران متشکل از ۱ نفر شخص حقیقی و ۱ شخصیت حقوقی و فروشندگان مشتمل بر ۳۷ شخصیت حقیقی و ۴ شخصیت حقوقی بودند.
تغییرات سهامداران بالای 1% صنعت سیمان:
بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، از میان سهامداران بالای 1% شرکتهای این صنعت، در روز چهارشنبه گذشته شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی خریدار سهام سید کو و شرکت سرمایهگذاری ملی ایران خریدار سهام سیمان سپاهان و سیمان تهران بوده و سایر سهامداران مهم این صنعت در بازار سرمایه چه بهعنوان خریدار و چه بهعنوان فروشنده حضور نداشتهاند.
مقصود پورابولی
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.