بورس24 :امروز بازار به نظر با حمایت تعدادی از سهامداران حقوقی شروعی مثبت داشت البته عدهای این حمایتها را به دو نکته مصاحبه مطبوعاتی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران و نیز تجمع اعتراضآمیزی که قرار بود در تالار حافظ شکل بگیرد مرتبط میدانستند. تعویق تمامی عرضههای اولیه تا پایان خردادماه، اجرایی شدن دامنه نوسان بورس از خردادماه در محدوده 5% و ارائه اطلاعات شرکتهای فعال در بازار سرمایه بهصورت رسمی در سایت کدال از خبرهای مهم نشست خبری رئیس سازمان بورس با خبرنگاران بود. نماد پتروشیمی مبین هم معاملات قابلتوجه و نیز قابلبررسی داشت. با انتشار آمار خریدوفروش سهامداران حقوقی در شب گذشته مشخص شد که صف فروش تشکیلشده در اواخر وقت دیروز توسط سهامدار عمده (هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیجفارس) خریداریشده است.
این نماد امروز معاملاتی عمدتاً در دامنه مثبت را تجربه کرد شایعات زیادی در خصوص احتمال علاقه سهامداران حقوقی به تحصیل کرسی مدیریت و خرید بلوک بسیار قوت گرفته است. گروههای خودرو و بانک با تقاضای خوبی شروع کردند و در معدود نمادهایی بهصف خرید هم رسیدند نمادهای پالایشگاهی نیز از منفی معاملات خود را آغاز و بعضاً بهصف خرید هم رسیدند. شاخص که در ابتدای وقت به دلیل مشمول گره معاملاتی شدن نماد چادرملو افت شدیدی را تجربه کرد تدریجاً خود را بازیابی و نهایتاً با افزایشی معادل 184 واحد به کانال 63000 واحد برگشت. در اواخر وقت روز جاری از جلسه وزیر اقتصاد با بانکها برای حمایت از بازار خبر داد. یک مدیر بانکی در گفتوگو با بورس پرس، از برگزاری جلسه ویژه بعدازظهر وزیر اقتصاد با مدیران بانکهای بورسی و غیر بورسی مانند بانک ملی، سپه، ملت، صادرات و تجارت و رئیس سازمان بورس خبر داد و اظهار داشت: در این جلسه که کمتر از 40 دقیقه به طول انجامید مقرر شد بانکها از فردا اقدام به حمایت از بورس و داراییهای خود در بازار سهام کنند. وی ادامه داد: بنابراین قرار است از فردا بانکها با تزریق منابع مالی به بازار سهام از زیرمجموعههای خود حمایت عملی کنند. در این رابطه به شرکتهای کارگزاری وابسته به بانکها هم اعلامشده که آمادگیهای لازم را داشته باشند. این مدیر تأکید کرد: نکته جالب جلسه این بود که وزیر اقتصاد از رئیس سازمان بورس خواست تا از صندوق توسعه بازار سرمایه برای حمایت از بازار و شرکتها استفاده نکند.
رئیس سازمان بورس از توقف عرضههای اولیه تا خرداد، افزایش دامنه نوسان یکدرصدی و انتشار مستقیم اطلاعات از اول خرداد خبر داد و نظر سازمانی و شخصی درباره شکلگیری کانون سهامداران حقیقی را اعلام کرد. محمد فطانت در جریان برگزاری اولین نشست مطبوعاتی سال جاری، بعد از ارائه آمار و ارقامی، از انتشار مستقیم اطلاعات ناشران در کدال و افزایش دامنه نوسان از 4 به 5 درصد از اول خرداد خبر داد. وی همچنین اعلام کرد به دلیل انجام برخی برنامهها تا خردادماه خبری از عرضههای اولیه در بورس و فرابورس نیست؛ بنابراین عرضه اولیه پتروشیمی غدیر، بهمن دیزل و کشتیرانی خط جنوب تا اطلاع ثانوی منتفی است. این مقام مسئول در واکنش به سؤال بورس پرس مبنی بر شکلگیری کانون سهامداران حقیقی هم گفت: ازنظر ما اینیک تشکل است و نه کانون که میتواند در چارچوب مقررات وزارت کشور فعالیت کند. فطانت در مورد انتقاداتی که نسبت به عملکرد صندوق توسعه بازار و دخالت آن مطرح میشود، گفت: صندوق توسعه بازار ازجمله نهادهای مالی تحت نظارت بورس است و مدیریت آن در دست ما نیست. پیشازاین، مدیریت آن در دست یک شرکت تأمین سرمایه بود که در حال حاضر به مرکز مالی ایران منتقلشده است. از صندوق خواستهایم که سایت خود را راهاندازی کند و اطلاعات مربوط به پرتفوی و غیره را در سامانه بهصورت آنلاین در اختیار سهامداران قرار دهد و این سامانه در جهت شفافیت فعالیت بازار بهزودی راهاندازی خواهد شد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تأکید بر اینکه رفتار شرکتهای حقوقی همواره مورد مطالبه است، گفت: امسال حمایت جدی از طریق حقیقیها در بازار وجود داشته است اما رفتار برخی حقوقیها در بازار سهام تأثیر گذاشته که منفی و نابهنگام بوده است. در این زمینه که جلوی خریدوفروش حقوقیها در بازار را بگیریم و از عرضه سهام توسط آنها جلوگیری کنیم، چنین ابزاری در اختیار نداریم. تجربه خوبی از رفتارها، ممانعتها و سختگیریها نسبت به جلوگیری از فروش حقوقیها در ذهن بازار نیست. یکی از عارضههای جدی بازار رفتار حقوقی است.
فطانت در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه گفتهشده بانکها سودهای خود را در مجامع تقسیم نكنند خاطرنشان کرد: این موضوع از بارزترین نكاتی است که نشان میدهد تصمیمات اقتصادی بر بازار سرمایه و شاخص اثرگذار است درعینحال با پیگیریهای صورت گرفته مشخص شد که این حرف نظر شخصی دكتر نیلی بوده است و ارتباطی با تصمیمات بانک مركزی ندارد. رئیس سازمان بورس اوراق بهادار در نخستین نشست خبری خود در سال 1394، با اشاره به آخرین وضعیت بازار سهام عنوان کرد: نسبت قیمت بر درآمدی بورس تهران تا این لحظه بالغبر 5.22 مرتبه و در فرابورس ایران به 6.97 مرتبه رسیده است. ارزش بازار بورس تهران نیز تاکنون بالغبر 282 هزار میلیارد تومان و در فرابورس ایران این رقم به 59 هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است. این مقام مسئول در مورد تکلیف سهام عدالت عنوان کرد: موضوع سهام عدالت در حال حاضر در انتظار لایحه تقدیمی دولت به مجلس شورای اسلامی است. با توجه به حجم بالای این دارایی مالی آزادسازی یکشبه و یکجای آن آثار غیرقابلپیشبینی و غیرقابلکنترلی را برای بازار سرمایه خواهد داشت. سازمان بورس در این زمینه راهکار مفید برای آزادسازی سهام عدالت را عرضه تدریجی آن و از طریق صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) میداند و متناسب با تقسیم سود نقدی این شرکتها بتوان سهام عدالت را با تناسب منطقی آزاد کرد.
حجتالاسلام حمید رسایی نماینده تهران و نایبرئیس کمیسیون اصل 90 مجلس از ارائه طرح تحقیق و تفحص از «عملکرد سازمان بورس و اوراق بهادار» خبر داد. وی درباره سؤال خود از علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی دارایی که فردا (سهشنبه) در کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی میشود، گفت: این سؤال درباره عملکرد سازمان بورس و بر اساس پیگیری سؤال قبلی نسبت به موضوع بورس مطرح خواهد شد. سال گذشته وقتی سؤالم درباره عملکرد سازمان بورس مطرح شد، وزیر اقتصاد نتوانست رأی اعتماد نمایندگان را جلب کند و اصطلاحاً کارت زرد گرفت، اما وزیر محترم در همان جلسه وعدههایی برای جلب نظر نمایندگان داده بود و در حقیقت یکی از محورهای سؤال جدید، بررسی میزان تحقق وعدههای آن روز وزیر اقتصاد است.
حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون حمایت از تولید مجلس، با اشاره به رفع ایرادهای قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر از سوی شورای نگهبان اظهار داشت: این قانون از سوی رئیس مجلس به دولت برای اجرا ابلاغشده است. رئیس کمیسیون حمایت از تولید مجلس بابیان اینکه این قانون 60 ماده دارد تصریح کرد: در حال حاضر اوضاع تولید خوب نیست و امیدواریم این قانون بتواند مشکلات تأمین سرمایه در گردش بنگاهها و نیز معضلات موجود را مرتفع کند.
دادستان عمومی و انقلاب مشهد در مصاحبه روزنامه خراسان گفت: مدیران و مسئولان مؤسسه میزان در مهلت دوهفتهای که از دستگاه قضایی گرفته بودند تا پاسخگوی سپردهگذاران باشند و حقوحقوق مردم را بپردازند اما در این مدت به تعهدات قانونی خود عمل نکردند و به همین خاطر دستگاه قضایی طبق وعدهای که به مردم داده بود وارد موضوع شد تا به این پرونده و اتهامات و همچنین جرائم احتمالی اعضای هیئتمدیره در دادسرای مشهد رسیدگی شود. وی با اشاره به این که برای اعضای هیئتمدیره میزان قرار تأمین مناسب و قانونی صادرشده است و آنها هماکنون در اختیار دستگاه قضایی هستند خاطرنشان کرد: مدیران تعاونیهایی که هماکنون با عناوین بهاصطلاح مؤسسه مالی و اعتباری فعالیت میکنند باید مجوزهای قانونی لازم را کسب کنند و یا تلاشهای خود را برای ادغام با یک بانک انجام دهند تا مردم گرفتار چنین مشکلاتی نشوند.
مجموع معاملات بورس و فرابورس با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک (عمده) در روز جاری به رقم 343.5 میلیارد تومان رسید که از این میان سهم اوراق بدهی 166.5 میلیارد تومان و سهم معاملات عمده (شامل بازار بلوک) 60.6 میلیارد تومان بود. ارزش اوراق بهادار مبادله شده در بورس به رقم 103.9 میلیارد تومان و در فرابورس به 239.6 میلیارد تومان رسید که پتروشیمی مبین با 14.2 میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و اوراق صکوک اجاره پتروشیمی قائد بصیر با 48.4 میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند. گروه خودرو با 24.2 میلیارد تومان و گروه تأمین آب، برق و گاز با 14.2 میلیارد تومان بیشترین سهم را در معاملات امروز بورس اوراق بهادار تهران نسبت به سایر صنایع از آن خود کردند. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 184 واحد، شاخص قیمت 79 واحد و شاخص فرابورس 9 واحد افزایش داشتند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رشد امروز خود به عدد 63070 واحد و شاخص قیمت به 26969 واحد رسید. بانک ملت با 36 واحد بیشترین اثر مثبت و صنعتی و معدنی چادرملو با 126 واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.
وضعیت نمادهای صنعت سیمان و اخبار و اطلاعات منتشره در ارتباط با این صنعت:
با بهبود فضای عمومی بازار سرمایه، شرایط معاملات نمادهای صنعت سیمان امروز بهتر از روزهای گذشته بود. روز جاری 24 نماد سیمانی در بازارهای بورس و فرابورس مورد معامله قرار گرفتند که حجم معاملات با کاهش اندکی نسبت بهروز گذشته به 6807 هزار سهم و ارزش معاملات به 20327 میلیون ریال رسید از این میان 8 نماد منفی، 3 نماد بدون تغییر و مابقی نمادها مثبت معامله شدند. از میان نمادهای باز 6 نماد سیمان اردبیل، بجنورد، دورود، شاهرود، فارس و قاین مورد معامله واقع نشدند. نماد سیمان نیریز امروز پس از اتمام معاملات بهمنظور برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام متوقف شد. نماد سیمان شاهرود پس برگزاری مجمع عمومی عادی و تقسیم سود مورد بازگشایی قرار گرفت لیکن معاملهای بر روی آن انجام نشد. نماد سیمان صوفیان نیز امروز به دلیل تعدیل سود پیشبینیشده پیش از آغاز معاملات متوقف شد. سیمان اصفهان با 756 هزار سهم به ارزش 9607 میلیون ریال حدود 47 درصد معاملات و سیمان خوزستان با 408 هزار سهم به ارزش 1750 میلیون ریال معادل 9٪ کل معاملات نمادهای صنعت سیمان را به خود تخصیص دادند. جدول معاملات انجامشده بر روی نمادهای سیمانی در صفحه ماقبل آخر این گزارش ارائهشده است. در سامانه کدال تنها اطلاعیه مهم مربوط به انتشار گزارش هیئتمدیره شرکت سیمان شمال به مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام و خلاصه تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سیمان غرب است. بر اساس این اطلاعیه صاحبان سهام ضمن تصویب صورتهای مالی مبلغ 950 ریال به ازای هر سهم سود تقسیم کردهاند ضمناً هیئتمدیره این شرکت متشکل از شرکتهای سیمان فارس و خوزستان، سیمان فارس نو، سیمان فارس، شرکت گروه بهمن و سیمان شمال انتخابشدهاند.
عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به ورود سیمان به بورس کالا اظهار کرد: قرار بود سیمان در سال جاری وارد تالار داخلی بورس کالا شود اما با مذاکرات انجامشده با مسئولان بورس کالا و همچنین مشورت با فعالان بازار سیمان به این نتیجه رسیدیم که این محصول ابتدا وارد تالار صادراتی بورس کالا شود تا بعد از عرضههای مطلوب به بازارهای جهانی، معاملات در تالار داخلی نیز آغاز شود. بر اساس رایزنیهای صورت گرفته با مسئولان بورس کالای ایران قرار بر این شد تا خرداد امسال سیمان به تالار صادراتی بورس کالا راه پیدا کند. شیخان با اشاره به مزایای ورود سیمان به بورس صادراتی اظهار کرد: این امر موجب افزایش قیمت صادراتی سیمان و ایجاد نظم در این حوزه میشود که امیدواریم هرچه سریعتر این اتفاق رخ دهد. دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان بابیان اینکه این امر موجب افزایش 20 درصدی قیمت سیمان صادراتی میشود، گفت: در حال حاضر سیمان صادراتی به قیمت 50 دلار در هر تن در مرزهای خروجی عرضه میشود. وی با اشاره به خریداران سیمان در کشورهای همسایه گفت: عمده سیمان ایران به عراق صادر میشود؛ بهطوریکه حدود 55 تا 60 درصد سیمان به این کشور صادر میشود. البته در حال حاضر نیز با کردستان عراق مذاکراتی انجامشده که اولین هدف ما نیز بعد از ورود سیمان به تالار صادراتی بورس کالای ایران، صادرات به این منطقه خواهد بود.
حجم معاملات سیمان فارس و خوزستان از روز گذشته کمی بهتر بود ازلحاظ قیمت نیز شرایط بهتری داشت و بخش عمده معاملات در دامنه مثبت صورت گرفت. حجم معاملات نماد سیمان تهران هم بسیار نازل و قیمتها در دامنه منفی است. از میان نمادهای لیدر امروز سیکو معاملات روان و مثبتی (و بعضاً در سقف قیمت مجاز) داشت.
تغییرات سهامداران بالای 1% صنعت سیمان:
بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، از میان سهامداران بالای 1% شرکتهای این صنعت، در روز گذشته در نماد سیمان سیدکو شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی، در نماد سیمان خوزستان شرکت سیمان سپاهان، در نماد سیمان خاش شرکت آیندهسازان صنعت سیمان، در نماد سیمان کارون شرکت آتی پژوهان سرمایه و در نماد سیمان اصفهان موسسه خیریه همدانیان خریدار سهام بوده و در سمت عرضه هیچیک از سهامداران عمده این صنعت در بازار سرمایه نقشی نداشتهاند.
مقصود پورابولی
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.