بورس24 :بازار امروز در شرایط متعادل و اندک مثبتی کار خود را آغاز کرد لیکن این تعادل دیری نپایید و شاخص کل که در عرض ۵ دقیقه با رشد ۶۸ واحدی مواجه شده بود با افزایش عرضهها و مستولی شدن فضای ابهامآلود و منفی بهسرعت به دامنه منفی کشیده شد به طریقی که در ساعت ۱۱:۴۵ با کاهشی در حدود ۱۵۴ واحد به حداقل امروز خود یعنی عدد ۶۳۳۷۷ واحد رسید البته در ۴۵ دقیقه پایانی کمی فضا بهبود یافت و بعضی نمادها توانستند به دامنه مثبت قیمت بازگردند و منفی شاخص کل نیز تا حدودی تعدیل شد و نهایتاً با ۶۶ واحد کاهش در عدد ۶۳۴۶۵ واحد به کار خود پایان داد. نمادهای پالایشی که از زمان بازگشایی جنجالی خود در روزهای پایانی سال ۱۳۹۳ تاکنون بهکرات دچار صف خرید و فروش بودهاند امروز هم رفتارهای متفاوتی از خود بروز دادند.
شایعاتی در خصوص تخفیف ۲ درصدی خوراک پالایشگاهها این روزها شنیده میشود که با توجه به شیوه عمل وزارت نفت در مورد خوراک پتروشیمیها تحقق آن بعید به نظر میرسد. برحسب آنچه در تعدادی از سایتهای خبری در هفته گذشته مبنی بر حمایت ۵ بانک بزرگ از بازار سرمایه انتشاریافته بود بسیاری انتظار شرایط مناسبتری را در روز جاری داشتند لیکن اثراتی از حمایت وعده دادهشده به چشم نمیآمد. حجم معاملات نیز امروز مناسب نبود و شرایط فرسایشی بسیاری از سهامداران حقیقی را خسته کرده و به شکلی آنها را به خروج از بازار به هر قیمتی هدایت میکند. بیانگیزگی در میان سهامداران حقوقی نیز موج می زند و فعالیت آنها را به حداقل ممکن رسانده است.
با توجه به صحبتهای آقای دکتر فطانت در هفته گذشته مبنی بر انتشار مستقیم اطلاعات توسط ناشران در سامانه کدال و نیز افزایش دامنه نوسان بازارهای بورس اوراق بهادار تهران از ۴ درصد فعلی به ۵ درصد از ابتدای خردادماه، همایشی در روز چهارشنبه هفته جاری از سوی سازمان بورس و اوراق بهادر برگزار خواهد شد. اعضای هیئتمدیره و مدیران عامل ناشران اطلاعات بازار سرمایه، چهارشنبه 30 اردیبهشت در همایش انتشار مستقیم اطلاعیهها در سامانه کدال در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما گرد هم میآیند. این همایش بهمنظور معرفی رویه جدید انتشار اطلاعات و بستر درج نظرات تحلیلی در سامانه کدال باهدف افشای سریعتر، شفافسازی بیشتر، اطلاعرسانی گستردهتر و تحلیل دقیقتر برگزار میشود. در این همایش ضمن تبیین چارچوبها به تشریح تغییرات و روال جدید انتشار اطلاعیهها در سامانه کدال پرداخته میشود. در گردهمایی بزرگ ناشران بورسی و فرابورسی بازار سرمایه ایران، مدیران ارشد سازمان بورس و اوراق بهادار و اعضای هیئتمدیره و مدیران عامل ناشران بورسی و فرابورسی، مؤسسات حسابرسی و مشاوران سرمایهگذاری حضور خواهند یافت.
حسین عبده تبریزی عضو شورای بورس، پیرامون مسائل اخیر عرضه پتروشیمی مبین در بازار سرمایه در مصاحبهای اظهار کرد: اتفاقاتی که درباره پتروشیمی مبین چندی پیش در بازار سرمایه رخ داد این موضوع در شورای تخصصی بورس و هم در جلسه خاصی با حضور وزیر اقتصاد بررسی شد و نتیجه نهایی در این خصوص اعلام خواهد شد. به اعتقاد وی،اشکال نرمافزاری موجبات توسعه شائبه تقلب و فساد شد. وی افزود: این مسئله باعث میشود شایعات دامن زده شود و حتی به سایر نهادهای نظارتی هم این مسئله کشیده شده است. از طرفی وضعیت بازار سرمایه در حال حاضر چندان مناسب نیست. وقتی در این شرایط اتفاقاتی از این قبیل رخ میدهد عدهای گمان میکنند تقلب شده و ابطال این معامله هم باعث شد تا عدهای شائبه تقلب و فساد را دامن بزنند.
دکتر قالیباف اصل مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، ضمن اعلام میانگین نسبت قیمت بر درآمدی حدود 5 مرتبهای کل بازار سهام، عنوان کرد: فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاری در پهنه بازار سهام در مورد سهام ارزنده شرکتهای بورسی وجود دارد. شرکتهای بورسی مجموعهای از برترین بنگاههای اقتصادی کشور هستند و این در حالی است که کاهش قدرت نقدینگی در گردش شرکتها و از طرفی افزایش قیمت تمامشده تولید برای آنها آزاردهنده است. این مقام مسئول ابهام در تعیین نرخ سود تسهیلات و سپرده و نیز برخی بیانضباطیها در شبکه پولی و بانکی از دیگر مشکلات شرکتها و صنایع بورسی دانست و گفت: در کنار این موارد، موضوع کمبود نقدینگی در اقتصاد و نیز ابهام در نحوه قیمتگذاری برخی نهادههای اثرگذار ازجمله نرخ خوراک مجتمعهای پتروشیمی و یا شرکتهای پالایشی در برآیند حرکتی نماگرهای بورس تأثیرگذار بوده است.
ولیالله سیف رییسکل بانک مرکزی در گفتوگو با فایننشیال تایمز گفت: دولت سرگرم طرح استراتژیهایی برای تخصیص اعتبارات و تسریع توسعه بخشهای کلیدی شامل نفت و گاز، گردشگری و فناوری اطلاعات است. بااینهمه سیف خاطرنشان کرد نمیتوان انتظار داشت برداشته شدن تحریمها تأثیر فوری بر اقتصاد ایران داشته باشد و برآورد کرد تأثیر آن تا پایان سال 1394 احساس نخواهد شد. رییس بانک مرکزی همچنین عنوان کرد: سرمایهگذاران اروپایی و عربی در مورد امکان دریافت مجوز برای تأسیس بانکهای جدید، خرید سهام در بانکهای خصوصی کنونی و باز کردن شعبه از ما سؤال میکنند.
مصوبه هیئتوزیران در خصوص حساب امانی بانکها توسط وزیر راه و شهرسازی به بانکها ابلاغ شد. وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سؤالی درباره حساب امانی بانکها توضیح داد: پیشفروشهایی که در ایران انجام میشود به این صورت است که یک نفر کالایی را برای آینده به فروش میرساند و این کالا ممکن است مسکن٬ خودرو و هر چیز دیگری باشد و نظارتی درباره روند تولید و پیشرفت کار وجود نداشت، با ایجاد حساب امانی بانکی امانتدار پیش خریدار میشود و بر فرایند تولید نظارت میکند و مبالغ پرداختشده از پیش خریدار نزد بانک امانت خواهد بود همچنین پیش فروشنده نیز از چگونگی پرداختها مطمئن خواهد شد و پیش خریدار هم خیالش از فرایند تولید و ساخت مسکن راحت خواهد بود. در این زمینه با بانک مرکزی و سایر بانکها هماهنگیهایی ایجادشده و بر اساس مصوبه هیئتوزیران٬ وزیر راه و شهرسازی مسئول ابلاغ این طرح شد و ازاینپس بانک مسکن و سایر بانکها میتوانند در این زمینه به مردم خدمات ارائه دهند.
وزیر راه و شهرسازی بابیان اینکه زمان خیزش و رستاخیز صنعت ریلی کشور فرارسیده است از قراردادی خبر داد که طی آن قرار است حملونقل در استان تهران یکپارچه شود. به گفته ایشان فقط در حومه شهر تهران 4 میلیون نفر زندگی میکنند که عمده حملونقل آنها از طریق جاده است درحالیکه لزوم اتصال حملونقل ریلی درونشهری با حومه از ضروریات امروز کلانشهرهایی مانند تهران، مشهد، تبریز، شیراز و اصفهان است. آخوندی با تأکید بر اینکه طراحی این یکپارچگی در حال انجام شدن است از قراردادی خبر داد که طی آن قرار است حملونقل در استان تهران یکپارچه شود. وزیر راه و شهرسازی با ارائه چند نکته استراتژیک در خصوص صنعت ریلی کشور گفت: تا سال 1400 نیاز به سرمایهگذاری 25 میلیارد دلاری در صنعت زیرساخت، روساخت و تجهیزات ریلی است که این رقم، هرگز رقم بلند پروازانهای نیست. برای تحقق این رقم نیاز به سرمایهگذاری سالانه بیش از 3 میلیارد دلار وجود دارد که این مهم باعث یکپارچگی در صنعت ریلی خواهد شد.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران بابیان اینکه تا افق چشمانداز ۱۴۰۴ طول خطوط ریلی ایران باید به ۲۵ هزار کیلومتر برسد گفت: قرار است تا پایان سال ۹۶ جابجایی مسافر با قطار در کشور از ۲۷ میلیون نفر فعلی به ۴۰ میلیون نفر افزایش یابد. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه شبکه راهآهن ایران حدود 10 هزار و 500 کیلومتر است افزود: در نظر است 9 هزار و 500 کیلومتر خط آهن جدید ساخته شود. در این راستا ساخت برخی خطوط آغازشده که نیازمند بودجههای عظیم که دولت به دنبال تبیین مالی سرمایه خارجی است. یکی از برنامههای کوتاهمدت ما برای توسعه حملونقل این است که تا پایان سال 96 جابجایی مسافر از 27 میلیون نفر فعلی به 40 میلیون نفر افزایش یابد. تحقق این هدف نیازمند ورود 700 واگن مسافری به ناوگان ریلی کشور است. وی بابیان اینکه بر اساس برنامه کوتاهمدت تناژ راهآهن نیز باید از 34 میلیون تن فعلی به 70 میلیون تن افزایش یابد گفت: برای این هدف نیز نیاز است تا 11 هزار واگن باری به ناوگان ریلی افزوده شود. برنامه این است تا در افق 1404 سهم راهآهن در حمل بار به 30 درصد و در حمل مسافر به 18 درصد افزایش یابد.
علیمحمد احمدی عضو کمیسیون برنامهوبودجه مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه دولت برای جبران کسری ۱۸ هزارمیلیاردی هدفمندی علاوه بر سناریوی کاهش هزینهها به سناریوی افزایش درآمدها نیز فکر میکند طبیعتاً دولت برای جبران کسری بودجه فقط به بخش هزینه تمرکز نخواهد داشت و سناریوهایی از محل درآمد نیز طراحی خواهد کرد. احمدی ادامه داد: بر همین اساس احتمال میرود که دولت در سال جاری بار دیگر افزایش قیمت حاملهای انرژی را در دستور کار قرار دهد، البته این فقط یک احتمال است و تا زمانی که دولت گزارشی ندهد نمیتوان از آن بهعنوان سناریوی قطعی یادکرد.
معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از تکمیل و نهایی شدن طرح جامع مسکن تا ۱۰ روز آینده خبر داد. به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی در طرح جامع مسکن، همه اقشار کمدرآمد، میان درآمد و پردرآمد بهتفصیل دیدهشده و به تفکیک برای اقشار گوناگون اعم از کارگران، کارمندان و اصناف نحوه تهیه و خرید مسکن بر اساس درآمد آنها برنامه مدونی تهیهشده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تعیین تکلیف پیشنهاد شرکت مخابرات ایران برای افزایش تعرفههای مکالمات تلفن ثابت، گفت: شرکت مخابرات ایران در بخش تلفن همراه و ثابت وظیفه توسعه را به عهده دارد و دلیل اینکه این شرکت از انحصار دولت خارجشده است، توسعه همراه با سرمایهگذاری بخش خصوصی بوده است. به مخابرات قول دادهایم در صورت ارائه بسته پیشنهادی برای توسعه و تقسیم سود کمتر، مجوز افزایش تعرفهها را بگیریم اما مخابرات فقط برای افزایش تعرفه بسته پیشنهاد کرده است و با این شرایط مجوز افزایش نرخ صادر نمیشود. وی ادامه داد: اما در زمان واگذاری مخابرات دقت و مطالعات لازم انجام نشد و به همین دلیل سیم مسی در سراسر کشور بهعنوان بیتالمال بهاشتباه واگذار شد، درحالیکه سیم مسی بهعنوان سرمایه ملی باید در اختیار تمامی شرکتهای ارائهدهنده خدمات دسترسی قرار میگرفت و این انحصار باید شکسته شود. واعظی با انتقاد از عملکرد شرکت مخابرات گفت: هماکنون بالغبر 150 هزار نفر از مردم در نوبت دریافت تلفن ثابت هستند و مخابرات توسعهای در این بخش نمیدهد.
کورش پرند معاون وزیر تعاون، کار و رفاه در تازهترین گزارش از وضعیت بازار کار با اشاره به نرخ بیکاری فارغالتحصیلان گفته است: طبق آخرین آمار، نرخ بیکاری فارغالتحصیلان کشور هماکنون ۱۸.۹ درصد است که از این تعداد ۱۲.۹ درصد مرد و ۳۱.۳ درصد زن هستند، همچنین از ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو و فارغالتحصیل کشور، ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر غیرفعال بوده و هیچ نقشی در تولید و ارزشافزوده اقتصادی ندارند.
هفتهنامه اشپیگل در شماره ۱۷ مه ۲۰۱۵ خود گزارش مشروحی از برنامه دولت آلمان برای تجارت وسیع با ایران ارائه كرده است. در این گزارش آمده است: پس از دیدار وزیر نفت ایران از آلمان، دولت این کشور به گسترش روابط بازرگانی خود با ایران میاندیشد. بیژن زنگنه گفته است که سرمایهگذاری آلمانیها در ایران میتواند زمینهساز راهیابی آنها به بازارهای تازه در منطقه باشد. اقتصاد آلمان پس از سه غول بزرگ جهانی در پله چهارم ایستاده است اما این كشور در صادرات از سه كشور امریكا، چین و ژاپن جلو افتاده و آقای صادرات لقب گرفته است. صنعتگران آلمانی به ساخت كالاهای ممتاز لقب دارند و تولیدات صنعتی این كشور به لحاظ كیفیت در صدر قرار دارد و شمار قابلاعتنایی از كشورها خواستار دادوستد با آلمان هستند از طرف دیگر ایران كه پیش از انقلاب صنعت خود را عموماً بر پایه تكنولوژی آلمانی بناکرده بود در همهسالهای اخیر هرگز همكاری خود را با آلمان قطع نكرده است.
امیرحسین زمانی نیا درباره اظهار تمایل چند شرکت اروپایی و آمریکایی برای سرمایهگذاری در صنایع نفت و گاز ایران، گفت: در طول چند ماه گذشته تاکنون نه یک یا دو شرکت بلکه چندین شرکت آمریکایی برای سرمایهگذاری و مشارکت در طرحهای صنعت نفت ایران در صورت لغو تحریمها اعلام آمادگی کردهاند. معاون امور بینالملل وزیر نفت بابیان شرط سرمایهگذاری و مشارکت احتمالی شرکتهای نفتی آمریکایی در ایران، گفت: ازنظر دولت ایران محدودیتی برای سرمایهگذاری نفتی آمریکاییها در کشور وجود ندارد. ایشان در پاسخ به این سؤال که آیا شرکتهای آمریکایی بهصورت مستقیم برای سرمایهگذاری در صنعت نفت اظهار تمایل کردهاند، اظهار داشت: اکثر این شرکتهای آمریکایی با مشارکت سایر شرکتها پیشنهاد سرمایهگذاری را مطرح کردهاند.
در بعد مسائل سیاسی حرفهای هفته گذشته رهبر انقلاب در خصوص شرایط منطقه موردتوجه رسانهها قرار گرفت. رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه آمریکا به دنبال تأمین امنیت منطقه خلیجفارس نیست و صلاحیت اظهارنظر در این خصوص را هم ندارد، گفتند: اگر منطقه خلیجفارس امن باشد، همه کشورهای منطقه از این امنیت بهرهمند خواهند شد اما اگر خلیجفارس ناامن شود، برای همه کشورهای منطقه ناامن خواهد بود. حضرت آیتالله خامنهای نمونه دیگر از دروغ بودن ادعای آمریکاییها مبنی بر تلاش برای حفظ امنیت منطقه را، اوضاع تأسفبار یمن خواندند و افزودند: امروز یمن به صحنه کشتار کودکان وزنان بیگناه تبدیلشده است که عامل آن کشورهای بهظاهر مسلمان هستند اما طراح و عامل اصلی آن، آمریکاست.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سؤال اشپیگل درباره شادی مردم ایران پس از انتشار بیانیهی لوزان گفت: این حق مردم است که شاد باشند و این مسئولیت دولت است که این شادی را فراهم کند. آنچه در لوزان اتفاق افتاد یک دستاورد مهم است اما یک توافق نیست. من معتقدم که یک توافق هستهای نهتنها ممکن بلکه محتمل است. وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگو با نشریه اشپیگل تأکید کرد: ایران و آمریکا دیدگاههای جهانی متفاوتی دارند؛ بنابراین دو کشور با یکدیگر اختلاف خواهند داشت. ظریف ادامه داد: ما در خصوص یک سری از پارامترهای کلیدی به یک درک مشترک رسیدیم تا بتوانیم به راهحل نهایی دست پیدا کنیم. لازم است که آنها را به نگارش درآوریم و این دقیقاً همان کاری است که همکاران من در وین انجام دادند. وی در پاسخ به سؤالی درباره فکت شیت منتشرشده از سوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره بیانیه لوزان اظهار کرد: من فکر نمیکنم که انتشار این فکت شیتها اقدام خیلی سازندهای باشد. جهان یک تغییر اساسی کرده است. شما دیگر نمیتوانید مخاطبان خود را انتخاب کنید. درگذشته شما قادر بودید که دیدگاه خود از حقیقت را منتشر کنید و روایت خود را به مخاطبانتان ارائه دهید و طرفهای دیگر نیز میتوانستند برداشت خود را در اختیار مخاطبانشان قرار دهند. ظریف افزود: اما امروز با توجه به وجود اینترنت و رسانههای اجتماعی روایتها جهانی میشوند و اینجاست که مشکل به وجود میآید بنابراین شما نیاز دارید بتوانید بسته کامل شده و نهایی را ارائه دهید. وزیر امور خارجه کشورمان درباره سختترین مسائلی که هماکنون میان مذاکرهکنندگان موردبحث است گفت: درواقع در اینجا باید تمام توافقات را بهگونهای به نگارش درآوریم که دستکم برای هر 8 عضو این مذاکرات شامل ایران، آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلیس و آلمان بعلاوه اتحادیه اروپا قابلقبول باشد؛ بنابراین در یکطرف ایران قرار دارد و در طرف دیگر 7 مذاکرهکننده دیگر.
مجموع معاملات بورس و فرابورس با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک (عمده) در روز جاری به رقم ۲۴۰.۷ میلیارد تومان رسید که از این میان سهم اوراق بدهی ۱۳.۱ میلیارد تومان و سهم معاملات عمده (شامل بازار بلوک) ۱۰۷.۹ میلیارد تومان بود. ارزش اوراق بهادار مبادله شده در بورس به رقم ۹۴.۲ میلیارد تومان و در فرابورس به ۱۴۶.۵ میلیارد تومان رسید که سرمایهگذاری صنعت نفت با ۱۰.۶ میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و معامله بلوکی اوراق صکوک اجاره رایتل با ۱۰۰.۷ میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند. گروه فراوردههای نفتی با ۲۱.۴ میلیارد تومان و گروه بانک با ۱۲.۷ میلیارد تومان بیشترین سهم را در معاملات امروز بورس تهران نسبت به سایر صنایع از آن خود کردند. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۶ واحد، شاخص قیمت ۲۸ واحد و شاخص فرابورس ۱۲ واحد کاهش داشتند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت امروز خود به عدد ۶۳۴۶۵ واحد و شاخص قیمت به ۲۷۱۳۰ واحد رسید. هلدینگ نفت و گاز پارسیان با ۵۷ واحد بیشترین اثر مثبت و پتروشیمی مبین با ۲۹ واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.
وضعیت نمادهای صنعت سیمان و اخبار و اطلاعات منتشره در ارتباط با این صنعت:
امروز هم در اولین روز کاری هفته جدید، معاملات نمادهای صنعت سیمان در فضای کمرمقی سپری شد. روز جاری ۲۳ نماد سیمانی در بازارهای بورس و فرابورس مورد معامله قرار گرفتند که حجم معاملات با کاهش نسبت بهروز چهارشنبه گذشته به ۷۸۴۹ هزار سهم و ارزش معاملات به ۳۳۲۰۲ میلیون ریال رسید از این میان ۶ نماد مثبت، ۴ نماد بدون تغییر و مابقی نمادها منفی معامله شدند. از میان نمادهای باز 7 نماد سیمان اردبیل، بجنورد، دشتستان، دورود، صوفیان، مازندران و هرمزگان مورد معامله واقع نشدند.
نمادهای سیمان کرمان و فارس نو امروز پس از اتمام معاملات بهمنظور برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام متوقف شد. نمادهای سیمان صوفیان و سیمان خزر مورد حراج مجدد قرار گرفتند که نماد سیمان صوفیان شاهد انجام معاملاتی نبود لیکن سیمان خزر بازگشایی بسیار عجیبی با حدود ۶۷ درصد افزایش قیمت نسبت به قیمت تعادلی و آنهم تنها با ۸ هزار سهم داشت که پس از بازگشایی صف فروش برای آن تشکیل شد. بازگشایی عجیبوغریب این نماد در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مورد اعتراضات بسیاری واقع شد و انتظار بسیاری از فعالان حقیقی ابطال این معاملات بود. سیمان خوزستان با ۳۰۹۷ هزار سهم به ارزش ۱۳۷۵۳ میلیون ریال حدود ۴۱ درصد معاملات و سیمان اصفهان با ۸۵۵ هزار سهم به ارزش ۱۲۲۱۹ میلیون ریال معادل ۳۷٪ کل معاملات نمادهای صنعت سیمان را به خود تخصیص دادند. جدول معاملات انجامشده بر روی نمادهای سیمانی در صفحه ماقبل آخر این گزارش ارائهشده است.
گزارشات هیئتمدیره به مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام توسط شرکتهای سیمان مازندران، سیمان خوزستان و سیمان بهبهان در سامانه کدال انتشاریافته است. تصمیمات مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت سیمانسفید نیریز مبنی بر تقسیم ۱۲۰۰ ریال نیز در این سامانه درجشده است ضمناً با توجه به انتخاب هیئتمدیره جدید، شرکت سرمایهگذاری خوارزمی به جایگزینی شرکت سرمایهگذاری سیمان سپاهان بهعنوان عضو جدید هیئتمدیره انتخابشده است. شرکت سیمان دورود نیز اطلاعیه دعوت سهامداران خود برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه در تاریخ ۱۰ خردادماه ۱۳۹۴ نشر داده است.
عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، با اشاره به اینکه هنوز درخواست مکتوب خود برای افزایش 17 درصدی قیمتها را به سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ارائه نکردهایم، اظهار داشت: قرار است یک مؤسسه مالی بورسی نیز اطلاعات کارشناسان انجمن سیمان را بررسی و تأییدات لازم را برای افزایش قیمت سیمان اعلام نماید. وی بابیان اینکه امیدواریم مجوز افزایش قیمت را در 31 خردادماه امسال دریافت کنیم، افزود: در مورد عرضه سیمان در بورس کالا هم موضوعاتی مطرح است. یکی از این پیشنهادات عرضه سیمانسفید و کلینکر در 6 ماهه نخست امسال است. بهشرط موافقت وزیر صنعت با این موضوع این پیشنهاد اجرایی خواهد شد و اگر نتایج مناسبی داشت سایر انواع سیمان هم در بورس صادراتی عرضه میشوند.
معاملات نمادهای لیدر سیمان امروز بسیار کمحجم بود. حضور سهامدار حقوقی در نمادهای سیمان فارس و خوزستان و سیدکو بهمنظور حفظ تعادل نسبی نماد مشهود است. در نماد سیمان تهران تنها سهامداران حقیقی فعال بودند. با توجه به شرایط حاکم به نظر نمیرسد در آینده نزدیک شاهد تغییر روند حاکم بر فضای معاملاتی نمادهای این صنعت باشیم.
تغییرات سهامداران بالای 1% صنعت سیمان:
بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، از میان سهامداران بالای 1% شرکتهای این صنعت، در روز چهارشنبه گذشته در نماد سیمان خوزستان شرکت سیمان سپاهان و شرکت سرمایهگذاری سیمان تأمین خریدار سهام و شرکت سیمان آبیک فروشنده سهام، در نماد سیمان بهبهان صندوق سرمایهگذاری مشترک بورسیران خریدار سهام، در نماد سیمان کرمان شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان (سیدکو) فروشنده سهام، در نماد سیمان اصفهان موسسه خیریه همدانیان خریدار و شرکت سرمایهگذاری نور همدانیان فروشنده سهام و در نماد سیمان لار سبزوار 1 شخص حقیقی عرضهکننده سهام بوده است.
مقصود پورابولی
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.