Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 269
تبلیغ بورس24

 رئیس اداره توسعه ابزارهای مالی نوین بورس کالا امکان فروش اوراق سلف موازی در بازار ثانویه را وجه تمایز اوراق سلف موازی منتشر شده در ایران و سایر کشورهای دنیا برشمرد و از انتشار اوراق سلف فولاد خوزستان در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)؛ علیرضا ناصرپور، رئیس اداره توسعه ابزارهای مالی نوین بورس کالا با اشاره به اینکه راه اندازی اوراق سلف موازی گفت: این اوراق به عنوان چهارمین اوراق صکوکی است که به منظور تامین مالی در کشور منتشر شده است و تیرماه سال 93 اولین مورد آن توسط شرکت گل گهر منتشر شد.

وی افزود: این شرکت به منظور تامین مالی تولید 500 هزار تن سنگ آهن به مبلغ 83 هزار میلیارد تومان این اوراق را منتشر کرد که تفاوت قابل توجهی با صکوک سلف موازی (سلم) که در سایر دنیا منتشر شده دارد.

ناصرپور تصریح کرد: ویژگی خاصی که این اوراق را نسبت به سایر صکوک سلف موازی دنیا متمایز کرده به قابلیت معامله بودن این اوراق در بازار ثانویه باز می گردد.

وی خاطرنشان کرد: طبق ساز و کار تعریف شده برای معاملات سلف موازی توسط کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار این امکان وجود دارد که افراد اوراق سلف خریداری شده در بازار اولیه را بتوانند تا قبل از سررسید در بازار ثانویه بفروشند.

به گفته رئیس اداره توسعه ابزارهای مالی نوین بورس کالا این ویژگی مثبت این اوراق بوده و تا قبل از این چنین امکانی برای این اوراق سلف وجود نداشته است.

وی خاطرنشان کرد: داشتن بازار ثانویه این امکان را مهیا میکند که اوراق سلف موازی بتواند در بلند مدت معامله شود، اما در سایر کشورها افراد باید تا زمان سررسید اوراق را نزد خود نگه دارند.

ناصرپور تصریح کرد: تاکنون این اوراق در کشورهایی مانند بحرین، یمن و ... به عنوان ابزار سیاست پولی برای مدت 3 ماهه و با سررسید پایین منتشر شده است، اما نحوه انتشار اوراق سلف موازی در ایران شکل واقعی تر دارد.

رئیس اداره توسعه ابزارهای مالی نوین بورس کالا با اشاره به انتشار اوراق سلف نفت کوره توسط بورس انرژی گفت: بحث انتشار اوراق سلف فولاد خوزستان در جلسات پذیرش به تایید رسیده و به زودی در آینده نزدیک بحث پذیرش آن دنبال خواهد شد.

ناصرپور در خصوص اقدام افراد به فروش اوراق قبل از رسیدن زمان سررسید خاطرنشان کرد: تفاوت اوراق سلف موازی با اوراق مشارکت، اجاره و مرابحه آن است که این اوراق پرداخت میان دوره ای ندارند و اصطلاحا اوراقی با کوپن صفر هستند.

وی افزود: در صورت تمایل افراد به فروش این اوراق قبل از زمان سررسید، بحث بازارگردانی برای جلوگیری از ضرر افراد در نظر گرفته شده است و بازارگردان مکلف است این اوراق را با سود روز شمار در بازار بازخرید کند .

به گفته ناصرپور همچنین این امکان وجود دارد که فرد در سررسید کالا اقدام به تحویل کالا یا تسویه نقدی آن اقدام کند.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 270

پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24