رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه پنجره واحد یکی از پیش نیازهای رویه های جدید گمرکی است، گفت: این سامانه اکنون در 95 درصد گمرکات کشور اجرا می شود.
به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، کرباسیان اظهار داشت: تقریبا کار استقرار پنجره واحد در گمرک به اتمام رسیده و آن فضایی که فرد بتواند اظهار از راه دور کند، اسناد را به صورت الکترونیکی ارائه کند، ایستگاه های مختلف گمرک حذف شود، ارتباط با سایر سازمان ها براساس تبادل الکترونیکی اسناد باشد و... فراهم شده یعنی در گمرک تقریبا به یک فضای بدون کاغذ رسیده ایم.
کرباسیان با بیان اینکه سامانه پنجره واحد تجاری از سوی قشر دانشگاهی کشور طراحی شده است، گفت: پیش از این 80 کشور دنیا از سامانه ای به اسم آسیکودا استفاده می کردند و آنکتاد آخرین نسخه این برنامه به اسم آسیکودای جهانی را نیز در اختیار ایران قرار داده بود اما استفاده از سیستم آسیکودا به دلیل اینکه ارتباط ایران با آنکتاد قطع شد، غیرممکن شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم بسیاری از قوانین و مقررات زائد حذف شده است، خاطرنشان کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت و زیرمجموعه های وی در حذف مقررات و قوانین زائد ایستادگی و شهامت داشته اند زیرا متاسفانه در کشور ما کسانی که با حذف یا وضع قانون، متضرر می شوند، برای عدم اجرای آن مقاومت های جدی می کنند و ایستادگی در برابر آنها و پیش بردن اهداف ملی جسارت و شهامت می خواهد.
وی با انتقاد از تعدد و تکثر مجوزهای تجاری در کشور تصریح کرد: یکی از دلایل مشکلات ایران در بهبود فضای کسب وکار به تعداد مجوزها برمی گردد؛ حدود 47 قانون برای یک کالا باید رعایت شود. کدام کشور 47 مجوز دارد؟ ما در تجارت، 14 رویه را اجرا می کنیم، در هیچ کجای دنیا 14 رویه وجود ندارد اینها همان عوامل کندی تجارت در ایران است که باید به درستی شناسایی وحذف شود.
کرباسیان ادامه داد: الان که مشکلات تحریم در حال حل شدن است باید در قوانین و مقررات کشور بازنگری و بسیاری از آنها حذف شود. وجود دو نوع گمرک در کشور؛ گمرک رسمی و گمرک منطقه آزاد، دخالت 12 سازمان در واردات و ترخیص کالا و علاوه بر آن لزوم رعایت 65 نوع ردیف معافیت از دیگر عوامل کندی تجارت است.
رئیس کل گمرک در پایان افزود: وجود این همه قانون و فرایند در تجارت کشور، باعث آشفتگی و سردرگمی خواهد شد؛ سهم کشور ما در تجارت دنیا فقط سه دهم درصد است، قطعا نوع و تعداد مقررات از عوامل اصلی نقش کمرنگ ایران است.
تأثیر تکنرخی شدن ارز و مالیات ۱۴ درصدی بر قیمت گوشت
رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای خام دامی گفت: براساس آمار ماهانه ۶۰...
تانکر ترکرز: ایران از تاریخ ۱۵ ژوئن ۲۰۲۶ تاکنون ۴۰ میلیون بشکه نفت خام صادر کرده
تانکر ترکرز با بیان اینکه ایران از تاریخ ۱۵ ژوئن ۲۰۲۶ تاکنون ۴۰ میلیون...
سناریوهای جدید برای افزایش اعتبار کالابرگ/ بالاخره مبلغ کالابرگ افزایش می باید؟
اندایش با اشاره به افزایش هزینه سبد کالابرگ اظهار کرد: بررسیهای انجام...
گرانی 70 تا 100 درصدی قیمت نان در این استان
معاون اقتصادی استاندار سمنان با بیان اینکه نان گرمساری با آرد معمولی ا...
بازنشستگان چگونه می توانند به فیشهای حقوقی صادره اعتراض کنند؟
نحوه اعتراض بازنشستگان به احکام و فیشهای حقوقی صادره از سوی سازمان تا...
هزینه پارک خودرو هم در تهران گران شد
محمدی طامه درباره نحوه محاسبه هزینه توقف خودرو توضیح داد: نرخ ورودی پا...
خدمات بانکی به وضعیت عادی بازگشت
خدمات کارتمحور هماکنون در دسترس مشتریان است و روند ارائه خدمات به رو...
بازدهی ارزها در فاصله دو محرم؛ دلار ۷۷ درصد گران شد، یورو ۷۱ درصد/ درهم صدرنشین است
بازار ارز ایران در فاصله تاسوعا و عاشورای ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۵ یکی از پرنوسان...















نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.