Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 220
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 228
تبلیغ بورس24

مدرس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران هشدار داد اجرای بسته خروج از رکود می تواند به رشد ١۶ درصدی نقدینگی و ١٠ درصدی تورم منتج گردد.

 سید محسن طباطبایی مزدآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص تبعات اجرایی سازی بسته خروج از رکود دولت گفت: در این زمینه دو نگاه متفاوت وجود دارد؛ عده ای از اقتصاددانان معتقدند سیاست های پولی انبساطی همچون کاهش نرخ سود تسهیلات، کاهش نرخ سود تسهیلات بین بانکی و کاهش نرخ ذخیره قانونی نمی تواند در کلان اقتصاد تاثیر چندانی داشته باشد و از سوی دیگر برخی نیز بر این باور هستند اگر این سیاست ها با هدایت منابع پولی به سمت بخش های مولد اقتصاد همراه باشند باید چشم انتظار اثرات واقعی و مهمی بود.

این کارشناس مسایل اقتصادی با تاکید بر اینکه به نظر من یکی از چالش های جدی برای اجرایی سازی این بسته به نظام بانکی کشور باز می گردد، توضیح داد: سیستم بانکی به عنوان شبکه عروقی اقتصاد ملی ایران نقش بازی می کند اما در شرایط فعلی امکان و بسترهای لازم برای هدایت منابع بانکی به نقاط هدف فراهم نیست.

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران ادامه داد: عدم توانایی بانک مرکزی در نظارت دقیق و مستمر بر فعالیت بانک ها و موسسات مالی و اعتباری و عدم دسترسی سیاست گذاران پولی به بانک های اطلاعاتی بانکی، این شائبه را ایجاد کرده که ساختار بانکی نمی تواند به طور هدفمند منابع مالی مورد نیاز را بخش های هدف تزریق کند و در نهایت بار دیگر منابع مالی به سمت بازارهای انحرافی سوق پیدا می کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از چالش های پیش روی دولت در اجرایی سازی این بسته تاثیراتی است که کاهش نرخ ذخیره قانونی می تواند بر نقدینگی کشور داشته باشد، یادآورشد: کاهش نرخ ذخیره قانونی به طور مستقیم بر ضریب فزاینده نقدینگی و به طور غیر مستقیم بر پایه پولی مؤثر است و لذا طی مدت اجرای این سیاست هم از جانب افزایش پایه پولی و هم از جانب ضریب فزاینده، نقدینگی در کشور رشد خواهد کرد.

طباطبایی با تاکید بر اینکه کاهش نرخ ذخیره قانونی بانک ها در بانک مرکزی از 13.5 درصد به 10 درصد، ضریب فزاینده نقدینگی در کشور و همچنین پایه پولی را افزایش خواهد داد، گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده این دو فاکتور این قابلیت را دارند تا نقدینگی را حدود 16 درصد افزایش دهند.

مدرس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران در پایان تاکید کرد: با توجه به ضعف شبکه بانکی در هدایت منابع مالی به سمت بخش های اقتصادی این احتمال وجود دارد تا بر اثر نوسانات، نرخ تورم نیز بیش از 10 درصد افزایش یابد که این مساله، تلاش های دولت برای مهار تورم در طی دوسال گذشته را با شکست روبه رو می سازد.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24