Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 281
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

پرونده بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات بسته شد، نمایشگاهی که در مصلای تهران برگزار شد و میزبان علایق و سلایق گوناگونی بود.

به گزارش خبرآنلاین؛ ۱۱ آبان‌ماه خبرنگاران روبروی حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد نشستند تا از نمایشگاه مطبوعات بشنوند. نمایشگاهی که مقدمات اجرایی و برگزاری‌اش از ماه‌ها پیش آغاز شده بود و حالا می‌رفت تا بیست و یکمین دوره‌اش را طی کند.

حسین انتظامی در این نشست گفت که بیش از 700 رسانه در 600 غرفه به نمایشگاه می‌آیند و آن را مهم‌ترین رویداد رسانه‌ای کشور نامید. با این حال وقتی خبرنگاری از او درباره غیبت بعضی رسانه‌ها با به کار بردن لفظ تحریم یاد کرد معاون مطبوعاتی وزیر با جملاتی کوتاه ولی قاطع جواب داد:‌ «دوره تحریم تمام شده است. درباره غیبت آنها باید از خودشان بپرسید که چرا شرکت نکردند.» 

این موضعی بود که یک روز بعد از نشست خبری حسین انتظامی، نوش‌آبادی سخنگوی ارشاد هم آن را تکرار کرد: «به کار بردن کلمه تحریم آن هم در جمهوری اسلامی و در داخل کشور را درست نمی‌دانیم.» او گفت که : «یک عده از اول هم موضع داشتند که در نمایشگاه شرکت نکنند؛ البته برای دولت گرایش‌ها و سلیقه‌ها فرق نمی‌کند؛ هر رسانه سیاست‌ها و نگاه متفاوتی دارد و منتسب به یک جریان. ما این مسأله را پذیرفته‌ایم و هیچ کس منتقد این نیست که چرا فلان نشریه یا خبرگزاری متعلق به فلان جریان یا نگاه سیاسی است،‌ این برای ما تفاوتی به وجود نمی‌آورد. و خاطرنشان کرد: «منتهی یکسری، بهانه‌هاجویی‌ها را به وجود می‌آورند تا تخریب و تضعیف کنند و سیاست‌ها را زیر سوال ببرند که در آن زمان ما دفاع می‌کنیم.» 

نمایشگاه امسال ویژگی‌های بسیاری داشت. به عنوان مثال برگزاری کارگاه‌های روزنامه‌نگاری و برگزاری نشست‌های تخصصی از دیگر خصوصیاتی بود که در این دوره می‌توان به آن اشاره کرد.

نخستین بولتن نمایشگاه هم به روزنامه ایران سپرده شد. کاری که در دوره قبل هم انجام شده بود و انتظامی در نشست خبری درباره این رویکرد گفته بود: «امسال بولتن‌های نمایشگاه مطبوعات را خود روزنامه‌ها منتشر خواهند کرد. امیدواریم با این اقدام بتوانیم در حوزه‌های دیگر نیز از کمک رسانه‌های تخصصی بهره ببریم و این مسؤولیت‌ها را به رسانه‌هایی که متخصص هستند بسپاریم و به این شکل تجمع خانوادگی رسانه‌ها شکل بگیرد.»

سرانجام صبح ۱۶ آبان بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات با حضور رئیس‌جمهور افتتاح شد. در مراسم افتتاحیه علی جنتی وزیر ارشاد از تشکیل سازمان نظام رسانه‌ای خبر داد و خبرنگاران و روزنامه‌نگاران را جزو مظلوم‌ترین اقشار جامعه دانست. 

اولین وزیری که در نمایشگاه شرکت کرد دکتر محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان بود. کم‌کم چهره‌های شناخته‌شده در حوزه‌های مختلف راهی نمایشگاه مطبوعات شدند. مثلا بهروز افخمی کارگردان و مجری فعلی برنامه «هفت» میهمان غرفه روزنامه سینما و فریدون جیرانی شد. 

از سوی دیگر برپایی نشست‌هایی چون نشست ایثار و شهادت و برگزاری ۱۵۰ کارگاه آموزشی طی سه روز اول نمایشگاه و همچنین حضور نمایندگان رسانه‌های خارجی مثل فیگارو و فرانس ۲۴ و کشورهایی مثل چین و لبنان از دیگر ویژگی‌هایی بود که برای نمایشگاه مطبوعات می‌توان برشمرد.

در این دوره از نمایشگاه همچنین ۴۰ غرفه برتر نمایشگاه مطبوعات در زمینه عفاف و حجاب تقدیر شدند  و معاون مبطوعاتی نیز با حضور در غرفه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران به بررسی مسائل مربوط به حوزه خبرنگاری پرداخت.

یکی دیگر از اتفاقات که رخ داده در نمایشگاه مطبوعات امضا تفاهم‌نامه میان معاونت مطبوعاتی و انجمن مسافربری ریلی بود .

اما حضور نیافتن 8 رسانه که شامل دو خبرگزاری، دو روزنامه و 4 سایت خبری بودند، به حرکتی تبدیل شد که بسیاری از چهره‌های سیاسی و فرهنگی درباره‌ی آن موضع گرفتد و آن‌ را محکوم کردند، در این رویه تقریبا همه چهره‌ها با گرایش‌های مختلف سیاسی از اصولگرا گرفته تا اصلاح طلب معتقد بودند که چنین کاری زیبنده رویدادی نیست که متعلق به همه‌ی رسانه هاست. صادق زیباکلام این حرکت چند رسانه را مظلوم‌گرایی قلابی و عوام‌فریبانه دانست و غلامرضا انصاری عضو شورای شهر تهران آن را اقدام انتحاری دلواپسان دانست. 

از دیگر کسانی که نسبت به این اتفاق واکنش نشان داد سیدحسین میرمحمدصادقی سخنگوی سابق قوه قضاییه بود که گفت تحریم تشکیلاتی نمایشگاه مطبوعات مخالف مصالح ملی‌ست . دکتر اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان هم با حضور در غرفه خبرآنلاین، اظهار امیدواری کرد رسانه‌هایی که به نمایشگاه مطبوعات نیامده‌اند تا فرصت باقی‌ست برگردند. و بیژن نوباوه نماینده مردم تهران در مجلس هم گفت رسانه‌هایی که به نمایشگاه نرفتند بدترین کار را کردند .

علی اکبر اشعری معاون مطبوعاتی اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم قهر کردن با نمایشگاه مطبوعات را کار درستی ندانست. 

علی جنتی وزیر ارشاد هم عدم حضور این رسانه‌ها را ثلمه‌ای به اسلام ندانست. 

از سوی دیگر اگرچه این رسانه‌ها در نمایشگاه حضور نداشتند اما خبرنگاران‌شان به محل برگزاری نمایشگاه می‌آمدند. همین اتفاق باعث واکنش محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت شد که بازدیدی شش ساعته از نمایشگاه مطبوعات داشت و خطاب به خبرنگار فارس گفت که خوشحال است این خبرگزاری تحریمش را شکسته است. 

حضور حسین انتظامی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری از دیگر اتفاقاتی بود که در حاشیه نمایشگاه مطبوعات رخ داد.

انتظامی با حضور در این برنامه از نمایشگاه و حوزه تحت مدیریتش، مطبوعات سخن گفت و البته سخنان چند تن از مدیران مسئول روزنامه‌ها مثل مدیر مسئول «مردم سالاری» و «جوان» گوش داد.

اما انتشار تصویر بی‌حجاب یک زن در یکی از خبرگزاری ها دیگر حاشیه‌ای بود که در متن نمایشگاه مطبوعات شکل گرفت اتفاقی که با انتقاد بسیاری روبرو شد و اقدام این رسانه را نوعی بی‌اخلاقی شمردند.

سرانجام بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات به ایستگاه آخر رسید. نمایشگاهی که ساعات بازدیدش در روز آخر تمدید شد و در مراسم پایانی آن غرفه‌های برگزیده معرفی شدند. 

حسین انتظامی در مراسم اختتامیه این مراسم راه واقعی مبارزه با فساد را شفافیت دانست و غلامعلی حداد عادل نماینده مردم تهران در مجلس نیز از قوه قضاییه خواست که به وضعیت روزنامه‌نگاران دستگیرشده رسیدگی کند.

بدین ترتیب بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات پایان یافت تا یک دوره دیگر به قدمت مهم‌ترین رویداد رسانه‌ای کشور افزوده شود.  

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 276
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24