نیروگاه شهدای پاکدشت (نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند) در خرداد ۱۳۹۱ بابت بدهی دولت، به مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان از وزارت نیرو به بنیاد شهید و امور ایثارگران واگذار شد. در مرحله اول ۴۵ درصد و در مرحله دوم ۵۵ درصد نیروگاه دماوند قیمتگذاری و به بنیاد شهید واگذار شد و تا اکنون بنیاد شهید مالک ۱۰۰ در صد نیروگاه بوده است...

رییس هیات مدیره نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند از عرضه عمومی سهام این شرکت پس از تامین نظر فرابورس و ارائه گزارش های لازم خبر داد.حسین رحمتی در گفت و گو با خبرنگار بورس24 با اشاره به انتقال کل سهام نیروگاه دماوند به سبد سهام بانک دی گفت:این شرکت یک کارخانه بزرگ است که سهام آن در بازار فرابورس توسط بانک دی عرضه می شود.برابر مقررات فرابورس باید سهام نیروگاه مزبور ابتدا از بنیاد شهید به بانک دی منتقل می شد تا در مرحله بعد توسط این بانک عرضه عمومی شود.وی کارگزار عرضه عمومی عرضه این سهم را نیز کارگزاری بانک دی معرفی کرد.
وی گفت :برای عرضه عمومی باید نظرات کارشناسی مقامات فرابورس بر اساس اطلاعاتی که درکدال هست ،فراهم شود تا مقدمات این عرضه نیز فراهم شده و با شفافیت کامل تکلیف نهایی این شرکت روشن شود و امیدواریم که تا پایان سال این اتفاق عملی شود.
وی در خصوص تاثیر انتقال نیروگاه دماوند به سبد سهام بانک دی به خبرنگار ما گفت:این خرید که توسط بانک دی انجام شده تاثیر مثبت داشته ،دارد وخواهد داشت اما برای اظهارنظرهای دقیق و عدد و رقمی آن باید 2 بحث کلی را درنظر داشت.اول این که سرمایه ای برای خرید این شرکت توسط بانک در اختیار گرفته شده و طبعا در مقابل سود ، عایدی و منافع قابل پیش بینی نیز متصور هستیم.دوم این که منابعی که صرف این خرید کرده ایم هزینه ای داشته و بنا بر قیمت و هزینه تمام شده پول ، ما به ازای آن باید منافع سهامداران و سود سپرده گذاران نیز در نظر گرفته شود که سود سهام بانک دی به سهامدارن در مجمع عمومی سالانه پرداخت خواهد شد. این دو مورد باید کارشناسی شود که البته اطلاعات کامل آن به کدال داده شده و لازم است که کارشناسان فعال بازار سرمایه خود آن را محاسبه کنند.
وی در خصوص این مطلب که خرید نیروگاه دماوند توسط بانک دی که ارزش آن 3 برابر ارزش خود بانک است و طبعا شرایط این بانک را به ترازهای بانک های بزرگتر کشور خواهد رساند ،تا جایی که در برخی تحلیل ها گفته شده که با خرید سهام بانک دی عملا از سودهای کلان تری نیز می توان بهره گرفت،گفت:به هر تقدیر بانک دی با این کار بزرگتر شده اما این که با خرید هر سهم بانک دی چه میزان عایدی شناسایی می شود ،نگاهی سهامداری است که به برخی موارد از جمله عملکرد مدیران شرکت ،عملکرد مدیران بانک و از همه مهمتر نحوه برخورد دولت در دوران پسا برجام با مقوله نیروگاه های بخش خصوصی بستگی دارد.
به گزارش بورس24 ، تغییر مالکیت 100 درصدی نیروگاه برق دماوند برای تسهیل عرضه عمومی سهام آن در فرابورس دیروز در حالی رقم خورد که هنوز گمانه زنی دقیقی از زمان عرضه عمومی آن در فرابورس وجود ندارد. در عین حال مبادله کل سهم 459.5 میلیونی آن به ارزش تقریبی3450 میلیارد تومان در بازار پایه فرابورس رقم خورد،تا قیمت هر سهم در نرخ 7500 تومان کشف قیمت شود.
این شرکت هنوز پیش بینی دقیقی از میزان eps سال 94 نداشته، اما در 9 ماه منتهی به آذر ماه امسال 798 تومان سود پوشش داده و 64 درصد افزایش هم ثبت کرده است. بنا بر برخی محاسبات این روند می تواند eps تقریبا 1000 تومان را برای کل سال رقم بزند. این روند در حالی است که eps سال 92 این شرکت 304 تومان و epsسال مالی منتهی به پایان اسفند 93 هم تقریبا 540 تومان بوده است.روند عجیب سود آوری این شرکت البته نیاز به واکاوی بیتشر در نوع و میزان فروش و البته هزینه های آن در مطالعه مفصل صورت های مالی این شرکت دارد.
بر اساس صورت های مالی این شرکت، سود انباشته پایان دوره 9 ماهه تقریبا 898 میلیارد تومان عنوان شده که نسبت به دوره قبل 48 درصد افزایش یافته است.
در این روزها در خصوص قیمت احتمالی عرضه عمومی «دماوند» به فرابورس ارقام مختلفی پیش بینی شده است،اما با کشف قیمت 7500 تومانی امروز هر سهم آن برخی قیمت های بالاتری هم عنوان کرده اند از جمله این که
«در صورت عرضه اولیه سهم نیروگاه دماوند در بازار عادی فرابورس که مورد پذیرش قرار گرفته است به نظر نمی رسد هر سهم کمتر از 10000 تومان قیمت بخورد.همچنین تحلیل شده که هر سهم بانک دی به غیر از سایر دارایی هایش فقط 600 تومان نیروگاه دماوند دارد. »
نیروگاه شهدای پاکدشت (نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند) در خرداد ۱۳۹۱ بابت بدهی دولت، به مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان از وزارت نیرو به بنیاد شهید و امور ایثارگران واگذار شد. در مرحله اول ۴۵ درصد و در مرحله دوم ۵۵ درصد نیروگاه دماوند قیمتگذاری و به بنیاد شهید واگذار شد و تا اکنون بنیاد شهید مالک ۱۰۰ در صد نیروگاه بوده است. شرکت مدیریت تولید برق دماوند که راهبر نیروگاه میباشد ۴۰ درصد سهام آن معلق به بنیاد شهید و ۶۰ درصد دیگر متعلق به شرکت سرمایهگذاری برق و آب صبا است.ارزش نیروگاه در آن زمان 46میلیارد تومان بوده است.پس از واگذاری، نام نیروگاه به نیروگاه شهدای پاکدشت یا بصورت کاملتر نیروگاه شهدای پاکدشت تغییر یافته است.
خاطر نشان می شود؛نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند یکی از نیروگاههای ایران از نوع سیکل ترکیبی با ظرفیت تولید ۲۸۶۸ مگاوات است که شامل ۱۲ واحد گازی ۱۵۹ مگاواتی مدل V94.2 با ظرفیت ۱۹۰۸ مگاوات و ۶ واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی با ظرفیت ۹۶۰ مگاوات در زمینی به مساحت ۱۹۴ هکتار است. هر دو واحد گازی و یک واحد بخار، یک بلوک نیروگاهی را تشکیل میدهد. نیروگاه دماوند، بزرگترین نیروگاه سیکل ترکیبی خاورمیانه است. میانگین قدرت عملی نیروگاه ۲۳۶۶ مگاوات است که قدرت عملی در زمستان ۲۵۳۲ مگاوات و در تابستان ۲۱۷۲ مگاوات است. میانگین قدرت عملی واحدهای گازی ۱۲۴٫۸ مگاوات و واحدهای بخار ۱۴۴٫۷ مگاوات است. سوخت اصلی واحدها، گاز طبیعی است و سوخت پشتیبان آن گازوئیل است که گازوئیل در ۹ مخزن مجموعاً به ظرفیت ۲۴۰ میلیون لیتر ذخیرهسازی میشود. این نیروگاه از برج خنککن خشک استفاده میکند که برق را به کمک دو پست ۲۳۰ و ۴۰۰ کیلوولت تأمین میکند. هزینه ساخت این نیروگاه حدود دو میلیارد یورو بوده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.