Bourse24 Ads 215

Bourse24 Ads 220
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 228
تبلیغ بورس24

رییس هیات مدیره اتحادیه صنایع پایین‌ دستی پتروشیمی با انتقاد از وضعیت عملکردی برخی واحدهای بالادستی می گوید: صنایع پایین‌ دستی پتروشیمی با وجود برخورداری مجتمع‌های پتروشیمی بالادستی از گاز ارزان و امکان خرید مواد اولیه براساس ارز مبادله‌ای، با زیان هنگفتی مواجه شده‌اند.

مزایای تعجب‌آور در صنایع بالادستی پتروشیمی

به گزارش خبرنگاراقتصاد آنلاین، نصرالله رضازاده با بیان اینکه عده‌ای در کشور بر روی امکاناتی که وجود دارد دست گذاشته‌‌اند و از مزایایی استفاده می‌کنند که تعجب‌آور است تاکید کرد: مجتمع‌های بالادستی پتروشیمی با برخورداری از گاز 8 سنتی و امکان تامین 95 درصد مواد اولیه آنها بر اساس ارز مبادله‌ای اما چگونه می‌شود که با بخشنامه معاون وزیر صنعت اجازه دارند تا محصولات و مواد پتروشیمی تولیدی خود را با ارز‌ آزاد در بازار داخلی به فروش برسانند.

وی افزود: پس از گذشت 1.5 سال از بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه فروش محصولات پتروشیمی با ارز آزاد اتحادیه پایین‌دستی پتروشیمی با نامه‌نگاری به معاون اجرای رئیس‌جمهور عنوان کرد که این اقدام باعث شده تاکنون 13 هزار میلیارد تومان بابت تفاوت پایه قیمت اولیه از محل نرخ ارز آزاد به واحدهای پایین‌دستی پتروشیمی صدمه و خسارت وارد شود.

رضازاده با انتقاد از برداشته شدن سقف قیمت در برخی از عرضه‌های پتروشیمی در بورس کالا اظهار کرد: هم اکنون در برخی معاملات محصولات PVC در بورس کالا به دلیل برداشته شدن سقف قیمت با افزایش قیمت‌ها حتی تا 50 درصد هم مواجه هستیم.

وی با ذکر مثالی گفت: در زمستان در حالی به مواد Pet برای ساخت بطری نیازی نیست که به یکباره می‌بینیم پتروشیمی تندگویان به اقدام به عرضه 50 هزار تنی این محصول در بورس کالا می‌کند، سپس مسؤولان انجمن کارفرمایی صنایع پتروشیمی با هیاهوی خبری عنوان می‌کنند که با وجود افزایش ظرفیت اما تقاضایی برای کالا وجود ندارد. در حالی که مصرف پت در زمستان نسبت به تابستان به هیچ وجه قابل مقایسه نیست.

رضازاده ادامه داد: طبق مقررات بورس کالا چنانچه 2 بار محصولات پتروشیمی دو بار در تعادل عرضه و فروش نرود، باید در بازار آزاد به فروش رود.

بر این اساس به طور خودکار عرضه غیرمنطبق کالا از سوی مجتمع‌های بالادستی پتروشیمی در فصل‌های سال باعث می‌شود، تا عملا مجوز عرضه محصول در تابستان از طریق بازار آزاد فراهم شود. این در حالی است که عنوان می‌شود مواد کافی در انبارها وجود ندارد، در حالی که 40 هزار تن محصول در انبارها دپو شده است.

این مقام مسوول در نشست خبری بررسی قراردادهای بلند مدت پتروشیمی و نرخ ارز که در خبرگزاری فارس برگزار شد، با هشدار به اینکه نباید به مسوولان نظام و تصمیم‌گیرندگان کشور اطلاعات اشتباه داد، اضافه کرد: آمار تولید و مصرف مجتمع‌های پتروشیمی بر اساس پیشینه آنها قابل کتمان و ساختگی نیست و براساس صادرات و واردات و ظرفیت تولیدی در کشور کاملا مشخص و هویدا است.

رضازاده با بیان اینکه براساس افزایش ظرفیت تولید در کشور مصرف سرانه برای محصولات پلیمری 50 کیلو و در مجموع 4 میلیون تن است گفت: از حجم 2 میلیون و 660 هزار تنی تولید باید یک میلیون و 760 هزار تن کالای ساخته شده از قبیل قطعات هواپیما، یخچال و کیسه خون که کشور فاقد تکنولوژی تولیدی آنهاست وارد شود. در چنین شرایطی حجم تولید صنایع پتروشیمی صنایع پایین‌دستی در سال 90 به 2 میلیون و 840 هزار تن رسیده در شرایطی که کشور با تحریم و رکود نیز مواجه بوده است.

رضازاده با اشاره به اینکه با بیش از 2 هزار بازرسی انجام شده از واحدهای پایین‌دستی پتروشیمی در سال گذشته تنها 3 درصد از واحدهای تولیدی فعال نبودند تصریح کرد: مواد پتروشیمی براساس سیاست‌های کشور به عنوان کالای انحصاری محسوب و باید تحت نظارت شورای رقابت به فروش رسد.

وی افزود: اگرچه فرایند شفاف برای کشف قیمت در بورس کالا وجود دارد، اما عدم انطباق عرضه در برابر تقاضا و سپس کنار گذاشتن سقف قیمت‌ها باعث شده تا گاهی افزایش کاذب قیمت‌ها را داشته باشیم.

به گفته رضازاده واحدهای پتروشیمی پایین‌دستی به دلیل شفافیت قیمت‌ها و معاملات بورس کالا را انتخاب کرده‌اند، اما وقتی پتروشیمی‌های بالادستی این اختیار را دارند که هر کاری در راستای به تعطیلی کشاندن شرکت‌های پایین‌دستی پتروشیمی بکنند، طبیعی است که بورس کالا با مشکلات بسیاری مواجه می‌شود.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: شرکت‌های پایین‌دستی پتروشیمی با قراردادهای بلندمدت خارج از بورس کالا موافق نبوده و بر این اساس همواره از قراردادهای سلف استقبال می‌کنند.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24