چند نکته در مورد مناظره نمایندگان در مورد استیضاح وزیر اقتصاد به قلم حسین محمودی اصل

حسین محمودی اصل
۱) تحریم روسیه ۳ سال بوده تحریم کشورمان بیش از ۴۰ سال است نتیجه تحریم طولانی کاهش شدید سرمایه گذاری و ناترازی مختلف است.فقط قطعی برق و گاز کاهش تولید و درآمدهای ارزی و ... نتیجه تحریم های طولانی مدت است .تحریم نفت و گاز و... محدودتر است . اگر دهه ها پیش خط لوله گاز اروپا از ایران تامین می شد می توانستیم ابزار غیر قابل تحریم داشته باشیم یعنی همان چیزی است که روسیه دارد.
۲) ماندگاری رییس کل بانک مرکزی یک تصمیم دولت نبود و یک اجبار بود و وضعیت فعلی ناشی از سیاست های چند سال اخیر بانک مرکزی در خصوص رانت ارزی ،نرخ سود بانکی و ... است.
۳)در ۳ سال گذشته با دست درازی به جیب تولید هزینه های دولت تامین شده است الان با کاهش حاشیه سود تولید به حدود ۱۰ درصد دیگر توانی نمانده و ظرفیت فعلی را با توجه قطعی ها پوشش نمی دهد .فقط نرخ گاز پتروشیمی ها و صنایع برمبنای حدود ۱۹ سنت است در حالی که رقبا گاز ۶ تا ۹ سنتی دارند.
۴) بخشی از مشکلات کنونی ناشی از رانت ارزی است .حذف رانت ارزی یک الزام هست نه اختیار.
۵) تجربه حضور ترامپ و درگیری های منطقه عامل اصلی التهابات است.
۶)راه اصلی رشد تولید و صادرات یعنی اقتصاد درون زا و برون نگر است.برای رشد تولید توجیه اقتصادی و رشد معقول حاشیه سود تولید است که در ۳ سال گذشته تولید با قیمت گذاری دستوری و ... سرکوب شد . ارزتوافقی یکی از راههای انتقال منابع به تولید و صادرات است.
روسیه به دلیل حاشیه سود معقول تولید یعنی بالاتر بودن سود تولید از نرخ سود بانکی توانست شرایط را کنترل کند همان چیزی که ما سرکوب اش کردیم. بورس مسکو بر عکس بازار سرمایه ما در طول ۳ سال اخیر جذاب و در حال رشد بوده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.