به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت مارگارین در خصوص صورت های مالی منتهی به 30 آذر 1403 (حسابرسی شده) توضیحاتی ارائه نمود.

به گزارش کدال نگر بورس24 ، شرکت مارگارین در خصوص صورت های مالی منتهی به 30 آذر 1403 (حسابرسی شده) توضیحاتی به شرح زیر ارائه نمود:
1- دلایل عمده تغییرات سود(زیان) عملیاتی نسبت به دوره قبل، عمدتاً بابت عدم تکمیل ظرفیت عملی تولید شرکت با توجه به عدم نقدینگی جهت خرید مواد اولیه روغن خام و سایر مواد اولیه و همچنین عدم رشد قیمت فروش محصولات متناسب با افزایش قیمت تمام شده محصولات و همچنین بابت کاهش نرخ فروش محصولات مطابق نامه انجمن صنفی روغن نباتی ایران به شماره ۱۳۳۴ ص ۱۴۰۲ مورخ ۱۴۰۲.۰۶.۰۸ میباشد که نرخ فروش محصولات تولیدی از شهریور ماه ۱۴۰۲ جهت مصرف خانوار بین %۱۲ تا ۱۵ و محصولات تولیدی صنف و صنعت و قله بین ۱۰ تا ۱۵ کاهش قیمت داشته اند که این موضوع مهمترین دلیل کاهش درآمدهای عملیاتی نسبت به مشابه سال قبل بوده است که تاثیر بسزائی در سود(زیان) عملیاتی شرکت داشته است.
2- تغییرات اقلام زیر نسبت به صورتهای مالی سال مالی منتهی به ۱۴۰۳.۰۹.۳۰ (حسابرسی نشده):
الف) تغییرات سایر درآمدها نسبت به صورتهای مالی حسابرسی نشده عمدتاً مربوط به برگشت مازاد ذخیره لحاظ شده شرکت نیکنامان سرمایه به مبلغ ۴۴۸ میلیارد ریال میباشد که با توجه به اینکه این اقلام تعدیلی بوده و بعد از تاریخ افشای صورتهای مالی حسابرسی نشده در سامانه کدال ، مشخص و تعیین تکلیف شده است لذا با توجه نهائی شدن موضوع پرونده شرکت نیکنامان سرمایه و با نظر حساربس مستقل در سایر درآمدها شناسایی شده است.
ب) کاهش دریافتنی های تجاری و سایر دریافتنی ها عمدتاً مربوط به چکهای دریافتی از شرکت به پخش میباشد که بلافاصله پس از دریافت اسناد از شرکت به پخش جهت تسویه موضوع پرونده شرکت نیکنامان سرمایه ، به این شرکت تحویل داده شده است که با نظر حسابرس مستقل با اسناد پرداختنی به شرکت نیکنامان سرمایه تهاتر گردیده است.
شایان ذکر است که در مورد مذکور ۲ پیشنهاد وجود داشت که هم به صورت طلب و بدهی در قسمت اسناد دریافتنی از شرکت به پخش و همچنین اسناد پرداختنی به شرکت نیکنامان سرمایه و همچنین به صورت تهاتر شده در صورتهای مالی افشاد گردد که پس از مذاکره با حسابرس مستقل به صورت تهاتر شده و با توجه به توضیحات یادداشت ۲-۲۸ در صورتهای مالی افشا گردید.
ج) تسهیلات مالی نسبت به صورتهای مالی حسابرسی نشده افزایش داشته است که این افزایش ناشی از تامین منابع مالی جهت سرمایه در گردش توسط شرکت توسعه صنایع بهشهر می باشد.
د) کاهش ذخایر بدهیهای جاری بابت اصلاح حسابهای سایر هزینه های پرداختنی می باشد.
3- مانده طلب از شرکتهای خارجی دو شرکت ترکیه ای RAIN TRADE و Green Trade GROUP، RAIN GROUP قزاقستان به مبلغ ۵,۱۶۱,۹۳۱۰ یورو) ، بابت خرید روغن خام در سال مالی ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ بوده است که جلسات متعددی با مالکان شرکتهای خارجی RAIN TRADE و Green Trade ترکیه و GROUP قزاقستان در راستای حل و فصل موضوع فیمابین همزمان با روند حقوقی پرونده برگزار شده است که نهایتاً در تاریخ 1402.11.01 منجر به تنظیم صلح نامه سازشی گردید که مقرر شد شرکتهای مذکور مقدار ۴۹۱۶ تن روغن خام آفتابگردان به ارزش ۵,۱۶۱.۹۳۱ یورو به شرکت مارگارین تحویل دهند که بر این اساس از مقدار مذکور تا تاریخ تهیه گزارش مقدار ۱۰۰۰ تن طبق بارنامه و ترخیصیه شماره ۳۸۱۸۹ در گمرک به شرکت مارگارین تحویل داده شده است.
لازم به توضیح میباشد عدم ترخیص ۱۰۰۰ تن روغن خام آفتابگردان تاکنون بدلیل عدم تمدید ثبت سفارش در سامانه وزارت جهاد کشاورزی به لحاظ تفاوت نرخ جهانی روغن خام در زمان ثبت سفارش و کالا به کشور میباشد که شرکت در حال ورورد کالا به کشور می باشد که شرکت در حال پیگیری و رفع آن می باشد.
همچنین مانده طلب از شرکت Acer Capital ترکیه به مبلغ ۶۴,۰۱۰ یورو بابت باقی مانده طلب خرید روغن خام بوده که از طریق ID معرفی شده از بانک کارآفرین در کشور امارات مورخ ۱۴۰۳.۱۲.۰۳ دریافت و به حساب بانک کارآفرین واریز شده است.
4- وضعیت وصول دریافتنی های تجاری و پیش پرداختهای سنواتی عمدتاً به شرح ذیل بوده است:
الف) مانده طلب از شرکت مهندسین ایوان گستر پاسارگاد بابت فروش محصول به صورت اعتباری در قبال دریافت ۳ فقره چک انجام گردیده است که چکهای مذکور در تاریخهای ۱۴۰۱.۰۶.۲۶، ۱۴۰۱.۰۷.۰۲ و ۱۴۰۱.۰۷.۰۹ برای وصول به بانک واگذار گردید که به دلیل عدم موجودی صاحب ،حساب گواهی عدم پرداخت صادر و از طریق واحد حقوقی شرکت مارگارین در تاریخ ۱۴۰۲.۰۳.۲۲ طی ارائه دادخواست صدور اجرائیه نسبت به چکهای بلامحل در روند پیگیری حقوقی قرار گرفته است.
طی آخرین اقدامات صورت گرفته حکم جلب مدیران شرکت مذکور صادر ولیکن اشخاص مورد نظر متواری می باشد.
ب) مبلغ ۳۱۴۶۸۸ میلیون ریال آن مربوط به پرداخت خرید ورق حلب از شرکت دیبا در هستی طی قرارداد منعقده به شماره ۲۲۰-۰۳۰-۱۱ مورخ ۱۴۰۰.۱۲.۱۹ به میزان ۱,۳۵۰ تن میباشد که تاکنون جمعاً مقدار ۳۹۲ تن دریافت گردیده که از این مقدار ۲۹۴ تن رسید و مصرف شده و مقدار ۹۸ تن به دلیل نامنطبق بودن کالا با نمونه درخواستی به ص ، به صورت فیزیکی دریافت ولی در انبار رسید نشده است و طرح دعوی کیفری علیه مدیران سابق شرکت و مدیران شرکت دیبا در هستی با موضوع عدم رعایت صرف صلاح سهامداران در انعقاد قراردادها و ظن تبانی با شرکتهای ثالث در خصوص تحصیل مال از طریق نامشروع با انعقاد قراردادهای نادرست و ... . ثبت شده است که پرونده به شعبه هشتم بازپرسی شهرری ارجاع و قرار کارشناسی صادر گردیده است طی آخرین اقدامات حقوقی صورت گرفته نظریه کارشناسی ابلاغ، که نسبت به نظریه کارشناسی اعتراض گردید.
ج) مبلغ ۱۴۳.۲۳۳ میلیون ریال از سرفصل فوق بابت خرید ۵۰۰۰ تن روغن خام از شرکت سبوس کندوج طی قرارداد منعقده به شماره ۲۰۰۳۸۱ مورخ ۳۱/۰۶/۱۳۹۹ میباشد.
شایان ذکر است از مقدار ۵,۰۰۰ تن روغن کلزا موضوع قرارداد ۰۲۰-۰۳۸ml، مقدار ۲,۳۳۷ تن کلزا و مقدار ۲۰۴ تن سویا دریافت گردیده است . الباقی به میزان ۲,۴۵۹ تن روغن کلزا میباشد که در این خصوص طرح دعوی در محاکم قضایی انجام شد که دعوای نخستین به دلیل تبدیل تعهد روغن کلزا به سویا مطابق نامه مورخ 1400.05.10شرکت مارگارین رد گردید.
همچنین با توجه به رد دعوای نخستین نسبت به تنظیم دادخواست جدید مبنی بر دریافت ۲,۵۶۱ تن روغن خام سویا اقدام و رای بدوی مبنی بر تحویل مقدار ۲,۵۶۱ تن روغن خام سویا به نفع شرکت مارگارین قطعیت یافت و درخواست صدور اجرائیه به شعبه محترم ۱۴۲ دعاوی تجاری تهران تقدیم و در حال پیگیری می باشد.
د) مبلغ ۲۲۶۷۵۹ میلیون ریال از مانده پیش پرداختهای خارجی یادداشت ۴-۱۷) صورتهای مالی منتهی به ۱۴۰۳.۰۹.۳۰) عمدتا حساب های ارزی سنواتی بوده که به دلیل شرایط تحریمها و قرار گرفتن نام شرکت مارگارین در لیست شرکتهای تحریمی در شرایط فعلی امکان واردات کالا از این محل وجود نداشته است لذا با توجه به اینکه سنوات قبل واردات از این محل صورت نگرفته است ، شرکت مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال کاهش ارزش برای بخشی از این مانده حسابها در سنوات قبل در حسابها منظور نموده است. طلبهای ارزی سنواتی عمدتا مربوط به قبل از تغییرات دستورالعمل بانک مرکزی بابت خریدهای خارجی بوده و نیازی به رفع تعهد ارزی ندارد .
شایان ذکر است که از مبلغ ۱۲۶ میلیارد ریال، مبلغ ۱۰۸ میلیارد ریال مربوط به شرکت COFCO International Netherlands B.V می باشد که تائیدیه مانده حساب از شرکت مذکور دریافت گردیده است.
هـ) با توجه به صلح نامه تنظیم شده فی مابین شرکت مارگارین و شرکت خارجی RAIN TRADE و Green Trade ترکیه و RAIN GROUP قزاقستان مقرر شد شرکتهای مذکور مقدار ۴۹۱۶ تن روغن خام آفتابگردان به ارزش ۵,۱۶۱٬۹۳۱ یورو به شرکت مارگارین تحویل دهند که بر این اساس از مقدار مذکور تا این تاریخ مقدار ۱۰۰۰ تن طبق بارنامه و ترخیصیه شماره ۳۸۱۸۹ در گمرک به شرکت مارگارین تحویل داده شده است و طبق مفاد صلح نامه و تائیدیه دریافتی از فروشنده نسبت به مابقی تناژ هم در حال انجام و اجرائی شدن می باشد.
5- بر اساس قوانین فعلی ،حاکم بین استانداردهای حسابداری و قوانین تعارض وجود دارد و رعایت استاندارد حسابدرای موجب عدم رعایت تبصره ۲ ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی موضوع تبصره ۱ ماده ۱۴۹ قانون مالیاتهای مستقیم خواهد شد و ریسک مالیاتی در پی خواهد داشت تجدید ارزیابی قبلی شرکت اواخر سال ۱۴۰۰ بوده و اواخر سال دوره تناوب ۵ ساله آن تکمیل میگردد.
بر اساس تبصره ۳ ماده ۱۰ آیین نامه مزبور افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی در فواصل کمتر از ۵ سال، موجب شمول مالیات نسبت به مازاد تجدید ارزیابی خواهد شد و تجدید ارزیابی صرف و بدون افزایش سرمایه نیز عدم رعایت تبصره ۱ آیین نامه مزبور را در زمان افزایش سرمایه بعدی موجب میشود ثبت افزایش سرمایه حداکثر پس از یک سال از سند حسابدرای تجدید ارزیابی در دفاتر قانونی) با توجه به مراتب مزبور هیئت مدیره رعایت صرفه و صلاح سهامداران را در عدم رعایت استاندارد حسابدرای تشخیص داده تا منافع سهامداران با مطالبه مالیات بی مورد تضییع نگردد.
6- سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان طی نامه شماره ۲۲۹۵۹/۴۰۱/۳۷۰ مورخ ۱۴۰۱.۰۶.۲۰ مابه تفاوت افزایش نرخ روغن خام ناشی از حذف ارز (ترجیحی را به مبلغ ۳٫۲۱۹ میلیارد ریال اعلام نمود.
(مبلغ اعلامی از بایت مقدار ۷,۳۷۱ تن موجودی روغن در مورخ ۱۴۰۱.۰۲.۲۲ میباشد شرکت مارگارین به استناد گزارشات اخذ شده از سامانه جامع تجارت در تاریخ ۱۴۰۱.۰۲.۲۲، با طرح درخواست و ارائه اعتراض نسبت به اعلام بدهی سازمان مذکور، پیگیر تعدیل مبلغ اعلام شده گردید که با درخواست شرکت موافقت شد و نتایج اعتراض شرکت منجر به صدور نامه شماره ۴۵۷۴۳-۶ مورخ ۱۴۰۲.۰۳.۲۳ شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران به معاونت محترم وزیر و مدیر عامل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان گردید که به اصلاح مقدار روغن خام قبلی به مقدار ۳,۴۹۵ تن و روغن ساخته شده به مقدار ۳۰۴ تن گردید که با توجه به اعتراضات گسترده اصناف در این خصوص سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان جهت اثبات مانده موجودی های روغن خام و روغن ساخته شده حسابرس مورد معتمد آن سازمان را موسسه حسابرسی سامان (پندار) برای رسیدگی مجدد در سال ۱۴۰۲، در شرکت مارگارین مستقر نمود که پس از رسیدگی و پیرو گزارش پیش نویس موسسه حسابرسی مذکور، مقدار موجودی اعلامی از بابت روغن خام و روغن در جریان ساخت به مقدار ۸,۱۶۳ تن و روغن ساخته شده را به مقدار ۱۶۹۶ تن به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان اعلام نمود. که با توجه به گزارش فوق سازمان حمایت طی نامه شماره ۱۷۷۵۴۰۵ مورخ ۱۴۰۲.۱۰.۰۴ ما به التفاوت روغن خام و در جریان ساخت را به مبلغ ۳,۷۰۲ میلیارد ریال و شماره ۱۷۳۷۵۵۱ مورخ ۱۴۰۲.۰۹.۲۹ مابه التفاوت کالای ساخته شده به مبلغ ۸۸۶ میلیارد ریال (جمعاً مبلغ ۴۵۸۸ میلیارد ریال به عنوان بدهی به شرکت مارگارین اعلام گردید. که شرکت مارگارین طبق نامه شماره ۴۵۹۵/۳۰۰/۱۴۰۳ مورخ ۱۴۰۳.۱۲.۰۶ مجددا اعتراض خود را نسبت به مقدار و مبلغ روغن و کالای ساخته شده و همچنین رای صادره به سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان اعلام نمود که تا تاریخ تهیه صورتهای مالی پاسخی از سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان دریافت نگردیده است.
با توجه به موارد مطرح شده در سال مالی ۱۴۰۱ بابت مقدار ۳,۴۹۵ تن روغن خام مبلغ ۱۳۴۵ میلیارد ریال ذخیره در حسابها به ظرفیت بهای تمام شده اعمال شده است که این مبلغ حاصل از مابه التفاوت نرخ اولیه خرید روغن خام به مبلغ ۷۵,۰۰۰ ریال و نرخ ۴۶۰.۰۰۰ ریال بر اساس استعلام اخذ شده از تامین کنندگان کالای روغن خام بعد از آزاد سازی نرخ روغن خام می باشد.
7 - آخرین وضعیت ماشین آلات فرکشنیشن و هیدروژناسیون، تعداد ۱۲ کانتینر به ارزش ۳۰۰۲۱,۷۲۰ یورو وارد کارخانه گردیده است و مابقی به ارزش ۷۴۵۵،۷۳۷ یورو در گمرک بندرعباس می باشد که اقدامات در خصوص ترخیص و حمل به کارخانه در جریان میباشد.
شایان ذکر است علیرغم اتمام مدت قرارداد به دلایلی از جمله عدم تسویه مابقی مبلغ قرارداد ماشین آلات مذکور به مبلغ ۴,۴۶۶,۵۴۳ یورو تحویل نگردیده است که اقدامات لازم با توجه به تامین نقدینگی و با حمایت شرکت توسعه صنایع بهشهر در حال انجام می باشد.
8- با توجه به صورتجلسه داخلی تعیین سمت اعضای هیات مدیره که در مورخ ۱۴۰۴.۰۲.۲۰ در قالب معرفی یا تغییر در ترکیب اعضای هیات مدیره که در سامانه کدال منتشر گردید مدیر عامل شرکت مارگارین (سهامی عام) تغییر یافت که با توجه به تغییرات صورت گرفته در هیات مدیره شرکت مارگارین (سهامی عام) امضا کنندگان صورت های مالی بر اساس آخرین تغییرات صورت پذیرفت.
9- کاهش نرخ فروش محصولات مطابق نامه انجمن صنفی روغن نباتی ایران به شماره ۳۳۴ ص ۱۴۰۲ مورخ ۱۴۰۲.۰۶.۰۸ می باشد که نرخ فروش محصولات تولیدی از شهریور ماه ،۱۴۰۲ جهت مصرف خانوار بین ۱۲ تا ۱۵ و محصولات تولیدی صنف و صنعت و فله بین ۱۰ تا ۱۵ کاهش قیمت داشته اند. همچنین از دیگر دلایل کاهش نرخهای فروش میتوان به دلیل رقابتی شدن محصولات در بازار و وجود برندهای مختلف در بازار نیز اشاره نمود که این موضوعات مهمترین دلایل کاهش نرخ فروش محصولات بوده است.
10- با توجه به الزامات ابلاغی از سوی شرکت توسعه صنایع بهشهر در خصوص وضعیت عملکرد شرکت برنامه تحقق ظرفیت عملی تولید در قالب بودجه ارائه شده که به تائید و تصویب سهامدار عمده رسیده و در بازه زمانی در حال تحقق و پیگیری می باشد.
11- معاملات با اشخاص وابسته عمدتاً مربوط به شرکتهای گلتاش و پاکسان بابت فروش محصولات بوده است که طبق روال عادی و تجاری بوده که هیچ تفاوتی با سایر اشخاص نداشته است. همچنین فروش عمده محصولات شرکت به شرکت به پخش بوده که بابت این موضوع نیز مصوبه هیات مدیره وجود داشته است لذا با توجه به توضیحات فوق معاملات با اشخاص وابسته در سامانه کدال افشا نگردیده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.