Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 269
تبلیغ بورس24

مدیرعامل شرکت زراندیشان نوآور، از آغاز پذیره‌نویسی شرکت طلوع فولاد پارس به عنوان  اولین شرکت پروژه محور بازار سرمایه خبر داد و با اشاره به نقش کلیدی این کارخانه ۱.۷ میلیون تنی آهن اسفنجی در منطقه سیرجان، بازدهی قابل‌توجه و چشم‌انداز درخشان طرح را برای سهامداران تشریح کرد.

پیش بینی رشد مارکت کپ «فطلوع» به اندازه دو برابر «فسبزوار»

بورس24 : مدیرعامل شرکت زراندیشان نوآور، از آغاز پذیره‌نویسی شرکت طلوع فولاد پارس به عنوان  اولین شرکت پروژه محور بازار سرمایه خبر داد و با اشاره به نقش کلیدی این کارخانه ۱.۷ میلیون تنی آهن اسفنجی در منطقه سیرجان، بازدهی قابل‌توجه و چشم‌انداز درخشان طرح را برای سهامداران تشریح کرد.

مرتضی کریمی، مدیرعامل شرکت زر اندیشان نوآور، در گفت‌وگو با بورس24 بیان کرد:«این شرکت در واقع یک هلدینگ حمل‌ونقلی است که تاکنون دو شرکت زیرمجموعه ما در بازار سرمایه پذیرش شده‌اند؛ یکی در سال ۱۳۹۵ با نماد “حسیر” و دیگری سال گذشته با نماد “حپرتو”.»

از «فطلوعح» بیشتر بدانید

وی افزود: «به این جمع‌بندی رسیدیم که سومین شرکت مجموعه، یعنی شرکت توسعه تجارت خلیج فارس را با نماد “فطلوع” و با نام شرکت طلوع فولاد پارس به عنوان شرکت سهامی عام پروژه در بازار فرابورس پذیرش بدهیم. خوشبختانه این امر با تلاش‌های مجموعه فرابورس، تامین سرمایه امید و همچنین سازمان بورس به نتیجه رسید.»

کریمی گفت: «در حال حاضر پذیره‌نویسی شرکت طلوع فولاد را در دست انجام داریم و بسیار امیدوار هستیم که بتوانیم پاسخ مثبتی به اعتماد همه سهامداران عزیز داشته باشیم. شرکت طلوع فولاد پارس یک کارخانه ۱.۷ میلیون تنی آهن اسفنجی در منطقه سیرجان است.»

وی اظهار کرد: «برای مقایسه این شرکت با نمونه‌های مشابه در بازار سرمایه که فقط تولید آهن اسفنجی دارند و صورت‌های مالی‌شان در کدال منتشر شده، می‌توان به شرکت فولاد سبزوار با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن اشاره کرد. ادعای ما این است که هرچقدر شرکت به بهره‌برداری نزدیک‌تر شود، باید به ارزش بازاری معادل دو برابر شرکت فولاد سبزوار (نماد فسبزوار) هم نزدیک‌تر گردد.»

مقایسه فسبزوار با فطلوع

او افزود:«هم‌اکنون ارزش بازار شرکت فولاد سبزوار بالغ بر ۱۵ همت است و پیش‌بینی ما این است که اوایل سال آینده کارخانه به بهره‌برداری می‌رسد. براساس محاسبات انجام‌شده که حتی به طور رسمی در سامانه کدال منتشر شده، نرخ بازده داخلی (IRR) پروژه حدود ۸۵ درصد است، آن هم بدون در نظر گرفتن ارزش اسقاط پروژه و با دوره بازگشت سرمایه‌ای کمتر از سه سال، حدود ۲ سال و ۷ ماه.»

کریمی گفت:«در مطالعات ما، قیمت آهن اسفنجی و قیمت گندله را براساس میانگین ۸ ماهه ابتدایی سال گذشته لحاظ کردیم که هم‌اکنون قیمت‌ها حتی از آن زمان هم مناسب‌تر هستند. حدود ۸۵ درصد کل بهای تمام‌شده طرح مربوط به گندله و ۱۵ درصد باقیمانده مربوط به هزینه‌های انرژی، حقوق و دستمزد و سایر هزینه‌ها مانند استهلاک است.»

وی افزود:«بررسی اساسی روی طرح داشته‌ایم و اگر قیمت حامل‌های انرژی اعم از گاز، برق و آب حدود ۱۰ برابر شود، نرخ بازده داخلی پروژه تنها ۲ تا ۳ درصد کاهش می‌یابد؛ بنابراین مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر بهای تمام‌شده همان قیمت گندله سنگ‌آهن است.»

کریمی ادامه داد:«ماده اولیه زنجیره فولاد در منطقه سیرجان به مقدار کافی وجود دارد و خریـد گندله، همانند سایر شرکت‌ها، از بورس کالا انجام می‌شود. با توجه به حذف هزینه حمل، قادر به رقابت خوبی برای خرید گندله خواهیم بود. اگر خرید از بورس کالا حاصل نشود، می‌توانیم گندله سنگ‌آهن را از یزد یا خاف تهیه کنیم که هر دو به ریل راه‌آهن متصل هستند.»

وی گفت:«هم‌اکنون جابجایی گندله سنگ‌آهن از خاف به سبزوار توسط شرکت حپرتو انجام می‌شود و هم واگن‌ها و هم تجربه این کار در اختیار مجموعه است. همچنین شرکت طلوع فولاد پارس در منطقه سیرجان نیز در مجاورت ریل قرار گرفته است.»

پیش بینی سود در حالت خوش بینانه و محافظه کارانه

کریمی درباره صادرات محصول افزود:«صادرات نیز از طریق بندرعباس و به روش حمل و نقل ریلی صورت می‌گیرد. یکی از نکات بسیار حائز اهمیت این طرح همان بازدهی آن است، ضمن اینکه موضوع فولاد سبز که در دنیا بسیار اهمیت یافته، سبب شده حتی بتوان کسری و مازادهای پیش‌بینی شده را فراتر از سطح ملی نیز لحاظ کرد، چرا که نیاز دنیا به فولاد سبز و آهن اسفنجی روز به روز بیشتر می‌شود.»

وی ادامه داد:«بسیاری می‌پرسند چرا با ۱,۲۰۰ میلیارد تومان حاضر هستیم ۲۰ درصد شرکت را واگذار کنیم، با وجود چنین بازده‌ای؟ پاسخ واضح است؛ هر ماهی که این طرح زودتر به بهره‌برداری برسد، سودی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان در حالت بدبینانه و ۶۰۰ میلیارد تومان در حالت خوشبینانه کسب می‌کنیم.»

کریمی افزود:«فرض کنید با این ۱,۲۰۰ میلیارد تومان بتوانیم حداقل ۳ یا ۴ ماه پروژه را زودتر به بهره‌برداری برسانیم. از آنجایی که ۸۰ درصد سهام باقی‌مانده همچنان در اختیار شرکت است، صورت‌های مالی منتشرشده در کدال و عرضه و تقاضای آتی سهم، ارزش شرکت را تعیین خواهد کرد. مطمئن هستیم پاسخ مثبتی به اعتماد سهامداران خواهیم داد.»

وی گفت:«در صورتی که کارخانه اوایل سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد، طبق مفروضات طرح سودی بالغ بر ۹ همت در سال اول کسب خواهیم کرد، البته پیش‌بینی ما اواخر ۱۴۰۴ بود ولی به دلیل زمان‌بر شدن تامین مالی و پذیره‌نویسی، بهره‌برداری به اوایل ۱۴۰۵ منتقل شد. در برآوردهای طرح، حتی محدودیت‌هایی مانند قطعی گاز هم در نظر گرفته شده و درآمدها و هزینه‌ها بر اساس ۳۳۰ روز کارکرد و ۸۵ درصد ظرفیت سنجیده شده است.»

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 270

پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24