معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی کشور اعلام کرده است که سکونتگاه های غیررسمی نتیجه عقب ماندگی نظام برنامه ریزی شهری از رشد جمعیت و عدم وجود برنامه آمایش سرزمین هستند و به همین خاطر ضروری است که حق سکونت برای ساکنان این مناطق به رسمیت شناخته شود و دولت در قبال آنان وظایف خود را در قالب توسعه خدمات، ایمنسازی و بهسازی شهری ایفا کند.

بورس24 : معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی کشور اعلام کرده است که سکونتگاه های غیررسمی نتیجه عقب ماندگی نظام برنامه ریزی شهری از رشد جمعیت و عدم وجود برنامه آمایش سرزمین هستند و به همین خاطر ضروری است که حق سکونت برای ساکنان این مناطق به رسمیت شناخته شود و دولت در قبال آنان وظایف خود را در قالب توسعه خدمات، ایمنسازی و بهسازی شهری ایفا کند. در حال حاضر، حدود یک چهارم جمعیت شهری یعنی بالغ بر ۲۰ میلیون نفر، در بافت های ناکارآمد زندگی میکنند. این جمعیت باید از حداقل های خدماتی، فضای همگانی و زیرساختی برخوردار شوند.
۲۰ میلیون نفر در بافتهای ناکارآمد؛ چالشهای خدمات رسانی
تعیین تکلیف شرایط زندگی ساکنان سکونتگاه های غیررسمی از نظر دولت با سنددار کردن خانه هایی که این گروه از شهروندان در نقاط ضعیف و نامناسب شهرها برای خود برپا کرده اند صورت خواهد گرفت.
از 20 میلیون نفری که در بافت های ناپایدار و نامناسب زندگی می کنند، 10 میلیون نفر در سکونتگاه های غیررسمی هستند.
کارشناسان اقتصادی در تعریف سکونتگاه های غیررسمی به نقاطی همچون زیر پل های بزرگراهی یا روددره های وسط شهرها از جمله روددره کن و فرحزاد در مجاورت سعادت آباد اشاره می کنند.
تا زمانی که برچسب سکونتگاه غیررسمی به این خانه ها زده می شود قیمت املاک در این نقاط یک چهارم تا یک پنجم ساختمان های رسمی و سنددار است.
کارشناسان در عین حال تاکید می کنند سندددار شدن خانه های موجود در این سکونتگاه ها کار آسانی نیست.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.