عراقچی در یادداشتی در «فایننشال تایمز» نوشت: ایران پیامهایی مبنی بر آمادگی آمریکا برای بازگشت به مذاکرات دریافت کرده است.

بورس24 : عراقچی در یادداشتی در «فایننشال تایمز» نوشت: ایران پیامهایی مبنی بر آمادگی آمریکا برای بازگشت به مذاکرات دریافت کرده است.
پیامهای آمریکا برای بازگشت به مذاکرات؛ اما آیا ایران اعتماد میکند؟
وزیر خارجه تصریح کرد: اکنون که ایران در روزهای اخیر پیامهایی مبنی بر آمادگی احتمالی ایالات متحده برای بازگشت به مسیر مذاکرات دریافت کرده، این پرسش بهدرستی مطرح است که ما چگونه میتوانیم به تعامل جدیدی اعتماد کنیم؟
عراقچی: حملات اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران نقض معاهدات بینالمللی است
وزیر خارجه گفت: رژیم اسرائیل بار دیگر به دروغ مدعی شد حملات هواییاش برای جلوگیری از ساخت سلاح هستهای توسط ایران انجام شده است. اما واقعیت چیز دیگری است؛ ایران بهعنوان یکی از بنیانگذاران معاهدهٔ عدم اشاعهٔ سلاحهای هستهای (NPT)، همواره برنامهٔ هستهای خود را تحت نظارت سازمان ملل متحد صلح آمیز نگه داشته است. ایران، همانگونه که شایستهٔ هر ملت باعزت است، در برابر تجاوزآنچنان با قاطعیت ایستادگی کرد که رژیم اسرائیل ناچار شد برای پایان آن به رئیسجمهور ترامپ التماس کند.
عراقچی تصریح کرد: باید بهروشنی درک شود که ایران، پس از این خطای طرف مقابل، اکنون با دوچندان احتیاط عمل میکند. تعهدی که تاکنون – مسئولانه - برای پرهیز از یک جنگ تمامعیار منطقهای از خود نشان دادهایم، هرگز نباید نشانهٔ ضعف تلقی شود. ما از سرزمین خود با تمام قدرت در برابر هرگونه حملهٔ احتمالی در آینده دفاع خواهیم کرد. اگر آن روز فرا برسد، بیتردید توان واقعی خود را آشکار خواهیم کرد تا هرگونه توهم دربارهٔ قدرت ایران از میان برداشته شود.
دیپلماسی ایران ادامه دارد اما بیاعتمادی به آمریکا جدی است
وزیر خارجه بیان داشت: بینیاز از توضیح است که پیشرفتهای بهدستآمده در پنج دور گفتوگوی میان ایران و آمریکا، نه از سوی ایران بلکه به دستِ "بهظاهرمتحد" ایالات متحده، عملاً تخریب شد. افزون بر این، تصمیم مخرب آمریکا برای تن دادن به فشارها و نقض حقوق بینالملل و معاهدهٔ عدم اشاعهٔ سلاحهای هستهای (NPT) از طریق بمباران تأسیسات هستهای تحت پادمان، خود گویای همه چیز است. اکنون که ایران در روزهای اخیر پیامهایی مبنی بر آمادگی احتمالی ایالات متحده برای بازگشت به مسیر مذاکرات دریافت کرده، این پرسش بهدرستی مطرح است که ما چگونه میتوانیم به تعامل جدیدی اعتماد کنیم؟ باید به یاد داشت که ایران در سال ۲۰۱۵ یک توافق هستهای جامع با شش کشور، از جمله ایالات متحده، امضا کرد؛ توافقی که دولت آمریکا کمتر از سه سال بعد بهصورت یکجانبه از آن خارج شد. پس از آن نیز، زمانی که ایران با حسن نیت با آغاز دور جدیدی از مذاکرات موافقت کرد، این حسن نیت با حملهٔ دو ارتش مجهز به سلاح هستهای پاسخ داده شد.
وی در ادامه گفت: اگر چه ایران طبق اصول ثابت خود به دیپلماسی علاقهمند است، با این حال، دلایل قابلتوجهی برای بیاعتمادی نسبت به ادامهٔ گفتوگو با ایالات متحده وجود دارد. اگر واقعاً تمایلی برای حلوفصل مسالمتآمیز این موضوع وجود دارد، ایالات متحده باید آمادگی واقعی خود را برای دستیابی به یک توافق عادلانه نشان دهد. واشنگتن همچنین باید بداند که اقداماتش در هفتههای اخیر وضعیت و شرایط را کاملا دگرگون کرده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.