Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

محمدرضا جعفرزاده، مدیرعامل شرکت صناپ (صنایع نیرو و انرژی پاک فولاد) اظهار کرد: نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی آفتاب شرق گروه فولاد مبارکه بزرگ‌ترین نیروگاه متمرکز کشور است که عملیات احداث و راه‌اندازی آن به همت و سرمایه‌گذاری گروه فولاد مبارکه آغاز و در حال حاضر فاز اول آن به میزان ۱۲۰ مگاوات وارد مدار شده است.

یک کوره‌ فولاد مبارکه با برق تولیدی فاز اول نیروگاه خورشیدی در مدار تولید است

بورس24 : محمدرضا جعفرزاده، مدیرعامل شرکت صناپ (صنایع نیرو و انرژی پاک فولاد) اظهار کرد: نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی آفتاب شرق گروه فولاد مبارکه بزرگ‌ترین نیروگاه متمرکز کشور است که عملیات احداث و راه‌اندازی آن به همت و سرمایه‌گذاری گروه فولاد مبارکه آغاز و در حال حاضر فاز اول آن به میزان ۱۲۰ مگاوات وارد مدار شده است.

وی با اشاره به این که فولاد مبارکه دارای ۸ کوره قوس الکتریکی است و هر یک از این کوره‌ها به ۱۱۰ مگاوات برق نیاز دارند، افزود: امروز با وارد شدن ۱۲۰ مگاوات انرژی خورشیدی در مدار برق فولاد مبارکه و تأمین برق کامل یکی از این کوره‌ها با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌جرأت می‌توان گفت که موضوع «فولاد سبز» در این شرکت بیش‌ازپیش در حال تحقق‌ است.

وی خاطرنشان کرد: با بهره‌برداری از فازهای بعدی نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه تا رسیدن به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات، می‌توان ادعا کرد که بیش از ۶۰ درصد برق کوره‌های قوس الکتریکی فولاد مبارکه از طریق برق سبز تأمین خواهد شد؛ باید اضافه کرد که فولاد مبارکه برای احداث نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی بادی نیز سرمایه‌گذاری کرده و چنانچه این نیروگاه نیز وارد مدار شود، شاهد تأمین ۸۰ درصدی برق فولاد مبارکه از طریق انرژی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت صناپ با اشاره به اهمیت تولید فولاد با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در آینده بازارهای جهانی عنوان داشت: تأمین این میزان برق در بزرگ‌ترین کارخانه فولادسازی کشور از طریق انرژی تجدیدپذیر می‌تواند به ارتقای برند و اعتبار گروه فولاد مبارکه در سطح جهانی نیز منجر شده و نویدبخش آینده روشن‌تری برای صنعت کشور باشد.

وی در تشریح چگونگی عملکرد پنل‌های خورشیدی این نیروگاه تصریح کرد: در فرایند ساخت نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه از بالاترین تکنولوژی‌های روز دنیا استفاده و شرایطی فراهم شده که از همان ساعات آغاز طلوع تا انتهایی‌ترین زمان نزدیک به غروب آفتاب(حدود ۱۲ تا ۱۳ ساعت) می‌توان انرژی خورشیدی تولید کرد؛ نکته حائز اهمیت در تولید انرژی خورشیدی به‌وسیله پنل‌ها این است که در این فرایند از بالاترین تکنولوژی‌ها استفاده شده و با بالاترین میزان بهره‌وری و کمترین هزینه می‌توان برق خورشیدی تولید کرد.

جعفرزاده در پایان از آماده‌سازی زیرساخت‌ها برای شروع عملیات احداث فاز دوم نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه خبر داد و گفت: تا دو ماه آینده این زیرساخت‌ها تکمیل می‌شوند و برای رسیدن به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات تلاش خواهیم کرد، این پروژه را طبق برنامه به پایان برسانیم.

هدف‌گذاری گروه فولاد مبارکه برای تحقق تولید فولاد سبز/ نرخ برق صنایع طی ۵ سال ۲۸ برابر افزایش‌ یافت

سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در آیین افتتاح فاز اول بزرگترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور گفت: ضمن قدردانی از حمایت‌ها و همراهی‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت، به‌ویژه در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و حمایت‌هایی که از صنعت داشتند و همچنین ضمن قدردانی از تمامی مسئولینی که صنعت را در شرایط فعلی همراهی و همیاری می‌کنند، پیش از اینکه به موضوع افتتاح پروژه امروز بپردازم شایسته است از پای‌ کار بودن مدیران و کارکنان گروه فولاد مبارکه که در ایام تجاوز رژیم صهیونیستی همچنان در میدان تولید مجاهدانه فعالیت کردند، قدردانی کنم؛ مدیران و کارکنانی که تولید پایدار را حفظ کردند.

وی افزود: در این ایام راهکارها و راهبردهای متفاوت و متعددی را تعریف و عملیاتی کردیم؛ اگرچه شرایط سختی بود اما تجارب بسیار ارزشمندی به دست آوردیم. فولاد مبارکه در همه حوزه‌ها به‌ویژه حوزه‌های محیط زیستی همواره شرکتی مسئولیت‌پذیر بوده و سرمایه‌گذاری‌های متعددی در این راستا انجام داده تا جایی که این شرکت از سنوات گذشته بیش از ۲.۳ میلیارد دلار در این حوزه سرمایه‌گذاری و تولید فولاد سبز با کمترین میزان کربن را هدف‌گذاری کرده است و امروز شاهد به بار نشستن یکی دیگر از دستاوردهای خوب گروه فولاد مبارکه هستیم.

زرندی گفت: صنعت فولاد نیز همانند سایر صنایع کشور در سنوات گذشته با چالش‌های انرژی مواجه بوده است، به‌طوری که طی ۵ سال گذشته نرخ برق صنایع بیش از ۲۸ برابر افزایش‌یافته و در حوزه گاز نیز با افزایش ۲۰ برابری مواجه بوده‌ایم. در حال حاضر دیماند برق فولاد مبارکه حدود هزار و ۶۱۰ مگاوات است و این در حالی است که میزان دریافت برق فولاد مبارکه از شبکه برق سراسری به ۵۰ مگاوات تقلیل‌یافته است؛ شایان‌ذکر است، امروز ۸۵۰ مگاوات از برق مورد نیاز فولاد مبارکه به‌صورت خودتأمین و از محل سرمایه‌گذاری‌های این گروه در حوزه تولید انرژی در حال تأمین است.

مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: ۴۰۰ مگاوات از این میزان انرژی از محل نیروگاه  ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تأمین می‌شود و تلاش خواهیم کرد، ۱۲۰ مگاوات دیگر را نیز تا پایان مهرماه از محل نیروگاه خورشیدی وارد مدار کنیم؛ برای فاز دوم نیز پست و خط انتقال ۴۰۰ کیلوولت آماده و همچنین ترانس‌های لازم ساخته شده و ترخیص پنل‌های ۱۲۰ مگاوات دوم نیز صورت پذیرفته است. در ادامه نیز در مسیری حرکت می‌کنیم که در زمان مقرر به بهره‌برداری ۶۰۰ مگاواتی از این نیروگاه دست یابیم.

وی گفت: از شرکت مپنا و تمامی پیمانکاران و دست‌اندرکاران اجرای این نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه قدردانی می‌کنم؛ گروه فولاد مبارکه به‌طور واقعی در مسیری حرکت می‌کند که فشار بار خود را از شبکه برق سراسری کشور بردارد که البته در حال حاضر نیز این اتفاق افتاده، چراکه وقتی از ۱۶۱۰ مگاوات برق مورد نیاز فولاد مبارکه تنها ۵۰ مگاوات از شبکه سراسری برق می‌گیریم، بنابراین فولاد مبارکه تقریباً هیچ‌گونه فشار و باری بر شبکه سراسری برق کشور ندارد.

او ادامه داد: از تمامی دست‌اندرکاران این پروژه به‌ویژه مدیران سابق و حال حاضر فولاد مبارکه و سایر شرکت‌های حاضر در پروژه و همچنین از تمامی مسئولین استانی و کشوری قدردانی می‌کنم و امیدوارم فازهای بعدی نیز به‌زودی در مدار قرار گیرند.

منبع خبر: روابط عمومی فولاد مبارکه

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24