امروز مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی جم با حضور ۸۹ درصد سهامداران برگزار شد.

بورس24 : امروز مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی جم با حضور ۸۹ درصد سهامداران برگزار شد. این مجمع ۴۲۰۰ ریال سود تقسیم کرد.
مهم ترین موارد مطرح شده در این مجمع به شرح زیر است:
*پتروشیمی جم موفق شد با تحقق ۱۰۰ درصدی بودجه دلاری خود، به رکورددار رشد تولید در سال ۱۴۰۳ تبدیل شود. این شرکت با فروش بیش از یک میلیون تن محصول به ارزش ۱.۱ میلیارد دلار و رشد ۶۸ درصدی نسبت به سال قبل، جایگاه خود را در بازار تثبیت کرد. همچنین طی ۱۷ سال گذشته، بیش از ۵۴۸۶ قطعه و تجهیز صنعتی را بومیسازی کرده که ارزش ریالی آنها از سال ۹۵ به بیش از ۳۶ میلیون یورو رسیده است. صادرات بالغ بر ۴۰۰ هزار تن محصولات پلیمری به ارزش تقریبی ۳۲۰ میلیون دلار به بیش از ۲۰ کشور از دیگر افتخارات شرکت است.
*در سال جاری پروژه کوره ۱۰۳ واحد راهاندازی شد که با افزایش ۱۵ درصدی ظرفیت دریافت خوراک، درآمد ارزی شرکت را ۸ تا ۱۰ میلیون دلار افزایش داد. ثبت رکورد تولید ۲۴ ساعته بدون توقف در واحد اولفین و تحقق ۱۰۰ درصدی ظرفیت اسمی واحد بوتان با انجام تعمیرات اساسی، نتیجه برنامهریزی دقیق و کار تیمی منسجم بود. همچنین با بهرهبرداری از لاینهای ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ و تولید GPS، تکمیل زنجیره ABS در دهه فجر امسال عملیاتی شد.
*در حوزه توسعه فناوری، داخلیسازی اکسترودر بهعنوان تجهیز کلیدی خطوط پلیمری، تأثیر ویژهای در کاهش وابستگی به خارج و توسعه زیرساختهای ملی داشته است. طراحی و ثبت حسگرهای مجازی هوشمند در واحد پژوهش و فناوری جم، با تکیه بر مدلهای یادگیری ماشین، گامی نوین در ارتقای کنترل کیفی لحظهای پلیاتیلن بود. راهاندازی سامانههای جامع الکترونیک HSE و مناقصات به صورت نوآورانه، نقش مهمی در ارتقای سلامت، ایمنی و شفافیت فرآیندهای شرکتی و عدالت اداری داشته است.
*پتروشیمی جم ضمن تمدید گواهینامههای سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) و انرژی، تعهد خود به بهبود مستمر را بار دیگر اثبات کرد. همچنین با اجرای دومین اردوی جهادی پزشکی در حوزه دندانپزشکی، نشان داد که مسئولیت اجتماعی جزو اصول بنیادین این مجموعه است. نگاهی روشن به آینده و تأکید بر توسعه پایدار نشان میدهد که حرکت شرکت به سوی فردایی بهتر یک باور عمیق و مستمر است.
*با توجه به افزایش چشمگیر نرخ یوتیلیتی، یکی از اولویتهای ما حرکت به سمت استقلال و تمرکز در تأمین یوتیلیتیها است. بخشی از مصوبات لازم در هیئت مدیره در دست اقدام است و امیدواریم با ایجاد یک واحد کوچک در سایت خود، حداقل بخشی از نیاز یوتیلیتی را بهصورت خودکفا تأمین کنیم تا حاشیه سود افزایش یابد.
*در سال گذشته با افزایش شفافیت، موفق شدیم در بسیاری از خریدها هزینهها را کاهش دهیم و صرفهجویی معناداری داشته باشیم. هرچه بیشتر بتوانیم هزینههای تولید، خوراک و یوتیلیتی را کاهش دهیم، قیمت تمامشده نیز پایینتر آمده و سودآوری شرکت افزایش پیدا میکند.
*با تغییر در نوع کاتالیستها، تولید گریدهایی را هدف قرار دادهایم که ارزش افزوده بیشتری در بازار دارند. هدف این است که تولید را با هزینه کمتر و فروش با قیمت بالاتر انجام دهیم تا سودآوری مجموعه بهبود یابد.
*در سال گذشته با چالشهای عمده مالی مواجه بودیم؛ از جمله مطالبات جاری بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان از پتروشیمی مهر که پرداخت نشده است. همچنین افزایش نرخ یوتیلیتی با مخالفت بسیاری از شرکتهای پتروشیمی روبرو شد اما سازمان مالیاتی، با استناد به فاکتورها و اسناد صادره توسط شرکت مبین، بیش از ۴ هزار میلیارد تومان از حسابهای ما برداشت کرد؛ حتی بیشتر از مبلغ محاسبه شده بر اساس نرخهای رسمی.
*مدیریت جریان نقدینگی را در اولویت قرار دادیم و در کنار پیشبرد پروژهها، فرآیندهای شرکت را نیز توسعه دادیم. هماکنون دو پروژه فعال داریم: شرکت توسعه پلیمر پادجم (در آستانه بهرهبرداری) و شرکت توسعه پلیمر کنگان که اجرای آن را برای آینده پتروشیمی جم بسیار کلیدی میدانم.
*در گذشته، محصولی را که در بازار سنتی چین با قیمت حدود ۷۰۰ دلار میفروختیم، اگر وارد بازارهای Land Market (بازارهای آزاد بینالمللی) میکردیم، میتوانستیم با قیمت بالاتری (حدود ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ دلار) بفروشیم که برای ما حاشیه سود قابل توجهی ایجاد میکرد.
*اما اکنون، با توجه به اینکه مگا پروژههای پلیمری چین تا پایان امسال و سال آینده وارد مدار میشوند، عملاً امکان حفظ حتی حداقل حاشیه سود در چین را نداریم. بنابراین، سهم فروش محصولات در بازار چین را کاهش دادیم و صادرات اتیلن و ورود به بازارهای جدید را در دستور کار قرار دادیم تا استراتژی چند سال آینده فروش ما مطابق با واقعیتهای بازار تنظیم شود.
*سال گذشته موفق شدیم بالغ بر ۶ هزار تن محصول به کشورهای اروپایی صادر کنیم و بازارهای جدیدی مثل قزاقستان، کشورهای CIS را هدف قرار دهیم. این تغییر استراتژی باعث شد بخشی از درآمد فروش در سال ۱۴۰۳ به بازارهای جدید منتقل شود.
*در فروش بازار Land Market، بر خلاف سایر پتروشیمیهای پلیمر، موفق بودیم و طبق نرخ نشریه ICIS عمل کردیم؛ طبق مصوبه، تا یک سطح تناژ بر اساس قیمت اوریج (average)، و بیشتر از آن بر اساس قیمت مینیمم ICIS فروش داشتیم و حتی یک سنت پایینتر از آن هم نفروختیم.
*در حوزه فروش، ظرفیت تولید کشور و پتروشیمی جم عملاً افزایشی نداشته و بر اساس لایسنس و مهندسی، ظرفیت مشخصی دارد. سیاست صنعت در سالهای گذشته صادراتمحور بوده و ۷۰درصد محصولات صادر میشد. اما اکنون این نسبت معکوس شده و ۷۰درصد باید در بازار داخلی و فقط ۳۰درصد صادر شود. در بازار داخلی نیز برخی مشتریان که قبلاً ۲ هزار تن میخریدند، اکنون با اخذ مجوز وزارت صمت تا ۱۰ هزار تن دریافت میکنند، اما فقط ۲ هزار تن را مصرف و مابقی را در دستگاه کامپاندینگ و با ارزش افزوده مجدد صادر میکنند، بدون اینکه موظف به بازگشت ارز صادراتی باشند. در حالی که ما تولیدکنندگان مکلف به بازگشت ارز حاصل از صادرات هستیم.
*در حوزه حقوقی پتروشیمی جم، در سالهای اخیر تمرکز اصلی بر پیشگیری از ایجاد دعاوی جدید و کاهش منازعات با شرکتهای همجوار بوده است. بخش عمدهای از فروش محصولات ما به شرکتهای پتروشیمی دیگر در منطقه عسلویه انجام میشود و بیشترین چالشها نیز با همین شرکتهاست. با تدابیر اتخاذشده، موفق شدیم از ایجاد اختلافات حقوقی جدید جلوگیری کنیم.
*اصلاح آییننامهها و قراردادها با هدف کاهش اختلافات و ارتقای استانداردهای قراردادی صورت گرفته تا در آینده نیز با مشکلات حقوقی کمتری مواجه شویم. یکی از اقدامات اثربخش، حل دعاوی قدیمی شرکت بوده که منجر به کاهش چشمگیر پروندههای سنواتی، که در صورتجلسات مجامع نیز منعکس شده، شده است.
*در رابطه با تولید، اورهال کورهها با تلاش همکاران انجام شد و تولید بدون وقفه ادامه یافت. حجم فروش افزایش ۱۳ درصدی نسبت به سال قبل داشته و ارزش فروش نیز نسبت به بودجه ۲۹ درصد و نسبت به سال قبل ۶۸ درصد افزایش یافته است.
*در بودجه امسال، مالیات لحاظ نشده بود؛ اما با وجود معافیت مالیاتی ۲۵ ساله طبق مشوقهای سرمایهگذاری در منطقه ویژه عسلویه، براساس قانون جدید از ابتدای ۱۴۰۳ مشمول مالیات شده و مبالغی نیز از حساب شرکت برداشت شده است.
*در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲، درآمد شرکت ۶۸ درصد افزایش یافت که بخش عمدهای از آن ناشی از افزایش میزان و نرخ فروش، ورود به بازارهای جدید و کاهش وابستگی به بازار سنتی چین است. تامین کاتالیست مورد نیاز از نیمه دوم سال، امکان تولید برخی محصولات را فراهم کرد و شکستن انحصار در حوزه تامین نیز یکی از موفقیتهای بخش بازرگانی بود. ۳۰ درصد از افزایش درآمد ناشی از رشد نرخ ارز بوده است.
*موضوعات مالیاتی شامل تفاوت مالیات کالاهای خام و نیمهخام صادراتی و لغو معافیت مالیاتی ۲۳ ساله بود که موجب برداشت مبالغی از حسابهای شرکت شد.
*در سال ۱۴۰۳ بیش از ۴۲۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشتهایم. شرکت صرفاً با چهار بانک دولتی فعالیت کرده و هیچ مشکلی در فرآیند جابجایی ارز نداشته است. تقویت صادرات و حذف محدودیت فروش داخلی از برنامههای پیش روست.
* برخی پروندههای حقوقی مهم، از جمله پرونده مهر، در حال پیگیری است؛ در مواردی رای قطعی اخذ شده و در برخی نیز دستور توقف اجرا صادر شده است.
*از سال ۱۳۹۷ تاکنون نرخ تسعیر ارز ما بر اساس نرخهای سامانههایی مانند سنا یا نرخهای توافقی بازار تعیین میشود و بنابراین تغییرات عمدهای برای شرکت ایجاد نمیکند.
*نرخها عمدتاً توسط انجمن صنفی و شرکت ملی صنایع پتروشیمی (NPC) مشخص میشود و معمولاً ۵ درصد کمتر از قیمت پایه (مثلاً ۷۰۰ یا ۸۰۰ دلار) است. در نهایت، تسویه حساب ارزی و ریالی با نرخ مصوب همان روز انجام میگیرد.
*در خصوص رأی داوری ۱۷۰۰ میلیارد تومانی، فقط بر عودت این مبلغ و دریافت آن از پتروشیمی مهر تأکید شده است.
*در پرونده شرکت جندیشاپور نیز اشاره شد که این شرکت در سال ۹۹ تعداد ۱۲ شکایت علیه شرکت مطرح کرده، دو شکایت در سال ۱۴۰۰ به صدور رأی منجر شده و ۱۰ شکایت نیز شرکت ما علیه آن رأی گرفته است. مجموعاً ۱۸ شکایت مطرح شده است.
* در بخش مالی، شرکت جندیشاپور ۳۰ میلیون دلار علیالحساب دریافت کرده که وصول آن از سال ۱۳۹۷ تا کنون صورت گرفته و در مجموع ۱۲ میلیون دلار وصول شده است. همچنین ۳۸ میلیون دلار نیز بر اساس آرای صادره وصول شده است. این ارقام دقیق در صورتهای مالی شرکت آمده و قابل بررسی هستند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.