Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 295
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ارائه گزارشی یک‌جانبه، بار دیگر خواست تا ایران به بازرسان آژانس اجازه دهد کار و بازدید خود را از تاسیسات هسته‌ای آسیب‌دیده ایران سر بگیرند و خواستار یک توافق دیپلماتیک پایدار و قابل راستی‌آزمایی شد.

گزارش جدید گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران و درخواست ازسرگیری بازرسی‌ها

بورس24 : مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ارائه گزارشی یک‌جانبه، بار دیگر خواست تا ایران به بازرسان آژانس اجازه دهد کار و بازدید خود را از تاسیسات هسته‌ای آسیب‌دیده ایران سر بگیرند و خواستار یک توافق دیپلماتیک پایدار و قابل راستی‌آزمایی شد.

ادعاهای جدید گروسی در گزارش به شورای حکام

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر پنجشنبه در تازه‌ترین گزارش خود به شورای حکام بدون در نظر گرفتن تجاوزات آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات هسته‌ای کشورمان طی حملات گذشته گفت: «آژانس نه اطلاعاتی از ایران درباره وضعیت مواد هسته‌ای اعلام‌شده، تاسیسات و مکان‌های خارج از تاسیسات برای اهداف پادمانی دریافت کرده و نه به هیچ‌یک از این تاسیسات و مکان‌ها، به‌استثنای نیروگاه بوشهر، برای انجام فعالیت‌های راستی‌آزمایی میدانی دسترسی داشته است.»

طبق این گزارش، گروسی ادعا کرد: «بنابراین، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نتوانسته مسئولیت‌های پادمانی خود ذیل پیمان منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای را در تاسیسات هسته‌ای اعلام‌شده ایران انجام دهد و در نتیجه، قادر به راستی‌آزمایی وضعیت این تاسیسات و مواد هسته‌ای مرتبط با آن‌ها نیست.»

تاکید بر راه‌حل دیپلماتیک و ازسرگیری راستی‌آزمایی

وی افزود: «مشکل دیرینه و بحران‌های مکرر پیرامون این مسائل باید از طریق یک توافق دیپلماتیک پایدار و قابل راستی‌آزمایی حل شود.»

مدیرکل آژانس با اذعان به این واقعیت که حملات نظامی به تاسیسات و سایت‌های هسته‌ای ایران «وضعیتی بی‌سابقه» ایجاد کرده، مدعی شد: «انجام بی‌درنگ فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس در ایران مطابق با توافقنامه پادمانی ان‌پی‌تی و در صورت لزوم، بر اساس مفاد مرتبط قطعنامه‌های شورای امنیت و شورای حکام ضروری است.»

تناقض در اظهارات و موضع ایران درباره مذاکرات

در بخشی از این گزارش آمده است: «آژانس نمی‌تواند هیچ اطلاعاتی درباره اندازه کنونی، ترکیب یا محل نگهداری ذخایر اورانیوم غنی‌شده در ایران ارائه یا تایید کند که آیا ایران همه فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی، از جمله تحقیق و توسعه را تعلیق کرده است یا نه.»

این ادعا در حالی عنوان شده که رافائل گروسی پیشتر در اظهاراتی ضدونقیض مدعی شد از موقعیت مکانی ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران که در جنگ ۱۲ روزه سال گذشته هدف حمله قرار گرفت، مطلع است.

درحالی‌که آژانس و یا حتی آمریکا قصد دارند در جریان تبادل پیام‌های فعلی، مسئله هسته‌ای را برجسته کنند، اما «اسماعیل بقایی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشتر در نشست هفتگی خود اظهار کرد: «همان طور که بارها اعلام کرده‌ایم درباره مباحث مرتبط با موضوع هسته‌ای هیچ مذاکره‌ای صورت نگرفته و تمرکز ما بر خاتمه جنگ است.»

منبع خبر: ایسنا

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید

بورس ۲۴ را دنبال کنید

آخرین اخبار و تحلیل‌های بازار سرمایه را از دست ندهید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 300
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24