Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 295
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 306
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 304

به گزارش کدال‌نگر بورس ۲۴؛ شرکت «آکو باتری ایرانیان» در راستای پاسخ به سوالات مطرح شده در سامانه IPO توضیحاتی ارائه نمود.

نقشه‌راه مالی «آکو» برای سهامداران؛ از تقسیم سود ۹۰ درصدی تا تبیین مدل‌های ارزش‌گذاری

به گزارش کدال‌نگر بورس24 ؛ شرکت «آکو باتری ایرانیان» در راستای پاسخ به سوالات مطرح شده در سامانه IPO توضیحاتی به شرح زیر ارائه نمود:

۱- با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از مواد اولیه شرکت، به‌ویژه سرب، تحت تأثیر قیمت‌های جهانی و نرخ ارز است، شرکت چه راهکاری برای حفظ حاشیه سود در شرایط افزایش قیمت مواد اولیه در نظر گرفته است؟

پاسخ: سرب به عنوان اصلی‌ترین مواد اولیه شرکت محسوب میگردد که همانطور که بیان کردید قیمت‌گذاری آن تحت تأثیر قیمت جهانی و نرخ ارز است؛ نظر به اینکه همواره در اقتصاد کشور شاهد افزایش نرخ ارز به ویژه در سال‌های اخیر بوده‌ایم، تأمین سرب مورد نیاز در قیمت‌های پایین‌تر جز اولویت‌های شرکت قرار داشته است و در همین راستا موجودی سرب شرکت برای تولید چند ماه کفایت می‌کند؛ علاوه بر این بخشی از سرب مورد نیاز شرکت از طریق خرید باتری‌های اسقاطی و بازیافتنی و ارتقای کیفی آن تأمین می‌گردد که بهای تمام شده آن کمتر از حالت قبلی است. همچنین با افزایش هزینه مواد و بهای تمام شده شرکت به منظور حفظ حاشیه سود اقدام به افزایش قیمت محصولات خود می‌نماید. به طور کلی سه راهکار پیش خرید، استفاده از باتری‌های اسقاطی و افزایش نرخ محصولات به منظور حفظ حاشیه سود شرکت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۲- در امیدنامه به توسعه زنجیره ارزش از طریق تولید مواد اولیه، بازیافت و محصولات جدید اشاره شده است. مهم‌ترین پروژه توسعه‌ای که طی دو تا سه سال آینده بیشترین اثر را بر درآمد و سودآوری شرکت خواهد داشت، کدام پروژه است؟

پاسخ: با توجه به اینکه شرکت دانش بنیان فناور می‌باشد در خصوص فناوری‌های جدید به صورت مستمر اقدام و به صورت جدی نسبت به شروع پروژه‌های تولید محصولات جدید متناسب با نیاز بازار می‌نماید.

۳- مبلغ موجودی مواد اولیه و کالای در جریان ساخت در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال ۱۴۰۳ با افزایش قابل توجهی همراه بوده است. این افزایش صرفاً ناشی از افزایش نرخ بوده است یا شرکت مقدار موجودی مواد اولیه خود را افزایش داده است؟

پاسخ: افزایش موجودی مواد و کالا تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر ادغام شرکت‌های فرعی با شرکت اصلی، افزایش هزینه‌های تولید و تامین مواد اولیه بوده است.

۴- ساز و کار معاملات با اشخاص وابسته (تسهیلات دریافتی و پرداختی) چگونه است؟ آیا تسهیلات دریافتی قرض‌الحسنه بوده است؟ آیا باز برای انجام عملیات نیاز به تزریق منابع سهامداران وجود دارد؟

پاسخ: معامله با اشخاص وابسته با تمام جزئیات در صورت‌های مالی در گزارش‌های کدال افشا شده است. تاکنون هیچ‌گونه بهره‌ای بابت تامین مالی شرکت به سهامداران عمده پرداخت نگردیده است همچنین با توجه به اینکه وضعیت نقد حاصل از عملیات شرکت مطلوب است در حال حاضر نیاز به تامین مالی از محل آورده سهامداران برای انجام فعالیت‌های عملیاتی شرکت نمی‌باشد.

۵- ساز و کار فروش اعتباری شرکت چگونه است؟ دوره وصول مطالبات چند روز است؟

پاسخ: سیاست فروش با توجه به وضعیت بازار تعیین می‌گردد در حال حاضر با عنایت به نوسانات نرخ ارز و وضعیت نرخ بالای تورم، سیاست فروش شرکت به صورت نقدی است و فروش اعتباری در برنامه فعلی شرکت قرار ندارد؛ در آینده با تغییر شرایط حاکم بر بازار به ویژه صنعت باتری، سیاست فروش به صورت نقدی یا اعتباری و یا ترکیبی از هر دو تعیین خواهد شد. در حال حاضر دوره وصول مطالبات شرکت بین ۱۰ تا ۲۰ روز است.

۶- با توجه به تکمیل دارایی‌های در جریان، پیش‌بینی می‌شود چند درصد افزایش مقداری در میزان تولید و فروش شرکت بوجود آید؟

پاسخ: انجام طرح توسعه در شرکت با هدف افزایش مقدار تولید و فروش صورت گرفته است با این حال میزان افزایش مقدار تولید و فروش به شرایط بازار و تقاضا برای محصولات شرکت بستگی دارد؛ در برآورد‌های انجام شده برای سال‌های آتی افزایش میزان تولید و فروش در حدود ۸ درصد برآورد گردیده تا شرکت در سال ۱۴۱۱ به ۹۰ درصد ظرفیت خود دست یابد. (رجوع شود به توضیحات ارائه شده در صفحه ۵۱ گزارش ارزشگذاری)

۷- چرا پیش‌بینی ۷ ساله انجام شده در حالی که عرف بر پیش‌بینی ۵ ساله است؟

۲- سود تقسیمی شرکت در سال‌های گذشته زیر ۵۰ درصد بوده اما در پیش‌بینی حدود ۹۰ درصد در نظر گرفته شده که با تاریخچه شرکت همخوانی ندارد؟

۳- چرا نرخ رشد بلندمدت در ارزش پایانی برابر نرخ اخزا در نظر گرفته شده است؟ این موضوع سبب بالا رفتن پیش‌بینی حق ارزش پایانی شده است، بنظر نرخ تورم بلندمدت ایران ۲۵ درصد نرخ مناسب تری است؟

۴- نرخ تنزیل ارزش پایانی نسبت به سنوات قبل کاهش پیدا کرده طوری که تاثیر قابل ملاحظه ای بر ارزش پایانی گذشته است؟

۵- در مجموع موارد بالا باعث شده روش‌های ارزشگذاری به روش (NAV و p/e) فاصله معناداری با روش NAV و e/p داشته باشند، بنظر ارزش واقعی شرکت به دو روش (NAV و p/e) نزدیک تر است. منطق وزن دهی به هر یک از روش‌های ارزش گذاری چیست؟

پاسخ بخش اول: اقتضای استفاده از مدل گوردون یا نرخ رشد پایدار برای برآورد ارزش پایانی این است که شرکت در دوره برآورد به حد مطلوبی از ثبات از منظر تولید و فروش ، قیمت‌گذاری محصولات، وضعیت مالیاتی و… رسیده باشد؛ با توجه به اینکه معافیت‌های مالیاتی شرکت در سال ۱۴۱۰ پایان می‌یابد لحاظ نمودن آثار مالیاتی تمام معافیت‌های مالیاتی در برآورد ارزش پایانی ضروری است. به همین جهت پیش‌بینی از عملکرد شرکت تا سال ۱۴۱۱ و شناسایی مالیات ادامه یافت (رجوع شود به توضیحات ارائه شده در صفحه ۵۴ گزارش ارزشگذاری).

پاسخ بخش دوم: با توجه به اینکه ایند ک عملیات شرکت رو به توسعه و تکمیل زنجیره فعالیت و افزایش سهم بازار متمرکز بوده سیاست عدم تقسیم سود بالا و استفاده از پتانسیل‌های داخلی شرکت و افزایش توان در دستور کار شرکت قرار داشت لذا با تصمیم سهامداران عمده با عدم تقسیم سود بالا و انجام افزایش سرمایه از محل سود انباشته در واقع سود انباشته در اختیار شرکت قرار گرفت. با توجه به عدم نیاز به انجام سرمایه گذاری مجدد برای افزایش ظرفیت تولید و فروش به شرح عرفی، سرمایه گذاری مجدد برای افزایش ظرفیت تولید و فروش به شرح عرفی ، سرمایه گذاری مجدد در دستور کار شرکت قرار داشت. لذا با تصمیم سهامداران عمده با عدم تقسیم سود بالا و انجام افزایش سرمایه از محل سود انباشته در واقع سود انباشته در اختیار شرکت قرار گرفت، با توجه به عدم نیاز به انجام سرمایه‌گذاری مجدد برای افزایش ظرفیت تولید و فروش شرکت به حد مطلوبی رسید. با توجه به عدم نیاز به انجام سرمایه گذاری مجدد برای افزایش ظرفیت تولید و فروش شرکت به حد مطلوبی رسید. با توجه به عدم نیاز به انجام سرمایه‌گذاری مجدد برای افزایش ظرفیت تولید و فروش به شرح عرفی، سود تقسیمی در دو مرحله از طریق افزایش سرمایه در دستور کار قرار گرفت. (رجوع شود به صورت ارزیابی و ملاک عمل قرار گرفت)

پاسخ بخش سوم: نرخ رشد مورد استفاده در گزارش به صورت اسمی و نه واقعی بوده است که با توجه به اینکه در بلند مدت نرخ اخزا یا نرخ تورم همپوشانی دارند می‌توانند نماینده نرخ رشد باشند؛ این موضوع در مقاله آقای آسوات داموداران در محاسبه نرخ رشد یا پایدار نیز اشاره شده است؛ با توجه به اینکه مبنای نرخ بدون ریسک برای محاسبه نرخ بازده مورد انتظار سهامداران در بلندمدت میانگین نرخ اخزا از سال ۱۴۱۱ تا ۱۴۰۰ (معادل ۳۵.۵ درصد) بوده است به منظور حفظ وحدت رویه، در برآورد انجام شده، نرخ رشد سودآوری میانگین نرخ اخزا در نظر گرفته شده است.

پاسخ بخش چهارم: با توجه به اینکه در حال حاضر نرخ بهره در بالاترین سطح خود قرار دارد انتظار می‌رود نرخ بهره در سال‌های آینده کاهش یابد لذا نرخ تنزیل دوره پایانی کمتر از دوره پیش‌بینی شده است. در برآورد ارزش پایانی فرض می‌شود که شرکت به مرحله بلوغ رسیده و بتای آن به عدد یک میل می‌کند و همچنین نرخ بدون ریسک به نرخ تنزیل مورد استفاده جهت برآورد ارزش پایانی با توجه به موارد ذکر شده محاسبه گردیده است.

پاسخ بخش پنجم: با توجه به اینکه نرخ ارز و نرخ تورم از زمان تهیه گزارش ارزش خالص دارایی‌ها تغییرات قابل توجهی داشته‌اند و مضافاً اینکه ارزش روز دارایی‌های نامشهود نظیر برند، دانش فنی و شبکه توزیع و فروش … که در حوزه فعالیت شرکت از اهمیت بسزایی برخوردار هستند، در محاسبات ارزش روز خالص دارایی‌ها توسط کارشناسان رسمی لحاظ نشده ارزش برآورد شده از طریق این مدل از قابلیت اتکای کمتری نسبت به سایر روش‌ها در برآورد ارزش سهام این شرکت برخوردار است لذا وزن کمتری به آن اختصاص یافته است. وزن سایر روش‌ها برابر در نظر گرفته شده است.

۸- اگر شما جای سیاست‌گذاران یا دغدغه‌مند امروز روی این شرکت سرمایه‌گذاری کنید، بزرگ‌ترین ترس یا دغدغه شما بابت عملکرد این شرکت چه بود؟

پاسخ: انجام سرمایه‌گذاری با موارد مختلفی نظیر افت سرمایه گذار، میزان ریسک‌پذیری، بازده مورد انتظار و… دارد لذا هر سرمایه‌گذار باید باتوجه به موارد مطرح شده و به سرمایه‌گذار تمایز، به طور کلی در حال حاضر عمده‌ترین دغدغه سرمایه‌گذاران خرد ثبات و تداوم فعالیت ، رشد سودآوری ، شرکت‌ها است که در این خصوص وضعیت خوب است. مدیریت شرکت همواره ریسک‌های شرکت را شناسایی و نسبت به کنترل و مدیریت آن اقدام می‌نماید.

۹- نرخ تنزیل در گزارش شما ۳۹.۴۸ درصد در نظر گرفته شده است؛ اگر ریسک نرخ تنزیل در تاثیر به تغییرات احساسی است؟

پاسخ: نرخ تنزیل استفاده شده در گزارش ۵۸ درصد می‌باشد. رجوع شود به توضیحات و محاسبات ارائه شده در صفحه ۶۵ گزارش ارزشگذاری)؛ همچنین جهت تحلیل حساسیت نرخ تنزیل به تغییرات نرخ اخزا در نظر گرفته شده است.

۱۰- در گزارش، هزینه‌های تحقیق و توسعه به چشم می‌خورد؛ اما خروجی ملموس آن در مدل‌های ارزش‌گذاری شما کجاست؟ آیا محصول جدیدی دارید که بتواند در ۳ سال آینده نقش مؤثری در بازار ایفا کند یا صرفاً هزینه‌های نگهداری وضع موجود است؟

پاسخ: هزینه‌های سرمایه‌پذیری برآورد شده در سنوات آتی به منظور حفظ ظرفیت‌های تولید فعلی می‌باشد. برآوردهای انجام شده از سودآوری شرکت با ظرفیت و محصولات فعلی انجام شده است. تولید محصولات جدید را در برنامه شرکت قرار دارد.

۱۱- تأثیر دقیق تغییرات احتمالی نرخ انرژی و دستمزد بر حاشیه سود شما در سال آینده چقدر خواهد کرد؟

پاسخ: با توجه به صورت مالی ۱۴۰۴ هزینه‌های دستمزد یکصد در صد و هزینه‌های انرژی نیز در حدود یک درصد هزینه ساخت است؛ هزینه انرژی نیز در حدود یک درصد هزینه ساخت است. لذا افزایش این هزینه‌ها تاثیر ناچیز قابل توجهی بر حاشیه سود ناخالص شرکت نخواهد داشت.

۱۲- اگر به هر دلیلی (تحریم، محدودیت‌های ارزی یا جنگ)، زنجیره تأمین مواد اولیه حیاتی شما دچار وقفه شود، طرح جایگزین شرکت برای استمرار تولید چیست؟

پاسخ: حجم عمده مواد اولیه که شامل شمش سرب و باتری‌های اسقاط و مواد پتروشیمی می‌باشد در داخل کشور تأمین می‌گردد و در قبال فروش باتری نیز اسقاط آن نیز توسط خریداران تحویل شرکت می‌گردد که حجم عمده سرب مورد نیاز از این محل نیز تأمین می‌گردد، همچنین برنامه شرکت در خصوص کالاهای وارداتی خطوط تولید این نوع مواد اولیه در برنامه تحقیق توسعه شرکت قرار دارد.

۱۳- آیا در بخش مطالبات، ذخیره گیری برای مطالبات مشکوک‌الوصول با توجه به وضعیت فعلی مشتریان کافی دیده شده است، یا در سال‌های آینده با سوءناشناسی زبان مطالبات مواجه خواهیم بود؟

پاسخ: با توجه به اینکه عمده فروش شرکت در حوزه باتری‌های UPS عمدتاً ارگان‌ها و ادارات دولتی بوده و نگرانی وصول مطالبات وجود نداشته و در بحث فروش باتری خردفروشی نیز برای تأمین ازم که اعتباری می‌باشد.

۱۴- سیاست‌های شناسایی در درآمد شرکت چقدر محافظه‌کارانه است؟ آیا بخشی از سیاست‌های شناسایی، در سال‌های آتی شناسایی نشود؟

پاسخ: شرکت همواره در شناسایی درآمدها و هزینه‌ها کلیه قوانین و مقررات حاکم بر فعالیت شرکت و استانداردهای حسابداری به‌ویژه اصل تطابق درآمدها و هزینه‌ها را رعایت می‌نماید؛ اظهار نظر مطلوب حسابرس مستقل شرکت نیز نشان‌دهنده این موضوع است.

۱۵- در صورت‌های مالی شاهد اقلام غیرعملیاتی/موقت هستیم؛ آیا استراتژی خاصی برای جایگزینی این درآمدها با سود عملیاتی پایدار در سال‌های آینده دارید؟

پاسخ: با توجه به اینکه درآمدهای ناشی از اقلام غیرعملیاتی/موقت جزو درآمدهای مؤثر و قابل‌توجه نبوده و ناچیز می‌باشد، برنامه خاصی برای جایگزینی آن نیز دیده نشده است.

۱۶- با توجه به رشد قابل توجه سود و حاشیه سود شرکت، لطفاً اثر افزایش مقدار فروش، نرخ فروش، تغییر ترکیب محصولات، کاهش هزینه مواد اولیه و عوامل غیرتکرارشونده را به‌صورت جداگانه مشخص کنید؟

پاسخ: با توجه به اینکه در حال حاضر شرکت پایین‌تر از ظرفیت اسمی خود در حال فعالیت است لذا با در نظر گرفتن هزینه‌های ثابت انجام شده، افزایش مقدار فروش می‌تواند در سال‌های آتی بدون نیاز به سرمایه‌گذاری مجدد در دارایی‌های ثابت منجر به افزایش حاشیه سود و سودآوری شرکت گردد (تأثیر اهرم عملیاتی). با توجه به اینکه حوزه فعالیت شرکت رقابتی است افزایش نرخ فروش متناسب با افزایش هزینه‌ها و حفظ حاشیه سود مناسب صورت خواهد پذیرفت. ترکیب محصولات شرکت نیز با توجه به وضعیت تقاضا در بازار برنامه‌ریزی خواهد شد. هدف اولیه شرکت تولید و فروش محصولات با ارزش افزوده بالاتر است. مطابق با رویه‌های عملیاتی شرکت در گذشته و برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، مواد اولیه مورد نیاز شرکت عمدتاً از بازار داخل تهیه و همواره معادل کفایت چند ماه شرکت در انبارها نگهداری می‌گردد؛ علاوه بر این، استفاده از مواد اولیه بازیافتی نیز در کاهش هزینه مواد شرکت مؤثر بوده است. جهت تحلیل حساسیت ارزش شرکت نسبت به تغییرات هزینه مواد اولیه به صفحه ۷۳ گزارش ارزش‌گذاری مراجعه شود.

۱۷- با توجه به اینکه بخش عمده درآمد شرکت از محل باتری خودرو است، چرا تاکنون نسبت به فعال‌سازی سرویس نصب در محل اقدام نشده است؟

پاسخ: در حال حاضر خدمات نصب در شهرستان اردبیل و رشت از طریق فروشگاه‌های خرده‌فروشی به‌صورت تحویل و نصب در محل مشتری انجام می‌شود.

۱۸- فروش ثابت ۹۰۰ هزار دستگاه UPS در سال‌های پیش‌بینی بر اساس قرارداد قطعی، سفارش مشتریان، مطالعه بازار یا ظرفیت تولید تعیین شده است؟ در صورت تحقق فروش کمتر از این مقدار، سود و جریان نقد شرکت چه تغییری خواهد کرد؟

پاسخ: در برآورد مقدار فروش محصولات به ویژه محصول UPS مواردی نظیر قراردادهای فروش، تقاضا و درخواست‌های ارائه شده، وضعیت کلی بازار سهم از بازار شرکت و توان تولید شرکت در نظر گرفته شده است. از طرفی با توجه به ناترازی‌های انرژی در سال‌های آتی با ناترازی برق و انرژی مواجه هستیم. شرکت‌های بزرگ، ادارات و ارگان‌ها به ناچار مجبور به تأمین باتری‌های یو‌پی‌اس جهت تأمین برق مورد نیاز را دارند که از این بابت، پیش‌بینی بودجه محقق خواهد شد. همچنین در صورت نامناسب بودن وضعیت بازار شرکت به منظور حفظ درآمدهای عملیاتی اقدام به تولید سایر محصولات و یا فروش پلیت می‌نماید.

۱۹- با توجه به وابستگی بالا به چند تأمین‌کننده اصلی، شرکت در صورت توقف همکاری یا افزایش شدید قیمت مواد اولیه چه جایگزین‌هایی دارد؟

پاسخ: شرکت به چند تأمین‌کننده اصلی از بابت تأمین مواد وابسته نیست بلکه به‌جهت کاهش نرخ بهای تمام شده مواد اولیه شرکت سعی بر خرید با کمترین نرخ که از طریق کمیسیون معاملات صورت پذیرفته اقدام به خرید می‌نماید. در زمان‌های کمبود مواد در داخل کشور نیز از محل واردات اقدام به تأمین مواد اولیه خواهد شد.

۲۰- با توجه به تمرکز مالکیت و مدیریت در میان اعضای یک خانواده، چه سازوکار مستقلی برای کنترل تعارض منافع و حمایت از سهامداران اقلیت وجود دارد؟

پاسخ: با توجه به رسیدگی سالانه حسابرس و بازرس مستقل به دفاتر شرکت که گزارشات آن به اشخاص برون سازمانی ارائه می‌شود سعی بر کنترل منافع شرکت در جهت سودآوری را دارد. از طرفی گزارشات درون سازمانی نیز از طریق واحد حسابرسی داخلی تهیه و به هیئت مدیره گزارش می‌گردد. همچنین شرکت ملزم به رعایت ساختار حاکمیت شرکتی مصوب سازمان بورس است.

۲۱- تسهیلات با نرخ ۲۳ درصد دقیقاً برای تأمین سرمایه در گردش، خرید مواد اولیه یا اجرای طرح‌های توسعه دریافت شده است؟ چرا نیاز مالی شرکت از محل جریان نقد عملیاتی یا سود انباشته تأمین نشده است؟

پاسخ: شرکت برای دستیابی به رشد علاوه بر استفاده از ظرفیت جریان نقد عملیاتی و سود انباشته از ظرفیت اهرم بدهی نیز استفاده می‌نماید. با توجه به خرید نقدی مواد اولیه به منظور تأمین مالی خرید مواد اولیه می‌باشد.

۲۲- لطفاً اجزای نرخ بازده ۵۸ درصد شامل نرخ بدون ریسک، بتا، صرف ریسک بازار و سایر تعدیلات را به‌صورت شفاف ارائه کنید. ارزش سهم در صورت افزایش یا کاهش پنج واحد درصدی این نرخ چقدر تغییر می‌کند؟

پاسخ: نرخ بدون ریسک معادل آخرین نرخ اخزا در دسترس در نظر گرفته شده است؛ بتای غیر اهرمی برای شرکت معادل یک واحد لحاظ شده و سپس با توجه به ساختار سرمایه شرکت و استفاده از بدهی بهره‌دار بتای اهرمی شرکت محاسبه شده است که به طور میانگین در ۷ سال آتی معادل ۱.۱ واحد برآورد شده است. صرف ریسک نیز معادل ۱۷ درصد در نظر گرفته شده است. جزئیات برآورد نرخ تنزیل در صفحه ۶۵ گزارش ارزش‌گذاری افشا گردیده است. جهت تحلیل حساسیت ارزش شرکت نسبت به تغییرات نرخ تنزیل به صفحه ۷۲ گزارش ارزش‌گذاری مراجعه شود.

۲۳- فرض رشد دائمی ۳۳ تا ۳۶ درصد چگونه با ظرفیت تولید، رشد بازار و شرایط بلندمدت صنعت سازگار است؟

پاسخ: نرخ رشد مورد استفاده در گزارش به‌صورت متغیر اسمی و نه واقعی برآورد گردیده است که نشان‌دهنده اثر تورم در سودآوری شرکت است؛ با توجه به اینکه در بلندمدت نرخ اخزا با نرخ تورم همپوشانی دارد می‌توانند نماینده بهتری برای برآورد نرخ رشد باشد؛ این موضوع در مقاله آقای اسوات داموداران با موضوع نرخ رشد پایدار نیز اشاره شده است. باتوجه به اینکه مبنای نرخ بدون ریسک برای محاسبه نرخ بازده مورد انتظار سهامداران در بلندمدت میانگین نرخ اخزا از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۱۱ (معادل ۳۵.۵ درصد) بوده است به منظور حفظ وحدت رویه، در برآورد انجام شده، نرخ رشدسودآوری معادل میانگین نرخ اخزا در نظر گرفته شده است.

۲۴- منابع حاصل از عرضه اولیه قرار است در چه بخش‌هایی مصرف شود؟ سرمایه در گردش، توسعه ظرفیت، نوسازی خطوط، یا بازپرداخت بدهی؟ و هرکدام چه اثری بر سودآوری سال‌های آتی خواهند داشت؟

پاسخ: ۲۰ درصد از منابع حاصل از عرضه اولیه در اختیار بازارگردان سهام قرار خواهد گرفت. همچنین با توجه به اینکه سهام‌دار عمده شرکت آکو باتری ایرانیان دارای پرتفوی سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف می‌باشد، بخشی از منابع صرف سرمایه گذاری و بخشی دیگر صرف تامین منابع مورد نیاز در مواقع ضروری در اختیار شرکت قرار خواهد گرفت.

۲۵- با توجه به اینکه سهامداران عمده، اعضای یک خانواده و هم‌زمان مدیران اصلی شرکت هستند، شرکت چه سازوکارهای عملی و قابل‌اندازه‌گیری برای جلوگیری از تعارض منافع، حفظ و صیانت حقوق سهامداران خرد پیش‌بینی کرده است؟

پاسخ: با توجه به رسیدگی سالانه حسابرس و بازرس مستقل به دفاتر شرکت که گزارشات آن به اشخاص برون‌سازمانی ارائه می‌شود سعی بر کنترل منافع کل سهامداران در جهت سودآوری را دارد. از طرفی گزارشات درون‌سازمانی نیز از طریق واحد حسابرسی داخلی تهیه و به هیئت مدیره گزارش می‌گردد. همچنین شرکت ملزم به رعایت ساختار حاکمیت شرکتی مصوب سازمان بورس است.

۲۶- با توجه به پیش‌بینی‌های صورت‌گرفته که رشد درآمد تا سال ۱۴۱۱ را بیش از ۱۰ برابر سال ۱۴۰۵ نشان می‌دهد و عمدتاً ناشی از افزایش نرخ فروش (۴۰٪) است و رشد مقداری تولید (۸٪) محدود بوده، شرکت برای حفظ سهم بازار در صورت کاهش تورم یا تشدید رقابت قیمتی چه برنامه‌ای دارد؟ همچنین، با توجه به افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در دارایی‌های ثابت و رشد موجودی مواد و کالا در سال ۱۴۰۴، چرا پیش‌بینی رشد مقداری در سال‌های آتی تا این حد کم بوده و این رشد چه تأثیری در آینده شرکت دارد؟

پاسخ: افزایش نرخ‌ها بر اساس میانگین هندسی رشد نرخ ارز از سال ۱۳۹۹ تا تیر ماه سال ۱۴۰۵ لحاظ شده است، ممکن است در مقاطعی از زمان تغییرات نرخ ارز و نرخ تورم متفاوت از برآورد انجام شده باشد اما استفاده از میانگین هندسی به جای میانگین حسابی می‌تواند تا حدودی اثر نوسانات را کم کند؛ در برآورد رشد مقداری تولید برای سال‌های آتی رویکرد محافظه‌کارانه اتخاذ گردیده است. با این فرض که شرکت در سال ۱۴۱۱ به ۹۰ درصد ظرفیت خود برسد.

۲۷- با وجود رشد قابل‌توجه فروش و افزایش مانده ریالی مطالبات تجاری، دوره وصول مطالبات شرکت از حدود ۲۶ روز در سال ۱۴۰۰ به حدود ۱۷ روز در سال ۱۴۰۴ کاهش یافته است. مهم‌ترین عوامل این بهبود چه بوده و شرکت از چه رویه‌هایی برای کنترل اعتبار مشتریان و تسریع وصول مطالبات استفاده می‌کند؟

پاسخ: با توجه به ثبات در بازار مواد اولیه در سال‌های قبل خرید مواد اولیه تا حدودی به‌صورت مدت‌دار بوده، با توجه به تغییر سیاست‌ها، افزایش ناگهانی نرخ دلار و سرب جهانی که منجر به تغییر روش‌های پرداخت به صورت نقدی شده است، بر این اساس شرکت نیز طبق رویه صنعت مدت زمان تسویه حساب‌های خود با مشتریان را کاهش داده است. برای خریدهای اعتباری مشتریان، شرکت سیاست تعیین سقف اعتبار تعیین نموده است.

۲۸- بازه زمانی تأثیر تغییرات قیمتی سرب بر روی محصولات (باتری) چقدر است؟

پاسخ: با توجه به به تأمین بخش قابل توجهی از سرب مصرفی از طریق زنجیره بازیافت شرکت، تأثیر تغییرات قیمتی سرب با تأخیر بیشتری روی زنجیره خلق ارزش شرکت اعمال می‌گردد.

۲۹- با توجه به در نظر گرفتن رشد ۸ درصدی تولید تا دستیابی به ۹۰٪ ظرفیت اسمی، اطلاعاتی در خصوص برنامه شرکت برای نگهداشت و افزایش سهم بازار باتری ارائه گردد.

پاسخ: توسعه بازار با تکیه بر برند و شبکه توزیع قدرتمند شرکت و همچنین از طریق صادرات و ایجاد تنوع محصول می‌باشد. توضیحات تکمیلی در خصوص برنامه‌های بازاریابی و فروش در صفحات ۱۴۲ الی ۱۴۴ امیدنامه تشریح گردیده است.

۳۰- با توجه به اهمیت ریسک منسوخ شدن فناوری تولید باتری و ضرورت سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، ساختار و هزینه کرد واحد تحقیق و توسعه در شرکت و نحوه فعالیت آن در حال حاضر به چه شکل می‌باشد؟

پاسخ: با توجه به دانش بنیان بودن مجموعه و وجود تیم قوی تحقیق و توسعه، شرکت آکوبatıری ایرانیان به باتری‌های نسل جدید و بهبود فناوری‌های تولید، کاهش هزینه ها و افزایش بهره‌وری تحقیقات لازم را انجام می‌نماید.

۳۱- بر اساس گزارش حسابرس در صورت‌های مالی سال ۱۴۰۴، بخشی از دارایی‌های شرکت تحت پوشش بیمه نیست. آیا این موضوع در سال ۱۴۰۵ برطرف شده است؟

پاسخ: عمده یا کلا، بخش عمده‌ای از موجودی مواد و کالا، شامل سرب مصرفی بوده که با توجه به ماهیت آن نیازی به پوشش بیمه ای نمی باشد. در خصوص دارایی های ثابت شرکت ارزش بازار این دارایی ها بصورت دوره ای بررسی و اقدام به صدور الحاقیه بیمه طی سال می گردد.

۳۲- با توجه به ترکیب سبد محصولات شرکت، افزایش یا کاهش ناترازی برق در کشور چه تأثیری بر تقاضای محصولات دارد؟

پاسخ: ناترازی شدید و ساختاری برق در کشور که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۱۰ به ۶۰ هزار مگاوات برسد باعث افزایش قطعی‌های مکرر برق در بخش‌های خانگی، اداری و صنعتی خواهد شد.

این قطعی‌ها به ویژه برای صنایع و مراکز حساس از قبیل دیتاسنترها و تجهیزات مخابراتی، نیاز به برق بدون وقفه را حیاتی می‌کند. لذا انتظار می‌رود باتری‌های صنعتی در سال‌های آتی با افزایش تقاضا مواجه گردند.

۳۳- در برآورد بهای تمام شده، موجودی کالا مدام تا سال ۱۴۱۱ ارزش‌گذاری شده! به این معنا که هر سال حدوداً ۳ درصد از بهای تمام شده ساخت را کم می‌کنید به عنوان سود موجودی کالا. آیا این در سال آخر روی ارزش نهایی شما اثر نخواهد گذاشت؟ آیا بهتر نبود شرکت را بدون در نظر گرفتن سود موجودی کالا برای هر سال برآورد می‌کردید و در نهایت ارزش موجودی کالای فعلی را به ارزش نهایی اضافه می‌کردید؟

پاسخ: همان‌طور که مستحضر هستید آثار افزایش در موجودی مواد و کالا از طریق تغییرات سرمایه در گردش در مدل FCFE لحاظ می‌گردد که باعث کاهش جریان نقد آزاد سهامداران محسوب می‌گردد. لذا کسر نمودن افزایش موجودی‌ها از بهای تمام شده نمی‌تواند منجر به افزایش ارزش شرکت گردد چرا که در نهایت خروج وجه نقد ارزش‌گذاری قرار گرفته است. همچنین با توجه به اینکه میزان جریان نقد آزاد سهامداران به عنوان حد سود تقسیمی شرکت در نظر گرفته شده این موضوع در مدل DDM نیز رعایت شده است. عدم رعایت آثار تغییرات موجودی در برآورد بهای تمام شده می‌تواند قابلیت اتکای حاشیه سود برآوردی را کاهش دهد. در خاتمه خاطر نشان می‌گردد که بودجه پیش‌بینی شده توسط حسابرس شرکت بررسی و مورد تأیید قرار گرفته است عدم رعایت موارد مورد اشاره می‌تواند با عدم موافقت از سوی حسابرس مواجه گردد.

۳۴- چطور می‌توان نرخ اخزا را نرخ بهره بدون ریسک دانست؟ در حالی که نرخ اخزا که شما در مبنای ارزش‌گذاری خود گذاشته اید کمتر از تورم انتظاری خود شما در ارزش‌گذاری بازدهی می‌دهد! آیا این خود ریسک نیست؟ این چه توجیهی دارد؟

پاسخ: قابلیت اندازه گیری و تضمین اصل و فرع سرمایه‌گذاری دو معیار اصلی انتخاب بازده بدون ریسک می‌باشد این دو ویژگی در نرخ اسناد خزانه دولتی وجود دارد چرا که هم میزان بازدهی در دوره نگه داشت اوراق مشخص و معین است و هم سرمایه گذار سرمایه‌پذیر دولت‌ها هستند که پایین‌ترین نرخ نکول را در اقتصاد خود در اختیار دارند لذا در اکثر کشورها دارای بازار سرمایه فعال نرخ اسناد خزانه دولتی مبنای نرخ بهره بدون ریسک قرار می‌گیرد. منظور از بدون ریسک نکته است نه ریسک تغییرات نرخ بهره یا سایر ریسک‌ها، لذا در صورت استفاده سرمایه‌گذاری بر روی اسناد خزانه قوی‌ترین اقتصادها هم سرمایه‌گذاران با ریسک تغییرات نرخ بهره و کاهش قدرت خرید مواجه هستند.

۳۵- در استفاده از روش P/E چطور بدون انجام تعدیلاتی مثل سود غیرعملیاتی یا دارایی‌های غیرعملیاتی و… در شرکت‌های مشابه در واقع اقدام به میانگین‌گیری از P/E شرکت‌های مشابه کرده و مبنای ارزش‌گذاری قرار داده‌اید؟

پاسخ: شرکت‌های مشابه شرکت آکو‌باتری در بازار شامل خبرنا، نیان، بانیان هستند که از نسبت PE آن‌ها استفاده شده است. با توجه به اینکه حوزه فعالیت این شرکت‌ها و شرکت‌های فرعی آن‌ها بیشترین میزان شباهت را با فعالیت شرکت آکو‌باتری دارد و در زنجیره فعالیت این شرکت قرار می‌گیرند و به منظور حذف آثار درآمدهای غیرعملیاتی از صورت سود و زیان تلفیقی شرکت‌های مشابه برای ارزیابی نسبت PE منصفانه استفاده شده است. لذا این مورد در ارزیابی سهام شرکت آکو‌باتری رعایت شده است.

۳۶- در روش P/E نکته جالب این است P/E TTM استفاده کرده‌اید! چطور می‌توان در کشوری با تورم‌های دو رقمی و بالا و پیوسته، قیمت امروز سهم که ناشی از انتظارات بازار نسبت به آینده است را تقسیم بر سود چهار فصل گذشته کرد؟! آیا صورت و مخرج کسر با هم، هم واحد هستند؟

پاسخ: مزیت اصلی P/E TTM این است که بر سود واقعی و تحقق‌یافته چهار فصل گذشته مبتنی است و به فرضیات و خطای برآورد سود آینده وابستگی ندارد؛ بنابراین برای مقایسه وضعیت فعلی شرکت‌ها، قابل‌اتکاتر و عینی‌تر است. لازم به توضیح است که آثار مالی انتظارات تورمی و افزایش سودآوری ناشی از تورم در قیمت سهام شرکت‌های مشابه نیز لحاظ شده است و صرفاً مربوط به یک شرکت نمی‌باشد. استفاده از PE آینده‌نگر می‌توانست قابل‌اتکا تر باشد اگر پیش‌بینی سودآوری شرکت‌های مشابه در سال آتی با دقت بالا در دسترس استفاده‌کنندگان قرار داشت لذا با توجه به محدودیت‌ها، استفاده از PE گذشته‌نگر مناسب‌تر است.

۳۷- لطفاً وضعیت مجوزهای زیست‌محیطی شرکت، تجهیزات و رویه‌های کنترل آلایندگی سرب، بازیافت پسماند و حفاظت از سلامت کارکنان را تشریح کنید و مشخص نمایید هزینه‌های جاری و سرمایه‌ای اجرای این الزامات و همچنین جرائم یا تعهدات احتمالی زیست‌محیطی، چگونه در صورت‌های مالی پیش‌بینی شده و ارزش شرکت منعکس شده‌اند؟

پاسخ: کلیه فعالیت‌های مجموعه زیر نظر مستقیم نظارتی اداره کل محیط زیست استان می‌باشد، شرکت آکو‌باتری ایرانیان کلیه مجوزهای لازم را اخذ و سرمایه‌گذاری‌های لازم جهت رفع تعهدات زیست‌محیطی انجام داده است.

۳۸- با توجه به توسعه فناوری‌های جایگزین باتری‌های سرب‌اسیدی و احتمال ورود رقبای جدید، شرکت چه ارزیابی مشخصی از اثر این تحولات بر سهم بازار، مقدار فروش و حاشیه سود خود دارد و این ریسک‌ها با چه سناریوها و تعدیلاتی در پیش‌بینی‌های مالی سال‌های ۱۴۰۵ تا ۱۴۱۱ و ارزش‌گذاری شرکت لحاظ شده‌اند؟

پاسخ: باتری‌های سرب‌اسید به دلیل قیمت پایین، قابلیت بازیافت بالا و کاربرد گسترده در خودروهای احتراقی و سیستم‌های پشتیبان برق دارای بازار قابل‌توجهی در دوره کوتاه‌مدت و میان‌مدت خواهد بود. در بلندمدت این باتری در برخی کاربردها، به‌ویژه خودروهای برقی با فشار کاهش تقاضا رو‌به‌رو خواهد شد که شرکت با دارا بودن یکی از مجهزترین واحدهای تحقیق و توسعه باتری در حال مطالعه و ارزیابی فناوری‌های جایگزین می‌باشد. توجه به تکنولوژی فعلی خودروهای بازار داخل و تقاضای فعلی، در دوره برآورد فرض بر ثبات نسبی بازار باتری‌های سرب‌اسید استارت شده است.

۳۹- با توجه به اینکه نرخ رشد بلندمدت در محاسبه ارزش پایانی روش‌های FCFE و DDM برابر ۳۶ درصد و با اتکا به نرخ بازده بدون ریسک تعیین شده است، مبنای نظری و محاسباتی استفاده از نرخ بدون ریسک به‌عنوان نرخ رشد دائمی شرکت چیست و آیا پایداری چنین نرخ رشدی در بلندمدت با رشد اقتصاد و صنعت باتری سازگار است؟

پاسخ: نرخ رشد مورد استفاده در گزارش به صورت متغیر اسمی و نه واقعی برآورد گردیده است که نشان‌دهنده اثر تورم در سودآوری شرکت است؛ با توجه به اینکه در بلندمدت نرخ اخزا با نرخ تورم همپوشانی دارد می‌تواند نماینده بهتری برای برآورد نرخ رشد باشد؛ این موضوع در مقاله آقای آسوات داموداران با موضوع نرخ رشد پایدار نیز اشاره شده است. با توجه به اینکه مبنای نرخ بدون ریسک برای محاسبه نرخ بازده مورد انتظار سهامداران در بلندمدت، میانگین نرخ اخزا از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۱۱ (معادل ۳۵.۵ درصد) بوده است به منظور حفظ وحدت رویه، در برآورد انجام شده، نرخ رشد سودآوری معادل میانگین نرخ اخزا در نظر گرفته شده است.

۴۰- با توجه به اینکه حاشیه سود ناخالص از فروش محصولات یو پی اس نسبت به فروش باتری خودرو بیشتر، و همچنین با توجه به شرایط بحرانی برق در کشور در سال‌های پیش رو، آیا شرکت قصد روی آوردن به تولید بیشتر دستگاه یو پی اس به جای باتری رو دارد؟ اگر دارد برنامه راهبردی شرکت برای کسب سود بیشتر چیست؟ مرجع ارز تخصیص یافته برای خرید مواد اولیه از خارج از کشور چیست؟ لیست مواد اولیه و مصرفی شرکت به طور جداگانه معین نشده است، نرخ‌های محصولات خریداری شده بر چه اساس می‌باشد؟

پاسخ : سهم فروش محصولات UPS مطابق پروانه‌های بهره‌برداری و ظرفیت مجاز پیش‌بینی شده، باتوجه به این امر تحقق بودجه و پیش‌بینی نیاز بازار بوده است. مرجع اصلی نرخ ارز مرکز مبادله طلا و ارز ایران که کلیه ثبت سفارشات و تخصیص ارز برمبنای نرخ دولتی می‌باشد کلیه مواد اولیه و مصرفی شرکت باتوجه به وجود سیستم کنترل‌های داخلی بصورت کاملا جداگانه تفکیک شده ثبت و گزارش می‌گردد، باتوجه به وجود آئین نامه معاملات، نرخ مواد اولیه داخلی بصورت مستمر از سطح بازارهای داخلی استعلام می‌گردد. توضیحات تکمیلی در خصوص نحوه قیمت‌گذاری در صفحه ۱۳۶ امیدنامه تشریح گردیده است.

۴۱- نرخ خرابی، مرجوعی و استفاده از ضمانت محصولات شرکت طی سه سال گذشته چقدر بوده است و آیا ذخیره ضمانت و هزینه خدمات پس از فروش متناسب با رشد پیش‌بینی‌شده فروش در صورت‌های مالی و ارزش‌گذاری شرکت لحاظ شده است؟

پاسخ: نسبت برگشت از فروش و تخفیفات به مبلغ فروش ناخالص به طور متوسط در حدود ۶ درصد بوده است که این نسبت در دوره پیش‌بینی رعایت شده است.

۴۲- گزارش عمداً بر ارائه یک مقدار نهایی ارزش متمرکز است، اما نتایج آن از طریق آزمون‌های متعارف اعتبارسنجی کنترل نشده است. پیشنهاد می‌شود حداقل آزمون‌های زیر به گزارش افزوده شود: • تحلیل حساسیت نرخ تنزیل (WACC) و نرخ رشد پایدار (g)؛ • مقایسه نرخ رشد مفروض با نرخ رشد تاریخی (CAGR) شرکت و صنعت؛ • کنترل P/E و EV/EBITDA ضمنی حاصل از ارزش‌گذاری با شرکت‌های هم‌قیاس؛ • تحلیل سهم Terminal Value از ارزش کل شرکت و میزان حساسیت آن به فرضیات کلیدی؛ • ارائه سناریوهای بدبینانه، پایه و خوش‌بینانه.

پاسخ: تحلیل حساسیت ارزش شرکت نسبت به تغییرات نرخ تنزیل و نرخ رشد در صفحه ۷۲ گزارش ارائه شده است. با توجه به اینکه شرکت در سال‌های اخیر در مرحله توسعه و رشد بوده است نرخ‌های رشد چند سال اخیر بسیار بالا بوده لذا مقایسه آن با نرخ رشد دوره پیش‌بینی که عموماً بر حفظ ظرفیت و حفظ سهم بازار تاکید دارد مبنای مناسبی نیست. به دلیل تعداد اندک شرکت‌های مشابه در بازار که از نظر اندازه ، ترکیب ساختار سرمایه ، رشد سودآوری، وضعیت حاشیه سود و تقسیم سود استفاده از روش‌های نسبی با محدودیت مواجه است. سهم ارزش پایانی از ارزش برآورد شده از طریق مدل‌های تنزیلی، کمتر از ۵۰ درصد است. یکی از مهم‌ترین متغیرهای اثر گذار بر ارزش پایانی نرخ رشد است که تحلیل حساسیت ارزش شرکت نسبت به تغییرات آن در گزارش ارائه شده است. باتوجه به اینکه ارزشگذاری با هدف عرضه اولیه تهیه شده است و در نهایت باید یک ارزش به عنوان مبنای معامله ارائه گردد استفاده از سناریوهای مختلف می‌تواند باعث ابهام در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران گردد.

۴۳- واحدهای بازیافت سرب و پلاستیک شرکت دقیقاً چند درصد از مواد اولیه خطوط تولید را پوشش می‌دهند و این خودکفایی چه میزان مزیت رقابتی در حاشیه سود نسبت به رقبا ایجاد کرده است؟

پاسخ: حدود ۳۵٪ مواد اولیه مورد نیاز (از طریق استحصال اسقاط به سرب و گرانول سازی) واحدهای بازیافت و تزریق پلاستیک حدود ۱۵٪ شامل تولید درب و جلد مورد نیاز را تشکیل داده بانوجه به زنجیره کامل تولید این شرکت باعث تسهیل در تامین مواد اولیه شده و حدود ۸٪ الی ۱۰٪ از بهره‌وری در سود شرکت را به‌خود اختصاص می‌دهد.

۴۴- فرآیند قیمت‌گذاری باتری‌های استارتی و UPS شرکت چگونه است؟ آیا محصولات شرکت مشمول قیمت‌گذاری دستوری هستند یا قیمت‌ها بر اساس حاشیه سود بازار تعیین می‌شوند؟

پاسخ: قیمت‌گذاری محصولات با توجه به وضعیت بازار و شرایط حاکم بر اقتصاد و صنعت توسط هیئت مدیره صورت می‌پذیرد لذا محصولات تولیدی شرکت مشمول قیمت‌گذاری دستوری نمی‌باشند. توضیحات تکمیلی در خصوص قیمت‌گذاری در صفحه ۱۳۶ امیدنامه تشریح گردیده است.

۴۵- سوال اول: با توجه به تأثیر قابل‌توجه هزینه‌های مالی بر نتایج ارزش‌گذاری، لطفاً مفروضات، روش پیش‌بینی مانده تسهیلات و نحوه محاسبه هزینه‌های مالی در دوره پیش‌بینی را به‌طور کامل تشریح فرمایید.

سوال دوم: با توجه به استفاده از روش تنزیل سود تقسیمی (DDM) در ارزش‌گذاری، لطفاً مفروضات، سیاست تقسیم سود و نحوه محاسبه سود تقسیمی در دوره پیش‌بینی را تشریح و مستندات مربوطه را ارائه فرمایید.

سوال سوم: با توجه به اینکه بر اساس صورت‌های مالی، زمان بهره‌برداری از پروژه‌ها در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ پیش‌بینی شده است، لطفاً آثار بهره‌برداری از هر یک از پروژه‌ها بر درآمد، سودآوری و جریان‌های نقدی شرکت را به تفکیک تشریح فرمایید.

پاسخ بخش اول: مانده تسهیلات شرکت با توجه به حفظ وضعیت ساختار سرمایه فعلی برآورد گردیده است به‌گونه‌ای که شرکت متناسب با وضعیت نقدینگی، تامین سرمایه در گردش و افزایش سودآوری همواره از انواع تسهیلات مالی استفاده نماید. هزینه مالی شرکت براساس نرخ موثر تسهیلات فعلی برآورد شده است.

پاسخ بخش دوم: جهت برآورد سود تقسیمی، نقد آزاد سهامداران به عنوان حد سود تقسیمی در نظر گرفته شده است بدین صورت که سیاست تقسیم سود شرکت ۹۰ درصد سود خالص هر سال است که از جریان نقد آزاد سهامداران در آن سال بیشتر نگردد لذا میزان تقسیم سود در سال‌های مختلف متفاوت است. به طور کلی میزان تقسیم سود در دوره پیش‌بینی بین ۸۰ تا ۹۰ درصد در نظر گرفته شده است.

پاسخ بخش سوم: شرکت طرح توسعه‌ای که بهره‌برداری آن تاثیر بسزایی در درآمد، سودآوری یا جریان نقدی داشته باشد ندارد. در دوره پیش‌بینی ظرفیت و محصولات فعلی مبنای پیش‌بینی قرار گرفته است.

ااااااااااااااااا

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

captcha

بورس ۲۴ را دنبال کنید

آخرین اخبار و تحلیل‌های بازار سرمایه را از دست ندهید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 300
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24