Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 310
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 306
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 304

در گروه پالایشی‌ 3 رویداد منجر به برگشت نقدینگی و تداوم روند صعودی آنها شده است. اولین و مهمترین آن بحث بالا ماندن کرک‌اسپردها به‌‎خصوص در گازوئیل است. دومین اتفاق، تداوم رشد دلار توافقی است. طی هفته‌های اخیر، بانک مرکزی روزانه 500 تومان روی نرخ دلار گذاشته و با این شرایط آخر شهریور دلار توافقی 167 - 168 هزار تومانی را خواهیم داشت. این رویداد علاوه بر اینکه رشد درآمد شرکتها در آخرین ماه تابستان را رقم می‌زند، منجر به تقویت حاشیه سود پالایشی‌ها در دومین کوارتر سال خواهد شد.

گزینه‌های خرید در گروه پالایشی

بورس24 : در گروه پالایشی‌ 3 رویداد منجر به برگشت نقدینگی و تداوم روند صعودی آنها شده است. اولین و مهمترین آن بحث بالا ماندن کرک‌اسپردها به‌خصوص در گازوئیل است. دومین اتفاق، تداوم رشد دلار توافقی است. طی هفته‌های اخیر، بانک مرکزی روزانه 500 تومان روی نرخ دلار گذاشته و با این شرایط آخر شهریور دلار توافقی 167 - 168 هزار تومانی را خواهیم داشت. این رویداد علاوه بر اینکه رشد درآمد شرکتها در آخرین ماه تابستان را رقم می‌زند، منجر به تقویت حاشیه سود پالایشی‌ها در دومین کوارتر سال خواهد شد.

و سومین موضوع این است که طبق آخرین اخبار تائیدنشده، گویا مصوبه نرخ خوراک طی روزهای اخیر در هیات دولت نهایی شده و به زودی ابلاغ به شرکت‌های پالایشی و شفاف‌سازی شرکتها را خواهیم داشت.

شنیده‌ها حاکی از آن است که در مصوبه جدید، تخفیف نفت سنگین از 6 دلار به 4 دلار می‌رسد. همچنین نفت سبک از 5 دلار به 2.5 دلار کاهش می‌یابد و خبر مهم اینکه، تخفیف میعانات از 2.1 دلار به 3 دلار افزایش می‌یابد که اتفاق مهم و مثبتی برای سهامداران ستاره خلیج‌فارس یعنی تاپیکو و شستا است و البته پتروشیمی نوری هم از این موضوع منتفع می‌شود.

همانطور که قبلا هم اشاره شد، با کرک‌اسپردهای فعلی، این میزان کاهش در نرخ خوراک، اثر بااهمیتی بر سود شرکتها ندارد و مثلا اگر سود شرکتی نسبت به سال قبل، حدود 100% افزایش می‌یابد، نهایتا 20% آن را نادیده بگیرید.

در این گروه اگر قرار به پیشنهاد خرید در مقطع فعلی باشد، 2 نماد شتران و شاوان را جذاب‌تر از بقیه نمادها می‌بینیم. در شاوان به این دلیل که رشد کمتری نسبت به سایر اعضا داشته و از طرف دیگر به ظرفیت تولید 90 درصدی نزدیک شده است.

و در شتران نیز طبق برخی از شایعات شرکت با فرمول جدید می‌تواند برای امسال نزدیک به 150 همت سود بسازد. (به ازای هر سهم 230 تومان). محاسبات ما هم برای سود دوره 6 ماهه حوالی 100 تومان است و این یعنی سهم با P/E حدود 2.7 واحدی معامله می‌شود.

البته شبندر و شبریز هم گزینه‌های خوبی هستند اما شاید دو نماد یادشده در کوتاه‌مدت به دلیل چابک بودن، شارپ‌تر و سریع‌تر حرکت کنند.

در سایر نمادها، بین تاپیکو و شستا، گزینه دوم یعنی شستا را در این قیمت‌ها بیشتر می‌پسندیم و پیشنهاد می‌کنیم اگر به دنبال حرکت روی پتروشیمی‌ها هستید، نوری را بیشتر زیر نظر داشته باشید ...

و نکته آخر اینکه چنانچه قرار به کاهش اختلاف بین قیمت تابلوی صندوق‌های اهرمی با NAV آنها باشد، احتمالا این رویداد را در دو نماد دارایکم و پالایش یکم خواهیم داشت. از این رو پیشنهاد می‌کنیم پالایش‌یکم را هم بیشتر زیر نظر داشته باشید.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

captcha

بورس ۲۴ را دنبال کنید

آخرین اخبار و تحلیل‌های بازار سرمایه را از دست ندهید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 300
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24