Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 310
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 306
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 304

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به حساسیت شرایط تأمین گاز در زمستان پیش‌رو، از وجود حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب کسری ناشی از آسیب‌های واردآمده به پالایشگاه‌ها خبر داد و گفت بازسازی دو پالایشگاه با پیشرفت مطلوب و جلوتر از برنامه زمان‌بندی در حال انجام است.

هشدار مدیرعامل شرکت ملی گاز درباره زمستان پیش‌رو؛ ۱۳۰ میلیون مترمکعب کسری گاز در پی آسیب به پالایشگاه‌ها

بورس24 : مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به حساسیت شرایط تأمین گاز در زمستان پیش‌رو، از وجود حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب کسری ناشی از آسیب‌های واردآمده به پالایشگاه‌ها خبر داد و گفت بازسازی دو پالایشگاه با پیشرفت مطلوب و جلوتر از برنامه زمان‌بندی در حال انجام است.

زمستان حساس‌تر برای استان‌های شمالی

سعید توکلی در نشست کارگروه مدیریت بهینه مصرف سوخت استان گلستان با اشاره به محدودیت‌های تأمین گاز در استان‌های شمالی کشور گفت: این مناطق همواره در فصول سرد سال با چالش افت فشار مواجه بوده‌اند، اما شرایط زمستان پیش‌رو به دلیل محدودیت‌های خاص فنی و پیامدهای ناترازی ناشی از کاهش تولید بعد از جنگ تحمیلی سوم در شبکه انتقال، حساس‌تر و سخت‌تر از سال‌های گذشته است.

وی با اشاره به ابعاد حوادث ناشی از حمله دشمن آمریکایی-صهیونیستی در ۲۷ اسفندماه توضیح داد: در جریان این رخداد، ۲۳۰ میلیون مترمکعب از ظرفیت تولید گاز کشور از دست رفت، اما با همت و تخصص همکاران در زنجیره تأمین و اجرای سه برنامه تولید زودهنگام (Early Production)، روزانه حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین و نزدیک به ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی به چرخه تولید بازگشت.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: با وجود این دستاوردها، امسال علاوه بر ناترازی انباشته سال‌های گذشته، حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب کسری ناشی از آسیب‌های واردآمده به پالایشگاه‌ها وجود دارد؛ موضوعی که موجب شده استان‌های شمالی کشور، به‌ویژه گلستان، مازندران، خراسان شمالی و محورهایی از ۸ استان دیگر، بیش از سال‌های گذشته تحت تنش گازی قرار گیرند و در صورت مدیریت نشدن اوج مصرف، احتمال بروز محدودیت وجود داشته باشد.

بازسازی پالایشگاه‌ها و اجرای ۱۰۹ قرارداد بهینه‌سازی

توکلی با تشریح سه راهبرد اصلی شرکت ملی گاز ایران در سال‌جاری شامل آواربرداری و بازسازی، مدیریت مصرف و بهینه‌سازی و دیپلماسی فعال انرژی گفت: بازسازی دو پالایشگاه به مجموعه شرکت ملی گاز واگذار شده و روند بازگردانی این ظرفیت‌ها با پیشرفت مطلوبی همراه بوده و جلوتر از برنامه زمان‌بندی پیش می‌رود.

وی ابراز امیدواری کرد بخش بیشتری از این ظرفیت‌ها پیش از آغاز فصل سرما دوباره وارد چرخه شود و افزود: در کنار اقدام‌های بازسازی، باید تهدید ناترازی انرژی را با مدیریت شدت مصرف به یک فرصت تاریخی برای اصلاح الگوی مصرف و ارتقای بهره‌وری تبدیل کنیم.

معاون وزیر نفت در امور گاز همچنین به گام‌های راهبردی در حوزه بهینه‌سازی اشاره کرد و گفت: در چارچوب ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم پیشرفت و مصوبات هیئت وزیران، ۱۰۹ قرارداد فعال با شرکت‌های کارور انرژی به امضا رسیده است تا با بهره‌گیری از شرکت‌های دانش‌بنیان، ارتقای راندمان تجهیزات و روش‌های فناورانه، گاز صرفه‌جویی‌شده پس از سنجش و صحه‌گذاری (M&V) به گواهی صرفه‌جویی تبدیل شود.

توکلی درباره تغییر نظام تعرفه‌گذاری نیز گفت: پس از ۱۴ سال، ساختار تعرفه‌ها از ۱۲ پله به ۴ پله با رویکرد عدالت‌محور اصلاح شد که نتیجه مستقیم آن، تحقق ۵.۸ درصد صرفه‌جویی در مصرف گاز طی ۶ ‌ماهه دوم سال ۱۴۰۴ بوده است.

وی با تأکید بر پیشبرد پروژه‌های کاهش هدررفت در شبکه از جمله نصب هیت‌باکس در ایستگاه‌های سی‌جی‌اس و مهار نشتی علمک‌ها بیان کرد: خراسان جنوبی به‌عنوان یکی از نخستین استان‌های با نشت صفر شبکه معرفی شده و این الگو باید در همه مناطق تسری یابد.

۱۲ هزار امدادگر و گازبان در خط مقدم پایداری شبکه

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با گرامیداشت ۸ مهرماه از تلاش امدادگران و گازبانان در سراسر کشور قدردانی کرد و گفت: بیش از ۱۲ هزار امدادگر و گازبان در ارتباط مستقیم با بیش از ۳۰ میلیون مشترک گازطبیعی، در خط مقدم خدمت‌رسانی و حفظ پایداری جریان گاز قرار دارند.

توکلی ادامه داد: در شرایط حساس ناشی از حملات، حضور میدانی این نیروها و فعالیت سامانه ۱۹۴ نقش مهمی در جلوگیری از حوادث ثانویه و آسیب به خطوط گاز داشت.

وی با تبریک روز «امداد گاز» (۱۹۴) به امدادگران و گازبانان، این روز را نماد تعهد و پایداری خادمان صنعت گاز در خط مقدم خدمت‌رسانی دانست و از زحمات شبانه‌روزی آنان قدردانی کرد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین به اجرای طرح «همیار گاز» با مشارکت ۳۱۰ هزار دانش‌آموز پایه‌های چهارم تا ششم ابتدایی و ۴۱ هزار معلم با همکاری وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: تا پایان مهرماه، پویش سراسری «مهربانو» نیز با هدف استفاده از ظرفیت بانوان و مادران در مدیریت مصرف گرمایشی و ارائه مشوق‌های متناسب آغاز می‌شود.

توکلی با تأکید بر این‌که حفظ پایداری جریان گاز، خط قرمز صنعت گاز کشور است، از مشترکان خانگی و صنایع خواست با رعایت الگوی مصرف، شرکت ملی گاز ایران را در عبور از شرایط زمستان امسال همراهی کنند.

در پایان این نشست، از تعدادی از امدادگران و گازبانان شرکت گاز استان گلستان و خراسان شمالی به نمایندگی از بیش از ۱۲ هزار امدادگر و گازبان شاغل در سراسر کشور تجلیل شد.

منبع خبر: شانا

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

captcha

بورس ۲۴ را دنبال کنید

آخرین اخبار و تحلیل‌های بازار سرمایه را از دست ندهید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 300
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 287
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24