Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

بورس24 :بازار امروز هم تحت تأثیر فشار فروش همانند روزهای گذشته بود که البته به نظر می‌آمد تدریجاً در تک سهم‌ها فضا به سمعت تعادل و بهبود قیمت‌ها پیش می‌رود. با ازسرگیری معاملات در روز جاری بار دیگر سیر نزولی شاخص کل بورس تحت تأثیر روند رو به افول و یا مبهم شکل‌گرفته در بسیاری از بخش‌ها به‌خصوص خودرویی، معدنی، سیمانی، پتروشیمی و بانکی ادامه یافت البته انجام یک معامله بلوکی در نماد خرده‌فروشی شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران کمی از افول شاخص کاست لیکن مجموعاً شاخص افت قابل‌ملاحظه‌ای را تجربه کرد. کاهش قیمت‌ها در بسیاری از نمادها محسوس و قابل‌توجه بوده است، بطوریکه امروز در بسیاری از نمادها قیمت‌ها به کف‌های تکنیکی خود نیز رسیده بودند و واقعاً جا برای ریزش بیشتر ندارند، اما جو منفی حاصل‌شده از کاهش قیمت نفت و عدم توافق هسته‌ای همچنان ادامه دارد و ممکن است قیمت‌ها خصوصاً در نمادهایی که ممکن است به‌طور مستقیم از قیمت نفت تأثیرپذیرند کاهش یابد.

امروز رییس‌جمهور با حضور در مجلس بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد و بسیاری از فعالان بازار به بررسی آن به‌منظور تعیین آثار احتمالی بر صنایع و بازار سرمایه پرداختند. جزئیات لایحه بودجه سال 94 نشان می‌دهد، قیمت هر بشکه نفت خام در لایحه بودجه 72 دلار، قیمت دلار در لایحه پیشنهادی بودجه 2850 تومان در نظر گرفته‌شده است. سقف درآمد اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها نیز همان 48 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی‌شده و با احتساب این موضوع نشان می‌دهد دولت در لایحه پیشنهادی قصدی برای اجرای فاز جدید هدفمندی یارانه‌ها ندارد و دولت به دنبال ثبات قیمت‌ها در سال آینده است. البته دقت داشته باشید که این رقم نسبت به میزان بودجه سال جاری هیچ تغییری را تجربه نکرده است اما با توجه به اینکه در سال جاری رقم 48 هزار میلیارد تومانی درآمد هدفمندی محقق نشده است، برای رسیدن به این رقم در سال آینده نیاز به افزایش قیمت حامل‌های انرژی خواهد بود. کل سقف بودجه نیز 4 درصد رشد داشته و به 840 هزار میلیارد تومان رسیده است و سقف مصوب امسال 803 هزار میلیارد تومان بود. اعتبار طرح‌های عمرانی در سال آینده 48 هزار میلیارد تومان خواهد بود که رشد حدود 16 درصدی دارد درحالی‌که امسال 41 هزار میلیارد تومان بود. درآمد مالیات سال آینده 86 هزار میلیارد تومان خواهد بود که 22% افزایش نشان می‌دهد. سهم درآمدهای نفتی در بودجه سال 94، 33 درصد شده است که 8% نسبت به سال جاری کاهش نشان می‌دهد.واضح است که پیشنهاد افزایش مالیات بر ارزش افزوده و کاهش سهم صندوق توسعه ملی از 29% به 20% و به طور کلی افزایش درآمدهای مالیاتی از طریق گرفتن مالیات از شرکتهائی که تا به حال مالیات پرداخت نمی کردند، نظیر ستاد اجرائی فرمان امام و آستان قدس که روزهای گذشته مجلس تصویب کرد، باعث می شود تا حدودی تبعات کاهش قیمت نفت جبران شود. البته باید دید که تا چه حد دولت می تواند این مهم را جامه عمل بپوشاند.

مجموع معاملات بورس و فرابورس با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک (عمده) در روز جاری به ۲۶۸.۴ میلیارد تومان رسید که از این میان سهم معاملات عمده ۵۱.۵ میلیارد تومان و اوراق بدهی ۳۸.۵ میلیارد تومان بود. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۵۴۲ واحد و شاخص فرابورس ۱۱ واحد کاهش یافتند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت امروز خود به عدد ۷۱۱۷۰ واحد رسید. سرمایه‌گذاری ملی ایران با ۹ واحد بیشترین اثر مثبت و هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با ۱۲۷ واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند. ارزش اوراق بهادار مبادله شده در بورس به رقم ۱۹۰.۲ میلیارد تومان و در فرابورس به ۷۸.۲ میلیارد تومان رسید که ایران‌ترانسفو با ۴۲.۸ میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و اوراق صکوک اجاره گروه مپنا با ۲۰.۲ میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند.

وضعیت نمادهای صنعت سیمان و اخبار و اطلاعات منتشره در ارتباط با این صنعت:

شرایط حاکم بر نمادهای صنعت سیمان امروز در قیاس با روز گذشته در ساعات معاملات چندان مناسب نبود لیکن می‌توان گفت در اواخر وقت اندکی فضا مناسب‌تر شد و چند نمادی هم رنگ سبز به خود دیدند. از میان ۲۵ نماد معامله‌شده و بر اساس قیمت‌های آخرین معاملات تنها ۴ نماد مثبت و مابقی نمادها منفی بودند. حجم معاملات به عدد ۱۸۸۸۵ هزار سهم و ارزش آن به ۴۱۷۹۲ میلیون ریال رسید. نمادهای سیمان بجنورد، بهبهان، دشتستان، اصفهان، صوفیان، مازندران، ایلام و سیمان‌سفید نی‌ریز علیرغم باز بودن شاهد انجام معاملاتی بر روی نمادهای خود نبودند. سیدکو با ۹۷۸۷ هزار سهم و مبلغ ۱۵۱۳۳ میلیون ریال حدود ۳۶% مجموع معاملات سهام نمادهای سیمانی را به خود اختصاص داد. پس‌ازآن رتبه دوم حجم معاملات نمادهای سیمانی به نماد سیمان شرق با معامله تعداد ۴۵۱۷ هزار سهم به ارزش ۸۱۶۳ میلیون ریال (معادل ۲۰% حجم معاملات نمادهای صنعت سیمان) اختصاص داشت. در سامانه کدال صورت‌های مالی و گزارش هیئت‌مدیره شرکت‌های سیمان کردستان و دشتستان برای سال مالی منتهی به ۳۱ شهریورماه ۱۳۹۳ درج‌شده ضمناً اطلاعات مربوط به شرکت‌های زیرمجموعه سیمان دشتستان نیز در همین سامانه انتشاریافته است. شرکت سیمان کردستان از سهامداران خود برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه در روز ۲۶ آذرماه دعوت به عمل‌آورده است.

شرایط نمادهای لیدر صنعت سیمان:

شروع معاملات نماد سیمان فارس و خوزستان به شکل منفی و متعادل آغاز شد لیکن باگذشت کمتر از نیم ساعت صف فروش نسبتاً سنگینی برای این نماد شکل گرفت که تا پایان وقت معاملات پایدار ماند. حجم معاملات به ۱۱۵۷ هزار سهم و به ارزش ۳۱۰۸ میلیون ریال رسید. قیمت پایانی معادل ۲۷۲۳ ریال بود که نسبت به قیمت روز گذشته ۶۶ ریال کاهش نشان می‌داد. بر این اساس نسبت قیمت به درآمد معادل ۴.۹۳ و مجموع ارزش بازار این شرکت ۱۲۲۵۴ میلیارد ریال است. خریداران متشکل از ۵۰ فرد حقیقی و ۱ شخصیت حقوقی و فروشندگان شامل ۴۹ شخصیت حقیقی بودند بر این اساس سهم اشخاص حقیقی در خرید معادل ۶۱٪ و درفروش معادل ۱۰۰٪ بود. دیگر نماد مطرح این صنعت یعنی شرکت سیمان تهران تمامی معاملات خود را در دامنه منفی و عمدتاً با حداقل قیمت گذراند ولیکن درگیر صف فروش نشد. مجموع معاملات به ۷۷۵ هزار سهم و به ارزش ۲۹۴۷ میلیون ریال رسید. قیمت پایانی معادل ۳۸۱۸ ریال بود که نسبت به‌روز گذشته ۱۳۴ ریال کاهش نشان می‌داد. بر این اساس نسبت قیمت به درآمد معادل ۳.۸۶ و مجموع ارزش بازار این شرکت ۶۶۸۲ میلیارد ریال است. خریداران متشکل از ۵۰ فرد حقیقی و ۱ شخصیت حقوقی و فروشندگان متشکل از ۴۹ فرد حقیقی بودند. بر این اساس سهم اشخاص حقیقی در خرید معادل ۶۱٪ و درفروش معادل ۱۰۰٪ بود. سیدکو دیگر هلدینگ بزرگ این صنعت و نماد تقریباً تازه‌وارد نیز شاهد انجام معاملاتی متعادل و رو به نزول و با حجم معاملات ۹۷۸۷ هزار سهم بود.

تغییرات سهامداران بالای 1% صنعت سیمان:

بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، از میان سهامداران بالای 1% شرکت‌های این صنعت، در روز گذشته شرکت سرمایه‌گذاری اعتماد جم خریدار سیمان خزر و شرکت آتی پژوهان سرمایه خریدار سیمان کارون بوده‌اند. در سمت عرضه هیچ‌یک از سهامداران مهم این صنعت با توجه به شرایط نامناسب بازار، فروشنده سهام نبوده‌اند.

مقصود پورابولی

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24