بورس24 :از شور و هیجان دیروز که تمامی بازار را فراگرفته بود و بهزحمت نماد قرمزرنگی پیدا میشد، در آغاز بازار چندان خبری نبود.معدود صفهای خرید هم در شروع معاملات مورد عرضه قرار گرفتند که به همین دلیل شاخص در ابتدای وقت با رشد مواجه شد لیکن تدریجاً جو اندک مثبت هم رو به منفی نهاد و تعداد نمادهای بیشتری در دامنه منفی قیمت مورد معامله قرار گرفتند البته بازار در نیمه دوم عموماً به مدد نمادهای صنعت خودرو و لیزینگ شرایط مناسبتری پیدا کرد و بعضی از این شرکتها صف خرید را هم تجربه کردند گرچه این صفها تا پایان وقت نتوانستند پایداری خود را حفظ کنند، لیکن از تسلط کامل فضای منفی بر بازار جلوگیری به عمل آوردند.
توسعه نمادهای قرمز پوش درنهایت شاخص کل را که حدود ۱۲۱ واحد رشد کرده بود به منفی ۷۱ واحد رساندند. حجم معاملات روز جاری گرچه راضیکننده نبود ولی نسبت بهروز گذشته مناسبتر ارزیابی میشد. بر اساس مجموع اتفاقات روز جاری و با توجه به کاهش فشار فروش در نیمه دوم بازار، میتوان انتظار بازاری متعادل و حتی گرایشی مثبت در برخی گروهها برای فردا را انتظار داشت. بخشی از ریزشهای بازار روز جاری به تداوم روند نزولی بهای نفت در بازارهای جهانی برمیگشت که در گزارش روز گذشته به پیشبینیهای جدید دو موسسه معتبر بینالمللی در این خصوص اشاره شد.
مجموع معاملات بورس و فرابورس با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک (عمده) در روز جاری به ۳۲۵.۶ میلیارد تومان رسید که از این میان سهم معاملات عمده ۱۲۶ میلیارد تومان و اوراق بدهی ۶۹.۹ میلیارد تومان بود. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۷۱ واحد و شاخص فرابورس ۵ واحد کاهش داشتند. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افت امروز خود به عدد ۶۵۹۲۹ واحد رسید. شرکت ارتباطات سیار (همراه اول) با ۲۸ واحد بیشترین اثر مثبت و هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیجفارس با ۵۸ واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند. ارزش اوراق بهادار مبادله شده در بورس به رقم ۱۱۰.۹ میلیارد تومان و در فرابورس به ۲۱۴.۶ میلیارد تومان رسید که بانک ملت با ۶.۶ میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و معامله بلوک اوراق صکوک اجاره گروه مپنا با ۶۰.۴ میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند.
وضعیت نمادهای صنعت سیمان و اخبار و اطلاعات منتشره در ارتباط با این صنعت:
امروز شایعاتی که در ارتباط با توقف کارخانجات سیمان به دلیل انباشت کلینکر و عدم امکان فروش منتشرشده بود، درنهایت به واقعیت مبدل شد و بر اساسنامه انجمن تمامی این شرکتها از ابتدای روز ۲۵ دیماه اقدام به توقف تولید خود خواهند نمود و در عوض حسب توافق انجمن صنفی این صنعت با وزارت نفت مقررشده است بخشی از هزینههای ثابت کارخانجات در آینده در قبوض آتی گاز و یا خرید مازوت جبران گردد. این تمهیدات به دلیل انباشت بیش از ۱۸ میلیون تن کلینکر دپو شده در کارخانجات اتخاذشده است. نمادهای صنعت سیمان در روز جاری عموماً کمحجم و اغلب در حداقل قیمت معامله میشدند. تعدادی از نمادها با صف فروش درگیر بودند. نماد سیمان دورود قبل از آغاز معاملات به دلیل تعدیل منفی سود پیشبینیشده سال جاری خود متوقف شد. پیشبینی تعدیلشده این شرکت که امروز بعدازظهر در سامانه کدال انتشار یافت حکایت از کاهش سود پیشبینیشده هر سهم از ۹۰۶ ریال به ۵۵۳ ریال دارد.
توضیح این که پیشبینی اولیه این شرکت به میزان ۱۷۱۹ ریال بوده است که طی دو مرحله به عدد فعلی تقلیل یافته است. از میان ۲۳ نماد مورد معامله و بر پایه آخرین قیمتها تنها دو نماد کارون و باقران اندکی مثبت و مابقی تماماً منفی (عموماً در کف قیمتی مجاز) بودند. حجم معاملات با افزایش نسبت بهروز گذشته به عدد ۲۹۹۴۹ هزار سهم و ارزش آن به ۴۶۸۸۱ میلیون ریال رسید. نمادهای سیمان اردبیل، بجنورد، دشتستان، اصفهان، صوفیان، فارس، مازندران و سیمانسفید نیریز علیرغم باز بودن شاهد انجام معاملاتی بر روی نمادهای خود نبودند. سیمان سپاهان با ۱۱۸۸۳ هزار سهم و مبلغ ۱۵۹۳۰ میلیون ریال حدود ۳۴% مجموع معاملات سهام نمادهای سیمانی را به خود اختصاص داد. پسازآن رتبه دوم حجم معاملات نمادهای سیمانی به نماد سیدکو با معامله تعداد ۹۲۰۹ هزار سهم (شامل ۶ میلیون سهم معاملهشده در بازار بلوک) به ارزش ۱۴۱۹۱ میلیون ریال (معادل ۳۰% حجم معاملات نمادهای صنعت سیمان) اختصاص داشت. در سامانه کدال اطلاعیههای چندی از سوی شرکتهای سیمان (علاوه بر مورد سیمان دورود که در بالا توضیح داده شد) منتشرشده است. مهمترین اطلاعیهها مربوط به عملکرد ۹ ماهه شرکتهای سیمان شاهرود و خاش است. بر اساس اطلاعیه سیمان شاهرود و در قیاس با دوره مشابه سال قبل، فروش مقداری ۱۳٪ کاهشیافته است.. فروش ریالی، سود ناویژه، سود عملیاتی و سود خالص این شرکت نیز بر مبنای عملکرد ۹ ماهه به ترتیب ۱۰٪، ۲۴٪، ۲۹٪ و ۲۶٪ کاهشیافتهاند. سیمان خاش در عوض عملکرد مناسبتری را گزارش کرده است.. بر اساس اطلاعیه عملکرد ۹ ماهه این شرکت، مقدار فروش در قیاس با دوره مشابه سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است. فروش ریالی، سود ناویژه، سود عملیاتی و سود خالص این شرکت نیز بر مبنای عملکرد ۹ ماهه به ترتیب ۱۶٪، ۱۳٪، ۷٪ و ۱۰٪ افزایشیافتهاند.
شرایط نمادهای لیدر صنعت سیمان:
نماد سیمان فارس و خوزستان امروز برخلاف روز گذشته عموم معاملات خود را در دامنه منفی قیمت گذراند و لحظاتی هم تشکیل صف فروش را به خود دید. حجم معاملات بیشتر از دیروز و به ۲۲۲۳ هزار سهم و به ارزش ۴۳۴۲ میلیون ریال رسید. قیمت پایانی معادل ۱۹۵۳ ریال بود که نسبت به قیمت روز گذشته ۵۴ ریال کاهش نشان میداد. بازه قیمت بین ۱۹۲۷ تا ۲۰۸۰ ریال بود. بر این اساس نسبت قیمت به درآمد معادل ۳.۷۴ و مجموع ارزش بازار این شرکت ۸۷۸۹ میلیارد ریال است. خریداران متشکل از ۱۱۶ فرد حقیقی و ۱ شخصیت حقوقی و فروشندگان متشکل از ۵۶ نفر حقیقی و ۱ شخصیت حقوقی بودند که درنتیجه سهم اشخاص حقیقی در خرید معادل ۹۶٪ و درفروش معادل ۷۶٪ بود. دیگر نماد مطرح این صنعت یعنی شرکت سیمان تهران نیز شاهد معاملاتی در دامنه منفی در ابتدای وقت بود لیکن باگذشت کمتر از نیم ساعت از آغاز معاملات برای این نماد صف فروش تشکیل شد که تا پایان معاملات پایدار ماند و تدریجاً به حجم آن نیز افزوده شد بهنحویکه در انتهای بازار بیش از ۱۲ میلیون سهم در صف فروش باقی ماندند. حجم معاملات به ۵۶۹ هزار سهم و به ارزش ۱۷۷۲ میلیون ریال رسید. قیمت پایانی معادل ۳۱۵۴ ریال بود که نسبت به قیمت روز گذشته ۷۵ ریال کاهش نشان میداد. بازه قیمت بین ۳۱۰۰ تا ۳۱۸۱ ریال بود. بر این اساس نسبت قیمت به درآمد معادل ۴.۲۷ و مجموع ارزش بازار این شرکت ۵۵۲۰ میلیارد ریال است. خریداران متشکل از ۴۵ فرد حقیقی و ۱ شخصیت حقوقی و فروشندگان متشکل از ۱۵ نفر حقیقی و ۲ شخصیت حقوقی بودند که درنتیجه سهم اشخاص حقیقی در خرید معادل ۸۲٪ و درفروش معادل ۵۹٪ بود. سیدکو دیگر هلدینگ بزرگ این صنعت شاهد معاملاتی عمدتاً متعادل و در دامنه منفی قیمت بود. حجم معاملات با افزایش قابلملاحظه نسبت بهروز گذشته به ۹۲۰۹ هزار سهم و ارزش ۱۴۱۹۱ میلیون ریال رسید که البته از این حجم تعداد ۶ میلیون سهم به شکل بلوک جابجا شد.
تغییرات سهامداران بالای 1% صنعت سیمان:
بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، از میان سهامداران بالای 1% شرکتهای این صنعت، در روز گذشته تنها گروه مدیریت سرمایهگذاری امید به خریداری سهام شرکتهای سیمان ایلام و هرمزگان پرداخته و سایر سهامداران مهم این صنعت در بازار سرمایه نقشی نداشتهاند.
مقصود پورابولی
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.