هفته پیش برای دومین هفته پی در پی قیمت طلا کاهش یافت و حالا برخی سرمایه گذاران درباره افق بازار نگران شده اند زیرا به نظر می رسد تنش های تجاری در حال کاهش است یا لااقل چنین تصور می شود. از آنجا که این تنش ها سال جاری عامل مهم رشد قیمت طلا بوده اند اگر شاهد حصول توافق هایی بین آمریکا و شرکای تجاری آن باشیم بازار طلا زیر فشار قرار می گیرد البته این همه داستان نیست. در مطلب حاضر به نتیجه دو نظرسنجی درباره افق بازار طلا و نکات مهم درباره بازار اشاره شده است.

بورس24 : هفته پیش برای دومین هفته پی در پی قیمت طلا کاهش یافت و این نخستین کاهش دو هفته ای قیمت ها در سال جاری میلادی است. روز گذشته در پایان معاملات هفته در بازارهای جهان قیمت نقد هر اونس فلز زرد در محدوده 3240 دلار قرار گرفت. قیمت نقره، پلاتین و پالادیوم به ترتیب 32 دلار، 960 دلار و 955 دلار بود. قبل از بررسی وضعیت بازار به نتیجه دو نظرسنجی درباره افق بازار در هفته پیش رو اشاره می کنیم.
در نظرسنجی این هفته کیتکو، 28 درصد تحلیلگران و 52 درصد سرمایه گذاران درباره افق بازار طلا خوشبین بودند. در مقابل، 50 درصد تحلیلگران و 29 درصد سرمایه گذاران معتقد بودند قیمت طلا این هفته هم کاهش خواهد یافت.
در یک نظرسنجی دیگر تحلیلگران متوسط قیمت هر اونس طلا در هفته پیش رو و چهار هفته آینده را به ترتیب 3240 دلار و 3060 دلار پیش بینی کردند و این یعنی آنها درباره افق کوتاه مدت بازار بدبین هستند.
آنچه گذشت
هفته گذشته شاخص دلار کمی رشد کرد و روز گذشته در پایان معاملات هفته رقم آن در سطح 100 قرار گرفت. این یک عامل فشار بر بازار طلا بود. پیش بینی شده این هفته نیز شاخص دلار رشد می کند و اگر چنین شود رشد قیمت طلا با مانع مواجه خواهد شد. هفته پیش همچنین نرخ بازده اوراق 10 ساله خزانه در آمریکا بالا رفت و در سطح 4.3 درصد قرار گرفت. این رشد هم به زیان بازار طلا بود.
اما دو عامل اصلی کاهش قیمت طلا، برخی پیش بینی های مثبت درباره کاهش تنش های تجاری و گزارش مثبت از وضعیت بازار کار آمریکاست که روز گذشته منتشر شد. قیمت طلا سال جاری میلادی عمدتا به دلیل تشدید تنش های تجاری رشد چشمگیر داشته و ضعیف شدن این عامل به کاهش جذابیت طلا منجر می شود.
برخی مقامات دولت آمریکا می گویند مذاکرات تجاری با تعدادی از کشورها شروع شده و به زودی به نتیجه خواهد رسید یعنی تنش ها بین آمریکا و آن کشورها از میان می رود. این یک خبر مثبت است زیرا تنش ها سبب بی ثباتی است.
گزارش مثبت از بازار کار آمریکا به معنای ریسک کمتر رکود و احتمال کمتر کاهش نرخ های بهره است و هر دو عامل به زیان بازار طلاست.
عامل بعدی اقدام به فروش از سوی برخی سرمایه گذاران است. در تمامی بازارها رشد شدید قیمت ها سبب می شود عده ای اقدام به فروش کنند و از بازار خارج شوند. این اقدام به دلایل مختلف رخ می دهد اما نتیجه آن کاهش قیمت هاست. اگر محیط مساعد باشد شاهد ورود سرمایه گذاران به بازار خواهیم بود و بار دیگر قیمت ها بالا می رود. یک نکته مهم این است که رشد قیمت طلا در سال جاری میلادی بسیار زیاد بوده و این سبب می شود ریسک حضور در بازار افزایش یابد.
برخی نهادی سرمایه گذاری معتقدند قیمت طلا تا 3700 دلار یا 4000 دلار در هر اونس رشد خواهد کرد. ابتدای سال قیمت ها در محدوده 2650 دلار قرار داشت و تاکنون قیمت ها صدها دلار رشد کرده است. رسیدن قیمت ها به ارقام پیش بینی شده بعید نیست. دو هفته پیش قیمت طلا به رکورد 3500 دلار رسید و براحتی ممکن است ارقام پیش بینی شده تحقق یابد.
نکته مهم این است که آینده بسیار مبهم است و در این موقعیت ها نباید بیش از حد خوشبین یا بدبین بود. سرمایه گذاران باید بر مبنای احتمال های مختلف درباره حضور در بازار و سهم طلا در سبد دارایی شان تصمیم بگیرند. و نیز ضروری است بازده احتمالی بازار طلا را با بازده دیگر بازارها مقایسه کنیم. واقعیت این است که کاهش تنش های تجاری به رشد بورس و قیمت سهام شرکت ها منجر می شود. شاید بازار طلا دیگر رشد چشمگیر نداشته باشد و در عوض بازار سهام وارد دوره رونق شود. باید همه احتمال ها در نظر گرفته شود.
یک عامل دیگر که به رشد قیمت طلا کمک می کند ریسک رکود در اقتصاد آمریکاست. برخی نهادهای سرمایه گذاری معتقدند این ریسک افزایش یافته است اما شاخص های اقتصادی خیلی منفی نیستند یعنی باید منتظر شفاف تر شدن شرایط بود. ترامپ بسیار مایل است بانک مرکزی نرخ های بهره را پایین آورد تا تاثیر منفی تنش های تجاری خنثی شود اما کاهش نرخ های بهره به رشد تورم منجر می شود و این به زیان اقتصاد است.
سال پیش و سال جاری میلادی عواملی نظیر خرید طلا از سوی بانک های مرکزی، عدم قطعیت های اقتصادی و رشد مصرف طلا به افزایش قیمت ها منجر شده است. امسال تنش های تجاری عامل مهم رشد قیمت ها بوده است.
هفته پیش رو
این هفته مهم ترین رویداد موثر بر بازارها، نشست کمیته سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکاست و که روز چهارشنبه نتیجه آن مشخص می شود. بعید است در این نشست نرخ های بهره بالا برده شود و به همین دلیل پیش بینی شده شاخص دلار رشد می کند. ترامپ بارها گفته مایل است بانک مرکزی فورا نرخ های بهره را پایین آورد اما او نمی تواند فشار شدید بر این نهاد وارد کند زیرا این اقدام اثرات منفی بزرگ بر بازارهای آمریکا خواهد داشت. روز گذشته وضعیت بازار کار آمریکا در ماه قبل مشخص شد. محتوای گزارش مثبت بود و این یعنی اقتصاد به شدت در معرض ریسک رکود قرار ندارد و بانک مرکزی می تواند کاستن از نرخ های بهره را به تعویق اندازد. بالا باقی ماندن نرخ های بهره به زیان بازار طلاست.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.