Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

ماه آوریل روز گذشته پایان یافت و ماه می از امروز در حالی شروع می شود که چهار ماه اخیر جهان از اقدامات رییس جمهوری جدید آمریکا به شدت زیان دیده و هزاران میلیارد دلار از ارزش دارایی های جهان کاسته شده است. ترامپ مانند یک مهندس متبحر تخریب در حال از میان بردن ساختارها پیشین به بهانه های مختلف است و نتایج منفی اقدامات اش را به دولت بایدن نسبت می دهد. در مطلب حاضر به عملکرد پنج بازار در چهار ماه اخیر اشاره شده است.

صد روز فعالیت مهندس تخریب!

بورس24 : ماه آوریل روز گذشته پایان یافت و مهم ترین موضوع ماه پیش، جنگ تعرفه ای است که ترامپ علیه جهان براه انداخته است. البته برخی عوامل دیگر از جمله وضعیت شاخص های اقتصادی در اقتصادهای بزرگ، اظهارنظرهای مقامات بانک های مرکزی، دیدگاه های تحلیلگران درباره افق اقتصاد آمریکا، چین و جهان و واکنش ها به تنش های تجاری نیز بر بازارها تاثیر داشته اند. در مطلب حاضر به عملکرد برخی بازارها در ماه پیش و چهار ماه اخیر یعنی سال جاری میلادی تاکنون، اشاره می کنیم.  یک نکته مهم این است که بازارها بی ثبات خواهند ماند و برای مدتی طولانی ابهام سبب کاهش ریسک پذیری سرمایه گذاران خواهد بود. همچنین هرگونه پیش بینی درباره اینده دشوار است و نباید روی پیش بینی هایی که نهادهای سرمایه گذاری مطرح می کنند به عنوان امور قطعی حساب کرد.

بورس ها

ماه گذشته عملکرد بورس آمریکا منفی بود. عملکرد بورس آمریکا در سال جاری میلادی تاکنون نیز منفی است و عامل اصلی این وضعیت نگران کننده، اقدامات تعرفه ای و غیرتعرفه های ترامپ است. اقتصاد آمریکا به واردات میزان بالا کالا و مواد اولیه و نیز مصرف شهروندان بسیار وابسته است. تنش های تعرفه ای به روندهای تجاری که تاکنون وجود داشته لطمه زده و زنجیره های بین المللی تامین را دچار اختلال کرده است. هنوز این اختلال ها به اوج نرسیده و در اینده شاهد اثرات بزرگ تر تعرفه ها بر روابط تجاری قدرت های بزرگ خواهیم بود. بدون شک شرکت ها از این وضعیت زیان می بینند. ارزش بورس آمریکا سال جاری میلادی تاکنون هزاران میلیارد دلار کاهش یافته است. سردرگمی ادامه پیدا خواهد کرد و سرمایه گذاران باید با دقت صنایع و شرکت های سودده را پیدا کنند.

بازار نفت

عملکرد بازار نفت ماه پیش و سال جاری میلادی تاکنون منفی است. ابتدای سال قیمت هر بشکه نفت برنت و نفت آمریکا به ترتیب در سطح 75 دلار و 72 دلار قرار داشت و اکنون این دو رقم به ترتیب 63 دلار و 58 دلار است. دو عامل بسیار مهم بر قیمت ها فشار وارد کرده اند و انتظار می رود این وضعیت ادامه پیدا کند: رشد عرضه و ضعف تقاضا. اوپک پلاس از امروز عرضه را 411 هزار بشکه بالا می برد. از پیش عرضه نفت برخی کشورها از جمله آمریکا و کانادا در حال افزایش بوده است. رشد عرضه در حالی رخ داده که تنش های تجاری و برخی عوامل دیگر به ضعف تقاضای جهانی برای نفت منجر شده و سال جاری رشد تقاضا کمتر از سال قبل خواهد بود. از آنجا که بعید است این دو عامل از میان بروند افق بازار نفت مثبت ارزیابی نشده است. این یعنی نهادهای تحلیلگر معتقدند قیمت نفت در ماه های آینده در محدوده های کنونی نوسان خواهتد کرد.

بازار طلا

بازار طلا یکی از برندگان تنش های تجاری سال جاری میلادی بوده و قیمت فلز زرد سال جاری حدود 25 درصد بالا رفته است. همچنین قیمت ها در ماه گذشته رشد چشمگیر داشت. البته رشد قیمت نقره اندک بود و تغییرات قیمت پلاتین و پالادیوم طی ماه قبل بزرگ نبود. قیمت نقد هر اونس طلا اکنون در سطح 3310 دلار قرار دارد. قیمت نقره، پلاتین و پالادیوم به ترتیب 33 دلار، 970 دلار و 930 دلار است. درباره افق بازار طلا دیدگاه اکثر تحلیلگران مثبت است زیرا به باور آنها تنش های تجاری، عدم قطعیت های اقتصادی، خرید طلا از سوی بانک های مرکزی و ضعف دلار ادامه می یابد و شاید اقتصاد آمریکا دچار رکود شود. همه این عوامل سبب جذابیت طلا هستند. برخی نهادهای سرمایه گذاری ارقامی نظیر 3500 دلار و 3700 دلار را برای قیمت طلا در سال جاری میلادی پیش بینی کرده اند. یک نکته مهم این است که سرمایه گذاران باید احتمال های منفی را هم در نظر بگیرند یعنی شاید قیمت طلا کاهش یابد. برای مثال کاهش تنش های تجاری از جذابیت طلا می کاهد.

شاخص دلار

دلار یکی از بازندگان بزرگ تنش های تجاری و تحولات ماه های اخیر است. عملکرد شاخص دلار سال جاری میلادی تاکنون بسیار منفی است. ماه پیش نیز شاخص دلار کاهش یافت و رقم آن اکنون در سطح 99.5 است. به دلیل ضعف شاخص های اقتصاد آمریکا و متزلزل شدن جایگاه این کشور به نظر می رسد فشار روی دلار ادامه پیدا کند. البته سیاست های پولی بانک های مرکزی دیگر نیز اهمیت دارد. بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی انگلستان مشغول کاستن از نرخ های بهره هستند و این به کاهش ارزش یورو و پوند در برابر دلار کمک می کند. افق شاخص دلار تا اندازه زیادی به برنامه های تعرفه ای ترامپ وابسته است. تشدید تنش ها به کاهش ارزش دلار منجر می شود. روز گذشته برخی گزارش ها از اقتصاد آمریکا منتشر شد که محتوای آن منفی بود. این عامل هم بر ارزش دلار فشار وارد می کند البته در تمام بازارها بی ثباتی ادامه خواهد داشت.

فلزات پایه

بازار فلزات پایه سال جاری میلادی از وضعیت اقتصاد چین، شاخص دلار و وضعیت بخش های تولید در اقتصادهای بزرگ تاثیر پذیرفته است. قیمت مس ماه گذشته کاهش یافت اما عملکرد بازار مس سال جاری میلادی تاکنون کمی مثبت است. قیمت هر تن مس در بورس لندن در محدوده 9200 دلار قرار گرفته است. با توجه به تداوم تنش های تجاری و فقدان برنامه های بزرگ حمایتی در چین انتظار می رود فشار بر بازار فلزات پایه و سنگ آهن ادامه پیدا کند. بعید است سال جاری قیمت مس و سنگ اهن رشد پایدار داشته باشد. حتی اگر تنش های تجاری کاهش یابد نرخ رشد اقتصاد چین سال جاری پایین تر از سال پیش خواهد بود. همچنین بخش های تولید دچار ضعف هستند.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24