Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 269
تبلیغ بورس24

گوشت گرم از فهرست کالاهای اساسی خارج شد. این موضوع را چند روز پیش معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در حضور مسعود پزشکیان اعلام کرد. 

حذف گوشت گرم از فهرست کالاهای اساسی؛ آیا گوشت گران می‌شود؟

بورس24 : گوشت گرم از فهرست کالاهای اساسی خارج شد. این موضوع را چند روز پیش معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در حضور مسعود پزشکیان اعلام کرد. 

ماجرا از این قرار است که گویا به دلیل تفکیک نشدن وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه، تعیین اقلام تخم‌مرغ نطفه‌دار یا گوشت گرم به وزارت جهاد سپرده نشده و امسال برخی از آن‌ها از فهرست کالاهای اساسی خارج شده‌اند. این به معنای تخصیص نیافتن ارز برای واردات گوشت گرم است.

حالا سوال این است که این موضوع چقدر بر قیمت گوشت اثر دارد؟ و اصلا آیا حذف گوشت گرم از کالاهای اساسی اثری بر میزان تولید گوشت در کشور دارد؟

گوشت گرم وارداتی تاثیری بر وضع بازار نداشت


آنطور که مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور می‌گوید این موضوع مورد استقبال تولیدکنندگان داخلی قرار گرفته است. 
افشین صدر دادرس به خبرنگار عصر ایران گفت: واردات گوشت گرم در سال‌های گذشته تأثیر چندانی بر کاهش قیمت در بازار نداشته، چراکه توزیع محدود به چند استان بوده و فقط صف‌های طولانی خرید ایجاد کرده است. 

ماجرای حذف گوشت گرم از فهرست کالاهای اساسی چیست؟/ گوشت گران می‌شود؟
او گفت: گزارش‌های غیررسمی گویای آن است که بخش زیادی از گوشت‌ گرم وارداتی به دست مردم نمی‌رسد و در بازارهای دیگر مصرف می‌شود.
دادرس معتقد است که حذف ارز ترجیحی گوشت گرم در راستای حمایت از تولید داخلی است: «چرا باید ارزی زیادی برای واردات گوشتی صرف کنیم که در داخل کشور با کیفیت و قیمت مناسب وجود دارد.»

او گفت: ارزی که برای این گوشت صرف می‌شد زیاد بود اما در ازای آن حجم گوشت قابل توجهی به کشور وارد نمی‌شد، بنابراین بعید می‌دانم حذف این ارز شوک قیمتی به بازار گوشت وارد کند.
به گفته او «سوداگران واردات فقط منافع خود را می‌بینند و منافع ملی را در نظر نمی‌گیرند.»

او پیشنهاد می‌دهد: « دولت می‌تواند با دادن یارانه و مکانیزم‌های حمایتی به مردم، مصرف‌کنندگان داخلی را به خرید گوشت تولید شده در کشور تشویق کند و تولید داخلی را سر پا نگه دارد.» 

دادرس بیان کرد: قرار شده است که جلوی واردات گوشت گرم گرفته شود و به جای آن برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و مصرف صنعتی، گوشت منجمد وارد شود. پیش از این گوشت گرم در صنایع فرآوری مصرف می‌شد. در حالی که گوشت منجمد پاسخگوی نیاز کارخانه‌های سوسیس و کالباس هست و قیمت نهایی این محصولات را هم کاهش می‌دهد. 

ماجرای حذف گوشت گرم از فهرست کالاهای اساسی چیست؟/ گوشت گران می‌شود؟

مردم کمتر گوشت می‌خرند

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اعلام کرد: در سال 1403 سرانه مصرف گوشت  بر اساس آمار کشتار دام و واردات، برای هر نفر حدود ۸.۴ کیلوگرم بوده است که نسبت به سال 1402 حدود دو دهم افزایش داشته است.  
او شرح داد: میزان تولید داخل جوابگو هست و عرضه زیاد است اما در حال حاضر تقاضا در بازار کم شده است.

دادرس بیان کرد: امسال خشکسالی در کشور بیشتر شده و در عین حال تولید دام در دامداری‌ها زیاد است. 
او تاکید کرد: قیمت دام زنده پروار در حال حاضر حدود 280 تا 290 هزار تومان است در حالی که سال گذشته در همین زمان این قیمت 320 هزار تومان بود. این کاهش قیمت به دلیل عرضه زیاد و انباشتگی است و هر چه به سمت شهریور برویم انباشتگی و عرضه بیشتر هم خواهد شد. 

او از دولت خواست: دولت باید سریع اقداماتی انجام بدهد تا دامی که روی دست دامدار مانده‌ است را جذب کند و همچنین کمک‌هایی که در زمان خشکسالی لازم است را به دامدار بدهد.

ماجرای حذف گوشت گرم از فهرست کالاهای اساسی چیست؟/ گوشت گران می‌شود؟

گوشت گران می‌شود؟

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور عنوان کرد: نهاده‌ها باید در شش ماهه اول به دست دامدار برسد. همچنین آبیاری سیار در مراتع نیاز است چراکه چشمه‌ها خشک شده‌اند.  
دادرس درباره وضعیت خوراک دام بیان کرد: اکنون نهاده تا حدودی وارد می‌شود اما شرایط آنطور که باید مناسب نیست. با توجه به شرایط خشکسالی آنچه که انتظار داریم هنوز اتفاق نیفتاده است و این در حالی است که اگر نهاده دامی تامین نشود، با افزایش قیمت جو مواجه می‌شویم که آن هم قیمت دام را بالا می‌برد.
 
او تاکید کرد: خشکسالی باعث آسیب به مراتع کشور شده است و تولید عمده جو هم کم شده است و این عاملی تهدیدکننده برای دامدار است چراکه وقتی نمی‌تواند خوراک را تهیه کند، دام را زودتر از وقتی که به وزن مناسب برسد به بازار می‌دهد. 
او اضافه کرد: ماجرا ممکن است تا جایی پیش برود که دامدار به اجبار دام مولد را هم بکشد. در این حالت قاچاق دام گسترش پیدا می‌کند. قاچاقچیان دام را ارزان‌تر می‌خرند و به خارج از کشور می‌فروشند. همه اینها باعث ضرر اقتصادی به دامدار و کشور می‌شود. 

او تاکید کرد: در نهایت این سه عامل یعنی قاچاق دام، کشتار زودتر از موعد و کشتار دام مولد باعث افزایش قیمت گوشت می‌شود.

منبع خبر: عصر ایران

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24