مراسم کلنگ زنی پروژه آلومینیوم جنوب در منطقه ویژه لامرد عصر امروز برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار بورس24 ؛ در این مراسم بیژن زنگنه وزیر نفت و مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل ایمیدرو حضور خواهند داشت.
شرکت سرمایه گذاری غدیر در این پروژه سرمایه گذاری 51 درصدی می کند. 49 درصد از سرمایه گذاری آن هم توسط ایمیدرو انجام خواهد شد. کرباسیان رئیس هیات عامل ایمیدرو در این مورد گفت: با توجه به تکمیل منطقه ویژه عسلویه، دو منطقه جدید ویژه تحت عنوان پارسیان و لامرد برای احداث واحدهای صنعتی و پتروشیمی شناسایی شده که تمامی زیرساخت های مورد نیاز آن تامین شده است.
وی از توافقی با وزیر نفت به منظور تامین نامحدود گاز مورد نیاز واحدهای صنعتی منطقه ویژه پارسیان خبر داد و تصریح کرد: ظرف دو ماه آینده کلنگ دو پتروشیمی در این منطقه به زمین زده می شود.
کرباسیان از پروژه آلومینیوم جنوب یه عنوان بزرگترین پروژه آلومینیوم کشور یاد کرد و گفت: ایرالکو 230 هزار تن ظرفیت دارد در حالی که آلومینیم جنوب قابلیت افزایش ظرفیت تا 350 هزار تن دارد. این پروژه با مشارکت سرمایه گذاری غدیر به عنوان سرمایه گذار 51 درصدی با ایمیدرو انجام خواهد شد.
وی گفت: همچنین در لامرد یک نیروگاه 500 مگاواتی احداث خواهد شد که قابلیت افزایش ظرفیت تا هزار مگاوات دارد. این نیروگاه نیز با مشارکت هلدینگ برق و انرژی غدیر به اجرا گذاشته می شود.
کرباسیان در پایان گفت: اگرچه در دولت قبل ایجاد منطقه ویژه لامرد مصوب شده بود اما زیر ساخت های آن در دولت جدید فراهم شده و امروز عملیات احداث الومینیوم جنوب به ظرفیت اسمی 300 هزار تن آغاز خواهد شد.
بیژن زنگنه وزیر نفت در مراسم کلنگ زنی آلومینیوم جنوب در سخنانی گفت: برای تولید یک کیلو آلومینیوم 3 تا 3.5 متر مکعب گاز مصرف می شود که می توان گفت که آلومینیوم کنسرو گاز طبیعی است.
وی گفت:امروز یک کارخانه مهم در لامرد احداث می شود که از ظرفیت بالایی برای مصرف گاز برخوردار است.این در حالیست که در کشور بخش مهمی از گاز کشور با راندمان پایین مصرف می شود منجر به هدر رفت گاز می شود.
بر این اساس با احداث نیروگاه با راندمان 58 درصدی در کنار این کارخانه آلومینیوم ، دیگر شاهد هدر رفت انرژی نخواهیم بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.