Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

اقتصاد نیوز/ استفان شورک، سردبیر مجله «شورک ریپورت» -که نشریه‌ای تحلیلی در حوزه بازارهای انرژی است- طی مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌بی‌سی» تحلیل خود از رابطه قیمت نفت با اختلافات ایران و عربستان را ارائه کرد.

استفان شورک به تلویزیون «سی‌ان‌بی‌سی» گفت: نباید فراموش کرد که سعودی‌ها طرفدار افزایش تقاضا هستند، اما از طرفی این نکته را نیز باید در نظر داشت که قیمت نفت به تنهایی، مانند هر کالای دیگری پیش‌برنده رشد اقتصادی نیست. کاهش قیمت نفت مانند کاهش قیمت مس، آلومینیوم، الوار، فولاد و غیره نشانه‌های بارزی هستند مبنی بر اینکه همه چیز اقتصاد جهانی سر جای خود نیست.
شورک با اشاره به اختلاف بین برخی کشورهای عربی اوپک با ایران در خصوص افزایش تولید، اظهار داشت: اکنون از حیث تحولات ژئوپولتیک در جایگاهی قرار داریم که ممکن است قدرت از جانب کشورهای عربی به سمت ایران منحرف شود. در نتیجه این بیشتر یک جنگ بر سر قیمت بین سعودی‌ها و ایرانی‌هاست و چندان ربطی به رشد اقتصادی جهانی ندارد.
مجری «سی‌ان‌بی‌سی» با تأکید بر اینکه توافق هسته‌ای بین ایران و غرب هنوز قطعی نشده و در حد یک چارچوب و نظری‌ است، خاطر نشان کرد که آیا عربستان سعودی برای افزایش تولیدش به بالای 10 میلیون بشکه در روز، عجله می‌کند؟
استفان شورک در این خصوص تصرح کرد: به نظر می‌رسد عربستان سعودی کاملاً از آمریکا به عنوان شریک قطع امید کرده باشد. اگرچه توافق هسته‌ای هنوز روی کاغذ نیامده، اما به عقیده من می‌توان آن را قطعی دانست و سعودی‌ها و اسرائیلی‌ها نیز متوجه این موضوع هستند.
شورک تأکید کرد این رفتار سعودی‌ها «پیشگیرانه» است و ادامه داد: سعودی‌ها نمی‌توانند تا زمان رسمی شدن توافق صبر کنند و باید از الآن دست به کار شوند. جدال واقعی بین ایران و عربستان نه تنها در مناطقی مانند تکریت عراق، بلکه در یمن یعنی در شبه‌جزیره عربستان در جریان است.
وی از اوضاع موجود بین ایران و عربستان با عنوان «جنگ سرد» و «جنگ اقتصادی» یاد کرد و اظهار کرد: این اتفاق به طور قطع مهم‌ترین رویداد ژئوپلیتیکی تا پایان سال جاری است.
سردبیر مجله «شورک ریپورت» در رابطه با طیف قیمت 60 تا 70 دلاری نفت خام گفت: در حال حاضر پیش‌بینی می‌شود که به سمت کاهش قیمت نفت برویم و به احتمال زیاد قیمت تا نقطه مد نظر آژانس بین‌المللی انرژی افت خواهد کرد.
وی همچنین تأکید کرد که تولید جهانی کاهش نخواهد یافت: می‌دانیم که «اوپک» همین حالا نیز یک‌ونیم میلیون بشکه بیش از سقف تولید 30 میلیونی تولید می‌کند و این اتفاق ادامه خواهد داشت. در نیمکره شمالی، طی چند هفته آینده بالاترین حد تقاضا برای نفت خام را خواهیم داشت و با اتمام ماه ژوئن و آغاز جولای، پالایشگاه‌ها دیگر نیازی به تولید زیاد نفت ندارند، چرا که بنزین کافی برای گذراندن بقیه تابستان وجود دارد.
استفان شورک توضیح داد: پالایشگاه‌ها اوضاع بسیار خوبی دارند، چرا که نفت را به قیمت نسبتاً ارزان خریداری کرده و نشانه‌ای از آغاز کاهش قیمت محصولات نفتی وجود ندارد؛ در نتیجه پول خوبی به جیب می‌زنند.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24