سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه تاکید کرده که مذاکرات در مورد برنامه هسته ای ایران بار دیگر تمدید نخواهد شد.
به گزارش ایرنا به نقل از ایتارتاس، ریابکوف روز جمعه در مصاحبه با نشریه روسی «ایندکس بزآپاسنستی» گفت: «امکان ندارد مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 به تعویق بیفتد یا تاریخ آن تمدید شود.»
این مقام روس خاطرنشان کرد: طرف های مذاکره کننده شامل ایران و اعضای گروه 1+5 بر این باورند که هر قدر روند مذاکرات طول بکشد، مخالفان آن برای افزایش فشار و ایجاد مسایل بیشتر وسوسه می شوند و تفاهم آنها در این مورد بسیار مهم است.
وی افزود: در مذاکرات هسته ای مسایل معدودی باقیمانده و کاملا ممکن است این مباحث را تا روز هفتم ماه جولای - موعد مقرر برای دستیابی به توافق جامع- حل و فصل و برطرف کرد.
ریابکوف افزود: بر این باورم که هیچ ناکامی در مذاکرات رخ نخواهد داد و طرف های مذاکره کننده می توانند در مورد مسایل باقیمانده مورد اختلاف به توافق برسند.
مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه با بیان این که هیچ طرح «ب» وجود ندارد، اظهار داشت: ایران و 1+5 احتمالات دیگر را در مذاکرات مطرح نمی کنند؛ تمام طرف های شرکت کننده در مذاکرات معتقدند که ما موفق می شویم تا موعد مقرر به توافق دست بیابیم.
وی خاطرنشان کرد: تمدید مذاکرات که برای یک هفته پس از روز سی ام ژوئن انجام گرفت در مرز مجاز یا غیرمجاز قرار داشت.
ریابکوف گفت: هر چند که این اصل که «هیچگاه نباید امکان رویدادی را کاملا نفی کرد» همچنان معتبر است اما در پشت پرده مذاکرات وین هیچکس از طرح دیگری در صورت ناکامی دور کنونی مذاکرات سخن نمی گوید؛ اطمینان دارم تا روز هفتم جولای به توافق دست خواهیم یافت.
وی در مورد لغو تحریمها نیز گفت: «ساز و کار و شیوه لغو تحریم ها در مورد ایران با بازرسی های آژانس بین المللی انرژی اتمی مرتبط است اما مکانیسم لغو تحریم ها هنوز در حال بررسی است.»
ریابکوف خاطرنشان کرد: «تعلیق یا لغو تحریمها به اقدامات مشخص ایران در عرصه انرژی هسته ای بستگی دارد که آژانس بین المللی انرژی اتمی باید آن را تائید کند.»
مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه گفت: طرح اقدامات پیچیده ای را تهیه کرده ایم که مورد توافق قرار گرفته است؛ در این طرح اقداماتی که پس از دستیابی به توافق جامع باید انجام شود، مشخص شده است.
به گفته وی، در این طرح به عنوان مثال گفته شده است که توافق جامع در چه روزی اعتبار اجرایی می یابد.
مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه خاطرنشان کرد: اصل و ایده این طرح در واقع همان اصل «گام به گام» است که رییس جمهوری روسیه آن را مطرح کرد.
وی گفت: هیات روسی به دلایل اصولی در مذاکرات در مورد لغو تحریم های یکجانبه که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا بر ایران وضع شده است، شرکت نکرد. با این حال به دقت با تمام طرف های شرکت کننده در مذاکرات رایزنی کردیم تا در مکانیسم طرح شده برای لغو تحریم های یکجانبه غرب، اختیارات شورای امنیت سازمان ملل نقض نشود و بر فعالیت آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد ایران تاثیر منفی نگذارد.
برای نخستینبار در ایرانول؛ تأیید اعتبار مالیاتی دو پروژه روانکار پیشرفته
شرکت نفت ایرانول برای نخستینبار در تاریخ فعالیت خود، تأییدیه دریافت ح...
محسن رضایی: پاسخ آمریکا به شروط ایران ناکافی است؛ ابهامات باید برطرف شود
محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات...
هشدار زرد هواشناسی برای ۲۶ استان؛ احتمال بالا آمدن آب رودخانهها
سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح زرد، از فعالیت سامانه بارشی در ۲۶ اس...
آمریکا بهدنبال قطع مسیرهای زمینی تجارت ایران با همکاری ترکیه و پاکستان
وزیر خزانهداری آمریکا مدعی شد واشنگتن در چارچوب کارزار فشار اقتصادی ع...
زلنسکی: جنگ خاورمیانه و انسداد تنگه هرمز باعث افزایش قیمتها شده است
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، با اشاره به پیامدهای اقتصادی جنگ...
مخبر: ایران برای حفظ امنیت ملی، فراتر از مرزهایش به دشمن ضربه میزند
محمد مخبر، مشاور و دستیار مقام معظم رهبری، در واکنش به اظهارات اخیر مق...
تغییر مدیریتی در پتروشیمی فنآوران؛ رفیقدوست از مدیرعاملی پتروشیمی فنآوران استعفا داد | خوانزاده سرپرست شد
با پذیرش استعفای حسین رفیقدوست از مدیرعاملی شرکت پتروشیمی فنآوران، ع...
رونمایی همراه اول از نسخه ارتقایافته سوپراپلیکیشن «شاد»
وزیر آموزش و پرورش در جریان بازدید از زیرساختهای فنی و تغییرات نسخه ج...














نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.