Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

بورس24 :بازار سرمایه امروز هم شاهد معاملاتی کم‌حجم و بازاری کسل‌کننده و فرسایشی بود. حجم معاملات خرد سهام به حدود ۸۵ میلیارد تومان بالغ شد شاخص گرچه نوسانات کمی در دامنه منفی و مثبت را به خود دید لیکن درنهایت با کاهشی معادل ۲۷ واحد به کار خود خاتمه داد. به نظر می‌رسد رونق معاملات و بهبود قیمت‌ها با شرایط کنونی که اقتصاد کشور دچار رکود عمیقی شده و همه‌روزه آمار و اطلاعات جدیدی از عمق آن انتشار می‌یابد به این سادگی‌ها امکان‌پذیر نیست.

شاید بتوان دغدغه‌های اصلی فعالان بازار را در شرایط حاضر به‌این‌ترتیب بیان کرد: ابهام در وضعیت صنایع داخلی به دلیل نامشخص بودن مواردی نظیر قیمت‌گذاری خوراک (عموماً پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها دچار این مشکل هستند)، قیمت‌گذاری دستور در بعضی صنایع (نظیر سنگ‌آهنی‌ها)، بالا بودن نرخ سود سپرده بانکی (که علیرغم تلاش‌های به‌عمل‌آمده هنوز راه‌های مختلفی به‌منظور دور زدن مصوبات شورای پول و اعتبار موجود است)، نزول شدید قیمت‌های جهانی (به‌ویژه نفت و به‌تبع آن پاره‌ای محصولات پتروشیمی)،‌عملکرد ضعیف شرکت‌ها در سه‌ماهه اول سال ۱۳۹۴ که اغلب به دلیل رکود شدید در بسیاری صنایع با تعدیلات منفی قابل‌ملاحظه سود همراه بود (صحبت‌های مدیرعامل جدید بورس کالا در که در بخش‌های بعدی آمده است به‌خوبی نشانگر عدم رونق بسیاری از بازارهاست)، بالا بودن مطالبات معوق سیستم بانکی و نیز حجم سنگین بدهی‌های دولت به بانک‌ها (ناشی از سررسید شدن اوراق مشارکت و مواردی شبیه به این‌که موجبات بالا رفتن قیمت تمام‌شده پول را فراهم آورده است) و درنهایت نگرانی‌های مرتبط با توافق هسته‌ای.

امروز دکتر همتی مدیرعامل بانک ملی ایران با ابراز تأسف از این که برخی از بانک‌ها آیین‌نامه بانک مرکزی درباره نرخ سود بانکی را رعایت نمی‌کنند، تأکید کرد که در کسوت مدیرعامل بانک ملی، نمی‌تواند با بانک‌های متخلف برخورد خاصی انجام دهد و گفت که درعین‌حال، قانون، سازوکار برخورد با متخلفان را طراحی کرده است. همتی، اعلام کرد که البته به برخی از بانک‌های متخلف حق می‌دهد، زیرا آن‌ها چاره‌ای ندارند و توضیح داد که برخی از مدیران بانک‌ها، بدهی چند هزار میلیارد تومانی به بانک مرکزی داشته و باید جریمه 34 درصدی هم بدهند، بنابراین چاره‌ای جز دادن سود بیشتر از آیین‌نامه ابلاغی ندارند.

فدرال رزرو امریكا روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای نحوه برخورد با «صادرات نفت و پتروشیمی» ایران تا قبل از روز «اجرا» كه منظور روز برداشته شدن كامل‌ تحریم‌هاست را تشریح كرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد تا فرارسیدن روز اجرا، تحریم‌ها و محدودیت‌ها در زمینهٔ نفت ایران مانند دوران بعد از توافق ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳ خواهد بود. بعدازاینکه ایران و گروه ۱+۵ در آن تاریخ به توافق ژنو دست پیدا كردند، دولت امریكا به ۶ كشور چین، هند، تایوان، كره، تركیه و ژاپن اجازه داد تا میزان صادرات نفت خود از ایران را ادامه داده و دچار تحریم‌ در بیمه و خدمات نشوند. همچنین از آن تاریخ تاكنون به ۱۴ واحد پتروشیمی ایرانی اجازه صادرات محصول داده شد. این مجتمع‌ها عبارت بودند از مجتمع پتروشیمی بندر امام، مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا، مجتمع پتروشیمی قاعد بصیر، شركت بازرگانی پتروشیمی ایران، مجتمع پتروشیمی جم، مجتمع پتروشیمی مرجان، مجتمع پتروشیمی مبین، مجتمع پتروشیمی بین‌الملل، مجتمع پتروشیمی نوری، مجتمع پتروشیمی پارس، مجتمع پتروشیمی صدف عسلویه، مجتمع پتروشیمی شهید تند گویان، مجتمع پتروشیمی شازند و مجتمع پتروشیمی تبریز. انتشار این بیانیه از سوی فدرال رزرو امریكا هرچند با تكرار مواضع قبلی بوده بیشتر به این واسطه صورت گرفته است كه فعالان بازار تا قبل از فرارسیدن روز اجرا تكلیف خود با بازار نفت ایران را بدانند. طبق آن توافق، شركت ملی نفت ایران و شركت ملی نفتكش درزمینهٔ این تبادلات با این ۶ شركت مجاز اعلام‌شده بودند كه حالا فدرال رزرو اعلام می‌كند كه این رویكرد از زمان توافق نوامبر ۲۰۱۳ تا فرارسیدن روز اجرا، ابقا شده و دچار تغییری نخواهد شد.

به گزارش وال‌استریت ژورنال،‌هیئت تجار نفت ژاپنی در حال سبک‌سنگین کردن اوضاع عقد قراردادهای نفتی بعد از توافق بین ایران و 6 قدرت جهانی با این امید که تحریم‌ها برداشته خواهد شد،‌هستند. درحالی‌که یک هیئت 60 نفری اقتصادی ژاپن به سرپرستی معاون وزیر اقتصاد این کشور به ایران سفرکرده است تا پیمان‌های تجاری با ایران منعقد کند، نوبوتکا، میاهارا،‌وزیر امور خارجه پیشین ژاپن گفته است: امنیت انرژی ژاپن با محکم کردن قراردادها با عربستان و دیگر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به‌جای ایران و روسیه امن‌تر خواهد شد. وی معتقد است که هنوز ریسک بسیار زیادی وجود دارد چراکه احتمال وقوع تنش‌ همچنان بالاست. وی اضافه می‌کند که تضمینی وجود ندارد که اوضاع برای سه سال آینده ثابت بماند و زود است که برای بستن قرارداد با ایران عجله کنیم. در همین حال دایشیرو یاماگیوا معاون وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن بعد از دیدار با وزیر و مسئولان وزارت نفت ایران که صبح امروز در مهمانسرای وزارت نفت برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: ۲۱ شرکتی که در هیئت ژاپنی به تهران آمده‌اند نماینده هزار شرکت متقاضی سفر به ایران بودند و بی‌شک، بعد از لغو عملی تحریم‌ها، روابط اقتصادی ایران و ژاپن شکوفا خواهد شد.

وی مذاکرات خود با بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت ایران را درباره نفت، منابع طبیعی و انرژی خوب و سازنده توصیف کرد و گفت: ازنظر سنتی ایران و ژاپن در زمینه‌های نفت، انرژی، برق و خودرو همکاری داشته‌اند اما معتقدم در حال حاضر این زمینه‌ها توسعه‌یافته و باید زمینه‌های جدید همکاری هم تعریف شود. معاون وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن افزود: هم دولت و هم بخش خصوصی و شرکت‌های ژاپنی از توسعه همه‌جانبه روابط حمایت می‌کنند و امیدواریم بعد از توافق هسته‌ای ایران و ۵+۱، روابط و همکاری‌های منطقه‌ای دو کشور افزایش یابد.

دور جدید مذاکرات نفتی ایران و ژاپن به‌عنوان یکی از مشتریان سنتی نفت خام ایران صبح امروز یکشنبه ۱۸ مردادماه در ساختمان وزارت نفت برگزار شد. در اولین دور از مذاکرات نفتی ایران و ژاپن، نمایندگان ۲۸ شرکت نفتی، بانک و بیمه ژاپنی حضور یافتند و پیشنهادهای خود به‌منظور ازسرگیری فعالیت‌ها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران را ارائه کردند. بر اساس اعلام وزارت نفت، در این مذاکرات، مدیران و نمایندگان شرکت‌های میتسوبیشی، تویوتا، سومیتومو، ایتوچو، سوجیتز، کنساماتسو، میتسویی، کانسایی پینت، ساندن هلدینگ، نیپون استیل، سومیتومو متال، تویو، جِی جی سی (JGC)، کوبه استیل، چیودا، بانک UFJ میتسوبیشی توکیو، گروه بانکی سومیتومو و میتسویی، بانک میزوهو، گروه نفت و انرژی نیپون JX، شواشل، اینپکس، فدراسیون تجارت ژاپن (Keidanren)، جترو، بانک همکاری‌های بین‌الملل ژاپن، بیمه صادرات و سرمایه‌گذاری ژاپن، گروه ملی فلزات و نفت و گاز ژاپن و مرکز همکاری‌های ژاپن و خاورمیانه حضور یافته‌اند.

امیرحسین زمانی نیا معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل بابیان اینکه در مذاکرات نفتی هنوز وارد بحث پروژه‌ها با طرف‌های خارجی نشده‌ایم و تأکید بر اینکه از جانب برجام و شیوه رفع تحریم‌ها ریسکی متوجه ایران نخواهد بود، گفت: فعلاً شرکت‌ها برای برگشتن به ایران اظهار علاقه می‌کنند و وارد جزئیات نشده‌ایم. وی ادامه داد: البته اشاراتی مطرح‌شده است اما هنوز وارد این بحث‌ها نشده‌ایم به دلیل اینکه ما فکر می‌کنیم در موقعیتی قرارگرفته‌ایم که می‌توانیم شرکای خودمان را انتخاب کنیم نه اینکه هرکسی به هر چیزی علاقه‌مند بود وارد آن شود. معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل اضافه کرد: آقای وزیر ملاحظاتی در صنعت نفت و گاز دارند که برای تأمین آن‌ها انتخاب می‌کنیم با چه کسی کارکنیم. وی افزود: محورهای اصلی این ملاحظات هم اول انتقال تکنولوژی و دوم تقویت بخش خصوصی و فن‌آوری نفت در ایران است و با توجه به این دو موضوع است که ما شرکایمان را انتخاب خواهیم کرد. زمانی نیا بابیان اینکه پول و تأمین منابع مالی مهم است اما مهم‌تر از آن اشتغال تکنولوژی و توانمندسازی صنعت نفت بومی ما خواهد بود، تصریح کرد: پول به‌هرحال فراهم خواهد شد و هر کس بخواهد کار کند باید تأمین مالی هم انجام دهد اما مهم‌تر از آن انتقال تکنولوژی و فن‌آوری موردنیاز صنعت نفت و گاز کشور است.

همزمان با آغاز مذاکرات جدید نفتی ایران و انی ایتالیا، اولین قرارداد همکاری بین یک شرکت ایرانی و ایتالیایی در صنعت پتروشیمی امضا شد. بر این اساس به استناد گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی هفته گذشته قرارداد همکاری بخش ساختمان و نصب یک طرح پتروشیمی ESBR در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به‌صورت مشترک بین یک شرکت ایرانی و ایتالیایی امضاشده است. گزارش رسمی منتشرشده توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی حاکی از آن است که پس از امضای قرارداد تأمین دانش فنی با شرکت پلیمری اروپا versalis، شرکت‌های تکنی مونت ایتالیا و یک شرکت ایرانی به‌عنوان پیمانکاران مهندسی اصولی، تفصیلی و تدارکات این طرح پتروشیمیایی انتخاب و قرارداد همکاری با آن‌ها امضاشده است.

به گزارش رسانه‌های نیوزیلند، رئیس شرکت فونترای نیوزیلند گفت ایران پتانسیل عظیمی برای تولیدات فرآورده‌های لبنی این کشور دارد.تئو اسپیرینگ افزود: ایران بازار بزرگی است و پتانسیل زیادی دارد. مسلماً ایران بخشی از برنامه‌های آینده ما را در برمی‌گیرد. اسپیرینگ در ادامه گفت: ایران بازار بزرگی برای کره و روغن کره است و همچنین این کشور بازار در حال ظهوری برای پودر شیر است. شرکت فونترا بزرگ‌ترین صادرکننده فرآورده‌های لبنی در جهان است که با کاهش تقاضا برای تولیدات خود مواجه شده است.

سلطانی‌نژاد مدیرعامل جدید بورس کالا با اشاره به عملکرد چهارماهه ابتدایی سال جاری بورس کالا، عنوان کرد: در چهارماهه ابتدایی امسال رینگ محصولات صنعتی و معدنی بورس کالا با کاهش 33 درصدی ارزش معاملات مواجه شد که ناشی از رکود حاکم بر صنعت مسکن به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان بازار آهن‌آلات بود. درعین‌حال روند کاهش قیمت‌ها در دنیا ازجمله کشور چین به این کاهش‌ها افزود. وی ادامه داد: در حوزه محصولات کشاورزی نیز با توجه به افزایش ظرفیت بهره‌وری و تعامل خوب فعالان بازار با مسئولان کشاورزی رشد 1900 درصدی ارزش معاملات این بازار نسبت به چهارماهه مشابه سال قبل را شاهد بودیم، همچنین بازار معاملات فرآورد‌ه‌های نفتی بورس کالا نیز در چهار ماه نخست امسال با 17 درصد کاهش و بازار پتروشیمی‌ها نیز با 31 درصد کاهش ارزش معاملات مواجه بود. این در حالی بود که در معاملات آتی این بازار نیز افت 47 درصدی ارزش معاملات رخ داد. مدیرعامل بورس کالا راه‌اندازی بازار مشتقه ارز را اصیل‌ترین برنامه این بازار در سال جاری عنوان کرد و افزود: علاوه بر فراهم کردن شرایط معاملات ارزی در رینگ صادراتی بورس کالا و فراهم کردن سوآپ صادراتی؛ فراهم کردن امکان فعالیت مؤسسات فورسیتینگ (رتبه‌سنجی) و اخذ استانداردها در عرصه بورس‌های کالایی به‌منظور تأمین مالی برای فعالان حوزه صادرات و واردات کالایی در دستور کار بورس کالا است. درعین‌حال ایجاد زمینه لازم برای ایجاد معاملات مدت‌دار و اعتباری بین‌المللی و امکان پوشش ریسک در بازارهای بین‌المللی از طریق توسعه معاملات با بورس‌های دنیا نیز از برنامه‌های جدی بورس کالا است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران بابیان این که تعداد واحدهای خالی از سکنه در تهران از 325 هزار واحد در 2 سال گذشته به 250 هزار واحد رسیده است، گفت: اگر واحدهای نیمه‌تمام هر چه زودتر به بهره‌برداری نرسند سال 95 و 96 جهش قیمت مسکن را تجربه خواهیم کرد. واحدی با تأکید بر اینکه 30 درصد نقدینگی کشور مربوط به صنعت ساختمان است، گفت: صنعت ساختمان می‌تواند به خروج اقتصاد از رکود کمک کند به‌طوری‌که بر اساس آمارهای منتشرشده سهم بخش مسکن در تولید ناخالص داخلی تا سال 80 بالغ‌بر 4.5 درصد بود و از سال 87 تا 91 این سهم ارزش‌افزوده در بخش مسکن به 5 درصد رسیده است. مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به اینکه صنعت ساختمان 300 تا 400 فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌کند، گفت: باید به دنبال رونق صنعت ساختمان باشیم چراکه این صنعت می‌تواند موجب افزایش اشتغال و رونق اقتصاد در کشور شود. وی گفت: دولت قصد دارد با تقویت عرضه و تقاضا و اعطای تسهیلات رونق را وارد بخش مسکن کند اما شاید به دلیل تحریم‌ها و کاهش توان نهادهای مالی و بانک‌ها اعم از مؤسسات مالی و بانک‌ها از اینکه تسهیلات پرداخت‌شده در بخش مسکن بازگشتی نداشته باشد رغبتی در اعطای تسهیلات به بخش مسکن از خود نشان نمی‌دهد. مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران افزود: بر اساس طرح جامع مسکن سالانه باید 950 هزار واحد مسکونی احداث شود و امسال طبق آماری که به‌دست‌آمده سال گذشته 500 هزار واحد مسکونی ساخته شد این نشان می‌دهد در حال حاضر 450 هزار واحد مسکونی کسری داریم.

مدیر روابط عمومی بانک مسکن اعلام کرد: با اجرای طرح "رها" در بانک مسکن، امکان فروش آپارتمان‌های وام‌دار در سال‌های پایانی دوره بازپرداخت، فراهم شد. مسعود ایزدی گفت: "رها" دارای این مزیت برای وام‌گیرنده‌هاست که بر اساس آن مالکان آپارتمان‌های رهنی می‌توانند واحد خود را در عین باقی ماندن بخشی از اقساط وام آن، فک رهن کرده و بفروشند. در این طرح افرادی که معادل ١١٠ درصد اقساط باقی‌مانده وام خود، حساب در بانک مسکن افتتاح می‌کنند، از سود ٢٠ درصدی سالانه بهره‌مند می‌شوند بنابراین با سود دریافتی می‌توانند بخشی از اقساط باقی‌مانده وام خود را پرداخت کنند.

به نقل از شرکت بازرگانی دولتی ایران، علی قنبری، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: تاکنون 7.3 میلیون تن گندم به ارزش 85 هزار میلیارد ریال از کشاورزان سراسر کشور خریداری و ذخیره‌سازی شده است. در حال حاضر میزان خرید به 7 میلیون و 350 هزار تن رسیده که نسبت به‌کل خرید سال گذشته 650 هزار تن و نسبت به مدت مشابه سال قبل در این تاریخ، بیش از یک‌میلیون و 100 هزار تن افزایش‌یافته است. قنبری ارزش گندم‌های خریداری‌شده را بیش از 8 هزار و 500 میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد: هم‌اکنون 6 هزار میلیارد تومان به‌حساب کشاورزان بابت خرید این مقدار گندم واریزشده و مابقی مطالبات گندم کاران با تخصیص اعتبار از سوی دولت و بانک‌ها به‌زودی پرداخت خواهد شد.

وزیر اقتصاد که مرداد 92 بیشترین رأی اعتماد تاریخ را از مجلس گرفته بود، امروز سومین کارت زرد خود را از همان مجلس دریافت کرد و درخواست استیضاح وی با امضای 14 نماینده به هیئت‌رئیسه، به جریان افتاد. علی طیب‌نیا امروز به صحن علنی مجلس رفت تا سؤال مهرداد بذرپاش، نماینده اصولگرای مجلس را پاسخ دهد. سؤال بذرپاش از وزیر اقتصاد یکی علت اجرا نشدن مصوبه گشایش اعتبار با پیش‌پرداخت 30 درصد توسط بانک‌ها بود و دیگری دلیل افزایش مالیات اصناف خرد. پاسخ‌های طیب‌نیا نمایندگان مجلس را قانع نکرد و طیب‌نیا با ۸۰ رأی موافق، ۱۰۵ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۱ نماینده حاضر در صحن سومین کارت زرد خود را از مجلس گرفت؛ اما سؤال وزیر اقتصاد در مجلس هم با حاشیه‌هایی همراه بود و هم با نکات قابل‌توجهی. اولین نکته قابل‌توجه این بود که وزیر اقتصاد برای دو موضوعی به مجلس فراخوانده شده بود که کاملاً در حیطه اختیار وی نبود. میزان مالیات اصناف، بر اساس قانون مالیات‌ها که مصوب خود مجلس است اخذ می‌شود و به نظر نمی‌رسد بالا و یا پایین بودن آن در حیطه اختیار وزیر باشد. خود طیب‌نیا هم در پاسخ به بذرپاش امروز در صحن علنی مجلس به این مسئله هم اشاره کرد و گفت: «من در خصوص مالیات‌ها قانون مصوب مجلس را اجرا می‌کنم.» موضوع دیگری هم که طیب‌نیا را به مجلس کشانده بود، علت اجرا نشدن مصوبه گشایش اعتبار با پیش‌پرداخت 30 درصد توسط بانک‌ها بود. موضوعی که احتمالاً در اجرایی شدن آن تنها پای وزارت اقتصاد میان نیست و گوشه‌هایی از آن‌هم به بانک مرکزی بازمی‌گردد و هم به وزارت صنعت.

پروفسور محمدهاشم پسران، اقتصاددان برجسته ایرانی در جهان معتقد است اقتصاد ایران در سال‌های اخیر به‌واسطه مشکلات موجود در ۳ نقطه توقف کرده است؛ «کاهش سرمایه‌گذاری»، «کاهش توان تولید و خدمات» و «رکود و بیکاری» ۳ توقفگاه اقتصادی که مورد تأکید پروفسور هاشم پسران است. این اقتصاددان برجسته ایرانی معتقد است برای اینکه اقتصاد ایران به سمت توسعه حرکت کند باید از این ۳ توقفگاه عبور کرد و لازمه اصلی این موضوع این است که سیاست‌های اقتصادی این ۳ توقفگاه مورد تأکید قرار بگیرد. همزمان با حصول توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند اقتصاد ایران به‌منظور استفاده صحیح از تمام ظرفیت‌های موجود اقتصادی در آغاز گشایش‌های مجدد، نیازمند انجام اصلاحات ساختاری و برطرف کردن عدم‌تعادل‌های مزمنی است که سال‌‌‌هاست اقتصاد را رنجور و ضعیف و در برابر تحریم ضربه‌پذیر کرده است. در همین رابطه پروفسور محمدهاشم پسران، اقتصاددان برجسته ایرانی و استاد اقتصاد کمبریج و کالیفرنیای جنوبی در گفت‌وگو با هفته‌نامه «تجارت فردا» به تشریح وضعیت اقتصاد ایران در پسا تحریم پرداخته و ۳ مسیر پیشنهادی به‌منظور توسعه اقتصادی را توصیه کرده است. نخستین توصیه‌ای که از سوی پروفسور پسران مطرح‌شده مربوط به سرمایه‌گذاری منابع ارزی آزادشده و درآمدهای نفتی است. دومین توصیه که از سوی پروفسور پسران برای دوران پسا تحریم پیشنهادشده توجه به افزایش توان تولید است.

به گفته استاد اقتصاد کمبریج و کالیفرنیای جنوبی با توجه به کاهش بیشتر تولید نسبت به مصرف طی سال‌های گذشته، اولویت باید در احیای ظرفیت تولید کشور باشد. سومین توصیه پروفسور پسران خروج از رکود است که به اعتقاد وی اولویت اصلی اقتصاد ایران در شرایط کنونی است. به گفته این اقتصاددان برجسته ایرانی برای خروج از رکود و ایجاد اشتغال الزاماً نیازی به سیاست‌های تورم‌زا نداریم و می‌توانیم راهی را برویم که آمریکا بعد از بحران مالی ۲۰۰۸ طی کرد. راه توسعه اقتصاد ایران حرکت در جهت خصوصی‌سازی اقتصاد است. وی بابیان اینکه درست است که باید مراقب افزایش مجدد تورم باشیم و کوشش کنیم تورم را به سمت کاهش بیشتر سوق دهیم، تصریح کرد: اما فکر می‌کنم شرایط کنونی ایران به‌گونه‌ای نیست که توسعه اقتصاد الزاماً منجر به تورم شود.

احمد مهدوی، با اشاره به خبر تصویب آیین‌نامه قیمت‌گذاری خوراک پتروشیمی‌ها در دولت که در روزهای گذشته منتشر و با گمانه‌زنی‌های مبنی بر تعیین نرخ 13 سنتی همراه شده است، اظهار داشت: متأسفانه برخی به دنبال ایجاد حاشیه بوده و با اعلام نرخ‌های غیرواقعی سعی در فراهم کردن زمینه فشار بیشتر بر صنعت پتروشیمی هستند. وی ادامه داد: در جریان مصوبه هفته پیش دولت بخشی از آیین‌نامه قیمت‌گذاری خوراک پتروشیمی‌ها که مربوط به‌کلیات است، تصویب‌شده که به دلیل نهایی نشدن قیمت خوراک کامل نیست. از سوی دیگر در جلسه هیئت دولت علاوه بر اینکه وزارت نفت قیمتی را برای نرخ خوراک تعیین نکرده بود، دولت هم تأکید کرده است قیمت‌گذاری خوراک باید طبق قانون مصوب مجلس تعیین شود. مهدوی افزود: بنابراین برخی به‌اشتباه تصور می‌کنند وزارت نفت مسئول قیمت‌گذاری نرخ خوراک پتروشیمی‌هاست، درحالی‌که طبق فرمولی که در مصوبه مجلس هم تأکید شده این موضوع با همکاری سه وزارتخانه اقتصاد، صنعت و نفت بررسی و موارد مشترکی تهیه می‌شود تا در هیئت دولت به تصویب برسد. بر همین اساس دولت قیمت نرخ خوراک را نهایی خواهد کرد نه وزارت نفت. این مقام مسئول ادامه داد: در این مصوبه آمده است «واحدهای تولیدکننده مواد پایه (بالادستی) پتروشیمی داخلی باهدف ایجاد ارزش‌افزوده و تکمیل زنجیره تولید در محصولات میانی و نهایی به‌عنوان صنایع مشمول تخفیف در قیمت خوراک‌های گاز و مایع مصرفی معرفی و نیز میزان تخفیف پلکانی هر یک از واحدها بر اساس دسته‌بندی آن‌ها در مناطق گوناگون تعیین شد.» مهدوی ادامه داد: بر همین اساس برای اجرای این مصوبه به تعیین قیمت خوراک نهایی نیاز است که این موضوع هم در جریان است.

مجموع معاملات بورس و فرابورس با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک (عمده) در روز جاری به مبلغ ۱۳۷.۸ میلیارد تومان رسید که از این میان سهم اوراق بدهی ۱۸.۵ میلیارد تومان و سهم معاملات عمده‌ (شامل بازار بلوک) ۲۶.۳ میلیارد تومان بود. ارزش اوراق بهادار مبادله شده امروز در بورس اوراق بهادار تهران به مبلغ ۷۰.۸ میلیارد تومان و در فرابورس به ۶۷ میلیارد تومان رسید که معامله بلوکی ارتباطات سیار (همراه اول) با ۴.۵ میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و ذوب‌آهن اصفهان با ۱۶.۱ میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند. گروه خودرو با ۸.۵ میلیارد تومان و گروه بانک با ۶.۹ میلیارد تومان بیشترین سهم را در معاملات امروز بورس تهران نسبت به سایر صنایع از آن خود کردند. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۲۷ واحد و شاخص قیمت ۱۱ واحد کاهش یافتند ولیکن شاخص فرابورس 5 تغییری نداشت. شاخص کل بورس تهران با افت امروز خود به عدد ۶۵۹۷۴ واحد و شاخص قیمت به ۲۶۱۴۶ واحد رسید. هلدینگ نفت و گاز تأمین (تاپیکو) با ۳۳ واحد بیشترین اثر مثبت و ارتباطات سیار ایران (همراه اول) با ۳۶ واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.

وضعیت نمادهای صنعت سیمان و اخبار و اطلاعات منتشره در ارتباط با این صنعت:

تعداد نمادهای معاملاتی صنعت سیمان امروز به ۲۱ نماد (شامل ۲ نماد حق تقدم)‌، حجم معاملات به ۱۱۲۹۸ هزار سهم و ارزش معاملات به ۷۶۱۵ میلیون ریال بالغ شد. از میان نمادهای معاملاتی و بر پایه قیمت پایانی، تنها نماد سیمان شمال اندکی مثبت، ۲ نماد بدون تغییر و مابقی نمادها یکپارچه منفی بودند. سیمان شرق با ۲۲۴۱ هزار سهم به ارزش ۲۳۶۸ میلیون ریال حدود ۳۱ درصد معاملات خرد و حق تقدم سیمان شرق با ۷۴۵۳ هزار سهم به ارزش ۱۷۹۸ میلیون ریال معادل ۲۴٪ کل معاملات خرد نمادهای صنعت سیمان را به خود تخصیص دادند. از میان نمادهای باز ۱۰ نماد سیمان اردبیل، خاش، خزر، اصفهان، صوفیان، فارس، هرمزگان، نی‌ریز و ایلام امروز شاهد انجام معامله‌ای بر روی نمادهای خود نبودند. امروز هیچ‌یک از نمادهای صنعت سیمان مشمول بازگشایی، توقف و یا حراج مجدد نشدند. در سامانه کدال پیش‌بینی سود سال ۱۳۹۴ شرکت سیمان قاین که به تائید حسابرس رسیده است منتشرشده است. شرکت سیمان آباده نیز مجمع عادی به‌طور فوق‌العاده خود را به‌منظور بررسی صورت‌های مالی و تصویب حساب‌ها و همچنین مجمع فوق‌العاده را به‌منظور تطبیق اساسنامه با نمونه موردپذیرش سازمان بورس و اوراق بهادار برای روز ۳ شهریورماه ۱۳۹۴ آگهی نموده است.

سه نماد لیدر صنعت سیمان امروز شرایط مشابهی را به خود دیدند. تمامی معاملات در دامنه منفی قیمت به ثبت رسید علاوه بر این حجم و ارزش نمادها بسیار پایین آمده است. ارزش مجموع معاملات سه نماد لیدر امروز به‌زحمت از هفتاد میلیون تومان فراتر رفت!!!

تغییرات سهامداران بالای 1% صنعت سیمان:

بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، هیچ‌یک از سهامداران بالای 1% شرکت‌های این صنعت در روز گذشت‍ه در نماد سیمان شرق بیمه ایران، در نماد سیمان خاش شرکت آینده‌سازان صنعت سیمان و در نماد سیمان سپاهان شرکت توسعه سرمایه و صنعت غدیر خریدار سهام بوده‌اند.

مقصود پورابولی

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24