Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

دبیر انجمن سیمان زمان عملیاتی شدن افزایش ۱۷ درصدی قیمت سیمان را از اوایل شهریور اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا شیخان که پیش از این از ابلاغ بخشنامه مهم 26 تیر توسط معاون اجرایی رئیس جمهور درمورد آزاد شدن های قیمت گذاری سیمان خبر داده درباره زمان اجرایی شدن افزایش قیمت 17 درصدی به ایسنا گفت: مقرر بود پس از ماه رمضان افزایش نرخ صورت گیرد اما شرایط مساعد نبود. لذا از اوایل شهریور ماه تعدیل نرخ صورت می‌ گیرد، البته باید توجه داشت که افزایش قیمت برای سودآوری صنعت نیست، بلکه برای حفظ این صنعت است.

وی ادامه داد: اگر برای سودآوری، قیمت‌ ها تعدیل پیدا می‌ کرد باید 100 درصد افزایش نرخ می‌داشتیم اما هم بازار تمایل به این امر ندارد و هم ما در شرایط کنونی به فکر ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا هستیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه بر اساس برآورد صورت گرفته در راستای جبران افزایش هزینه‌ ها از جمله تعدیل دستمزدها، افزایش نرخ برق و بالا رفتن هزینه حمل و نقل که در کل باعث افزایش هزینه مواد اولیه شده‌اند لازم است 17 درصد افزایش قیمت سیمان داشته باشیم، گفت: این کار هر ساله صورت می‌ گیرد و پس از آن دیگر تغییر قیمتی در سیمان نخواهیم داشت. امسال نیز دلیل تغییر قیمت، رکود است.

شیخان خاطرنشان کرد: با وجود صادر کردن بخش زیادی از سیمان تولیدی همچنان عرضه بیشتر از تقاضاست. به همین دلیل غیر از چند کارخانه که وضعیت بهتری در تولید و صادرات دارند، مابقی شرکت‌ ها با تخفیف و ارائه یارانه حمل، سیمان می‌ فروشند. لذا لازم است در صنعت سیمان افزایش نقدینگی داشته باشیم تا کارخانه‌ ها کمتر آسیب ببینند.

وی با تاکید بر این که از این پس درصدد هستیم به میزان نیاز داخلی و صادرات، سیمان تولید کنیم، گفت: دیگر بیشتر از نیاز داخلی و صادرات، تولید سیمان نخواهیم داشت، چرا که این منطقه صنعت را دچار چالش می‌کند. در شرایط کنونی افزایش نرخ حق مسلم صنعت سیمان است تا بتواند هزینه‌های اضافی را پوشش دهد و سود پیش‌ بینی شده در بودجه آنها محقق شود.

وی در مورد اخذ مجوز افزایش قیمت نیز تاکید کرد: سازمان هدفمندی وضعیت قیمت‌ ها را بررسی می‌کند و بر اساس مصوبات آن سیمان جزو اولویت‌ های اول و دوم نیست و به عنوان سایر کالاها از آن یاد شده است، لذا نیازی به اخذ مجوز برای افزایش قیمت نیست، چرا که سیمان شامل قیمت‌ گذاری نمی‌ شود.

شیخان با اشاره به اینکه بر اساس مصوبه سازمان هدفمندی در اواخر تیر امسال، سیمان از حیث قیمت‌گذاری خارج شده است، گفت: با توجه به اینکه سیمان در صنعت ساخت و ساز مصرف می‌شود تعدیل قیمت آن تاثیری در میزان مصرف ندارد. اگر بخواهیم به صورت واقعی در صنعت سیمان قیمت‌ گذاری انجام دهیم، اکنون قیمت سیمان دو برابر آنچه که هست، می‌بود و به تنی 200 هزار تومان در بازار داخلی می‌ رسید.

دبیر انجمن صنفی سیمان با اشاره به دستوری بودن قیمت سیمان در دهه 80 تصریح کرد: در دهه 80 با توجه به کمبود سیمان دولت بر توزیع نظارت می‌کرد که با رانت‌های ایجاد شده و حضور واسطه‌ ها شاهد بودیم سیمان با سه برابر قیمت فروش در کارخانه در بازار عرضه می‌شد. اما در سال‌های گذشته تولید سیمان منطقی شده که باید قیمت هم منطقی می‌ شد اما این کار صورت نگرفت و با توجه به رکود موجود در کشور سیمان قیمت واقعی خود را پیدا نکرد.

شیخان با تاکید بر اینکه در سال گذشته ایران اولین صادرکننده سیمان دنیا شد، علت این امر را نبود تقاضا در داخل خواند و اظهار کرد: در سایر کشورها صادرات امتیاز محسوب می‌ شود و با توجه به سنگینی وزن سیمان و هزینه حمل بالا، کارخانه‌های سیمان را در نزدیکی محل مصرف می‌ سازند. تا قبل از سال 1390 نیز در ایران همین روند بود و به همین دلیل تعدادی کارخانه در مرزها ایجاد شد که امیدواریم با بهبود شرایط در سال آینده، صادرات همچنان به عنوان بخشی از کار محسوب شود. 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24