فست فودها با وجود ظاهر پر زرق و برق و زیبا خالی از هر گونه ویتامین و مواد معدنی هستند که مشکلاتی را به ویژه برای کودکان ایجاد می کند.
دکتر راحله توکلی متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: از آنجا که بیشتر فستفودها با غوطه ورشدن در روغن داغ تهیه میشوند مصرف مداوم آنها میزان کلسترول بد یا همان چربی خون را به شدت افزایش می دهند. این در حالیست که ابتلا به کبد چرب در افرادی که زیاد فست فود می خورند بیشتر است چون این غذاهای چرب به شدت پرکالری و چاق کننده هستند.
وی افزود: برای سوزاندن کالری یک چیزبرگر باید 2 ساعت پیاده روی کنید. بنابراین اگر در منوی رستوران ها میزان کالری غذا و مقدار ورزش مورد نیاز برای سوزاندن این کالری نمایش داده شود افراد با وسواس بیشتری این نوع غذاها را سفارش می دهند. حتی براساس بررسیهای اخیر مصرف فستفودها به ویژه برگرها 3 بار در هفته یا بیشتر احتمال بروز پوکی استخوان را نیز تا 15 درصد بالا میبرد.
این متخصص تغذیه با اشاره به بیماریهایی که با لستفاده از این غذاهای آماده به آنها منجر میشوند، تصریح کرد: معمولا برای سرخ کردن غذاهای فست فودی از روغن هایی با اسید چرب اشباع و ایزومرهای ترانس بالا استفاده میکنند که این همان چربی مضری است که می تواند در دیواره سرخرگ ها رسوب کند و باعث مسدود شدن آن ها و در نتیجه افزایش احتمال سکته قلبی شود. پس اگر میخواهید از چربی خون، دیابت، پوکی استخوان، بیماری های گوارشی جلوگیری کنید غذاهای سالم خانگی کم چرب و کم نمک را جایگزین فست فودها کنید.
دکتر توکلی خاطر نشان کرد: این غذاها بر خلاف ظاهر زیبا دارای ارزش غذایی پایینی هستند و نه تنها ویتامین و املاح مورد نیاز بدن را تامین نمیکنند بلکه مصرف مداوم آنها باعث بروز اختلالات رشد در کودکان و نوجوانان به ویژه در سنین بلوغ میشود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.