Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 281
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

بورس24 :همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد امروز بازار شرایط متعادل‌تری را تجربه کرد. در میان نمادهای صنعت خودروسازی که حدود 3 ماه است معاملات پرحجم و همراه با حواشی زیادی را تجربه می‌کنند امروز نماد سایپا چندین نوبت تشکیل صف فروش را هم به خود دید که البته به پرحجمی روزهای گذشته نبود و خریداران از آزمون عرضه‌ها سربلند بیرون آمدند و درنهایت با تعادل منفی به کار خود خاتمه داد. نماد ایران‌خودرو هم علیرغم تعادل منفی در نیمه اول زمان معاملات در نیمه دوم تا حدود 3 درصد رشد قیمت هم مورد معامله واقع شد. دیگر نمادهای این صنعت (و یا وابسته به این صنعت) هم عموماً شرایط بهتری را به خود دیدند که از این میان نمادهای سایپادیزل، سرمایه‌گذاری رنا، گسترش سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو و سرمایه‌گذاری سایپا شرایط مناسب‌تری را از خود به نمایش گذاشتند. این گروه ارزش معاملاتی معادل 141 میلیارد تومان و اثر منفی 19 واحدی بر شاخص کل به‌جای گذاشت. نمادهای صنعت بانکداری عمدتاً در محدوده منفی تابلو مورد معامله قرار گرفتند. به نظر می‌رسد علیرغم اعتقاد برخی فعالان بازار سرمایه مبنی بر پتانسیل این گروه برای پیشرو بودن، ریسک عرضه‌های سنگین سهامداران حقوقی آن‌ها همچنان بالاست.

ارزش معاملات این صنعت اندکی کمتر از 9 میلیارد تومان و تأثیر منفی آن بر شاخص کل معادل 59 واحد بود. پالایشگاه بندرعباس که دو روز پیش به گردونه معاملات بازگشت امروز هم دچار صف فروش بود و به لحاظ بزرگ بودن نسبی این شرکت این صنعت موجب تأثیر منفی 51 واحدی بر شاخص کل شد. فلزات اساسی نسبتاً با شرایط مناسبی ظاهر شدند و با حدود 12 میلیارد تومان معامله تأثیر 48 واحدی بر شاخص کل داشتند. در این صنعت حدود 75 میلیون سهم ذوب‌آهن اصفهان مورد معامله قرار گرفت و عمدتاً با صف خرید همراه بود. با توجه به تصویب آیین‌نامه اجرایی مربوط به نحوه تجدید ارزیابی، فروش و استهلاک دارایی‌های تجدید ارزیابی‌شده در جلسه دیشب هیئت دولت و با توجه به‌احتمال استفاده این شرکت از این آیین‌نامه به‌منظور اجرای افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی (که البته در اسفندماه 1394 از سوی سازمان حسابرسی مردود اعلام‌شده بود)، نوسان گیران موجبات تشکیل صف خرید برای این نماد را فراهم آوردند. بر اساس این آیین‌نامه، افزایش بهای ناشی از تجدید ارزیابی دارایی‌های اشخاص حقوقی با رعایت استانداردهای حسابداری، مشمول پرداخت مالیات بر درآمد نمی‌شوند. این آیین‌نامه با اهدافی ازجمله ایجاد تسهیل در تجدید ارزیابی شرکت‌های دولتی، شفافیت هر چه بیشتر صورت‌های مالی، پیشگیری از تجدید ارزیابی گزینشی اموال، ماشین‌آلات و تجهیزات خاص و نیز جلوگیری از وارد شدن ضربات سنگین به بخش تولید مصوب گردید. در خصوص امکان تبدیل مازاد تجدید ارزیابی شناسایی‌شده به استناد استانداردهای حسابداری به سرمایه، نظر قطعی و روشنی وجود ندارد عده‌ای مازاد تجدید ارزیابی را از جنس اندوخته‌های قابل‌تبدیل به سرمایه نمی‌دانند چراکه به اعتقاد ایشان اندوخته می‌بایستی از محل سود اکتسابی و شناسایی‌شده در دفاتر کنار گذاشته شود. امروز در گروه سیمانی اکثراً معاملات مثبت و پر تقاضایی را تجربه کردند. از ۳۱ نماد مورد معامله‌شده در این گروه، 21 نماد با صف خرید مواجه شدند. بسیاری بهبود تقاضای خرید سهام سیمانی را به مصاحبه اخیر دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ارتباط با افزایش قیمت احتمالی 15 تا 17 درصدی در تیرماه مرتبط می‌دانند. در سایر نمادها و گروه‌ها اتفاق شایان‌ذکری رخ نداد. شاخص کل در ابتدا با جهش در مدار مثبت قرار گرفت لیکن باگذشت حدود نیم ساعت از آغاز معاملات روند شاخص معکوس شد و تدریجاً به دامنه منفی هم کشیده شد که البته در دقایق پایانی به یمن معاملات ویژه بر روی نماد پتروشیمی جم توانست به‌سختی و با رشد ضعیف 19 واحدی به کار خود خاتمه دهد. عرضه بلوک ۶۰ درصدی سهام پالایش نفت کرمانشاه به‌عنوان اولین واگذاری دولت در سال جدید، با ناکامی مواجه شد. این بلوک شامل حدود 81 میلیون به قیمت پایه هر سهم 42 هزار و 43 ریال و ارزش کل پایه حدود 340 میلیارد تومان به‌صورت نقد و اقساط برای فروش آگهی شده بود. در حال حاضر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران دارنده 60 درصد سهام شرکت پالایش نفت کرمانشاه است و 40 درصد دیگر سهام این شرکت نیز به سهام عدالت تعلق دارد. امروز مجلسی‌ها هم به بررسی و تصویب موادی از لایحه دائمی شدن برخی احکام برنامه‌های توسعه، پرداخته بودند که به لحاظ اهمیت برخی از این مواد، در ادامه مواردی از آن‌ها آورده شده است.

اخبار مهم بازارهای جهانی:

به نقل از رویترز، هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدییت برای تحویل در ماه پیش‌رو با کاهشی 43 سنتی 36 دلار و 36 سنت معامله شد. قیمت هر بشکه نفت برنت نیز با 40 سنت کاهش به 38 دلار و 27 سنت رسید. این افت قیمت در ادامه سقوط 4 درصدی در روز جمعه بوده است زمانی که عربستان اعلام کرد که در صورت عدم حضور ایران در طرح فریز نفتی در این برنامه شرکت نخواهد کرد. گلدمن ساکس اعلام کرد: «تعداد دکل‌های نفتی آمریکا در این هفته بازهم کاهش داشته است. در این هفته 10 دکل حفاری از حالت عملیاتی خارج‌شده است.» شمارش تعداد دکل‌های آمریکا این نکته را نشان می‌دهد که تولیدات نفت آمریکا در سال 2016 می‌تواند روزانه 705 هزار بشکه کاهش یابد و این میزان کاهش در سال 2017 به‌طور میانگین 375 هزار بشکه در روز خواهد بود. باوجوداینکه اپراتورهای نفتی با بدهی‌های خود دست‌وپنجه نرم‌ می‌کنند، تولیدات آمریکا همچنان بالا (بیش از 9 میلیون بشکه در روز) باقی‌مانده است. در کنار رشد آمار اقتصادی اخیر آمریکا، تحلیلگران معتقدند که چشم‌انداز اقتصادی آسیا در حال بهبود است که این موضوع می‌تواند موجب حمایت تقاضا و افزایش قیمت نفت شود.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت که عربستان سعودی تلاش می‌کند با اقداماتی روند افزایش صادرات نفت ایران را کُند و آهسته کند و در این راستا ورود نفت‌کش‌های ایرانی به آب‌های خود را محدود و ممنوع کرده است. فایننشال تایمز نوشت؛ از زمان لغو تحریم‌ها ایران فقط بخش کمی از نفت خام خود را به اروپا ازجمله به شرکت سسپا اسپانیا، توتال فرانسه و شرکت لیتاسکوی روسیه فروخته است. یک کارگزار کشتیرانی می‌گوید که تا اواسط ماه آوریل حدود 8 تانکر ایرانی از جزیره خارک بارگیری شده که 12 میلیون بشکه نفت فروخته‌شده را منتقل خواهد کرد. این روزنامه انگلیسی در ادامه نوشت؛ بر اساس اطلاعیه و دستورالعملی که یک شرکت بیمه کشتیرانی در ماه فوریه به اعضای خود ارسال کرده است، کشتی‌های ایرانی که حامل نفت خام این کشور هستند از ورود به بنادر عربستان و بحرین منع شده‌اند. در این اطلاعیه همچنین آمده است، کشتی‌هایی که یکی از 3 مقصد آخر آن‌ها بنادر ایران بوده است قبل از ورود نیاز به اخذ مجوز از مقامات عربستانی و بحرینی دارند. علاوه بر این روزنامه الریاض عربستان اعلام کرد که شورای هواپیمایی عربستان در تصمیمی اعلام کرده است که پرواز هواپیماهای شرکت ماهان به عربستان و یا عبور از حریم هوایی این کشور را ممنوع اعلام کرده است. بنا به این گزارش، در بیانیه این شورا آمده است: در پی رصد عملکرد شرکت‌های حمل‌ونقل هوایی خارجی در عربستان، برخی اقدامات خلاف آیین‌نامه مربوط به ایمنی هواپیماهای بین‌المللی حاضر در عربستان از سوی شرکت خطوط هوایی ماهان ایر ایران مشخص گردید و نسبت به لغو مجوز این شرکت تصمیم‌گیری شد. بنا به ادعای روزنامه الریاض، این تصمیم در پی حساسیت به‌سلامت و ایمنی مسافران گرفته‌شده است.

اخبار مربوط به بورس‌ها:

علی سنگینیان مدیرعامل تأمین سرمایه امین گفت: در راستای تصمیم دولت آلمان، وزارت امور اقتصاد و انرژی و دفتر اقتصاد و توسعه صادرات این کشور برنامه‌ای برای کمک به شرکت‌های آلمانی برای ورود به بازار ایران تنظیم کرده‌اند که بر این اساس شرکت trAIDe به‌عنوان نماینده این وزارتخانه، برای کمک به شرکت‌های آلمانی برای شناسایی بازار ایران و فعالیت در آن تعیین‌شده است. شرکت trAIDe متخصص در کمک به مؤسسات کوچک و متوسط برای دسترسی به بازارهای خارجی است که با توجه به جایگاه تأمین سرمایه امین در بازار داخلی، با این شرکت به‌عنوان شریک ایرانی، قرارداد همکاری امضا کرده است. بر اساس مفاد قرارداد منعقدشده بین تأمین سرمایه امین و trAIDe به نمایندگی از کشورهای ایران و آلمان، ازاین‌پس فرصت‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری در اقتصاد این کشورها از طریق این دو شرکت بررسی و در اختیار شرکت‌های مقابل قرار خواهد گرفت. قرار است طی سال جاری هیئت‌های تجاری از آلمان برای آشنایی با فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تجاری به ایران سفر کنند و با شرکای داخلی در مورد پروژه‌های سرمایه‌گذاری و مشارکت تجاری مذاکره کنند.

هیئت‌وزیران در جلسه دیروز خود در راستای بازسازی ساختاری و فراهم کردن مقدمات واگذاری شرکت هواپیمایی هما، 40 درصد سهام شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) را از طرح توزیع سهام عدالت خارج و 30 درصد سهام شرکت آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک را جایگزین آن نمود. همچنین مقرر شد بازسازی ساختاری شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، صرفاً در چارچوب مصوبات هیئت واگذاری و به‌منظور سود ده نمودن آن از طریق اقداماتی نظیر اصلاح اساسنامه، تبدیل شخصیت حقوقی شرکت به سهامی عام، ساماندهی و تعیین تکلیف موسسه صندوق بازنشستگی کارکنان و سایر روش‌ها و اقدامات مندرج در ماده 16 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل قانون اساسی انجام شود.

اخبار وضعیت عمومی اقتصاد:

عبدالرضا مصری سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: بررسی لایحه بودجه 95 از روز یکشنبه هفته آینده، 22 فروردین در صحن مجلس آغاز می‌شود. با توجه به اینکه بودجه امسال باید پیش از ابتدای خردادماه تصویب و قانون آن برای اجرا تقدیم دولت شود، بنابراین مقررشده که مجلس در زمان بررسی لایحه بودجه 95 حداقل در دو شیفت کاری برای بررسی بودجه جلسه علنی داشته باشد. هنوز درباره بررسی بودجه 95 در شیفت سوم در مجلس صحبتی نشده که این کار با نظر نمایندگان مجلس و در صورت نیاز انجام خواهد شد.

نمایندگان مجلس با تصویب ماده‌ 20 لایحه احکام دائمی برنامه‌های توسعه، تركیب مجمع عمومی بانك مركزی را مشخص کردند. بر اساس این ماده،‌ تركیب مجمع عمومی بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران عبارت است از: الف- رئیس‌جمهور (رئیس مجمع) ب- وزیر امور اقتصادی و دارایی پ- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی کشور ت- دو نفر از وزرا به انتخاب هیئت‌وزیران نمایندگان همچنین با تصویب ماده 21 لایحه ترکیب اعضای شورای پول و اعتبار را اصلاح کردند. بر اساس این ماده، تركیب اعضای شورای پول و اعتبار به شرح زیر اصلاح می‌شود: الف- وزیر امور اقتصادی و دارایی یا معاون وی ب- رئیس‌کل بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران پ- قائم‌مقام یا یكی از معاونان بانك مركزی با معرفی رئیس‌کل ت- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور یا معاون وی ث- وزیر صنعت، معدن و تجارت ج- دو نفر از وزرا به انتخاب هیئت‌وزیران چ- رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی ح- دو نفر کارشناس خبره و متخصص در حوزه‌های اقتصادی، پولی، بانکی با پانزده سال سابقه فعالیت علمی و اجرائی درزمینهٔ پولی و بانكی به پیشنهاد رئیس‌کل بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران و تأیید رئیس‌جمهور به مدت دو سال كه انتخاب مجدد آن‌ها بلامانع است. خ- یك نفر مجتهد آشنا به مسائل مالی و پولی با معرفی شورای عالی حوزه‌های علمیه د- دادستان كل كشور یا معاون وی ذ- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ر- رئیس اتاق تعاون جمهوری اسلامی ایران ز- نمایندگان كمیسیون‌های اقتصادی و برنامه‌وبودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی (هركدام یك نفر) به‌عنوان ناظر با انتخاب مجلس تبصره- ریاست شورا بر عهده رئیس‌کل بانك ‌مركزی جمهوری‌ اسلامی ‌ایران است. همچنین با تصویب ماده‌ای جرائم سنگینی را برای اخلال در نظام بانکی تعیین و دست بانک مرکزی را در این خصوص باز کردند بر اساس این ماده، تأسیس، ثبت، فعالیت و انحلال نهادهای پولی و اعتباری از قبیل بانک‌ها، مؤسسات اعتباری غیر بانکی، تعاونی‌های اعتبار، صندوق‌های قرض‌الحسنه، صرافی‌ها و شرکت‌های واسپاری (لیزینگ‌ها) و همچنین ثبت تغییرات نهادهای مذکور فقط با اخذ مجوز از بانک مرکزی و به‌موجب مقررات مصوب شورای پول و اعتبار امکان‌پذیر است. طبق تبصره یک این ماده، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی از قبیل سازمان ثبت‌اسناد و املاک کشور، نیروی انتظامی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف به رعایت مفاد این ماده و همکاری با بانک مرکزی می‌باشند. طبق تبصره دو این ماده، بانک مرکزی بر اساس مقررات قانونی، اختیار سلب صلاحیت حرفه‌ای و لغو مجوز و محکومیت متخلفان فعال در حوزه پولی به پرداخت جریمه را دارد. تبصره سه: انتخاب مدیرعامل و هیئت‌مدیره بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری پس از صدور مجوز صلاحیت حرفه‌ای آنان از سوی بانک مرکزی امکان‌پذیر است. این افراد باید حداقل دارای ۱۰ سال سابقه در زمینه‌های مالی، بانکی و بازرگانی و دانشنامه کارشناسی باشند. شرایط احراز نحوه اعتراض و رسیدگی به آن با پیشنهاد مشترک بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و تصویب شورای پول و اعتبار تعیین می‌شود. تبصره چهار: ایجاد نهادهای جدید در بازار غیرمتشکل پولی بدون مجوز بانک مرکزی ممنوع بوده و تصدی پست‌های مدیریتی آن‌ها در حکم تصرف غیرقانونی در اموال عمومی تلقی می‌شود. وکلای ملت با تصویب ماده 19 لایحه مذکور مقرر کردند که سقف سهم مشارکت طرف خارجی از تأسیس بانک ایرانی با رعایت قانون اجرای سیاست‌‌های کلی اصل چهل و چهارم (44) قانون اساسی مصوب 25.3.1389 و اصلاحات بعدی آن با پیشنهاد بانک مرکزی و تصویب شورای پول و اعتبار تعیین می‌شود. نمایندگان مقرر کردند که مشارکت شرکت‌های بیمه خارجی با شرکت‌های بیمه تجاری داخلی با اولویت بخش غیردولتی به‌منظور ایجاد شرکت بیمه مشترک بازرگانی در ایران، جذب سرمایه خارجی توسط شرکت‌های بیمه داخلی و همچنین تأسیس و فعالیت شعب و نمایندگی شرکت‌های بیمه بازرگانی خارجی و مؤسسات کارگزاری بیمه خارجی و شعب آن‌ها با رعایت سیاست‌‌های کلی اصل 44 قانون اساسی و قوانین مربوط مجاز است. بیمه مرکزی ناظر بر حسن اجرای این بند است

حامد مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در سال 90، 300 هزار خانه خالی در تهران وجود داشت که بر اساس آمارها بیشتر آن‌ها خانه‌های مجلل و لوکس بودند و معادل 20 میلیارد دلار سرمایه در آن‌ها حبس شده بود. اگر بازار مسکن رونق بگیرد علاوه بر تأثیری که بر کاهش بیکاری در کشور خواهد داشت به اجرای اقتصاد مقاومتی نیز کمک فراوانی می‌کند. مظاهریان شرایط کنونی کشور را یکی از دلایل تحرک ناکافی بازار مسکن اعلام کرد و در توضیح آن افزود: بانک‌های مقروض و کاهش قیمت نفت به میزان یک‌چهارم درآمدی که پیش‌تر داشت ازجمله شرایطی است که تأثیر بسیار مستقیمی بر بازار مسکن گذاشته است. به همین دلیل نیز باید قدرت خرید مردم طبقات متوسط و پایین را بالا ببریم و نظام بانکی است که می‌تواند در این تصمیم تأثیرگذار باشد. با ورود تسهیلات جدید خرید مسکن انتظار داریم متقاضیان با جیبی پرپول‌تر وارد بازار مسکن شوند و با توجه به اینکه این سپرده‌گذاری در نیمه دوم سال می‌تواند در اختیار متقاضیان قرار بگیرد پیش‌بینی می‌کنیم که با اعطای این تسهیلات به مردم بازار مسکن رونق بگیرد. وی با اشاره به اینکه از خرداد سال جاری نخستین دسته از خریداران مسکن از تسهیلات جدید استفاده می‌کنند و وارد بازار می‌شوند گفت: پیش‌بینی و انتظار ما این است با توجه به اینکه در سه سال گذشته در قیمت مسکن رشدی نداشتیم در سال جاری نیز در قیمت مسکن رشدی را شاهد نباشیم و هم‌اکنون که بازار مسکن از حباب خارج‌شده بهترین زمان برای خرید مسکن خواهد بود.

سیدمحمد صادق زاده مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو (سانا) گفت: احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و تأمین هفت هزار و 500 مگاوات انرژی از این محل در دستور کار وزارتخانه است و دریکی از بندهای لایحه پیشنهادی قانون بودجه سال 95 هفت هزار میلیارد ریال اعتبار برای این منظور در نظر گرفته‌شده است. موانع زیاد موجود برای تحقق این مهم، با حمایت وزیر نیرو برطرف شده و امید می‌رود در ماه‌های آغازین سال جاری بتوانیم حداقل 500 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر روی زمین برای تولید برق داشته باشیم. وزارت نیرو درصدد است تا مردم توربین‌های بادی را در دشت‌ها و پانل‌های خورشیدی را بر بام خانه‌ها به‌وفور مشاهده کنند.

اقلام مختلف وارداتی با تغییرات تعرفه‌ای در سال 1395 روبرو شدند که اکثر این تغییرات روند افزایشی داشته‌اند و اندک محصولاتی مانند برخی ماشین‌آلات باغبانی و کشاورزی و جنگل‌کاری با کاهش تعرفه مواجه بودند همچون تعرفه واردات ماشین‌آلات جنگل‌کاری و کشاورزی که از 20 به 15 درصد کاهش‌یافته است. در این میان قطعات وسایل نقلیه مانند بلبرینگ، شیر تنظیم هوای ورودی و خروجی خودروها، رولینگ کروی و سوزنی و غیره شامل حمایت از تولید داخل و افزایش تعرفه از 10 تا سقف 15 درصدی شدند و کمربند ایمنی، کاسه دیسک و ترمز، جعبه‌دنده خودروهای سواری تا سقف 20 درصد افزایش تعرفه داشته‌اند. تعرفه واردات قطعات موتورسیکلت، خودروهای سواری وانت، مینی‌بوس و همین‌طور شاسی‌های کامیون، کامیونت و شاسی کشنده‌های جاده‌ای از 15 به 20 درصد افزایش داشته و تعرفه واردات بدنه این خودروها نیز تا سقف 10 درصد افزایش داشته است. گرچه بدنه و کابینت یخچال و برخی کالاهای غیرمشابه خانگی تغییری در تعرفه‌ها نداشتند اما تعرفه واردات لامپ‌های LED و انواع واگن‌های قطار نیز مشمول حمایت تولید ملی شدند و همگی تا 10 درصد تعرفه را دریافت کردند. محصولات معدنی و مواد اولیه عالی خام برای استفاده در صنایع نیز با افزایش پنج‌درصدی تعرفه واردات در صورت نبود مشابه داخلی و پنج تا 10 درصدی همراه شده‌اند.

علیرضا مهاجر مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه گران‌تر بودن قیمت دانه روغنی تولید داخل در مقایسه با واردات از مسائلی بود که کارخانه‌ها علت اصلی نخریدن دانه روغنی تولید داخل اعلام می‌کردند، افزود: برای تشویق کشاورزان به کشت دانه‌های روغنی و افزایش میزان تولید و کاهش وابستگی بازار داخلی به محصول وارداتی وزارت جهاد کشاورزی تصمیم گرفت دانه روغنی را باقیمت هر کیلوگرم 2530 تومان از کشاورز خریداری و باقیمت کمتر معادل قیمت وارداتی بر اساس قرارداد شرکت بازرگانی دولتی با کارخانه‌ها به آنان تحویل دهد. دولت دو بار برای دانه روغنی یارانه پرداخت می‌کند یک‌بار در خرید تضمینی به کشاورز و یک‌بار نیز به‌صورت مابه‌التفاوت قیمت داخل و قیمت وارداتی این یارانه را می‌پردازد. شرکت بازرگانی دولتی به‌صورت مستقیم با کارخانه‌های فراوری روغن برای تحویل دانه‌های روغنی تولید داخل قرارداد منعقد می‌کند و در این زمینه مشکلی وجود ندارد.

اخبار مرتبط با شرکت‌ها و صنایع:

عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: قرار است به‌منظور حمایت از واحد‌های تولیدی در سال 1395 افزایش قیمتی در حدود 15 تا 17 درصد برای سیمان اعمال شود. البته شاید بتوانیم واحد‌های تولیدی را راضی کنیم که افزایش قیمت برابر نرخ تورم اعلامی باشد که به دنبال این بودیم که افزایش قیمت را از ابتدای اردیبهشت‌ماه اعمال کنیم اما جمع‌بندی‌ها بر این اساس بود که افزایش قیمت‌ها پس از ماه مبارک رمضان یعنی از 15 تیرماه اعمال شود. وی بابیان این‌که برنامه‌ریزی صنعت سیمان برای سال 1395 از بهمن‌ماه سال گذشته انجام‌شده گفته است: طرح متعادل‌سازی عرضه و تقاضا در این صنعت از سال گذشته اجرا شد و در بهمن‌ماه و اسفندماه پیشرفت خوبی را داشت. از سوی دیگر تخفیف‌ها را نیز کاهش دادیم و سیمان شرایط بهتری پیدا کرد و با توجه به این‌که استنباط ما این است که در سال جاری اتفاقی در حوزه مسکن و پروژه‌های عمرانی نمی‌افتد، این طرح تا سه‌ماهه سوم امسال به قوت خود باقی است. شیخان همچنین با اشاره به برنامه توسعه صادرات سیمان در سال جاری ادامه داده است: به‌شدت به دنبال این موضوع هستیم که بازار عراق را از دست ندهیم و جلساتی را نیز در انتهای سال گذشته با سازمان توسعه تجارت داشتیم و به دنبال این هستیم که بتوانیم تعرفه‌های واردات سیمان به عراق را به تعرفه‌های قبلی برگردانیم. وی همچنین خواستار این شده که در صورت امکان دو سال تنفس برای پرداخت بدهی‌های بانکی و مبالغ گاز و برق دریافت کنند و این موضوع را در دیدوبازدیدهای نوروزی با مسئولان پیگیری می‌کنند.

عادل نژاد سلیم مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج‌فارس بابیان این‌که در ماه‌های اخیر مذاکرات خیلی خوبی با برخی شرکت‌های آسیایی و اروپایی داشته‌ایم، گفت: امسال نتایج این مذاکرات را خواهیم دید و امیدواریم این مذاکرات به بار بنشیند. وی به پیشنهاد سرمایه‌گذاری ٧ میلیارد یورویی یک شرکت‌ بزرگ اروپایی در طرحی جدید اشاره کرد و گفت: این شرکت می‌خواهد با ما در طرحی مشترک در عسلویه همکاری داشته باشد، هم‌اکنون با این شرکت در حال مذاکره هستیم و تاکنون جلسات مختلفی با آن‌ها داشته‌ایم. نژادسلیم با تأکید بر این‌که به‌زودی تفاهم‌نامه همکاری با این شرکت بزرگ اروپایی امضا خواهد شد، گفت: بر اساس مذاکرات و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته محصولات تولیدشده در این طرح جدید بوده و تاکنون در ایران تولید نشده است.

مدیرعامل پتروشیمی کاویان اظهار کرد: خوشبختانه در سال 94 فاز نخست این مجتمع پتروشیمی با ظرفیت خوبی فعالیت داشت و امسال بر اساس اعلام متولیان امر در وزارت نفت با افزایش تولید اتان از فازهای 15 و 16 و همچنین فازهای 17 و 18 انتظار می‌رود به‌تدریج حجم خوراک دریافتی پتروشیمی کاویان افزایش یابد. فاز دوم پتروشیمی کاویان آمادگی کامل را برای دریافت را خوراک دارد و تمام زیرساخت‌های موردنیاز آماده است و با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده امید است امسال با تمام ظرفیت خوراک مجتمع‌های پتروشیمی واقع در مسیر خط لوله اتیلن غرب را تأمین کنیم. اتیلن ارسالی پتروشیمی کاویان افزون بر پتروشیمی پلیمر کرمانشاه و پتروشیمی ایلام، به چند مجتمع دیگر در مسیر خط لوله تحویل می‌شود و پتروشیمی‌های لرستان و مهاباد نیز از پارسال خوراک موردنیاز را به‌طور محدود دریافت کرده و امسال پتروشیمی کردستان نیز خوراک موردنیاز خود را دریافت خواهند کرد. مجتمع پتروشیمی کاویان، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان اتیلن کشور با سالانه دو میلیون تن ظرفیت تولید است و اتیلن تولیدی در پتروشیمی کاویان به‌وسیله خط لوله اتیلن غرب به پتروشیمی‌های لرستان، کرمانشاه، ایلام، اندیمشک، کرمانشاه، کردستان، مهاباد و میاندوآب ارسال و مازاد تولید نیز در پتروشیمی‌های منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر استفاده می‌شود.

داوود میرخانی‌رشتی مشاور انجمن خودروسازان از ارسال درخواست اصلاح قیمت انواع خودروها به شورای رقابت خبر داد و گفت: خودروسازان منتظر اعلام قیمت‌های جدید خودرو از سوی شورای رقابت هستند. واحدهای تولیدکننده خودرو هم‌اکنون برخی خودروها را با ضرر و کمتر از قیمت تمام‌شده وارد بازار می‌کنند که به نظر می‌رسد بهتر است در قیمت آن‌ها اصلاحاتی صورت گیرد. در سال 93 شورای رقابت با افزایش 3 درصدی قیمت خودروها موافقت کرد که به نظر می‌رسد با توجه به تثبیت قیمت در دو سال گذشته بهتر است برای سال 95 افزایش قیمتی متناسب با واقعیت‌های اقتصادی خودروسازان در نظر گیرد.

اخبار سیاسی و تعاملات بین‌المللی:

معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت از ملاقات و گفتگوی وزیران نفت ایران و هند، در اوایل هفته آینده خبر داد و گفت: میدان گازی فرزاد بی، خرید نفت از ایران و سرمایه‌گذاری در بخش پتروشیمی مهم‌ترین محور مذاکره با وزیر نفت هند خواهد بود. وی مذاکره درباره میدان گازی فرزاد بی را اندکی زمان‌بر دانست و یادآور شد: شرکت نفت و گاز پارس مذاکرات این میدان را انجام می‌دهد. میدان گازی فرزاد بی در مجموعه‌ای مشهور به بلوک فارسی قرار دارد که حوزه‌ای سرشار از منابع گاز و میعانات گازی واقع‌شده در غرب میدان پارس شمالی و شمال غرب میدان‌های ‌گلشن و فردوسی در آب‌های خلیج‌فارس است. معاون وزیر نفت درباره پرداخت بدهی نفتی شرکت‌های هندی به ایران با اشاره به این‌که مذاکره در این زمینه از سوی بانک مرکزی در حال انجام است درباره صادرات گاز به این کشور از بستر دریا، اظهار کرد: مطالعه صادرات گاز از بستر دریا از سوی یک شرکت هندی در حال انجام است.

در حالی طی روزهای گذشته زمزمه‌هایی مبنی بر خرید 17 درصد سهام ایران‌خودرو توسط فیات مطرح به گفته منابع آگاه، توافقاتی کلی با خودروساز ایتالیایی بر سر همکاری مشترک، حاصل‌شده است. بر این اساس، مسئولان ایران‌خودرو و فیات در زمستان سال گذشته مذاکراتی را با یکدیگر انجام داده‌اند که نتیجه آن، توافقی کلی بر سر عرضه محصولات این خودروساز ایتالیایی در بازار ایران بوده است. آن‌طور که منابع آگاه می‌گویند ایران‌خودرو و فیات بر سر پوشش بازه قیمتی 30 تا 60 میلیون تومان بازار خودرو ایران به توافق کلی دست‌یافته‌اند. به عبارت بهتر قرار است فیات محصولاتی متناسب با این بازه قیمتی در ایران تولید و عرضه کند، بازه‌ای که بخش 30 تا 40 میلیون آن نسبتاً پرجمعیت است، اما 40 تا 60 میلیونش نیاز مبرم به محصولات جدید دارد.

حمیدرضا صالحی، عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران، در تشریح دستاوردهای این سفر از امضای هفت تفاهم‌نامه توسط هیئت تجاری ایران در اتریش خبر داد. به گفته وی دستاورد این جلسات امضای هفت تفاهم‌نامه به میزان حدود دو میلیارد یورو است و این توافق در برخی حوزه‌ها ازجمله، حمل‌و‌نقل ریلی، ساخت بیمارستان در ایران، ساخت قطعات خودرو، کشاورزی و صادرات گوشت حلال از ایران به اتریش صورت گرفته است. علاوه بر حوزه‌هایی که به‌عنوان زمینه همکاری دو کشور مورداشاره قرار گرفت، اتریشی‌ها برای همکاری در حوزه بانکی و پوشش بیمه‌ای ریسک صادرات نیز اعلام آمادگی کردند. آن‌ها همچنین نسبت به گشایش فاینانس برای اجرای پروژه‌ها در ایران نیز تمایل نشان دادند. همکاری فاینانسورهای اتریشی با ایران می‌تواند اطمینان فعالیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری را برای سایر فعالان اقتصادی اتریش ارتقا ببخشد و این مقدمه‌ای برای افزایش نرخ اشتغال در ایران خواهد بود.

خلاصه اطلاعات و ارقام معاملات:

مجموع معاملات صورت گرفته در بازار سرمایه (با احتساب معاملات صورت گرفته در بازار بلوک) در روز جاری به مبلغ 436.2 میلیارد تومان رسید که از این میان سهم اوراق بدهی 22.8 میلیارد تومان و سهم معاملات عمده (شامل بازار بلوک سهام و بدهی) 51.9 میلیارد تومان بود. ارزش اوراق بهادار مبادله شده‌ امروز در بورس اوراق بهادار تهران به مبلغ 315.9 میلیارد تومان و در فرابورس به مبلغ 120.3 میلیارد تومان رسید که ایران‌خودرو با 38.2 میلیارد تومان بیشترین حجم را در بورس و اوراق صکوک اجاره رایتل با 21 میلیارد تومان بیشترین حجم معامله را در فرابورس به خود اختصاص دادند. گروه خودرو با 141.1 میلیارد تومان و گروه سرمایه‌گذاری‌ها با 37.7 میلیارد تومان بیشترین سهم را در معاملات امروز بورس نسبت به سایر صنایع از آن خود کردند. نهایتاً شاخص کل بورس اوراق بهادار 19 واحد، شاخص قیمت 7 واحد و شاخص فرابورس 3 واحد افزایش داشتند. شاخص کل بورس تهران با رشد امروز خود به عدد 80872 واحد و شاخص قیمت به 30751 واحد رسید. پتروشیمی جم با 74 واحد بیشترین اثر مثبت و پالایشگاه بندرعباس با 66 واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.

وضعیت نمادهای صنعت سیمان:

امروز اغلب نمادهای صنعت سیمان از همان ابتدا با صف خرید روبرو بودند که این صف‌ها عمدتاً بدون عرضه تا پایان وقت باقی ماندند. از میان 34 نماد باز این صنعت، 32 نماد (و 1 نماد حق تقدم) مورد معامله قرار گرفتند. از میان نمادهای معامله‌شده و بر پایه قیمت‌های پایانی تنها 6 نماد اندکی منفی و مابقی نمادها مثبت بودند. حجم معاملات روز جاری معادل 45949 هزار سهم و ارزش معاملات بالغ‌بر 66234 میلیون ریال (ارزش معاملات روز گذشته 75664 میلیون ریال) بود. سیمان لار سبزوار با 11852 هزار سهم به ارزش 9245 میلیون ریال حدود 14 درصد ارزش معاملات و سیمان خوزستان با 2003 هزار سهم به ارزش 7155 میلیون ریال معادل 11% ارزش معاملات نمادهای صنعت سیمان را به خود اختصاص دادند. از میان نمادهای باز تنها 2 نماد سیمان بجنورد و اصفهان مورد معامله واقع نشدند. امروز هیچ‌یک از نمادهای صنعت سیمان بازگشایی، متوقف و یا مشمول حراج مجدد نشدند.

هر سه نماد امروز از ابتدای زمان معاملات صف خرید داشتند که تا پایان وقت بدون عرضه باقی ماند. با توجه به عدم عرضه صف‌های خرید، ارزش معاملات از 1200 میلیون تومان در روز گذشته به حدود 770 میلیون تومان رسید.

تغییرات سهامداران بالای ۱% صنعت سیمان:

بر اساس اطلاعات منتشره توسط شرکت مدیریت فن‌آوری بورس تهران، در روز گذشت‍ه در نماد سیمان هرمزگان شرکت سرمایه‌گذاری امید خریدار سهام و در نماد سیمان لار سبزوار شرکت سنجش سهام سیمان سبزوار، در نماد سیمان دورود شرکت سیمان فارس و خوزستان و در نماد سیمان هرمزگان بانک تجارت فروشنده سهام بوده‌اند.

مقصود پورابولی

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 276
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 273
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24