Bourse24 Ads 235

Bourse24 Ads 220
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 215
تبلیغ بورس24

بازار فولاد هم اکنون زمینه بازارسازی و جهش قیمت ها را در ذات خود نهفته دارد یعنی پایین بودن موجودی انبارها ، کاهش حجم تولید ، بی رمقی بازار شمش ، ترس از خرید و البته وجود تقاضا در زیرپوست بازار را می توان از زمینه های آن برشمرد ولی تا جرقه آن ایجاد نشود اتفاقی نخواهد افتاد...

بازارسازی در فولاد

بورس24 :کاهش موجودی انبارها ، بی میلی خریداران به خرید ، جهش هایی جدی در قیمت های جهانی فولاد با محوریت بازار داخلی چین و معاملات آتی ، ترس از بازارسازی برخی فعالان بازار برای کاهش بیشتر قیمت ها و امکان مهاجرت سرمایه به بازار فولاد از جمله مواردی است که می تواند چهره بازار فولاد را تغییر دهد. به عبارت ساده تر شرایط برای تکرار تجربه اسفندماه سال گذشته آماده است اما هنوز برای اعلام زمان رشد قیمت فولاد فرا نرسیده زیرا به سیگنال های مهم تر و بزرگ تری نیاز داریم.

در اسفندماه سال گذشته و مقارن با جهش قیمت ها سناریوی مهاجرت نقدینگی از بازار ارز به بازار فولاد توسط همین رسانه مطرح شد که در همان دوران نیز با انتقاد بسیاری از فعالان بازار رو به رو شدیم اما واقعیتی که در همان دوران خودنمایی کرد جهش قیمت ها و پاسخگویی به حجم سؤالات از طریق همین سناریو بودیم یعنی به رغم انتقادها ، واقعیت های بازار را به خوبی پوشش داد. هم اکنون نیز چنین زمینه ای در حال شکل گیری است ولی هنوز به صورت جامع و کامل خودنمایی نکرده است.

به عبارت ساده تر بازار فولاد هم اکنون زمینه بازارسازی و جهش قیمت ها را در ذات خود نهفته دارد یعنی پایین بودن موجودی انبارها ، کاهش حجم تولید ، بی رمقی بازار شمش ، ترس از خرید و البته وجود تقاضا در زیرپوست بازار را می توان از زمینه های آن برشمرد ولی تا جرقه آن ایجاد نشود اتفاقی نخواهد افتاد. این بار هم مهاجرت نقدینگی را می توان پیش زمینه اصلی برای بهبود بازار و جهش قیمت ها دانست ولی این بار دیگر سناریوی مهاجرت نقدینگی از بازار ارز به بازار فولاد کار نمی کند و مسیرهای دیگری برای تأمین پتانسیل افزایش قیمت ها را نیاز داریم. شایعات حکایت از آن دارد که برخی از بانک ها به صورت نامحسوس و با کمک برخی از فعالان باتجربه بازار در حال ورود به بازار و خرید برخی محموله ها هستند ولی به جای تلاش برای افزایش نرخ ها ، به کاهش قیمت ها کمک کرده اند که تا حدودی غیرمنطقی به شمار می آید. به نظر می رسد که عقب نشینی فعلی تنها به دلیل رقابت منفی نیست یعنی برخی تلاش دارند تا قیمت ها را کاهش دهند. خوش بینانه ترین حالت را می توان تلاش برای کاهش قیمت شمش و خرید این کالا با قیمتی مناسب تر دانست و البته افت 5 تا 15 تومانی بهای شمش و کاهش ادامه دار آن این رخداد را توجیه می کند. این در حالی است که در صورت ادامه کاهش قیمت ها در بازار شمش ، این سناریو نیز با تردید رو به رو خواهد شد مگر آنکه باز هم کاهش قیمت میلگرد ، افت بیشتر بهای شمش را توجیه کند.

در هر حال باید به صراحت هشدار داد که بازار فولاد مستعد بازارسازی هایی جدی است ولی به هیچ عنوان نمی توان اظهار کرد که جهش قیمت ها نزدیک است اما شواهدی از آن در حال وقوع بوده و می توان آن را رصد کرد. در صورت افزایش قیمت ها هرچند محدود در روزهای پیش رو ، می توان به تغییر شکل بازار امیدوار بود اما هیچ ادعای قاطعی را نمی توان در خصوص استارت رشد قیمت ها در روزهای پیش رو مخابره کرد.

قیمت تیرآهن ذوبی بازار تهران - قیمت – هزار تومان در هر شاخه

سایز

یکشنبه – سوم مردادماه

دوشنبه – چهارم مردادماه

میزان تغییر

تیرآهن 12

229

228

1-

تیرآهن 14

237

239

2+

تیرآهن 16

288

289

1+

تیرآهن 18

347

349

2+

تیرآهن 20

613

614

1+

تیرآهن 22

713

713

-

تیرآهن 24

-

848

-

تیرآهن 27

980

978

2+

هنوز قیمت میلگرد کاهشی است و به نظر نمی رسد در این روند خاص تغییری حاصل شود زیرا رقابت بین فروشندگان و حتی کارخانه های تولیدی انواع نوردی جدی است یعنی ممکن است این شرایط حداقل در کوتاه مدت ادامه یابد.

وضعیت بازار کلاف به ابهام موجود در بازار دامن زده و شائبه احتمال رشد قیمت ها را تقویت می کند. به عنوان مثال کلاف 6.5 نطنز با 2 تومان افزایش قیمت 1722 تومان اعلام شد ولی کلاف 6.5 چینی با ثبات نرخ 1720 تومان پیشنهاد قیمت شد. البته کلاف 6.5 کاشان که به نسبت سایر انواع کلاف قیمت های بالاتری داشته ، افت نرخ داشته یعنی با روال عادی بازار ، خود را وفق داده است. در نهایت می توان این گونه استناد کرد که بازار کلاف پتانسیل رشد قیمت دارد ولی مشخص نیست که چه رخدادی در برابر بازار اتفاق خواهد افتاد. کلاف 6.5 یزد فوق کششی نیز به عرضه های بازار کلاف اضافه شد که می تواند با افزایش حجم عرضه ها در برابر افت نرخ مقاومت کند.

قیمت میلگرد در انبار تهران – تومان بر هر کیلوگرم

نوع میلگرد –سایز–انبار تهران

یکشنبه – 3 مرداد

دوشنبه – 4 مرداد

میزان تغییر

8قزوین

1525

1520

5-

10 قزوین

1450

1450

-

12قزوین

1450

1450

-

16ذوب آهن اصفهان

1532

1532

-

16فولاد نیشابور

1532

1525

7-

18ذوب آهن اصفهان

1520

1522

8-

18فولادنیشابور

1532

1525

7-

20ذوب آهن اصفهان

1530

1522

8-

20فولاد نیشابور

1532

1525

7-

22ذوب آهن اصفهان

1530

1522

8-

22 فولاد نیشابور

1532

1525

7-

قیمت های فوق یکی از کمترین نرخ ها در بازار است.

سایر رسانه ها:

با اقدام تلافی جویانه چین در وضع تعرفه 46 درصدی واردات فولاد:

آیا جنگ سرد تعرفه های فولاد به جنگی جهانی تبدیل خواهد شد؟

پس از تحقیقات دامنه‌دار آنتی دامپینگ آمریکا، اروپا، برخی کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین‌؛ که بعضی از آن ها منجر به قوانین ضد دامپینگی علیه چین شدند-از جمله وضع تعرفه های 266 درصدی آمریکا بر 19 محصول چینی فولادی از جمله نورد سرد چین (CRS)- و یا تعرفه واردات فولاد توسط ایران که امسال به حداکثر 20 درصد و در مورد محصولات فولادی چون ورق، نوار، پروفیل و میلگرد به 26 درصد رسید؛ حالا نوبت به چینی رسیده که خود هسته مرکزی اتهامات دامپینگ قرار دارد.

به گزارش چیلان؛ پس از نشست های متوالی سران اتحادیه اروپا جهت مذاکره با سران چین در خصوص کاهش ظرفیت فولاد که به نقطه ثقل اخبار اقتصادی دنیا تبدیل شده، حال خبر می رسد که چین خود تعرفه گمرک واردات فولاد را برای اتحادیه اروپا، ژاپن و کره جنوبی در نظر گرفته است. وزارت بازرگانی چین در وبسایت خود اعلام کرده که اقلامی که در مبدل برق و موتورهای الکتریکی استفاده می‌شوند شامل ۳۷ الی ۴۶.۳ درصد تعرفه گمرکی ضد دامپینگ خواهند بود. حرکتی که به عقیده کارشناسان نوعی رفتار استراتژیک است تا رفتار اقتصادی.

اما موضوع راجع فقط چین به عنوان یک غول بزرگ صنعتی نیست بلکه حتی کشورهایی چنان که می‌توان چنین حرکاتی را حتی در کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس علیه صنعت فولاد ایران نیز مشاهده کرد یا حتی وضع تعرفه آنتی‌دامپینگ اروپا علیه ورق فولادی برزیلی.

همه این ها نشان از افزایش حساسیت ها بر صنعت فولاد در سرتاسر دنیا دارد. این احساس که در صنعت فولاد جهان جبهه گیری های بلوکی در حال افزایش است، برجسته شده است و برخی تحلیل‌گران را به این اندیشه وا داشته که آیا یک جنگ جهانی فولادی در حال رخ دادن است؟

مفهوم جنگ‌ جهانی یادآور تاریخی است که دو دسته از کشورهای مختلف به نام‌های متّحدین و متّفقین به وجود آمدند. گسترده‌ترین جنگ جهان که در آن بیش از ۱۰۰ میلیون نفر جنگیدند و در طول این جنگ کشورهای مختلف تمام توان اقتصادی و علمی خود را بر آن متمرکز کردند.

با رجوع به گذشته تاریخ اجتماعی-سیاسی ایران می توان به رفتار حاکمان آن زمان ایران پی برد. یک مدل رفتاری معقول و منطقی از سران و حاکمان آن زمان ایران یعنی اعلام بی طرفی. جنگ جهانی اول در دوره قاجاریه و حکومت احمدشاه قاجار که علی‌رغم اعلام بی‌طرفی دولت ایران نیروهای متخاصم از جنوب و شمال وارد ایران شدند و ارتش روسیه تزاری توانست با کمترین تلفات و مقاومت تا دروازه‌های تهران پیشروی کند.

همچنین در جنگ جهانی دوم بازهم ایران بی‌طرفی خود را اعلام کرد، اما به دلیل گستردگی مرز ایران با اتحاد جماهیر شوروی و درگیری با آلمان این بی‌طرفی ناپایدار بود و ارتش متفقین به بهانه حضور جاسوسان آلمانی در ایران این کشور را اشغال کرد. در هر دو جنگ دولت ایران با وجود اعلام بی طرفی؛ از حوادث و ترکش های جنگ بزرگ مصون نماند و تا مدت‌ها از آسیب های این دو جنگ در عذاب بود.

در عصر کنونی که فولاد جزو صنایع استراتژیک کشورهاست و تولید و مصرف فولاد یکی از شاخص های اصلی توسعه یافتگی کشورها و جوامع بشمار می‌آید؛

مقایسه این دو جنگ با وضعیت کنونی صنعت فولاد از منظر نگارنده منجر به این پرسش شده است که در وضعیت تنش‌زای کنونی رفتار مسئولین دولتی- صنعتی ایران و فولادسازان داخلی چگونه باید باشد؟ و آیا وضع تعرفه های ۵ درصدی جوابگوی ایران در این جنگ تعرفه ای هست؟

رشد قیمت فولاد در پی کاهش تولید در اصلی‌ترین منطقه فولادسازی چین

در پی کاهش بیش‌ازپیش تولید فولاد در کلیدی‌ترین منطقه صنعتی چین، قیمت این محصول در معاملات آتی چین در روز دوشنبه اندکی افزایش یافت. به گزارش اقتصادنیوز به نقل ازرویترز، این رشد در حالی رخ داده که هفته گذشته قیمت میلگرد در معاملات آتی شانگهای نزدیک 7 درصد کاهش داشته است. نگرانی‌ها در خصوص کندی بازار مسکن چین و اثر آن روی تقاضای محصولات فولادی باعث کاهش قیمت شده بود.

بر خلاف نگرانی‌ها در خصوص تقاضا، در سالروز زلزله 1976 که منجر به کشته‌شدن دست‌کم 250 هزار نفر شد، شهر تانگشان در استان تولید فولاد هبی به منظور بهبود کیفیت هوا تولید فولاد خود را کاهش داده است. معامله‌گران اعلام کردند که کاهش تولید از 12 جولای آغاز شده ولی سرعت آن شدت گرفته است.

یو یانگ، تحلیلگر شرکت شن‌یین و وانگوو در شانگهای اعلام کرد: «خبر مثبت این است که کاهش تولید بیشتری به ویژه در واحدهای تولید کُک در تانگشان، در راه خواهد بود؛ اما تقاضا نیز به دلیل سیل و طوفان در بسیاری از مناطق کاهش یافته است. بازار در این هفته می‌تواند بسیار پرنوسان باشد. قیمت هر تن میلگرد برای تحویل در ماه اکتبر در بورس آتی شانگهای با رشدی 0.4 درصدی به 2352 یوآن (352.23 دلار) رسید. در پی وقوع سیل و رانش زمین در استان هبی، 72 نفر کشته شده و 78 نفر مفقود شدند. در استان مرکزی هنان نیز 15 نفر کشته و 8 نفر گم‌ شده‌اند.

معامله‌گران اعلام کردند: قیمت فولاد بعد از تاثیر منفی بارش‌های اخیر روی فروش و حمل‌ونقل کاهش یافته بود.

در بورس کالای دالیان، قیمت هر تن سنگ‌آهن برای تحویل در ماه سپتامبر با رشد 0.8 درصدی به 441.5 یوآن رسید. و قیمت کُک و زغال‌سنگ نیز رشدی 4 و 2 درصدی داشتند.

بر اساس گزارش TSI، هر تن سنگ‌آهن برای تحویل فوری به بندر تیانجین چین با افتی 40 سنتی 55 دلار و 70 سنت معامله شد. شاخص قیمت سنگ‌آهن در هفته گذشته افتی 3.6 درصدی را تجربه کرد اما هنوز در سال جاری نزدیک به 30 درصد افزایش قیمت داشته است.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24