بایستی سهم خود از اقتصاد جهانی بگیریم رئیس کنفدراسیون صادرات ایران تاکید کرد: باید سهم خود را از تجارت جهانی متناسب با مزیت ها و ظرفیت های کشور بگیریم...

بورس24 :رئیس کنفدراسیون صادرات ایران تاکید کرد: باید سهم خود را از تجارت جهانی متناسب با مزیت ها و ظرفیت های کشور بگیریم.
محمد لاهوتی با تبریک روز ملی صادرات ( 29 مهر ) گفت: صادرات غیر نفتی را بدون شک میتوان عرصهای برای عرض اندام کالاهای ایرانی دانست که به عنوان پرچمدار نام جمهوری اسلامی ایران، خود را با کیفیت و شرایط روز بازارهای جهانی تطبیق داده و راه را برای حضور در بازارهای جهانی باز کرده است.
وی اظهار داشت : بدون شک، حضور صادرکنندگان و تلاش بیوقفه آنها برای رساندن نام ایران به قله های دوردست در عرصه رقابت سخت بازارهای بین المللی، نشان از خستگی ناپذیری برای اعتلای نام ایران دارد و به درستی می توان از آن، به حرکت جهاد گونه ای تعبیر کرد که هدف بزرگ حفظ منافع ملی و تامین مالی بخشی از نیازهای کشور را دنبال می کند.
این روز بزرگ را به همه تلاشگران عرصه صادرات غیر نفتی تبریک می گویم و امیدوارم، صادرات غیر نفتی آنگونه که شایسته جایگاه و پتانسیل های میهن عزیزمان ایران است، بتواند سهم خود از اقتصاد جهانی را بستاند.
به بهانه روز ملی صادرات، یک بار دیگر تکرار می کنیم که صادرات غیر نفتی، تلاش برای دستیابی به رشد پایدار و گام برداشتن در مسیر توسعه اقتصادی است که عشق به بهبود وضعیت اقتصاد ایران را یدک می کشد.
بنابراین گزارش رئیس کنفدراسیون صادرات ایران پیش از این هم با بیان اولویت حمایت از صادرات در دولت دوازدهم گفته است: نرخ تسهیلات بانکی دو برابر قیمت واقعی است.
محمد لاهوتی با اشاره به یکسان سازی نرخ ارز برغم وعده های دولت یازدهم خاطرنشان کرده است: واقعی شدن نرخ ارز مهم تر از یکسان سازی نرخ است؛ لذا به نظر می رسد که واقعی شدن نرخ ارز در کنار یکسان سازی آن، می تواند به اقتصاد کشور کمک کرده و در غیر این صورت مشکلات را برطرف نخواهد کرد.
لاهوتی گفت: آنچه که ما در کنفدراسیون بررسی کردیم، موانع صادراتی را در 30 بخش دسته بندی می کند، اما با توجه به اولویت بندی که باید صورت گیرد، واقعی شدن نرخ ارز متناسب با تورم یکی از مهم ترین آنهاست. دیگر اولویت را هم می توان کاهش نرخ تمام شده دانست چرا که عمده مسئله کاهش صادرات ایران و عدم رشد آن متناسب با مزیت ها و فرصت های کشور، قیمت تمام شده است.
وی تصریح کرد: نرخ تسهیلات برای صادرات منطقی نیست، تورم 9 درصد است، در حالی که نرخ تسهیلات تا 25 درصد در بانک ها دریافت می شود، بنابراین نرخ تسهیلات دو برابر قیمت واقعی خود است، بنابراین تا زمانی که نرخ متناسب با واقعیت های اقتصادی کشور تعیین نشود، قیمت تمام شده کالاها بازهم افزایش خواهد داشت.
او گفت: در این حال اولویت دیگر ساماندهی و کاهش قیمت حمل و نقل صادراتی است.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.