دوشنبه ٨ مهر، فرابورس ایران میزبان شصت و سومین نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» بود. در این نشست خبری که...
بورس24 : پذیره نویسی هفتمین صندوق سرمایه گذاری جسورانه در مرحله اول پذیره نویسی پارتیان 15 درصد مبلغ تادیه، شش ماه بعد 20 درصد، یک سال بعد از آن 35 درصد و یک سال بعد از آن 25 درصد باقیمانده فراخوان خواهد شد.
دوشنبه 8 مهر، فرابورس ایران میزبان شصت و سومین نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» بود. در این نشست خبری که به مناسبت پذیره نویسی «صندوق سرمایه گذاری جسورانه پارتیان» برگزار شد، مدیران این شرکت به توضیح عملکرد صندوق و الگوریتم انتخاب استارتاپ ها، نحوه سرمایه گذاری های شرکت و زمان بندی وجوه سرمایه گذاران پرداختند.
علی رسولی زاده مدیر عامل شرکت پردازش اطلاعات مالی پارت با بیان اینکه صندوق پارتیان با سرمایه 20 میلیارد تومانی نزد فرابورس ثبت شده و تعداد کل واحدهای سرمایه گذاری صندوق 200 هزار واحد است، گفت: دوره تادیه کامل سرمایه صندوق 3 سال بوده و دوره سرمایه گذاری و فعالیت صندوق بازهای 7 ساله خواهد بود.
او با اشاره به اینکه صندوق سرمایه گذاری جسورانه پارتیان روی شرکت هایی که در بورس عرضه نشده اند سرمایه گذاری خواهد کرد و فعالیت ها در ساختار VC انجام خواهد گرفت، افزود: صندوق به جز سهام و حق تقدم سهام شرکت هایی که در بازار SME معامله می شوند، نمی تواند در سهام شرکت های عام سرمایه گذاری کند.
باا ین حال وجوه راکد صندوق در کوتاه مدت در سایر ابزارهای مالی می تواند سرمایه گذاری شود. رسولی زاده با بیان اینکه شرکت پردازش اطلاعاتی پارت (به عنوان مدیر صندوق پارتیان) توانسته است مجوزهای پردازش اطلاعات مالی، مجوز مشاوره سرمایه گذاری و مجوز مشاوره عرضه و پذیرش را از سازمان بورس اخذ کند عنوان کرد: با تکیه بر مجوزهایی که از نهادهای مختلف اخذ کرده ایم، محصولات متنوعی را در بازار سرمایه و بازار مالی منتشر کرده ایم که سامانه های اعتبارسنجی مرعات، سامانه رسام و آکادمی هوش مالی برخی از اینها هستند.
مدل سرمایه گذاری صندوق پارتیان
در ادامه نشست «یک دیدار، یک عرضه» محمد امینی میلانی مدیر سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری پارتیان با بیان اینکه با توجه به سرمایه در اختیار صندوق، مرحله اولیه (Early Stage) برای سرمایه گذاری انتخاب شده، گفت: مبلغ سرمایه گذاری ما برای هر استارتاپ مبلغی بین یک تا دو میلیارد تومان است.
وی افزود: این رویکرد نیز بر اساس تحقیقاتی است که صورت گرفته و نشان داده بخش عمده ای از شرکت هایی که موفق می شوند بیش از این مبلغ نیاز به سرمایه گذاری ندارند و به مرحله درآمدزایی وارد می شوند. بر اساس این تحقیقات، حدود ۴۴ درصد استارتاپ هایی که به مرحله موفقیت رسیده اند، آخرین راند سرمایه گذاری در آن ها در همان مراحل اولیه بوده است.
میلانی با اشاره به اینکه ممکن است استارتاپهایی وجود داشته باشند که به حیطه فعالیت ما نزدیک باشند اما در مرحله seed stage قرار داشته باشند، گفت: تعدادی سرمایهگذاری نیز در استارتاپهایی که در این مرحله قرار دارند انجام دادهایم که البته در تمام مراحل آنها را تحت نظر قرار داریم.
وی افزود: گر چه ممکن است به صورت موردی روی استاتاپ هایی در مراحل دیگر نیز سرمایه گذاریهایی انجام بگیرد اما بخش عمده سرمایه گذاری ما همان طور که اشاره شد در مرحله Early Stage تعریف می شود.
ویژگی های استارتاپ های متقاضی
میلانی مهم ترین مزیت رقابتی صندوقهای VC را جذب استارتاپ های خوب دانست و گفت استارتاپهای متقاضی جذب سرمایه از صندوق پارتیان باید ویژگی هایی همچون مرتبط بودن با موضوع سرمایهگذاری صندوق، اندازه فرصت قابل قبول و قابلیت مقیاسپذیری، تیم توانمند و منسجم، ارزش گذاری متناسب با اندازه بازار و ریسک کسب و کار داشته باشند و علاوه بر این ها باید نیاز مالی استارتاپ با سیاست های صندوق در حجم سرمایه گذاری در هر طرح متناسب باشد.
جریان ورودی و خروجی نقدینگی صندوق
مدیر سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری پارتیان در این نشست با تاکید بر اینکه طبق امیدنامه، هیچ کدام از سرمایه گذاری های صندوق نمی تواند بیش از 20 درصد از منابع (4 میلیارد) را به خود اختصاص دهد، افزود: بر اساس مدلهای انجام شده، برای مدیریت ریسک بین استارتاپهای مختلف، باید روی 14 تا 16 استارتاپ سرمایهگذاری کرد.
میلانی با بیان اینکه در مرحله اول پذیره نویسی، 15 درصد مبلغ تادیه خواهد شد و مابقی آن طی بازه ای سه ساله بر اساس فراخوان مدیرعامل تادیه خواهد شد گفت: بر اساس امیدنامه شش ماه بعد 20 درصد، یک سال بعد از آن 35 درصد و یک سال بعد از آن 25 درصد باقیمانده فراخوان خواهد شد.
او گفت: در همین بازه سه ساله باید سرمایه گذاری های لازم انجام گیرد تا بتوانیم در سال چهارم خروج های لازم و بازگشت سرمایه و بازدهی را داشته باشیم.













نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.