محسن خدابخش مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس در نشست هم اندیشی با صندوق های سرمایه گذاری، در خصوص بازار پایه گفت...

بورس24 : محسن خدابخش مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس در نشست هم اندیشی با صندوق های سرمایه گذاری در خصوص بازار پایه گفت که در بازار سرمایه همگی مسئولیم و باید به وضعیت بازار توجه داشته باشیم و افزود:حرفه ای شدن بازار پایه نیازمند فعالیت افراد حرفه ای و اهل تحلیل است که می توانند سهام شرکت ها را ارزش گذاری کرده و با توجه به ارزش ذاتی سهام، خرید و فروش کنند.
او گفت: برای دستیابی به بازاری پررونق باید فرهنگ سهامداری داشته باشیم، چرا که در غیاب فرهنگ سهامداری و حرفه ای گری، افراد ناآگاه بدون تحلیل به سهم هایی با وضعیت بنیادین ضعیف که ریسک در سرمایه گذاری را به همراه دارد ورود می کنند.
به گفته وی صندوق های سرمایه گذاری می توانند به رشد فرهنگ سهامداری کمک کنند و با ورود به بازار پایه بر اساس تحلیل عمل کنند. تحلیلگران حرفهای می توانند با توجه به خبرگی صنعت، شرکت ها را تحلیل کنند وبا توجه به ماهیت بازار سرمایه، این بازار راه نجات اقتصاد کشور است.
فضای مجازی رفتارهای هیجانی به همراه دارد، برای برخی سهامداران بازار پایه
امیر هامونی مدیرعامل فرابورس در این جلسه با تشریح شرایط بازار پایه و دلایل تغییر مقررات آن عنوان کرد:
یکی از مهم ترین چالش های ما در بازار پایه این است که عمده بازیگران آن سهامداران حقیقی هستند و تحت تاثیر فضای مجازی بعضا رفتارهای هیجانی از خود نشان می دهند و در واقع مهم ترین علت تغییر قوانین بازار پایه نیز همین مساله بوده است.
صندوق های سرمایه گذاری و بازارگردانی با حضور در بازار پایه کمک می کنند تا حرفه ای گرایی و رفتار حرفهای در بازار پایه شکل بگیرد.
بازار پایه در سال ۱۳۹۰ و به موجب قانون برنامه پنجم توسعه شکل گرفت تا امکان دادوستد سهام شرکتهای پذیرشنشده و خارج از بورس در بستر شفاف بازار سرمایه امکان پذیر شود.
در حال حاضر سهام بالغ بر ۱۸۰ شرکت در بازار پایه مبادله میشود که به لحاظ تعداد و نه ارزش بازاری، سهم عمدهای را در مقابل شرکتهای پذیرششده در بازارهای بورس و فرابورس به خود اختصاص می دهد.
منبع: فرابورس
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.