شرکت «سرمایه گذاری صنایع شیمایی ایران» بازیگر اصلی حوزه تولید مواد اولیه شوینده ها در کشور بوده و اخیرا سوپر گزارش عملکرد سه ماهه فصل زمستان را منتشر کرده است. جامپ سه رقمی کلیدی ترین سرفصل بنیادی یعنی سود خالص مهمترین پوینت این گزارش است. به دلیل انتظار مثبت بازار نسبت به عملکرد «شیران»، در یک ماه اخیر ارزش سهام این شرکت تقریبا 20% رشد کرده است...

بورس24 : شرکت «سرمایه گذاری صنایع شیمایی ایران» بازیگر اصلی حوزه تولید مواد اولیه شوینده ها در کشور بوده و اخیرا سوپر گزارش عملکرد سه ماهه فصل زمستان را در سامانه کدال بورس منتشر کرده است.
جامپ سه رقمی کلیدی ترین سرفصل بنیادی یعنی سود خالص مهمترین پوینت این گزارش است.
به دلیل انتظار مثبت بازار نسبت به عملکرد «شیران»، در یک ماه اخیر ارزش سهام این شرکت تقریبا 20% رشد کرده است.
در این مدت 3 ماهه، دو درایور اصلی رقم درآمدها و سودسازی «شیران» یعنی تناژ تولید و فروش در قیاس با زمستان 1402 رشد قابل ملاحظه ای داشته! بدین صورت که تناژ تولید با رشد 31% به حوالی 91 هزار تن رسیده و تناژ فروش نیز از 54 به حوالی 64 هزار تن رسیده است.
در زمستان 1403 «شیران» بالغ بر 4.33 هزار میلیارد تومان درآمد از محل فروش محصولات در بازار های داخلی و صادراتی کسب کرده که خب! در قیاس با دوره مشابه از رشد 73% حکایت دارد و این رشد سنگین در سایه افزایش تناژ و نرخ فروش محصولات تحقق یافته است.
میانگین نرخ فروش داخلی محصول استراتژیک «شیران» یعنی الکیل بنزن خطی در زمستان 1403 برابر با 84.2 میلیون تومان در هر تن بوده! حال آنکه این رقم در زمستان 1402 برابر با 50.8 میلیون تومان بوده است و این یعنی رشد 66% نرخ فروش محصول اصلی.
البته توجه فرمایید که نرخ فروش داخلی این محصول در فروردین 1404 به بیش از 96 میلیون تومان در هر تن رسیده و این در حالیست که تیم مدیریتی «شیران» در بودجه 9 ماهه نرخ فروش داخلی این محصول را 90 میلیون تومان برآورد کرده بود!! مخابره تعدیل مثبت از همین ماه های ابتدایی گویای پتانسیل بالای کسب درآمد و سودسازی شرکت است.
سرفصل بهای تولید تقریبا معادل با تورم رشد کرده! از 1.73 به 2.7 همت رسیده و 55% افزایش را ثبت کرده است. رشد بیشتر درآمدها نسبت به بهای تولید، جامپ 114% سود ناخالص را رقم زده است. مارجین ناخالص «شیران» در زمستان 1403 با بهبود 24% نسبت به دوره مشابه به حوالی 38% رسیده است.
از محل 4.33 هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی، بالغ بر 1.11 همت سود خالص شناسایی کرده؛ تقریبا 21 تومان به ازای هر سهم. این رقم در دوره مشابه یعنی زمستان 1402 برابر با 557 میلیارد تومان بوده؛ بنابراین شاهد رشد 100% سود خالص «شیران» هستیم. حاشیه سود خالص شرکت نیز در سطح 25.6% محاسبه شده که خب! در قیاس با دوره مشابه از بهبود 15% حکایت دارد.
از آنجایی که سرفصل خالص وجوه نقد عملیاتی رقم مثبت 1.12 هزار میلیارد تومان محاسبه شده، کیفیت سود بیزینس نیز در سطح مطلوبی ارزیابی می شود. میزان هدایت (سرمایه گذاری) منابع مالی به سمت دارایی های ثابت در قیاس با دوره مشابه رشد سنگینی داشته و در زمستان 1403 مجموعا 867 میلیارد تومان، معادل 78% از سود خالص، صرف سرمایه گذاری در دارایی های ثابت شده است!
چنین رویکردی نه تنها ثبات سودآوری «شیران» را تضمین می کند، بلکه سیگنال بهبود قدرت سودآوری شرکت را نیز به بازار مخابره می کند (ورود دارایی های تازه نفس).
شایان ذکر است که سرمایه در گردش «شیران» نیز در سطح مثبت 1.38 هزار میلیارد تومان محاسبه شده است. سهم بدهی ها در ساختار سرمایه برابر با 54% بوده که تماما از محل دارایی های جاری قابل تسویه هستند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.