کنفرانس پرسش و پاسخ شرکت فجر انرژی خلیج فارس امروز با حضور مدیران شرکت و سهامداران برگزار شد.

بورس24 : کنفرانس پرسش و پاسخ شرکت فجر انرژی خلیج فارس امروز با حضور مدیران شرکت و سهامداران برگزار شد.
مدیران بفجر در پاسخ به سوالات سهامداران، موارد زیر را مطرح کردند:
*برگزاری این کنفرانس، تاخیر در افشای صورتهای مالی شرکت است. این تاخیر به دلیل موانع قانونی، دستورالعملها و احکام صادره از مراجع قضایی رخ داده بود که امکان افشای صورتهای مالی در سامانه کدال را برای ما فراهم نمیکرد. اکنون پس از رفع این موانع، صورتهای مالی در سامانه کدال منتشر شدهاند و طبق نظامنامه سازمان بورس، موظف به اطلاعرسانی موارد خاص به سهامداران هستیم.
*همانطور که سهامداران محترم میدانند، شرکت فجر انرژی خلیج فارس تولیدکننده محصولات حیاتی و یوتیلیتی است که به عنوان محرک و پیشران سایر صنایع پتروشیمی عمل میکنند. به عبارت دیگر، ما تولیدکننده برق، بخار، اکسیژن، نیتروژن و گاز هستیم و زنجیره ارزش شرکت ما را صنایع پتروشیمی تشکیل میدهند. طبق قراردادی که از سال ۱۳۸۱ به مدت ۲۵ سال با مصرفکنندگان منعقد شده است، بر اساس ماده ۱۵، تعیین نرخها در ۵ سال اول ثابت بوده است. در ۵ سال دوم، برای محصولاتی که متاثر از نوسانات نرخ گاز هستند و سایر محصولاتی که متاثر از نوسانات نرخ آب بودهاند، به مدت ۱۰ سال وضعیت شفافی در تعیین نرخ داشتهایم.
*پیشتر با سهامداران به صورت توافقی صورتجلسهای داشتیم که منجر به تعیین قیمتهای توافقی شد. اما این موضوع مورد اعتراض برخی از مصرفکنندگان قرار گرفت که معتقد بودند این محصولات انحصاری هستند. لذا طبق بند ۵ ماده ۵۸ اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، این وظیفه به شورای رقابت واگذار شد.
*پس از اعتراض برخی از مصرفکنندگان، این موضوع به دیوان عدالت اداری ارجاع شد و طبق دادنامهای که در تاریخ آذر سال گذشته صادر شد، اصل شیوهنامه یا فرمول تعیین نرخ توسط شورای رقابت مورد تشکیک و اعتراض قضایی قرار گرفته و ابطال شد. به دنبال ابطال این شیوهنامه و مصوبه ۳۸۲، مصوبه ۴۷۹ که نرخ سال ۱۴۰۰ را تعیین کرده بود و مصوبه ۶۲۱ که نرخ سال ۱۴۰۱ را مشخص کرده بود و همچنین سایر ابلاغیههای شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نیز ابطال گردید.
* این امر به معنای ایجاد ابهام در روابط مالی و اقتصادی بین تولیدکنندگان محصولات حیاتی یا یوتیلیتی و مصرفکنندگان یا همان شرکتهای پاییندست در زنجیره ارزش است.
*همانطور که در اردیبهشتماه با صدور رأی حکمیت شاهد بودیم، پیگیریهای مستمر و هفتگی با محوریت مدیرعامل محترم شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شورای رقابت، دستگاه قضایی، هیئت دولت و وزارت نفت صورت گرفته است.
* جلسات متعدد و پیگیریهای گستردهای انجام شده که منتج به این نتیجه مطلوب گردیده است. این موفقیت صرفاً حاصل مکاتبات نبوده، بلکه نتیجه تلاشهای مستمر است و خوشبختانه به حق و حقوق فجر و سهامداران آن دست یافتهایم. طبق صورتجلساتی که با شرکتها امضا کردهایم، شرکتها، رأی حکمیت را پذیرفته و تأییدیه حساب دریافت کردهایم. همچنین، حسابرس نیز با اعتبار ۱۰۰ درصد، صحت صورتهای مالی و گزارش حسابرسی را تأیید کرده است.
*رقم ۵۶ هزار میلیارد ریال که در صورتهای مالی آمده است، مربوط به کل گاز مصرفی ماست. بخشی از برق تولیدی ما از شبکه سراسری تأمین میشود، اما بیشتر مصرف برق ما مربوط به نیاز شرکتهای پتروشیمی در منطقه است. در خصوص نرخ گاز مصرفی در سال ۱۴۰۳، نرخ ۷۵ تومان (معادل ۷۵۰ ریال) برای هر متر مکعب صحیح است. هزینه گاز مصرفی با نرخ فروش آن تقریباً سنخیت دارد و میانگینی از نرخهای ابلاغی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به ماست.
*هزینهای که در این بند از صورتهای مالی قید شده، مربوط به هزینه گاز مصرفی برای تولید برقی است که مورد نیاز صنایع واقع در منطقه ویژه است و همچنین برقی که ما در فصول گرم سال به شبکه سراسری میدهیم. حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون متر مکعب نرمال مربوط به برقی است که به شبکه سراسری ارسال میکنیم.
*نرخ ۷۵۰ ریال مربوط به سال ۱۴۰۲ بوده است؛ برای سال ۱۴۰۳، این نرخ ۱۷۵ تومان (معادل ۱۷۵۰ ریال) است که با احتساب ۱۷ درصد بالاسری، حدود ۲۰۴۰ ریال (معادل ۲۰۴ تومان) به ازای هر استاندارد متر مکعب مصرفی میشود. بر این اساس، هزینه گاز مصرفی برای برقی که به شبکه سراسری ارسال کردهایم، چیزی حدود ۹۹ الی ۱۰۰ میلیارد تومان میشود.
*این هزینه طبق رویه ۳۲۹ یا مطابق ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید صنعت برق و بر اساس فرمول مشخصی محاسبه میگردد. بنابراین، این هزینه کلی شامل گاز مصرفی برای تولید برق مورد نیاز صنایع پتروشیمی و همچنین برقی است که به شبکه سراسری ارسال شده است.
*برای سال ۱۴۰۴، مکاتباتی با شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شورای رقابت در خصوص تعیین و ابلاغ نرخها انجام دادهایم. شرکت ملی صنایع پتروشیمی جلساتی با حضور تولیدکنندگان و مصرفکنندگان برگزار کرده است و برنامههایی در دست اقدام است.
*ساختار نیروگاه ما به گونهای است که بخار تولیدی مستقیماً توسط شرکتهای صنایع پتروشیمی منطقه مصرف میشود. ما ۱۱ واحد توربین داریم که شش واحد آن دارای سیستم بازیافت حرارتی است و بخار تولیدی به مصرفکنندگان تحویل داده میشود.
*در نظر داریم با استفاده از حرارت مازاد این واحدها، نیروگاههای سیکل ترکیبی احداث کنیم تا بهرهوری تولید برق را افزایش دهیم. این طرح در دست بررسی است و گزارش آن به سهامدار اصلی، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ارائه شده است. پس از تأیید در هیئت مدیره شرکت خودمان و شرکت ملی صنایع پتروشیمی، قطعاً به سمت اجرا خواهد رفت.
*در خصوص تأمین آب نیز برنامههای توسعهای داریم. با توجه به محدودیتهای آتی در برداشت آبهای سطحی و متعارف، مطالعاتی برای احداث تأسیسات شیرینسازی آب دریا انجام شده است. گزارش کامل این مطالعات نیز برای تصمیمگیری نهایی به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ارائه گردیده است.
*مبلغ تعدیل گاز مربوط به سال ۱۴۰۲ که در صورتهای مالی سال ۱۴۰۳ نشان داده شده، حدود ۱.۶ هزار میلیارد تومان است. همچنین، تعدیل مثبتی به مبلغ تقریبی ۱۴ هزار میلیارد ریال بابت بازگشت هزینه تعدیل گاز مربوط به نرخ گاز سال گذشته (بر اساس ابلاغیه شرکت ملی صنایع پتروشیمی) در سرفصل "سایر درآمدهای عملیاتی" ثبت شده است. با نظر حسابرس مستقل، این مبلغ در حسابها به عنوان یک تغییر مثبت منعکس گردیده است.
*زمان نهایی شدن نرخ گاز سال ۱۴۰۴ به تصمیم شورای رقابت بستگی دارد. با این حال، ما به عنوان هیئت مدیره و وکیل سهامداران، خود را موظف به پیگیری این موضوع میدانیم. اطمینان میدهیم که تمام تلاش خود را برای ارائه اطلاعات لازم و تسهیل در تعیین یک فرمول منصفانه برای نرخ گاز به کار خواهیم گرفت.
*نرخ گاز سوخت معادل ۶۰ درصد قیمت گاز خوراک در ماه قبل تعیین میشود. به عنوان مثال، اگر قیمت گاز خوراک در فروردین ماه ۱۹۰۳ تومان برای هر متر مکعب استاندارد بوده باشد، ۶۰ درصد آن، معادل ۷۷۴۱ ریال (۷۷۴.۱ تومان) به عنوان بهای گاز سوخت برای ما در ماه بعد تعیین شده است. این نرخ طبق شیوهنامه تعیین نرخ توسط معاونت برنامهریزی وزارت نفت محاسبه میگردد.
*بهای برق تحویلی ما به شبکه سراسری بر اساس رویه ۳۲۹ محاسبه میشود و ۸۰ درصد بهای برق تولیدی توسط مولدهای کوچک و پراکنده را به صورت تضمینی دریافت میکنیم. هرچند نرخ گاز مصرفی برای تولید این برق در سال ۱۴۰۴ حدود ۲۷۰ تومان تعیین شده است، اما نحوه محاسبه مقدار آن بر اساس فرمول و متوسط راندمان نیروگاههای حرارتی کشور (۳۹.۴ درصد) است.
*از آنجایی که راندمان نیروگاههای ما با توجه به فلسفه و کاربری اولیه آنها برای تأمین نیاز صنعت پتروشیمی طراحی شده و با این متوسط راندمان متفاوت است، ما پیگیریهایی از طریق وزارت نیرو و نهاد ریاست جمهوری انجام دادهایم. خوشبختانه مصوبهای در این خصوص استخراج و به دست ما رسیده است که بر اساس آن، کل گاز معادل برق تحویلی ما به شبکه، بر مبنای نرخ گاز سوخت نیروگاهی محاسبه خواهد شد.
*این به این معناست که تعدیلی در هزینهها صورت خواهد گرفت و دیگر آن ۲۳ درصد اضافه که قبلاً بر اساس نرخ بهای صنعتی محاسبه میشد، برای ما منظور نخواهد شد. به عبارت دیگر، هزینهها مانند سالهای قبل نخواهد بود و آن بخش ۲۳ درصدی که بر اساس نرخ صنعتی محاسبه میشد، امسال وجود نخواهد داشت.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.