مجمع گروه دارویی سبحان امروز با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شد.

بورس24 : مجمع گروه دارویی سبحان امروز با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شد.
این مجمع ۸۰ ریال سود تقسیم کرد.
مهم ترین موارد مطرح شده در این مجمع به شرح زیر است:
*مجموعه مورد اشاره در گذشته در حال فعالیت بود اما به دلیل بروز مشکلاتی، در ایفای تعهدات مالی و پرداخت وجوه مربوط به محصولات خریداریشده از شرکت کیبیسی و سفارشات آن، با بدقولیهایی روبهرو شد. علیرغم تذکرات کافی و تعهدات شرکت نسبت به بازپرداخت مبالغ، به دلیل مشکلات مالی از انجام این پرداختها امتناع کرد. در نتیجه، شرکت ناچار شد وارد دعاوی حقوقی با آن مجموعه شود. خوشبختانه، در نهایت شرکت کیبیسی موفق به وصول کامل مطالبات خود شد.
*با این حال، باتوجه به اینکه این مشتری، مشتری اصلی شرکت کیبیسی بود، جایگزین کردن آن قدری زمانبر شد و به مدت ۲ تا ۳ ماه فروش شرکت با تلاطم مواجه گردید؛ اما خوشبختانه فروش شرکت به روال عادی بازگشته است. گزارش عملکرد اردیبهشتماه نیز در سامانه کدال منتشر شد که فروش حدود ۸۰ میلیارد تومان را نشان میدهد. انشاءالله این روند فروش تا پایان سال به صورت پایدار و صعودی ادامه خواهد داشت و مشکل مربوط به جایگزینی این شریک برطرف شده است. علاوه بر این، مطالبات شرکت از مشتری مذکور نیز به طور کامل وصول شد؛ همچنین حدود ۱۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات، با مساعدت سهامدار عمده، تسویه شده و ملکی از شرکت بدهکار به مساحت ۱۴۰۰ مترمربع در خیابان وزرا دریافت گردید. این ملک با ارزش روز حدود ۴۵۰ میلیارد تومان، علاوه بر برخورداری از نقدشوندگی مناسب، تقریبا معادل ارزش بازار شرکت کیبیسی است و قطعاً تأثیر مثبت و مطلوبی بر روند این شرکت خواهد داشت.
*برنامهریزیهای لازم جهت توسعه درآمد و افزایش سودآوری نیز تهیه و در هلدینگ در حال بررسی و رصد است و امیدواریم که فروش شرکت به روال عادی بازگردد. درخصوص افشای با تأخیر صورتهای مالی، سهامداران حق دارند که مطالبهگر باشند. ما به عنوان نماینده سهامدار عمده بابت این موضوع عذرخواهی میکنیم. واقعیت این است که حجم کاری موسسه حسابرسی در روزهای پایانی سال بالا بوده و این موسسه مجموعههای بورسی متعددی را بررسی میکند. از اینرو گلایه سهامداران بهجا است و ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا با جابجایی سال مالی در شرکتهایی مانند البرز دارو، سبحان دارو و دیگر شرکتها، تاخیر در افشای صورتهای مالی را به صفر رسانده و در دورههای بعد تکرار نشود.
*در خصوص وضعیت گروه البرز و روند درآمد فروش شرکت، باید گفت که نوسانات ارزی و نیز عدم وصول بهموقع مطالبات دولتی آسیب جدی به صنعت دارو وارد کرده است؛ نه فقط گروه البرز بلکه بسیاری از شرکتهای این صنعت دچار آسیب شدند. افزایش بهای تمام شده ناشی از آزادسازی نرخ ارز و نامتناسب بودن قیمتگذاریها موجب کاهش حاشیه سود شده است. تأمین داروی مورد نیاز بیماران وظیفهای است که دولت از طریق بیمهها پیگیری میکند اما برای تداوم فعالیت شرکتهای تولیدی، دولت نیز لازم است به تعهدات مالی خود عمل کند. در پایان سال گذشته، بخشی از مطالبات شرکتهای پخش پرداخت شد و امیدواریم این فرآیند ادامه یابد.
*ما نیز برای تعدیل این وضعیت، اقداماتی مانند تسویه تسهیلات، کاهش هزینههای مالی و دیگر راهکارها را برای افزایش تابآوری شرکتها در شرایط بحرانهای مالی دنبال کردهایم. گزارشهای فروش منتشر شده نیز نشان میدهد که اقدامات هلدینگ تا حد زیادی موثر بوده است. در برخی از شرکتهای کوچکتر و آسیبپذیرتر، مانند شوکتومالوژی که چند سال افزایش نرخ نداشت، امیدواریم سیاستهای جدید مارکتینگ و تسویه تسهیلات به بهبود وضع کمک کند و آسیبپذیری شرکتها را کاهش دهد.
*در خصوص مطالبات صندوق عشایر، طبق طرح توجیهی تقدیمی به هلدینگ، درخواست تأمین منابع از هلدینگ داشتهایم تا پرداختها به شکل ماهانه و منظم انجام شود و مبالغ آن نیز افزایش یابد تا گلایه شما بهجا پاسخ داده شود.
*در خصوص موجودیهای سنواتی، با توجه به اصلاح یا تغییر الگوی مصرف محصولات، برخی از محصولات قدیمی جای خود را به محصولات جدیدتر دادهاند. این روند در شرکتهای دانشبنیان اجتنابناپذیر است. شرکت سبحان آنکولوژی نیز با معرفی محصولات جدید و همگام شدن با الگوی بازار و ارتقای فرآیندهای بازاریابی، تلاش میکند این روند اصلاح شود و جایگاه خود را در بازار حفظ کند.
*شرکت سبحان دارو در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ موفق شد درآمد عملیاتی ۱۳۴۳ میلیارد تومان، سود عملیاتی ۴۲۴ میلیارد تومان و سود خالص ۲۹۰ میلیارد تومانی کسب کند.
*طی این مدت بیش از سه میلیارد عدد محصول تولید شده و اقدامات مهمی مانند تولید داروهای اعصاب و روان صورت گرفته است.
* در راستای توسعه فعالیتها، مالکیت ۵ درصد شرکت بیوسان فارمد که شرکتی نوپا اما موفق و تولیدکننده واکسن گارداسیل است، به دست آمده است.
* طی سال ۱۴۰۳، صادرات به دلیل محدودیت مجوزهای دارویی و محصولات، رشد چندانی نداشته است. اما انتظار میرود شرکت ایراندارو در سال ۱۴۰۴ با رشد صادرات روبهرو شود.
*شرکتهای اصلی و فرعی در مجموع ۲۰ محصول جدید عرضه کردهاند. برنامههای توسعهای همچون اخذ گواهینامه GMP، راهاندازی پروژه خط تولید جامدات و پروژه انبار مرکزی نیز از اقدامات اخیر بوده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.