به گزارش کدال نگر بورس 24، شرکت سرمایه گذاری نیروگاهی ایران- سنا در خصوص برخی ابهامات در خصوص گزارش توجیهی افزایش سرمایه شفاف سازی کرد.

به گزارش کدال نگر بورس24 ، شرکت سرمایه گذاری نیروگاهی ایران- سنا در خصوص برخی ابهامات در خصوص گزارش توجیهی افزایش سرمایه شفاف سازی کرد.
وسنا گفت شرکت در ابتدا در نظر داشت از روش ارزش خالص داراییها (NAV) برای تعیین ارزش شرکت استفاده نماید اما با توجه به نظر مردود بازرس قانونی نسبت به گزارش توجیهی افزایش سرمایه با روش فوق الاشاره و همچنین برنامه شرکت در خصوص افزایش سرمایه و به استناد مفاد دستورالعملهای سازمان بورس و اوراق بهادار پس از بررسی های کارشناسی و تحلیل شرایط بازار و ویژگی های شرکت تصمیم بر آن شد که از روش جریان نقدی تنزیل شده (DCF) به عنوان مبنای ارزش گذاری استفاده گردد.
دلایل این تصمیم به شرح زیر است:
روش NAV ماهیتی ایستا دارد و عمدتاً ارزش روز داراییها را بدون در نظر گرفتن ظرفیت سودآوری آتی شرکت نمایش میدهد این در حالی است که روش DCF با تمرکز بر جریانهای نقدی آتی توانایی شرکت در خلق ارزش در آینده را ارزیابی مینماید با توجه به برنامه های توسعه ای شرکت ورود به پروژه های جدید و افزایش بهرهوری عملیاتی روش DCF ابزار دقیق تری برای ارزش گذاری واقعی شرکت فراهم می آورد.
روش DCF با ارائه پیش بینی های مالی و تحلیل حساسیت نسبت به متغیرهای کلیدی نرخ رشد، هزینه سرمایه، نرخ تنزیل و...)، دید بهتری از ریسکها و فرصتهای شرکت به سرمایه گذاران و ذی نفعان ارائه میدهد. .
بعنوان مثال در سال ۱۴۰۳ نیروگاه علی آباد با ظرفیت ۹۷۲ مگاوات درآمد حاصل از فروش برق تقریبا ۶۰۰۰۰ میلیارد ریال تحصیل نمود این در حالی است که نیروگاه خرم آباد با ظرفیت ۴۸۴ مگاوات درآمد حاصل از فروش برقی بالغ بر ۲۰۰۰۰۰ میلیارد ریال کسب نمود که این موضوع نمایانگر آن است که فقط با در نظر گرفتن ارزش دارایی نیروگاه و میزان ظرفیت تولید آن نمیتوان میزان ارزش آوری دارایی را برآورد نمود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.