در هفته گذشته برای نخستین بار طی سه هفته اخیر، سرمایهگذاران آمریکایی به صورت خالص فروشنده سهام بودند، هرچند شاخص S&P 500 به رکوردهای جدیدی دست یافت. این خروج سرمایه خالص...

بورس24 : در هفته گذشته برای نخستین بار طی سه هفته اخیر، سرمایهگذاران آمریکایی به صورت خالص فروشنده سهام بودند، هرچند شاخص S&P 500 به رکوردهای جدیدی دست یافت. این خروج سرمایه خالص به ارزش ۱.۳ میلیارد دلار، بزرگترین میزان فروش هفتگی سهام از اواسط آوریل (فروردین) تاکنون را ثبت کرد. جالب این است که در همین زمان، سرمایهگذاران همچنان به خرید صندوقهای قابل معامله در بورس (ETFها) ادامه دادند.
جزئیات جریان سرمایه و رفتار سرمایهگذاران
بررسیها نشان میدهد که سهام شرکتهای بزرگ و کوچک شاهد ورود سرمایه بودند، اما شرکتهای متوسط بازار (mid-cap) با خروج سرمایه روبرو شدند. این روند فروش در بین تمام گروههای اصلی مشتریان مشاهده شد؛ از جمله مؤسسات که برای هفتمین بار در هشت هفته اخیر، به فروش سهام روی آوردند. صندوقهای پوشش ریسک نیز برای دومین هفته متوالی کاهش سرمایهگذاری داشتند و سرمایهگذاران خرد برای اولین بار در شش هفته اخیر به فروش خالص رسیدند؛ رویدادی که تنها دومین بار در ۲۹ هفته گذشته اتفاق افتاده است.
در عین حال، شرکتها به بازخرید سهام خود ادامه دادند و برای چهارمین هفته متوالی این روند فراتر از الگوهای فصلی معمول بود. بخشهای صنعتی و املاک و مستغلات، به ویژه، چهارمین هفته متوالی خروج سرمایه را تجربه کردند. همچنین بخش خدمات شهری (Utilities) برای ششمین هفته متوالی با کاهش سرمایه مواجه شد که تا حد زیادی به دلیل عدم قطعیتها درباره لایحه مصالحه در کنگره آمریکا بوده است.
تحرکات مثبت در تکنولوژی و صندوقهای ETF
سهام فناوری برای سومین هفته پیاپی بیشترین جذب سرمایه را داشت و بخشهای مالی و مصرفکننده اختیاری نیز مورد توجه سرمایهگذاران قرار گرفتند. جیل کری هال، استراتژیست بانک آمریکا، اظهار داشت که پس از دو هفته جریان سرمایه به سمت بخشهای دفاعی، این هفته سرمایهگذاران بیشتر به فروش سهام در بخشهای دفاعی نسبت به بخشهای چرخهای تمایل نشان دادند.
بازگشت قوی جریان سرمایه به سمت ETFها نیز قابل توجه است؛ بزرگترین ورود سرمایه به این صندوقها از اواسط آوریل تاکنون رخ داده است. سرمایهگذاران پس از دو هفته فروش خالص در ETFهای رشدی (Growth)، این بار به سمت ETFهای ترکیبی (Blend)، ارزشی (Value) و رشدی حرکت کردند. در صدر این خریدها، ETFهای مالی قرار داشتند که با نتایج مثبت آزمونهای استرس بانکها حمایت شدند.
در سوی دیگر، ETFهای انرژی با شدیدترین خروج سرمایه در ۱۰ هفته اخیر مواجه شدند؛ وضعیتی که پس از اعلام آتشبس در خاورمیانه و کاهش حدود ۱۳ درصدی قیمت نفت خام WTI به وجود آمد و سودهای دو هفته قبل را خنثی کرد.
چشمانداز بازار و تأثیر عوامل جهانی
این تغییرات در جریان سرمایه، نشانهای از نگرانیهای سرمایهگذاران درباره پایداری روندهای کنونی بازار است. در حالی که شاخصها به اوجهای جدیدی رسیدهاند، رفتار محتاطانه سرمایهگذاران نشان میدهد که ریسکهای ژئوپولیتیکی، نگرانیهای اقتصادی و تغییرات در سیاستهای پولی بانکهای مرکزی همچنان بر تصمیمات بازار تأثیرگذارند. انتظار میرود در هفتههای آتی نیز بازار با نوسانات قابل توجهی روبرو شود که نیازمند دقت و مدیریت ریسک سرمایهگذاران خواهد بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.