Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن فلزات با حضور بیش از ۹۱ درصد سهامداران امروز برگزار شد.

تقسیم سود 22 ریالی در مجمع تجلی + فیلم مجمع

بورس24 : مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن فلزات با حضور بیش از ۹۱ درصد سهامداران امروز برگزار شد. این مجمع ۲۲ ریال سود تقسیم کرد.

مهم ترین موارد مطرح شده در مجمع به شرح زیر است:

*در ابتدای سال ۱۴۰۳ سرمایه‌گذاری شرکت ۶,۹۹۰ میلیارد تومان بوده و طی سال ۲,۵۰۰ میلیارد تومان دیگر سرمایه‌گذاری انجام شده است. مجموع سرمایه‌گذاری در پایان سال به ۹,۴۹۴ میلیارد تومان رسید. از مجموع سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در سال جاری، مبالغ عمده شامل موارد زیر است:

فولاد شرق: ۹۷۹ میلیارد تومان

فولاد کردستان: ۸۹۳ میلیارد تومان

معدن‌کار باختر: ۳۳۹ میلیارد تومان

جانجا: ۱۰۳ میلیارد تومان

سیمین هرمز: ۱۰۸ میلیارد تومان

همراه جاده ریل دریا: ۷۵ میلیارد تومان

*جمع کل سرمایه‌گذاری شرکت در پایان سال حدود ۹,۴۰۰ میلیارد تومان بوده و این سرمایه‌گذاری عمدتاً در حوزه‌های فولاد، معدن و لجستیک تخصیص یافته است.

*سرمایه‌گذاری بلندمدت شرکت نیز از طریق مشارکت در پروژه‌های برگزیده شامل فولاد شرق (۱,۶۲۰ میلیارد تومان)، فولاد کردستان (۹۰۶ میلیارد تومان)، معدن‌کار باختر (۸۴۴ میلیارد تومان)، همراه جاده ریل دریا (۲۸۵ میلیارد تومان)، سیمین هرمز (۲۶۹ میلیارد تومان) و شرکت بازرگانی (۲۴۸ میلیارد تومان) بوده است.

*در حوزه پروژه‌های توسعه‌ای:

در بخش آهن اسفنجی، سه پروژه با مجموع ظرفیت ۴.۵ میلیون تن در حال اجراست. تاکنون ۱۶۳ میلیون یورو هزینه شده و برای تکمیل آنها نیاز به ۲۱۵ میلیون یورو دیگر است.

*پروژه‌های فولادسازی در شرکت‌های سرمد و فولاد کردستان با ظرفیت ۱.۶ میلیون تن در حال پیشرفت است؛ مجموع سرمایه‌گذاری به یورو تا به امروز ۸۳.۲ میلیون ثبت شده است.

پروژه کنسانتره سنگ آهن در فولاد شرق خراسان تا پایان سال به بهره‌برداری آزمایشی می‌رسد، مشروط به تأمین نقدینگی و رفع موانع.

*پروژه کلاف شرکت سرمد در دی ماه ۱۴۰۳ به بهره‌برداری رسید، اما با تاخیر نسبت به برنامه اولیه به دلیل عوامل غیرقابل پیش‌بینی.پروژه کنسانتره مس جانجا و احداث اسکله و پایانه مکانیزه همراه جاده ریل دریا نیز در حال اجرا هستند.

*در مجموع ارزش سرمایه‌گذاری پروژه‌های در حال انجام بیش از ۱.۷۴۳ میلیارد یورو است که سهم شرکت تجلی حدود ۴۰۰ میلیون یورو تخمین زده می‌شود.

*عملکرد شرکت‌های زیرمجموعه

شرکت معدن‌کار باختر از شرکت‌های بزرگ گروه است که تجلی ۴۰ درصد و صبانور ۶۰ درصد سهام آن را در اختیار دارند. این شرکت، علاوه بر فعالیت در معدن جانجا، سه پروژه دیگر را نیز برای صبانور اجرا می‌کند و همواره از عملکرد، دقت و سرعت این شرکت رضایت کامل گزارش شده است. سود خالص معدن‌کار باختر در پایان سال ۱۴۰۲ معادل ۱۶۷ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۳ با جهشی قابل توجه به ۴۷۷ میلیارد تومان افزایش یافته است.

شرکت اکتشاف تجلی صبا، متولی حفاری گروه است که تجلی ۳۶ درصد سهام آن را در اختیار دارد. سود این شرکت در سال ۱۴۰۲ معادل ۴۲ میلیارد تومان بود که به دلیل تاخیر در تحویل دو دستگاه حفاری پیشرفته، در سال ۱۴۰۳ به ۳۷ میلیارد تومان کاهش یافت. با توجه به حجم پروژه‌های معدنی گروه، برنامه‌هایی جهت توسعه این شرکت و افزایش توان اجرایی آن در دستور کار قرار گرفته است.

شرکت بازرگانی صنایع معدنی ایران نیز طی سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد ریال فروش داشته و سود آن از ۴۴ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۱۴۸ میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است. این شرکت سهم قابل‌توجهی در معاملات بازرگانی، صادرات و واردات مواد معدنی گروه ایفا می‌کند.

همچنین شرکت سبدگردان تجلی آفتاب با مشارکت شرکت مصر به تازگی فعالیت خود را آغاز کرده و انتظار می‌رود در سال آینده به یکی از شرکت‌های فعال گروه در بازار سرمایه تبدیل شود.

*پیشرفت پروژه‌های عناصر نادر خاکی و عناصر حیاتی

در حوزه عناصر نادر خاکی، شرکت تجلی دو معدن با مجموع مساحت نزدیک به ۲۰ کیلومتر مربع در اختیار دارد. ذخیره این معادن حدود ۱۲۰ میلیون تن برآورد و افزایش یافته است. فاز پایلوت تولید ۱۷ عنصر اکسید عناصر نادر خاکی افتتاح شده و اقدامات برای احداث کارخانه تولید انبوه در استان یزد آغاز گردیده است. پروژه با همکاری یک تیم تخصصی در حال پیگیری است و انتظار می‌رود سال آینده خبرهای خوبی از تولید انبوه این عناصر مخابره شود.

در حوزه عناصر حیاتی نیز چهار محدوده معدنی در بجستان،  بجستان ۲ و پلی متال سه‌قلعه با مجموع مساحت ۱۸۳ کیلومتر مربع برای پتانسیل‌های منیزیت، پتاس و لیتیوم در دست بررسی و اجراست. گروهی متشکل از کارشناسان دانشگاهی و متخصصان شیمی برای اجرای مطالعات، فرآوری و اکتشاف تشکیل شده است. مطالعات و فرآوری سیستماتیک انجام و احداث حوضچه‌های تبخیری آزمایشی آغاز شده است. هدف، بهره‌گیری از روش‌های منحصر به فرد برای استحصال این مواد و رعایت ملاحظات زیست‌محیطی است.

*در سال ۱۴۰۰ ،  ۳۲۴۹ میلیارد تومان سهام بورسی داشتیم، که این رقم در ۱۴۰۱ به ۱۸۹۴ میلیارد و در ۱۴۰۲ به ۱۲۲۴ میلیارد تومان کاهش یافت. علت این کاهش، فروش تدریجی سرمایه‌گذاری‌های بورسی است. به همین نسبت، درآمدهای بورسی شرکت نیز کاهش یافته است.

*وجوه حاصل از فروش سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت به سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت انتقال یافته؛ به طوری که این رقم از ۲۸۱۳ میلیارد تومان در ۱۴۰۰ به ۴۶۴۹ در ۱۴۰۱، ۶۹۹۱ در ۱۴۰۲ و ۹۴۹۵ میلیارد تومان در ۱۴۰۳ افزایش یافته است.

*درآمد سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت نیز از ۸۲ به ۴۹۱ میلیارد تومان افزایش یافته که اگر پروژه فولاد سرمد اضافه می‌شد، درآمد به حدود ۶۰۰ میلیارد تومان می‌رسید.

*در بخش سرمایه‌گذاری ارزی، تاکنون حدود ۱۱۵ میلیون یورو به نرخ ارز دولتی، معادل ۹۴۰۷ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است که با احتساب رقم ریالی سرمایه‌گذاری‌ها، جمع کل بسیار بالا خواهد بود.

*تعداد محدوده‌های فعالیت شرکت از ۴ در سال ۱۴۰۰ به ۲۱ در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است. انتقال سرمایه از کوتاه‌مدت به بلندمدت منجر به کاهش درآمدهای بورسی و افزایش درآمدهای ناشی از پروژه‌ها و شرکت‌های سرمایه‌پذیر شده است.

*در صورت وضعیت مالی، جمع دارایی‌ها از ۹۳۴۶ میلیارد تومان در ۱۴۰۲ به ۱۱۳۱۱ میلیارد تومان در ۱۴۰۳ افزایش یافته و جمع حقوق صاحبان سهام نیز رشد داشته است.

*برنامه‌های هیئت مدیره شامل اجرای کارخانه تولید انبوه عناصر نادر خاکی، استمرار اقدامات اکتشافی، تکمیل پروژه‌های صنعتی، پیگیری افزایش سرمایه و ورود شرکت معدن‌کار باختر به بورس است. پذیرش این شرکت در بورس به دلیل تغییر مدیریتی یکی از سهامداران عمده (صبانور) با تأخیر مواجه شده اما مذاکرات ادامه دارد و امید به ورود شرکت به بورس در ماه‌های آتی وجود دارد. هلدینگ معادن فلزات نیز با این موضوع موافق است.

*در پروژه فولاد شرق خراسان، تجلی با فولاد خراسان شریک است و حدود ۸ درصد سهام متعلق به پرسنل فولاد خراسان است. طی سه سال اخیر، ساختار سهامداری پروژه نسبت به گذشته سامان‌دهی شده و اکنون فخاس حدود ۲۲ درصد سهام را داراست.

*فولاد شرق خراسان یکی از مهم‌ترین پروژه‌هاست؛ چون با کاهش تولید کنسانتره در کشور، ظرفیت ۲.۵ میلیون تنی آن قابل افزایش به ۵ میلیون تن است و زیرساخت و تجهیزات لازم برای ظرفیت بالاتر تأمین شده، مشروط به تأمین نقدینگی لازم و همکاری سهامداران.

*در خصوص پروژه آهن اسفنجی “سیمین هرمز”، با ظرفیت ۱.۷ میلیون تن، طی دو سال گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته و سهامداران اصلی آن فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و گل‌گهر هستند. روند اجرایی و تخصص بالای سهامداران موجب پیشرفت سریع پروژه شده است و انتظار می‌رود با ادامه حمایت‌ها، تا یک سال آینده به بهره‌برداری برسد.

*در پروژه فولاد کردستان نیز که دو واحد اسفنجی و فولادسازی دارد، تمرکز فعلی بر راه‌اندازی واحد آهن اسفنجی است. این پروژه با مدیریت پیگیر و تعامل خوب سهامداران، پیشرفت مناسبی داشته است.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 270

پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24