با گذر از التهاب روزهای نخست و بر اساس تحولات اخیر، شاید وقت آن رسیده باشد که کمی در استراتژی تجدیدنظر کنیم. قرار نیست یکشبه فولسهام شویم یا تا ابد نقد بمانیم. میتوان بهتدریج ترکیب پرتفوی را اصلاح کرد و با دقت به سراغ سهمهایی رفت که از نظر بنیادی وضعیت مطلوبی دارند؛ بهویژه آنهایی که در گزارشهای مالی عملکرد قابل قبولی نشان میدهند یا در آستانه برگزاری مجامع جذاب قرار دارند.

1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : بورس تهران دومین روز کاری هفته را با فضای نسبتاً متعادل و دوگانهای آغاز کرد. از یکسو نمادهایی که در معاملات روز شنبه مورد توجه بودند، همچنان در کانون نگاه معاملهگران قرار داشتند و از سوی دیگر، گروهی از سهمها و صندوقهای اهرمی که همچنان زیر سایه سنگین اتفاقات و بحرانهای اخیر قرار دارند، نتوانستند روی پای خود بایستند. در میانه معاملات، فشار عرضه تا حدودی افزایش یافت، اما همچون نخستین روز هفته، فضای مدیریتشدهای بر کلیت بازار حاکم بود و در دقایق پایانی، بازارساز بار دیگر به حمایت از نمادهای منفی پرداخت. در نهایت، حدود 53 درصد از نمادها در محدوده مثبت و 47 درصد در دامنه منفی به کار خود پایان دادند. خروجی این وضعیت، رشد حدود 1.1 درصدی شاخص کل و کاهش جزئی شاخص هموزن بود. ارزش معاملات خرد حدود 7.4 همت گزارش شد که رشد 13 درصدی نسبت حجم بازار شنبه داشت. از سوی دیگر، حقیقیها حدود 1.4 همت دیگر پول از بازار خارج نمودند که بخشی از آن متمرکز بر صندوقهای اهرمی بود ... !
بازار سرمایه، دو روز نخست هفته را با رنگ سبز، اما بدون طراوت و هیجان خاصی پشت سر گذاشت. البته در دقایق پایانی بازار دیروز تحت تاثیر به جریان افتادن واگذاری سایپا، روحیه معاملهگران کمی تقویت شد. با اینحال بسیاری از فعالان بازار معتقدند این مثبتها صرفاً جهت حفظ ظاهر است و فاقد تداوم لازم. آنچه این بیاعتمادی را تقویت میکند، ترکیبی از نگرانیهای سیاسی و ذهنیت آسیبدیده معاملهگران است: از ترس تکرار بحرانهای اخیر و بیثباتی آتشبس گرفته تا بلاتکلیفی در مسیر دیپلماسی و احتمال فعال شدن سازوکار ماشه. در چنین فضایی، بسیاری از فروشندگان روزهای گذشته که زیانهای سنگینی را تجربه کردهاند، فعلاً ترجیح میدهند از بازار فاصله بگیرند و بار دیگر در معرض ریسک قرار نگیرند. نباید فراموش کرد که تنها در چند روز گذشته، بیش از 33 هزار میلیارد تومان از سرمایه فعالین حقیقی از چرخه بازار خارج شده است.
با این حال، برخی تحلیلگران بر این باورند که اقدامات اخیر بازارساز برای مهار شدت ریزش و کاهش شیب افت قیمتها، گام مؤثری در عبور از مرحله نخست بحران بوده است. اکنون به نظر میرسد بازار وارد فاز دوم شده؛ مرحلهای که نیاز به مدیریت روانی، کفسازی قیمتی و بازسازی اعتماد دارد. اگر این روند به درستی هدایت شود، احتمال دارد از اوایل مرداد و همزمان با برگزاری مجامع و انتشار گزارشهای فصلی، نشانههایی از بازگشت تدریجی خریداران به بازار نمایان شود؛ بهخصوص که بلای جان بازار یعنی صندوقهای اهرمی هم تقریبا در مسیر تعادل قرار گرفتهاند !
بارها گفتهایم که ریسک جنگ و حوادث اخیر (خصوصا شرایط بغرنج اهرمیها) همچنان بالای سر بازار قرار دارد و تا زمانی که ابرهای تیره در آسمان سیاست و امنیت باقی باشند، ترجیح معاملهگران به نقد بودن، قابل درک است. اما با گذر از التهاب روزهای نخست و بر اساس تحولات اخیر، شاید وقت آن رسیده باشد که کمی در استراتژی تجدیدنظر کنیم. قرار نیست یکشبه فولسهام شویم یا تا ابد نقد بمانیم. میتوان بهتدریج ترکیب پرتفوی را اصلاح کرد و با دقت به سراغ سهمهایی رفت که از نظر بنیادی وضعیت مطلوبی دارند؛ بهویژه آنهایی که در گزارشهای مالی عملکرد قابل قبولی نشان میدهند یا در آستانه برگزاری مجامع جذاب قرار دارند. در کنار آن، رصد دقیق نمودارها، پیگیری اخبار شرکتها و بهروز نگهداشتن واچلیست، میتواند زمینهساز تصمیمگیریهای بهتر شود.
مهمتر از همه، در این فاز حساس، کسی برنده خواهد بود که نه با هیجان که با تمرکز بر دادهها، متغیرهای سود و زیان، نسبت P/E و تحلیل واقعبینانه دست به اصلاح پرتفوی و ورود پلکانی بزند. البته این توصیه به معنای خرید فوری نیست؛ بلکه به معنی ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.