Bourse24 Ads 261
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 264

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت بورس تهران امروز برگزار شد.

مجمع بورس تهران 20 ریال سود تقسیم کرد

بورس24 : مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت بورس تهران امروز برگزار شد. این مجمع 20 ریال سود به ازای هر سهم تقسیم کرد.

مهم ترین موارد مطرح شده در این مجمع به شرح زیر است:

*برنامه‌ها و فعالیت‌های بورس تهران تحت مدیریت هیئت‌مدیره‌ای با ترکیبی از تجربه و جوانی ادامه دارد و این ترکیب تأثیر مثبتی بر عملکرد داشته است. در پایان سال ۱۴۰۳، میانگین سنی کارکنان به ۳۹ سال رسید. پیش‌تر، بورس تهران با سن بالای نیروی انسانی و کمبود چابکی مواجه بود، اما با جذب نیروهای جوان از برترین دانشگاه‌های کشور، این مشکل تا حد زیادی برطرف شده و کیفیت عملکرد ارتقا یافته است.

*در سال گذشته، سرمایه بورس تهران به ۲۴۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و ارزش بازار در پایان سال ۱۴۰۳ بیش از ۷۷۰۰ همت بود. در حوزه صنعت کارگزاری نیز اصلاحات مهمی اجرا شد. کارگزاران و نهادهای مالی که در مدل کسب‌وکار بورس نقش دارند، مورد توجه ویژه هیئت‌مدیره قرار گرفته‌اند و رتبه‌بندی جدیدی برای آنها تدوین شده است.

*با وجود نوسانات شدید بازار در سال گذشته و افزایش ریسک‌های سیستماتیک، ارزش معاملات برخی تالارهای منطقه‌ای، مانند زاهدان، بیرجند و اهواز، کاهش چشم‌گیری داشته است. استراتژی اصلی، تجمیع تدریجی این تالارها به‌دلیل توسعه زیرساخت‌های دسترسی برخط است تا ساختار تالارهای منطقه‌ای مطابق با شرایط جدید بازار اصلاح شود و در صورت بهبود شرایط، به مراکز مالی ارتقاء یابند.

*در پایان سال گذشته، ارزش معاملات بورس تهران بیش از ۸۶۰۰ همت ثبت شد که ۵۵ درصد آن مربوط به شرکت‌های بازار اول با ضریب شناوری ۳۰ درصد و باقی آن بازار دوم با شناوری ۲۴ درصد (عمدتاً صنایع شیمیایی، پتروشیمی، فلزات اساسی و هلدینگ‌ها) می‌باشد.

*تا پایان ۱۴۰۳، تعداد شرکت‌های پذیرفته‌شده به ۳۹۱ شرکت رسید. راهبرد گذشته تمرکز بیش از حد بر شرکت‌های بزرگ بود که با بازنگری در سیاست‌ها، اکنون بیش از ۷۵ شرکت در صف پذیرش و ۱۲ شرکت آماده عرضه اولیه هستند. برنامه این است که تعداد عرضه‌های اولیه سالانه از ۵ به بیش از ۱۲ الی ۲۰ شرکت افزایش یابد.

*در سال ۱۴۰۳، ارزش معاملات بورس تهران ۲۵۶۸ همت بود اما رشد درآمد عملیاتی متناسب با رشد ارزش معاملات نبود. علت اصلی، سهم بالای صندوق‌های سرمایه‌گذاری (۵۵ درصد از ارزش معاملات) و کاهش سهم معاملات سهام و حق تقدم (کمتر از ۴۰ درصد) است. این تغییر ساختار به علت سیاست تشویق سرمایه‌گذاری غیرمستقیم توسط سازمان بورس بوده که به دلیل کارمزد پایین صندوق‌های ETF، درآمد عملیاتی بورس کاهش یافته است.

*بورس تهران تا کنون فاقد سامانه مدیریت ریسک بوده و این موضوع نقطه ضعف مهمی طی سال‌های گذشته بوده است. کمیته مربوطه اکنون در حال بررسی و خرید سامانه ریسک است و انتظار می‌رود سند ریسک و گزارش پایداری در سال جاری تهیه گردد.

*در پایان، راهبردها و سامانه‌های انضباطی ناشران در زمستان امسال توسط هیئت‌مدیره مجدداً بازنگری خواهند شد.

*در فرآیند بازنگری پذیرش، فرم‌های متعدد پذیرش به طور اساسی اصلاح و تجمیع شدند تا هم شفافیت افزایش یابد و هم جلوی سوءاستفاده‌ها در فرایند پذیرش ناشران جدید گرفته شود. به همین منظور “سامانه خودارزیابی پذیرش” راه‌اندازی شد تا متقاضیان ورود به بورس تهران به صورت مستقیم و بدون واسطه، شرایط خود را در این سامانه ارزیابی و ارسال کنند. در صورت واجد شرایط بودن، با آن‌ها تماس گرفته می‌شود.

*در حوزه حاکمیت شرکتی، دو اقدام مهم انجام شده است:

۱. همکاری با سازمان ملل برای برگزاری دوره‌های آموزشی روزآمد برای ناشران و نهادهای فعال در بورس تهران

۲. طرح جامع ایجاد زیرساخت ارزیابی و ممیزی فرم‌های حاکمیت شرکتی از طریق یک سامانه متمرکز که پس از تأیید سازمان بورس، در اختیار حسابرسان قرار خواهد گرفت.

*در حوزه پایداری، ‌سال قبل از خدمات یک مؤسسه خارجی استفاده شد، اما امسال برنامه‌های پایداری به صورت داخلی تدوین خواهد شد. همکاران بخش نظارت نیز مرتباً دوره‌های آموزشی پیشگیری از تخلفات معاملات را برگزار می‌کنند.

*سند راهبردی بورس بر مبنای هفت برنامه اصلی تدوین می‌شود و امسال با تغییرات محتوایی جدید همراه خواهد شد. سامانه حاکمیت شرکتی، سامانه BI ناشران و سوپر اپلیکیشن نیز از جمله پروژه‌های دیجیتال بورس تهران هستند. همچنین برای سهولت دسترسی تحلیلگران بازار سرمایه به شاخص‌ها، برنامه ایجاد صفحه جامع اطلاعاتی مشابه بانک مرکزی در دست اجراست.

*رویداد “یکشنبه یک ناشر” برای افزایش تعامل و شفافیت ناشران با تحلیلگران بازار راه‌اندازی شده است. با بهبود فضای بازار، بورس تهران به دنبال برگزاری نمایشگاه کار و مسابقات هکاتون برای نزدیکی بیشتر صنعت، دانشگاه و نخبگان دیجیتال خواهد بود.

*در بخش بین‌الملل نیز بورس تهران اخیراً موفق به حفظ جایگاه خود در هیئت مدیره فدراسیون بورس‌های اروپایی-آسیایی (فیاس) شده و اکنون ریاست یکی از کمیته‌های کاری فیس را بر عهده دارد.

*در حوزه دیجیتال و نظارت نیز، زیرساخت‌های جدیدی برای رصد هوشمند بازار و فضای مجازی پیاده‌سازی شده و ارتقاء خواهند یافت.

*در پروژه نیایش، زمین مورد نظر خریداری و سند آن به نام بورس صادر شده است. بورس تهران با همکاری شهرداری امتیازات مهمی کسب کرده است و قرار است با تجمیع زمین‌ها پارکینگ بیشتری ایجاد شود. پس از تعیین میزان مشارکت، پروژه آغاز خواهد شد تا مسائل مربوط به پایان کار بورس تهران حل و فصل شود.

*بورس تهران امسال در حال انجام اصلاحات اساسی در امیدنامه‌ها، ساختار گزارشگری ارزش‌گذاری و سامانه پذیرش است. یکی از مسائل مهم بازار سرمایه، شفافیت استانداردهای قیمت‌گذاری عرضه اولیه است که بورس تهران چارچوب جدیدی را به سازمان بورس پیشنهاد خواهد داد. نسخه به‌روزرسانی شده سامانه پذیرش نیز تا پایان سال رونمایی می‌شود.

*در حوزه نوآوری، بخش تحقیق و توسعه بورس بر روی پروژه‌هایی مانند ایجاد “بازار سرمایه‌گذار خصوصی” (پرایوت مارکت) کار می‌کند تا شرکت‌هایی که تمایل به ورود به بورس ندارند، بتوانند به صورت بلوکی سهام خود را معامله کنند. این موضوع باعث تقویت مالکیت و شفافیت در اقتصاد دیجیتال و شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد شد. در صورت همکاری سازمان بورس، این بازار می‌تواند به منبع درآمد جدیدی برای بورس تبدیل شود.

*در زمینه بازارگردانی و حجم مبنا نیز پیشنهادات بورس در حال بررسی است و پس از تصویب، اطلاع‌رسانی خواهد شد.

*یکی از دغدغه‌های جدی بورس تهران، مدیریت زیرساخت‌های فنی مانند دیتا سنتر است که به دلیل تقاضای بالا از شرکت‌های بزرگ، نگهداری و اداره آن نیازمند تیم تخصصی است. به همین دلیل، پیشنهاد شده است که این بخش به یک شرکت مستقل صد درصدی متعلق به بورس تبدیل شود تا فرآیندها سریع‌تر و کارآمدتر انجام شود و هزینه‌ها در شرایط رشد نرخ ارز بهتر مدیریت شوند.

*نظر سهامدار در مجمع بورس در خصوص زمین شهرداری :   در واقع، به رغم تغییر کاربری و اخذ مجوزها،  قیمت ملک در زمان فروش بیش از حد واقعی آن تعیین شده است.

مدیر عامل بورس تهران: برای افزایش جذابیت این زمین امتیازات قابل توجهی در نظر گرفته شد.  اگرچه ابتدا کاربری ملک محدودتر بود و قیمت فعلی با توجه به اخذ مجوز ماده پنج و اضافه شدن ارتفاع ۱۲ طبقه و  کاربری‌های اداری و تجاری توجیه‌پذیرتر شده است. اگر اینطور بود ، حتما در بحث خالص ارزش دارایی های آن،  در گزارش‌های کارشناسی  نیز بالاتر منعکس می‌شد.

*گودرزی، مدیر عامل بورس تهران :  موضوع کارمزدهای درج و‌ پذیرش یکی از موضوعات قابل بحث است. درحال حاضر شرکت‌های بزرگ و کوچک یکسان کارمزد می‌پردازند، که این رویکرد منطقی نیست و باید مانند بازارهای جهانی متناسب با اندازه شرکت‌ها اصلاح شود. سازمان بورس با کلیات این اصلاحات موافق است و پس از بررسی‌های لازم در هیئت مدیره تصمیم‌گیری خواهد شد.

*واقعیت این است که استراتژی کلان سازمان بورس این است که کارمزد معاملات خرد تغییر نکند. ما اوایل سال ۱۴۰۳ و امسال چند بسته پیشنهادی به سازمان بورس ارائه دادیم و تأکید کردیم که به هیچ عنوان به دنبال افزایش کارمزد معاملات خرد نیستیم.

*با این حال، درباره معاملات عمده نکات مهمی وجود دارد. مثلاً در یک معامله چند صد هزار میلیارد تومانی منطقی نیست که کارمزد اندک و ثابتی مانند ۵۰ میلیون تومان دریافت شود؛ در دنیا معمولاً کارمزد معاملات عمده تابع ارزش معامله است.

*ما هم مدلی برای معاملات عمده و مشتقه به سازمان بورس پیشنهاد دادیم و حتی برای هزینه‌های مربوط به شرکت در معاملات عمده (موارد انصراف افراد پس از ثبت نام در معاملات عمده ) هزینه‌هایی در نظر گرفتیم. کلیات این پیشنهادات مورد موافقت قرار گرفته و قرار است جزئیات آن پس از بررسی کارشناسی نهایی شود.

*گودرزی در پاسخ به گله سهامدار در خصوص کارمزد بورس ها:

در بورس‌های دنیا حداکثر ۴۰ درصد درآمد از محل کارمزد معاملات تأمین می‌شود؛ یعنی ۳۸ تا ۴۰ درصد عمده درآمد بورس‌ها مربوط به حوزه فناوری اطلاعات و فروش داده (Data Vendoring ) است.

اما در ایران، با وجود اختیارات قانونی و بخشنامه‌های موجود، بورس‌ها در زمینه فروش داده درآمد قابل توجهی نداشتند. هرچند بارها در برنامه‌ها تأکید کرده‌ایم که باید شاخص‌ها و داده‌ها را به شکل شفاف منتشر کنیم، اما واقعیت این است که اگر بورس صرفاً روی درآمد کارمزد معاملات تمرکز کند، آینده‌ای نخواهد داشت.

موضوع مهم دیگر، اصلاح ساختار درآمدهای بورس از جمله حق پذیرش است که تغییرات اساسی نیاز دارد. من هم با سیاست سازمان بورس موافقم که نباید کارمزد معاملات خرد افزایش پیدا کند، چون اگر هدف بزرگ شدن بازار سرمایه است، بالا رفتن کارمزد معاملات خرد مانع تحقق این هدف خواهد شد. اما درباره معاملات عمده و دیگر بخش‌های درآمدی، باید بازنگری‌های جدی انجام شود.

*در یادداشتی عنوان شده رای شعبه ۲۱ بدوی درباره آن ۸۲ دستگاه ماینر به اشخاص حقیقی مربوط است. این موضوع دقیقاً به چه صورت است و وضعیت شرکت در این پرونده چیست؟

بخشی از این رأی به اشخاص حقیقی مربوط است اما احتمال دارد بخشی هم به شرکت ارتباط پیدا کند. شرکت نیز نسبت به رای صادره اعتراض کرده و جلساتی با قاضی پرونده داشته است.

 در حال حاضر، پرونده به شعبه تجدیدنظر بازگشته و تا این لحظه دو جلسه در این شعبه برگزار شده، یکی در سال ۱۴۰۳ و دیگری در خرداد ۱۴۰۴. اکنون شرکت در انتظار رأی هیئت تجدیدنظر است.

مدیر عامل بورس تهران:ما در تجدیدنظر تأکید داریم که با توجه به وجود فاکتور رسمی از سوی بورس تهران، موضوع قاچاق کالا مصداق ندارد. اما هرگونه رأیی که صادر شود، ممکن است متوجه بورس تهران ( هم مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره قبلی ) باشد. امیدواریم وکیل شرکت بتواند در تجدیدنظر رأی را به نفع شرکت برگرداند.

*اظهار نظر مدیرعامل شرکت بورس تهران درباره پروژه زنجان : در پروژه زنجان، شرکت هیچگونه سرمایه‌گذاری مستقیمی انجام نداده و اجرای پروژه کاملاً توسط پیمانکار در حال انجام است.

اگرچه در ابتدا به دلیل اضافه شدن قطعه زمین و نیاز به جابه‌جایی فیبر نوری متعلق به دولت، با کمی تأخیر مواجه شدیم، اما در حال حاضر عملیات بتن‌ریزی در طبقات منفی ۲ و منفی ۳ در جریان است و به امید خدا تا پایان امسال پیشرفت پروژه به بیش از ۵۰ درصد خواهد رسید.

*پذیرش دیجی‌کالا در بورس انجام شده و تنها موضوع مورد اختلاف، قیمت‌گذاری این شرکت بود. بورس تهران و سازمان بورس بر این باور بودند که، با توجه به اینکه دیجی‌کالا نخستین شرکت فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال است که وارد بازار سرمایه می‌شود، قیمت عرضه اولیه باید برای سرمایه‌گذاران جذاب باشد.

خوشبختانه در حال حاضر بر سر قیمت‌گذاری به توافق رسیده‌ایم و هر زمان که با سازمان بورس و سهامدار عمده به جمع‌بندی نهایی درباره شرایط مناسب بازار برای عرضه اولیه دست یابیم، این فرآیند انجام خواهد شد.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید



پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 265
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 259
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 271
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24