در سه هفته پیش رو روزهای بسیار حساس، پرخبر و سرنوشتسازی در انتظار کشور و به تبع آن اقتصاد و بازار سرمایه خواهد بود. روزهایی که اتفاقات و رویدادهای مختلف در هم گره خورده و هر یک از آنها ممکن است اثرات خاصی در بازار داشته باشد. بخشی از این رویدادها مرتبط با تحولات درون بازار است که شامل برگزاری مجامع شرکتهای بزرگ، گزارشهای فصلی و عملکرد تولید و فروش ماهانه میشود.

1) پیشبینی بازار ...
بورس24 : بورس تهران معاملات چهارمین روز کاری هفته را متعادل و همچون روزهای اخیر با رنگ سبز در بزرگان و شاخصسازان و کمرمق در سایر سطوح بازار آغاز کرد و تقریبا تا انتهای ساعت معاملات با همین فرمان پیش رفت. در انتهای بازار 60 درصد از نمادها در دامنه مثبت و 40 درصد در دامنه منفی به کار خود خاتمه دادند. شاخص کل با رشد 1 درصدی از میانههای کانال 2.7 میلیون عبور کرد اما در شاخص هموزن باز هم خبری از خلق بازدهی نبود. ارزش معاملات با رشد اندکی به 7 همت رسید و طبق روال عادی برنامه، خروج نقدینگی ادامه داشت. در بازار دیروز حقیقیها حدود یکهزار و 660 میلیارد تومان دیگر از بازار خارج نمودند ... !
بازار روز گذشته ادامهای بود بر روند بیرمق و بیجان نیمه نخست هفته؛ شاخصها در محدوده مثبت حرکت کردند اما بدنه بازار همچنان خالی از شادابی و اطمینان بود. البته بازار را بد نمیخرند اما حقیقیها کماکان در مسیر خروج قرار دارند. دیروز هم نوشتیم که بازار سبز است اما اعتماد قرمز ... ، متاسفانه حس امیدواری در چهره بازار دیده نمیشود. خبرهای منفی بازار را احاطه کرده و همچنان موج بدبینی بهواسطه خبرهای ریز و درشت سیاسی فضا را بر سهامداران سخت کرده است. از یکسو مدام شاهد انفجار ناشی از نشتی گاز و اتصال برق در نقاط مختلف کشور هستیم ! و از سوی دیگر تهدید به چکاندن ماشه و فاز عدم مذاکره را داریم. بگذریم ...
اما در سه هفته پیش رو روزهای بسیار حساس، پرخبر و سرنوشتسازی در انتظار کشور و به تبع آن اقتصاد و بازار سرمایه خواهد بود. روزهایی که اتفاقات و رویدادهای مختلف در هم گره خورده و هر یک از آنها ممکن است اثرات خاصی در بازار داشته باشد. بخشی از این رویدادها مرتبط با تحولات درون بازار است که شامل برگزاری مجامع شرکتهای بزرگ، گزارشهای فصلی و عملکرد تولید و فروش ماهانه میشود. به اخبار مثبت از دل مورد اول و دوم خوشبین و در عین حال امیدواریم اما حقیقتا روی گزینه سوم نهتنها حسابی باز نمیکنیم بلکه از همین امروز فرض را بر کاهش بیش از 30 - 40 درصدی فروش نسبت به خرداد ماه میگذاریم. کشور دو هفته جهنمی را تجربه کرده و متاسفانه به لطف سیاستگذاران، هنوز هم از این شوک خارج نشده است !
و بخشی دیگر از رویدادها مربوط به تحولات سیاسی است. تعیین تکلیف جریان مذاکرات، ادامه فضای پُرتنش و ترکیدن واحدهای مسکونی در اثر نشت گاز و تحولات مکانیسم ماشه از مهمترین اتفاقات پیش رو است. در چنین فضایی حضور در بازار یکی از دشوارترین و پرریسکترین کارهایی است که یک سرمایهگذار میتواند انجام دهد؛ جایی که هر لحظه ممکن است از زیر خاکستر بیاعتمادی، آتشی دوباره شعلهور شود.
اینجا دقیقاً نقش سازمان بورس و حاکمیت برجسته میشود. اگر واقعاً ارادهای برای حفظ بازار وجود دارد، باید همزمان دو ابزار کلیدی «جریان پول» و «جریان خبری» با قدرت و انسجام به کار خود ادامه دهد. حمایت روزانه و پیوسته نباید حتی یک روز متوقف شود، و انتشار اخبار مثبت، مانند تجربه موفق اخیر در سایپا، باید به دیگر بخشهای بازار هم تسری یابد تا انگیزه فروش را نه اینکه از بین ببرد اما دستکم آن را به حداقل ممکن برساند و سمت تقاضا را کمی قلقلک دهد.
عبور از بحران فعلی نیازمند ایستادگی، تصمیمگیریهای سریع و قاطع و مقاومت در برابر فشارهاست. اگر اندک اعتماد باقیمانده را نتوانیم حفظ کنیم، موج دوم فروش، استخوان سهامداران را خرد خواهد کرد و ممکن است با بحران سختتری مواجه شویم. بهویژه اینکه هنوز آرامش به صندوقهای اهرمی بازنگشته و خطر، همچنان در کمین است. البته صحبتهای مدنیزاده واقعا امیدوارکننده است. او طی روزهای اخیر گفت هدف دولت، ایجاد ثبات پایدار در بازار سرمایه و تقویت بسترهای سرمایهگذاری مولد است؛ چراکه رشد اقتصادی پایدار، بدون تقویت تولید و اعتماد سرمایهگذاران، قابل تحقق نیست. باید امیدوار بود کردار و صحبتهای وزیر اقتصاد همسو با یکدیگر باشند.
اما در انتهای گزارش امروز گریزی به وضعیت نقدینگی بازار میزنیم؛ جایی که آمارها، واقعیتی تلخ و تکاندهنده اما قابل تأمل را روایت میکنند. بر اساس برآوردهای انجامشده ...
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.