امروز مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مادر تخصصی ( هلدینگ ) توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه با حضور بیش از ۹۰ درصد سهامداران میدکو برگزار شد.

بورس24 : امروز مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت مادر تخصصی ( هلدینگ ) توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه با حضور بیش از ۹۰ درصد سهامداران میدکو برگزار شد.
در پایان مجمع امروز دوره مالی سال ۱۴۰۳ میدکو و با تاکید بر رای سهامداران این شرکت معادل یک همت از سود تقسیم شد و به ازای هر سهم ۳۴ ریال تعلق گرفت.
*میدکو طی دوره سال مالی سال ۱۴۰۳ معادل ۲۰ میلیون تن محصول شامل کنستانتره، گندله، آهن اسفنجی ، کاتد و لوله مسی، کنستانتره ذغال سنگ، آهک پخته و.... تولید کرد.
*میدکو معادل ۶ میلیون تن محصول نهایی به فروش رساند.
*میزان فروش محصولات میدکو در داخل کشور معادل ۸۰ درصد است.
*معادل ۲۰ درصد از محصولات نیز صادر می شود.
*شرکت میدکو، یکی از بزرگترین مجموعههای فعال در حوزه معدن و صنایع بالادستی و پاییندستی فولاد و مس در ایران است.
* میدکو طرح های مختلفی در دست اقدام دارد به طوری که پیشرفت
کارخانه احیاء مستقیم بوتیا 83%
تعمیرگاه معدن جلال آباد 83%
بازیابی مس کیک خنثیسازی 79%
جمعآوری و تصفیه فاضلاب زرند 67%
کارخانه تغلیظ مس چاه فیروزه 60%
دیواترینگ ۲ سیرجان 63% است.
*مجموع حمل مواد معدنی با رقم چشمگیر بیش از 10.6 میلیون تن نشان میدهد که میدکو، از منظر بهرهبرداری و انتقال محصولات، یکی از ارکان اصلی زنجیره فولاد کشور است که توانسته زیرساخت مناسبی برای پشتیبانی از تولید و توسعه پروژهها فراهم کند.
*تولید بیش از 7 میلیون تن سنگ آهن دانهبندی و تولید قابل توجه گندله و کنسانتره سنگ آهن، جایگاه میدکو را در میزان تامین ماده اولیه خط تولید فولاد کشور تثبیت میکند. در کنار محصولات فولادی، ورود به تولیدات مسی، فروآلیاژها، لوله مسی و محصولات پاییندستی، تنوع سبد محصولات و قدرت رقابتپذیری شرکت را بالا برده است.
شرکت میدکو در سال جاری از پنج مسیر اصلی توانسته است مجموعاً مبلغ 15,710 میلیارد تومان تامین مالی کند. جداسازی و تحلیل هر منبع به شرح زیر است:
فروش 5% از سهام شرکت فولاد زرند ایرانیان
این بخش بیشترین سهم را در تامین مالی داشته و گواهی بر ارزشگذاری چشمگیر زیرمجموعههای استراتژیک در گروه میدکو است. فروش بلوکی درصد محدودی از سهام بدون آسیب به کنترل مدیریتی، روشی مرسوم برای جذب نقدینگی با حفظ مدیریت شرکت مادر است.
افزایش سرمایه از محل آورده نقدی یا سلب حق تقدم از سهامداران
ارزش: 5,000 میلیارد تومان
این روش تامین مالی، به جذب نقدینگی جدید از داراییهای سهامداران فعلی اتکا دارد و حمایت سرمایهگذاران بلندمدت را نیز نشان میدهد. استفاده از مکانیزم سلب حق تقدم (که باعث تزریق سرمایه جدید و عدم کاهش سهم کنترلی سهامداران عمده میشود)، روندی رایج در بنگاههای بزرگ برای پروژههای توسعهای است.
عرضه بلوکی 1.5% از سهام شرکت فولاد سیرجان ایرانیان
ارزش: 1,750 میلیارد تومان
فروش بلوکی بخشی از سهام این شرکت، نقش مهمی در تزریق سریع نقدینگی داشته و به دلیل اینکه عمدتاً به سرمایهگذاران حقوقی واگذار میگردد، نقدشوندگی را افزایش داده و ضامن ثبات قیمتی سهام در بازار خواهد بود.
*نکات راهبردی تأمین مالی میدکو به شرح ذیل است:
تنوعبخشی به منابع:
استفاده از فروش سهام، عرضه اولیه و افزایش سرمایه از آورده نقدی، ریسک وابستگی به یک منبع را بهشدت کاهش داده و انعطافپذیری مالی شرکت را افزایش داده است.
افزایش شفافیت و اعتبار بازار سرمایه:
حضور فعال مجموعههای زیرمجموعه در بازار سرمایه، امکان نظارت و ارزشگذاری حرفهای را تقویت نموده است.
افزایش قدرت تامین مالی پروژههای توسعهای:
ارقام جمعآوریشده نشاندهنده توان میدکو برای تامین منابع مورد نیاز جهت اتمام پروژههای نیمهکاره یا توسعه خطوط تولید جدید است.
حفظ کنترل مدیریتی شرکت:
فروش درصدهای کوچک از سهام شرکتهای زیرمجموعه و مدیریت صحیح بلوکهای انتقالی، تضمینکننده حفظ مدیریت یکپارچه گروه میدکو است.
*شرکت میدکو (MIDHCO) به عنوان یکی از بزرگترین هلدینگهای معدنی و صنعتی کشور، نقشه راه شفاف و هدفمند برای توسعه پایدار زنجیره ارزش حوزه معدن و صنایع معدنی را دنبال میکند.
*برنامه تولید محصولات شرکت میدکو برای دوره آتی، دستیابی به ۲۹ میلیون تن محصول متنوع در زنجیره صنایع معدنی و فولادی است. این برنامه بیانگر رشد چشمگیر ظرفیت تولید و گستردگی سبد محصولات است.
*پیشرفت بیش از ۶۰٪ اغلب این پروژهها نشاندهنده برنامهریزی دقیق و تعهد مدیریتی به تکمیل پروژههاست. تکمیل این پروژهها موجب افزایش قابلتوجه ظرفیت تولید (خصوصاً در بخش مس و احیای آهن اسفنجی)، بهبود زیرساختهای محیط زیستی (تصفیه فاضلاب)، و رشد بهرهوری ماشینآلات معدنی خواهد شد.
رویکرد استراتژیک میدکو در آینده نزدیک
تکمیل زنجیره ارزش
با راهاندازی پروژههای نیمهتمام، میدکو در کلیه حلقهها از معدن تا محصول نهایی، استقلال نسبی خواهد داشت و رشد پایدار درآمدزایی را تضمین میکند.
رشد ظرفیت تولید فولاد و مس
تمرکز ویژه بر توسعه همزمان بازار فولاد و افزایش سهم در زنجیره ارزش مس (کنسانتره، کاتد و لوله مسی) چشمانداز درآمدی جدید برای هلدینگ ایجاد میکند.
توسعه زیرساختهای زیستمحیطی و تاسیسات جانبی
پروژههایی مانند تصفیه فاضلاب و تعمیرگاه ماشینآلات، استراتژی پایداری و کاهش ریسکهای عملیاتی را نشان میدهد.
افزایش بهرهوری مالی و عملکردی
راهبرد جذب مالی هوشمندانه، همزمان با پیشروی پروژهها، شرکت را در برابر بحرانهای مالی و بازارهای متلاطم مقاومتر خواهد ساخت.
*باید از تامین منابع توسط تسهیلات بانکی خارج شد.
*خروج از سیستم بانکی آغاز و معادل ۱۵ همت تامین مالی شده است.
*انتشار ۴,۵ همت اوراق اجاره سهام و افزایش سرمایه در دستور کار قرار دارد.
*بر اساس آمار مندرج شده میزان تولید آهن اسفنجی کاهش نداشته و در سال گذشته به ۷۸۰ تن رسیده است.
*خرید گاز از بورس انرژی در دست اقدام است.
*واحد بخار وارد مدار می شود.
*کوره بلند مدیکو، بی نیاز از گاز است.
*برق نیروگاه بوتیا منتقل می شود.
*عملیات معدنی، اولین و پایهایترین حلقه زنجیره تولید در هلدینگهای بزرگ معدنی-صنعتی# میدکو است.
*حجم و کیفیت استخراج ماده معدنی و مدیریت باطلهبرداری، نقش کلیدی در حفظ پایداری تولید، کاهش هزینهها و افزایش سودآوری شرکت دارد.
۹۴ میلیون تن جمع کل فعالیتهای معدنکاری شرکت است که شامل ماده معدنی قابل فروش و باطلهبرداری میشود.
۱۳ میلیون تن میزان ماده معدنی دارای ارزش اقتصادی است که از معادن تحت مدیریت میدکو برداشت شده و وارد چرخه فرآوری و تولید محصولات معدنی و فولادی میشود.
* از سویی دیگر ۸۱ میلیون تن باطلهبرداری به معنای برداشت سنگها و موادی است که فاقد ارزش اقتصادی مستقیم بوده اما برای دسترسی به لایههای دارای ماده معدنی باید جابجا شوند.
*تعرفه فروش در بورس منطقی و مورد قبول نیست.
*علاوه بر میدکو، سایر فولاد سازان نیز گندله را در بورس عرضه نکرده است.
*به طور رسمی نامه اعتراض به جهت ملغی شدن این تعرفه ارایه شد.
*خبر ها رسیده که این تعرفه دیروز ملغی شد.
*در صورت سودآوری مناسب در تعرفه ها، عرضه در بورس انجام خواهد گرفت.
*برنامه عملیات معدنی میدکو با هدف مجموع ۹۴ میلیون تن عملیات (۱۳ میلیون تن ماده معدنی و ۸۱ میلیون تن باطلهبرداری) مد نظر است.
*عملیات گسترده باطلهبرداری، فضای فیزیکی لازم برای ادامه استخراج در سالهای آینده را فراهم میآورد.
*میدکو با هدفگذاری برای تولید ۲۹ میلیون تن محصول و تکمیل چندین پروژه بزرگ توسعهای تا سال آینده، در مسیر تبدیلشدن به قطب بزرگ معدنی-صنعتی خاورمیانه حرکت میکند.
*پروژههایی مانند تصفیه فاضلاب و تعمیرگاه ماشینآلات، استراتژی پایداری و کاهش ریسکهای عملیاتی را نشان میدهد.
*کارخانه احیا و تعمیرگاه جلالآباد پیشرفت ۸۳ درصدی دارد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.